Search found 101 matches

by ad
22 Dec 2010, 15:44
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday: Laos
Replies: 281
Views: 15440

Re: Backpacking Holiday: Laos

sany nanti dah balik jgn lupe upload gambo kat fb.. boleh buat panduan...
by ad
22 Dec 2010, 15:29
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 6800

Re: Gogo wannabies

sbb saya nak pegi trip tapi, takda orang nak organise.. jadi, saya organise dan tanya siapa nak join on tong-tong basis..
by ad
25 Aug 2009, 13:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7463

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Good luck pada yang nak pergi..
dah turun tu jgn luper amik sijil.. ada jugak kenangan.. bagitau awal2 kalau nak kat renjer kg monggis tu..
by ad
24 Mar 2009, 09:50
Forum: Klinik Gunung
Topic: Teknik asas atau etika keselamatan ketika berjalan/trekking
Replies: 19
Views: 1491

Re: Teknik asas atau etika keselamatan ketika berjalan/trekking

moral: banyak benda yg baik tidak lagi dipratikkan ketika ini....terutama doa penutup...bila pintu hutan dibuka sebagai lambang kita memasuki "rumah lain" utk berguru dengan alam atau diri kita sendiri maka sebaiknya pintu itu ditutp semula bagi memaklumkan kepada mereka yg kita sudah kembali ke al...
by ad
24 Mar 2009, 09:40
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: bagaimana nak ker gunung rajah
Replies: 6
Views: 1521

Re: bagaimana nak ker gunung rajah

Dulu ad pegi rajah takda apply2 permit.. kener ker? itu cerita tahun 2007 kitorang just submit nama kat balai polis jer.. trip 2 hari satu malam.. malam kat puncak rajah... naik kereta park kat air terjun chamang.. chamang ker chamah.. hehehehe.. luperlaa nama betulnya.. itu jugak laa starting nyer....
by ad
24 Mar 2009, 09:32
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Need Info Gunung Nuang & Janda Baik
Replies: 17
Views: 2915

Re: Need Info Gunung Nuang & Janda Baik

Salam sohabat2 GO semua... kawan dari johor bahru amat2 memerlukan info untuk ke dua2 gunung ni.. info yg amat2 diperlukan:- - cara perjalanan (dari jb ke sana) - brapa hari masa yang sesuai utk kedua2 gunung - apakah keistimewaan kedua2 gunung ni bantuan sohabat semua amatlah dihargai.... takda gu...
by ad
24 Mar 2009, 09:14
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Kinabalu
Replies: 258
Views: 12211

Re: Gunung Kinabalu

cwyap.. procedure nya buat surat permohonan ker sabah park.. dulu ad selalu communicate dgn orang sabah park.. time tu nak pergi tempat2 bawah pendtadbiran sabah park.. ad tak liaise pun dgn ssl kecuali accomodation.. slalunya sabah park akan reply confirmation dalam bentuk surat.. so far ad puas ha...
by ad
22 Mar 2009, 00:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11126

Re: Kinabalu oh Kinabalu

Hopefully tak lewat lagi tuk ad share experience kinabalu.. ad pegi dgn syed april 2008.. payment kener buat full sblm mendaki.. tapi, seperti biasa ad tak tak percaya "verbal".. semua communication kat tepon akan confirmkan via email atau mail atau fax.. first time booking kitorang tak jadi pergi.....
by ad
20 Mar 2009, 08:21
Forum: Isu & Gossip
Topic: Hasil Mesyuarat Teknikal Gerakkan SAR Hassan Ayat
Replies: 53
Views: 4798

Re: Hasil Mesyuarat Teknikal Gerakkan SAR Hassan Ayat

erm.. korang specific kan nak aper.. nanti ad selongkar balik barang2 kat rumah ni.. (dah lama tak naik gunung..)

jumaat malam means hari ni kan.. rumah ad pun kat taman melati jer..
call laa nak apa2.. apa yang boleh tolong ad tolong laa..
by ad
21 Jan 2009, 12:33
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: celcom broadband
Replies: 19
Views: 2270

