Search found 105 matches

by scorchys
21 Jan 2008, 11:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Rinjani Trekking Lombok
Replies: 31
Views: 4793

pensan tengok gambarr.... adehh!! mabeles superbb..
by scorchys
29 Sep 2007, 19:11
Forum: Kedai
Topic: [SOLD] D50 kit + SB600 + Tamron AF 70-300mm
Replies: 0
Views: 875

[SOLD] D50 kit + SB600 + Tamron AF 70-300mm

WANT TO SELL 1) Equipment Type: Camera Body + Kits [SOLD] Equipment Brand: Nikon Equipment Model: D50 Price (RM): RM2000 Date of Bought: setahun lebih Warranty : nil Condition : 9/10 Description: FOC : UV Filter, Jenova Bag, 2GB SD Kingston 2) Equipment Type: Lens [SOLD] Equipment Model: Tamron AF 7...
by scorchys
06 Sep 2007, 15:35
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan September : Merdeka di gunung
Replies: 37
Views: 9177

Image

Perbarisan di puncak Yong Belar 31 Ogos 2007

Image

up! lagi satu... ni lepas perbarisan..
by scorchys
25 Jun 2007, 19:43
Forum: Stor Galeri
Topic: Finalist gambar sungai : Pemenang ialah Bargading
Replies: 44
Views: 11086

saye undi 5. rochee15 - Air Terjun Lepuh
by scorchys
21 May 2007, 13:03
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Berita Sedih
Replies: 345
Views: 28177

Inallilah hiwainallillah hirojiun.. takziah untuk keluarga arwah.. -teringat kat Palie masa sama sama mendaki G. Rajah.. -teringat kat Palie masa dia kasi pinjam lanse 50mm kat aku.. -teringat kat Palie masa 1st time kenal beliau di Kg. Bahru.. semoga arwah ditempatkan di ditempat yg beriman Al-Fati...
by scorchys
16 May 2007, 00:11
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan Mei : Tema - FLORA
Replies: 37
Views: 8345

Percubaan lagi.. :mrgreen: http://lh3.google.com/image/ard821/RknWRVTIUEI/AAAAAAAAAHY/dSwF5N0ddC4/s400/D%3A%5CPhotos%5CWan1%5Cirau%5CDSC_0075%20copy.jpg Lokasi : Puncak Irau http://lh3.google.com/image/ard821/RkmuFVTIUDI/AAAAAAAAAHM/g4S_QFOkV78/s400/DSC_0032.jpg Lokasi : Bunga Buah http://lh5.google...
by scorchys
22 Apr 2007, 01:44
Forum: Stor Galeri
Topic: Finalist gambar sunrise/sunset : Pemenang ialah kenshina
Replies: 46
Views: 10399

erghh kecundang... takpe takpe lain kali leh cuba lagi..
saye mau ngundi encik Bargading punya... yeh yehh
by scorchys
19 Apr 2007, 11:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Air terjun Chiling kena mintak permit ke???
Replies: 19
Views: 3511

sekadar berkonsi bersama.. utk masuk/bermalam kat sg chilling tak perlu permit.. just mintak kebenaran dari jbt. perikanan hulu selangor.. call jer Mr. BJ 0192405491 tapi boleh bermalam kat kawasan wakaf jer.. dok leh bermalam kat air terjun, ada tragedi..katenyee... joran, jala segala tidak dibena...
by scorchys
17 Apr 2007, 09:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Air terjun Chiling kena mintak permit ke???
Replies: 19
Views: 3511

ari tu pon ade gak jenjalan gi sana sambil main hujan.. hahha tak main air sungai punn... pokcik burger kat depan tu cakap kalu nak bermalam kat sg chilling kena mintak kebenaran dari jabatan perikanan hulu selangor.. pastu dia cakap depa tak benarkan org bermalam kat ngan air terjun.. tatao ler nga...
by scorchys
16 Apr 2007, 16:47
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan April : Tema - Sunrise/sunset
Replies: 42
Views: 11161

nak try jugak lerr... :oops: sunrise dari puncak rajah tarikh kat camera lambat setahun - tarikh sebenar 9/12/06 Masa: 7.20am erm pic ni abaikan.. ade edit sikit pakai level dlm PS.. hehehe :evil: tapi nak konsi bersama takpe kan.. :wink: http://lh6.google.com/image/ard821/RiMAG_YvGiI/AAAAAAAAAFc/ki...
by scorchys
09 Apr 2007, 13:50
Forum: Galeri
Topic: FRASERHILL-PINETREE HILL & TWINPEAK-7 & 8 April 2007
Replies: 23
Views: 4053

Image

gambo Yo ni meletop kebabomm.. fewweett kecepirr.. .. :shock:
Palie angkut spotlight ke ni erk.??