Re: celcom broadband

celcom broadband.. pernah guna.. dah terminate dah pun bulan july08.. biler tanya celcom kenapa slow atau selalu tak dapat.. alasan celcom mereka provide service "up to".. jadi, takda jaminan ok.. maknernya takda jaminan "laju" macam yang diwarwarkan.. aritu beli modem bayar rm399.. ni yang blue cub...
by ad
12 Sep 2008, 13:38
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: cari geng outdoor kat negeri johor
Replies: 93
Views: 9075

Re: cari geng outdoor kat negeri johor

askm. saya ni nak mencari geng2 outdoor kat negeri johor. harap dapat berkumpul dan wat xtvt bersama2. cari la wa kat larkin....leh wak aktiviti sesama......tapi biar akhir tahun...skrng nie wa tgh cibuk ngan preparation nak jadi suami org....buat kawan2 seperti yon,barat,pingu,ad,syed,sharul,phob....
by ad
12 Sep 2008, 13:37
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: cari geng outdoor kat negeri johor
Replies: 93
Views: 9075

Re: cari geng outdoor kat negeri johor

askm. saya ni nak mencari geng2 outdoor kat negeri johor. harap dapat berkumpul dan wat xtvt bersama2. cari la wa kat larkin....leh wak aktiviti sesama......tapi biar akhir tahun...skrng nie wa tgh cibuk ngan preparation nak jadi suami org....buat kawan2 seperti yon,barat,pingu,ad,syed,sharul,phob....
by ad
12 Sep 2008, 13:25
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: cari geng outdoor kat negeri johor
Replies: 93
Views: 9075

Re: cari geng outdoor kat negeri johor

pembetulan, Ad dengan Syed (Lybrinth) tu bukan asal Johor. Ad kat Selangor, Syed plak dari Kuale, Perak. Phob plak asal Kedah tapi penah belajar kat UTM. Phob tetap diterima sebagai pendaki Johor. hahaha Arwah mak kejer kat kl.. tu pasal duk kl.. asal dan membesar kat pekan jabi, segamat.. jadi, an...
by ad
12 Sep 2008, 13:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 230
Views: 11872

Ad pegi kinabalu april 2008.. Alhamdulillah dapat murah tapi, serious bukan kejer senang nak dapat.. pegi dua orang ajer.. yang tak dapat murah cuma kat transport dari kinabalu park ke mesilau - rm75 untuk dua orang.. (silap sendiri tak prepare..).. lain2 semua dapat harga rendah.. makanan diorang p...
by ad
31 Jul 2008, 08:35
Forum: Log Gunung
Topic: Log & Costing XPDC Mulu, Pinnacles, Sarawak
Replies: 16
Views: 1552

Re: Log & Costing XPDC Mulu, Pinnacles, Sarawak

Aritu kan dan janji nak upload entry tentang log & costing kami ke Sarawak. Kat sini aku dah ringkaskan semuanya. Harap dapat jadi panduan untuk sesiapa yg berminat untuk pegi ke sana :) Tiket flight Dari LCCT ke Mulu Airport via Airasia : RM 153 (harga berubah-ubah la) Dari Mulu ke Miri Airport vi...
by ad
30 Apr 2008, 09:31
Forum: Galeri
Topic: Tambuyukon 20 - 22 Mac 2008
Replies: 36
Views: 3740

hehehehe.. tak silap gunung tu day pack pun bleh...

tataula apa yang best.. share laa info biler dah pegi..
by ad
30 Apr 2008, 09:19
Forum: Log Gunung
Topic: Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days
Replies: 71
Views: 6054

congrats to u.. Day 11 Kinabalu Park to Kg Monggis to Camp 1 Day 12 Camp 1 to Camp 2 Day 13 Camp 2 to Peak to Camp 2 Day 14 Camp 2 to Sabah Park Substation Day 15 Sabah Park Substation to Kg Monggis to Kinabalu Park kalau nak cut hari lagi.. boleh save hari lagi.. our experience Day 1 - Kg Monggis t...
by ad
22 Apr 2008, 12:54
Forum: Khemah
Topic: aktiviti backpackers
Replies: 50
Views: 7152

share my experience $$$. Boleh guna untuk guidance kalau nak.. ehehehe..: 1) 9 days - Chiangmai - Kanchanaburi - Bangkok 2007 = All in +/-RM900 2) 3 days - KK Climb 2008 - <RM200.. exclude flight rm140 return 3) 8 days - Mulu National Park 2007 - All in <RM1k 4) G. Trusmadi & G. Tambuyokon, Sabah 20...
by ad
15 Apr 2008, 13:08
Forum: Galeri
Topic: Tambuyukon 20 - 22 Mac 2008
Replies: 36
Views: 3740

tahniah kat korang...

gogoyeaha,
dah gi gunung tambuyokon biler lagi nak pegi gunung nambuyokong? heheheehe....
by ad
15 Apr 2008, 12:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Info Trus Madi needed
Replies: 95
Views: 6306

[quote="gogoyeaha"]ad, kalau berminat wwr padas....boleh cari aku. aku boleh offer harga rendah sikit lagi...hahaha ferrata tu.....berminat jugak w/pun gayat...tp xmampu lah. [quote] Gogoyeaha, Ad tak abis lagilaa tour sabah ni.. WWR satu jer tak abis.. Train jatuh dalam sungai padas laa... Nak kene...
by ad
15 Apr 2008, 12:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Meja Bantuan - Gunung Murud
Replies: 31
Views: 3767

Mr Gogoyeaha, plan plan nak pegi murud biler? hehehehe... kalau pegi sendiri, share2 laa info.. aritu ad check tiket maswing udah sold out.. last2 tukar pegi gunung kinabalu.. still ok lagi coz cost untuk trip gunung kinabalu total ad bayar rm296 untuk dua orang (all in kecuali transport).. kalau pe...
by ad
18 Mar 2008, 09:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Info Trus Madi needed
Replies: 95
Views: 6306

wwr kat matta fair rm170 seorang.. rasanya kira dah murah dah tu.. via ferrata ada dua harga malaysian & bukan warganegara malaysia.. harga takleh kata kat sini laa.. sensitif.. tapi, cheaper dari agent... kat matta fair harga tu jadi double... kalau korang free jom r pegi wwr skali.. kinabalu rasan...
by ad
17 Mar 2008, 11:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Sirkit Cabaran Mendaki Gunung N.Sembilan
Replies: 94
Views: 10218

Bro, nak tanya sikit r, dapat sijil penyertaan tak?
yon sudah bersuara... sila2 yon, aku tunggu kat garisan penamat dgn eyta nanti.. (jadi pasukan sorak ajer, tak masuk)..
by ad
17 Mar 2008, 10:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Info Trus Madi needed
Replies: 95
Views: 6306

thanks adam.. agent? erm, harganya pun adah agak mahal.. guna agent hmm lagilaa mahal.. semalam kat matta fair harga jadi double.. iskh iskh iskh... tapi, wwr murah pulak kat matta fair tu... kalau ada sesapa free mungkin kita leh jumper kat sabah.. korang2 kat sabah tu pegi laa naik nambuyokong.. n...
by ad
13 Mar 2008, 09:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Info Trus Madi needed
Replies: 95
Views: 6306

hmm, makin mahal yer sekarng ni.. tak macam dulu.. Mentang2 laa kinabalu naik harga diorang pun nak skali jalan.. iskh iskh iskh, mmg tak patut... boleh lagi ker naik tadak guide? kalau boleh dah boleh cut cost kat sini.. trusmadi ni ok.. view marvellous.. rugi siapa yang lepaskan peluang biler dapa...
by ad
28 Feb 2008, 19:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kilimanjaro
Replies: 25
Views: 3398

tahniah pada zaidi..

share2 laa info... erm, nak newletter pac tentang aktiviti ni boleh?

thank you..:)
by ad
13 Feb 2008, 12:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG MULU - PINNACLES (28 JUNE - 6 JULY 2008)
Replies: 397
Views: 10263

Baguslaa kalau nak ikut head hunter trail.. nanti share la info..

(Teringat kat aresun, shafiq & nuar.. sanggup masuk dalam utan tu semata-mata nak makan buat durian..)
by ad
11 Feb 2008, 14:54
Forum: Khemah
Topic: Alamak!!! Banyaknya ciplak... huhuhuhu
Replies: 25
Views: 5097

Bagus.. amat dialu-alukan topik ni... tamo nanti sia2 jer kener tipu...
by ad
11 Feb 2008, 14:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung kerinci, Sumatera Barat, I'sin
Replies: 8
Views: 1713

Gunung ni kat maner? Sorry, tak tau sangat lokasi2 gunung kat indon ni..
by ad
11 Feb 2008, 14:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG MULU - PINNACLES (28 JUNE - 6 JULY 2008)
Replies: 397
Views: 10263