Image

feweeett cantik bag... mane nak sambar bag mcm ni.. Palie kasi info skitt.. :idea:
by scorchys
09 Apr 2007, 13:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Air terjun Chiling kena mintak permit ke???
Replies: 19
Views: 3511

kalu camping kat luar tak masuk dedalam kena ade permit gak ker.?? hehehe... :roll:
by scorchys
09 Apr 2007, 08:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Air terjun Chiling kena mintak permit ke???
Replies: 19
Views: 3511

more info pls... sabtu ni baru terasa cam nak masuk secara haram.. ciss!
by scorchys
06 Apr 2007, 01:29
Forum: Galeri
Topic: Yong Yap Via Gua Musang
Replies: 10
Views: 2249

tak cun mendenye.. dah kira cun ler ni.. lelagi pic sunset tuhh.. cantikkk
by scorchys
06 Apr 2007, 01:23
Forum: Galeri
Topic: Rock climbing @ Volleyball, Batu Caves 31 Mac 07
Replies: 12
Views: 2953

kos dikira untuk seorang
tapi bebaru nie aku pegi free sebab ikut kawan aku buat artikel...
kitorang kena jadik model
manyak best ar dapat free.. jadi model plak tu... fuhh tertiba teruja la plakk...
by scorchys
05 Apr 2007, 10:11
Forum: Galeri
Topic: Rock climbing @ Volleyball, Batu Caves 31 Mac 07
Replies: 12
Views: 2953

kalu nak try try buat rockclimbing ni nak contact sape erk.?? equipment sendiri² ke atau leh sewa.?? cam manarik tertarik le plakk.. :D
by scorchys
04 Apr 2007, 11:12
Forum: Galeri
Topic: Rock climbing @ Volleyball, Batu Caves 31 Mac 07
Replies: 12
Views: 2953

manyakk syokk arr... gayat tak.? tinggi tak.?
by scorchys
16 Mar 2007, 17:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC: Gunung Batu Putih 17~19 March 2007
Replies: 25
Views: 4377

moga Bro Jebat cepat sembuh...
bila la aku leh pulangkan fly dia ni.?/ heheeh..
by scorchys
27 Feb 2007, 13:23
Forum: Galeri
Topic: Ekspedisi ke Gunung Nuang
Replies: 17
Views: 3382

apa barang pakai d70 nak pakai PS Evil or Very Mad
bro sany.. photographer pro pun pakai PS perr.. itu satu kelebihan utk digital camera.. so pakai jgn tak pakai.. nway pakai ape pun janji result puas hati.. :wink:
by scorchys
12 Jan 2007, 18:48
Forum: Kedai
Topic: DSLR utk dijual la weiii
Replies: 7
Views: 2024

ok ini barang sudah selamat dijual... nanti ade barang lagi wa post kat sini..
by scorchys
10 Jan 2007, 22:01
Forum: Galeri
Topic: Celebrity di Bukit Tabur [16-17 Dec 06]
Replies: 75
Views: 14903

adoiii hakak idotz si mail ni ygg alaa... yang tuuu.... akak tengok la kat multiply saye... masa pergi irauu... kan kita ade ambik gambar reramaii.. rasanye dia salah sorang kat dlm gambar tu la kott.. gi le tengok.. gi ler... gilerrrrrr... ahaks
by scorchys
09 Jan 2007, 23:29
Forum: Galeri
Topic: Bukit Tinggi Sumatera-Gunung Cantik
Replies: 44
Views: 3615

wahh setinggan pun pakai parabola....
by scorchys
26 Dec 2006, 22:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Benum~Kisah Sebalik Kejayaan.. :-)
Replies: 60
Views: 9216

TANIAH semua... cam bestt jerrr.. huhuhu
by scorchys
26 Dec 2006, 22:35
Forum: Galeri
Topic: Trans Gopeng - 23-25 Disember 2006
Replies: 16
Views: 3378

kek bangkitttt... aku pun tataooo loo..
kasi anti gegaran kott.. i think!
by scorchys
26 Dec 2006, 22:29
Forum: Khemah
Topic: MTB downhill 172 km/h
Replies: 7
Views: 1989

Ni memang gillllerrrrr gannnasssss... Berani matiii
by scorchys
26 Dec 2006, 14:09
Forum: Galeri
Topic: Trans Gopeng - 23-25 Disember 2006
Replies: 16
Views: 3378

pic cunn habiss... mesti tangan kental tahan goyangg... ahaks.. :D
by scorchys
23 Dec 2006, 15:52
Forum: Galeri
Topic: G. Rajah 360° Superb View [9-11 Dis 06]
Replies: 42
Views: 9246

ini gambar kalu mauu... lu orang bawak cd gi rumah wa kat Pandan Indahhh... arr... wa burn kann.. ahaks.. wa sikalang mls nak keluar rumahh loo.. sorry ar Sid ari tu wa tak blehh keluar rumah arr.. wa manyak malas.. pastu wa tak call lu.. pasal wa punya hp no blom lagi register arrr sudah kena blokk...
by scorchys
23 Dec 2006, 11:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gn Kinabalu - Pernah Bermalam Di Sayat-Sayat?
Replies: 27
Views: 4970