Kawan, nak advice korang berenti melawat gua otw nak ke kuala litut (kem 5)... sbb boat panjang tu akan lalu jugak tempat tu.. dah alang2 better berenti kejap.. tak mahal.. bayar rm10 seorang jer.. dah dapat melawat 2 gua... erm, kalau korang sampai awal camp 5 pun tetap xleh trekking pada ari yang ...
by ad
11 Feb 2008, 09:51
Forum: Galeri
Topic: KEREH - Trusmadi 20 & 21 Januari 2008
Replies: 26
Views: 3467

Re: KEREH - Trusmadi 20 & 21 Januari 2008

Image
ops, macam kenal jer line up 2 march ni.. hehehehehe...
by ad
11 Feb 2008, 09:47
Forum: Galeri
Topic: KEREH - Trusmadi 20 & 21 Januari 2008
Replies: 26
Views: 3467

tahniah!!
time korang pegi ni boleh bermalam kat puncak ker? ker ker duk pondok?

next time kalau ada sesaper nak pergi bermalam laa pulak kat rumah renjer kat starting point tu...
sejuk tu... sejuknya dah macam kat puncak...
by ad
11 Feb 2008, 09:43
Forum: Galeri
Topic: Tema-tema untuk bulan akan datang (Sila bagi idea)
Replies: 156
Views: 12505

"tak sabar.. berenang wak.... sungai luas wak..."
Biler baca ayat ni teringat kat si budin.. kenangan kat cus cny tahun lepas..
by ad
11 Feb 2008, 09:24
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Dinner sempena ulang tahun GO ke 10 | 14 Jun 2008
Replies: 114
Views: 26759

just nak share experience..

tahun lepas ad ada department dinner kat pacific regency hotel.. kami buat untuk 70 orang.. sorang bayar rm50...
hotel ni bagi satu bilik untuk committee.. hall mmg besar... hall jenis yang bukak-bukak sliding jadi besar tu..
by ad
11 Feb 2008, 09:17
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Hadiah ulang tahun ke 10 GO!!!
Replies: 330
Views: 18836

Happy birthday GO!!

tak lewat lagi kan bagi wish..
by ad
11 Feb 2008, 09:13
Forum: Isu & Gossip
Topic: Coti-Coti Berekreasi Malaysia
Replies: 28
Views: 4121

Pendapat ad: 1) Cuti2 public holiday ni better naik gunung kerana kalau nak pegi cuti-cuti semua mahal.. flight mahal, bilik hotel pun mahal.. semua mahallaa kesimpulannya... Oleh itu, pegilaa naik gunung sbb lagi murah kosnya.. bentang gound & fly.. dah settle accomodation.. eheheheh.. Aritu kitora...
by ad
07 Jan 2008, 13:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG MULU - PINNACLES (28 JUNE - 6 JULY 2008)
Replies: 397
Views: 10263

Salam semua, Sekadar share info.. Kitorang baru balik dari Mulupark.. Hopefully, info yang di share ni membantu ekspedisi saper2 yg nak pergi: 1) Flight fokker je pegi mulu dari miri.. Pls dapatkan schedule terkini.. Cth: Ahad ada dua flight sahaja.. pagi & petang.. 2) Kalau nak pegi mulu summit tak...
by ad
15 Oct 2007, 14:59
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 13370

hmm.. biarlaa mereka.. apa yang penting di sini.. semoga kita tak jadi seperti mereka.. :wink:
by ad
14 Oct 2007, 11:51
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan Oktober : Kabus Gunung
Replies: 27
Views: 7903

Salam semua,

ni gambo kat Gunung Trusmadi pada 4 March 2007.. Sajer nak meriahkan lagi pertandingan ni..

Image
by ad
13 Oct 2007, 14:04
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Selamat Hari Raya Aidilfitri
Replies: 121
Views: 13033

Salam Aidilfitri.. Maaf Zahir Batin..

Minta maaf untuk segala salah dan silap..
Ketidaksengajaan.. keterlanjuran kata.. dan sebagainya..
p/s: Tahun nih tahun last aD raya secara solo, insyaAllah. Doakan ey.. *wink*
Rasanya ramai last raya secara solo tahun ni.. insyaAllah.. Amin..