hehehhe tido kat sayat sayat.. bleh ke tido kat sini.??? Rasanye ni tempat jika org tu tak boleh meneruskan pendakian sampai ke peak.. Udara kat sini jika pagi mesti sejuk gilernyeee...
by scorchys
21 Dec 2006, 00:15
Forum: Galeri
Topic: Celebrity di Bukit Tabur [16-17 Dec 06]
Replies: 75
Views: 14903

gantongggggg banggg jgn tak gantongggg..... wawawawa :D
by scorchys
20 Dec 2006, 08:37
Forum: Galeri
Topic: Celebrity di Bukit Tabur [16-17 Dec 06]
Replies: 75
Views: 14903

ngehhhhh kali ni gambar aii banyakk wooooo... tara rugi bawak bro art gi memanjattt... hakak idotz cemne ni.. gambar saye lagi banyak dari gambar hakak... siap bukak payung tuuuu... :lol:
by scorchys
19 Dec 2006, 15:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Cerita Outdoor :-)
Replies: 126
Views: 21545

heheheh... baru ler blehh tersenyum... :!:
cerita sudah tamattt daaaa......
by scorchys
19 Dec 2006, 13:25
Forum: Galeri
Topic: G. Rajah 360° Superb View [9-11 Dis 06]
Replies: 42
Views: 9246

terima kasih nabill... kitaorang bangun le tengok sunrise.. tapi lambat skittt ler... ala skit jerr lambatnye.. kira matahari time tu lite² bangun dari tido... hhehehhe...
by scorchys
19 Dec 2006, 12:52
Forum: Galeri
Topic: G. Rajah 360° Superb View [9-11 Dis 06]
Replies: 42
Views: 9246

Yo kalu bikin kasi satu free kat aku bleeeehhhh.... :o
by scorchys
19 Dec 2006, 10:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Cerita Outdoor :-)
Replies: 126
Views: 21545

panasss panasssss.... yeahh hati sudah panass... :x
tapiii biarkan lahhhh..... lelama issue ni akan jadi reda balikk..
ini semua hanya salah faham aje.. ape kate hakak idotz pi call balik utusan.. cerita balik perkara yg sebenarr... abis citer...
by scorchys
19 Dec 2006, 09:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Cerita Outdoor :-)
Replies: 126
Views: 21545

hehehhe hakak idotz ape lagi tuu... bangkang balik.. anta surat cinta kat utusan... buat press conferance kat CNN.. buat video conferance kat Al-Jazeera.. tunjuk muka skit kat channel V.. :D :D kalu kira-kira semua tu leh sampai rm7000 ke erk.?? mcm keterlaluan diorang nak propa rm7000, mcm terlebih...
by scorchys
19 Dec 2006, 09:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Cerita Outdoor :-)
Replies: 126
Views: 21545

naik malamm mabelesss sehhh... tamau le naik sensiangg.. boleh rentongg wooo.. sesilap keluar paper.. remaja rentong di bukit tabur... huhuhuh tatutnyee..
by scorchys
18 Dec 2006, 16:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Cerita Outdoor :-)
Replies: 126
Views: 21545

gileeess panasss topic nii.. ahaks lawaksss sungguhhh la reporter iteww.. dah la wat wa terkezutt ingat kan en atan atau kilesbees yg menjelma.. sekalii para JPA yg menjelma daa.... abiss musnah malam compress wa bersama KLCC yg bercahaya kegemelapan iteww.. potong stim tull.. also malam red eye wa....
by scorchys
18 Dec 2006, 13:42
Forum: Kedai
Topic: DSLR utk dijual la weiii
Replies: 7
Views: 2024

lens dia tamau juall... dia tu pengumpul lanse... ahaks..
by scorchys
18 Dec 2006, 09:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Cerita Outdoor :-)
Replies: 126
Views: 21545

memang patut gelak pun... mende ni mmg kelakar...
tapi menghilangkan mood utk aku nak meng-compress view mlm ituu.. KLCC tengah terang benderang tuuu.. rugiss wooo...

erm akak idotz nanti kasi sama saye itu video yg dirakam pada mlm tu erkk... mlm red eye kebaboomm di bukit tabur...
by scorchys
18 Dec 2006, 08:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Cerita Outdoor :-)
Replies: 126
Views: 21545

ape la yg akak Idotz ni membebel sensorang nih.?? Biarkan je la.. janji kita kasi kerja kat diorang.. bebudak pertahanan awam tu.. kalu takk depa dok jerr tunggu panggilan kecemasan.. ala.. pembaziran rm7000 tu ape la sangat berbanding pembaziran Gajah Putih yg makin belambak dalam M'sia ni.... teba...