Search found 50 matches

by umai
03 Feb 2009, 17:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)
Replies: 24
Views: 3199

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

tahniah lily and team noring 2009... bestkan noring. sukesukesukesuke tak?? :minum:
by umai
07 Nov 2008, 16:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Perlis...
Replies: 71
Views: 6917

mangu wrote: ok ngam...kasi rehat btul2 dulu...bagi den panas engine dlu...lepas ni kita set baiiiikkk punyer...hihihi....
man.... bunyi mcm nak balas dendam jeeee. kawan2 pun ramai yg masih dlm perintah berkurung. semua tunggu masa jeeee :twisted:
by umai
19 Sep 2008, 17:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Minta bantuan warga GO untuk info trans V2
Replies: 126
Views: 14137

ngai... hang kate nak ripit... :twisted:

bln 12, aku tgh kdn tahap tertinggi wooo... kalu pegi jugak..... mau anak keluar tak ngaku apak..... wawawawa..... rindu mau trek sama kawan2.

adik... keluar pos brooke... duit pengeras si tapa mau kena msk dlm kos... kang tragedi helmet...
by umai
12 Sep 2008, 16:13
Forum: Galeri
Topic: Diantara Sebalik Gunung Kinabalu
Replies: 37
Views: 4714

idan...
tahniah lagiiii.... tapi, kalu aku cuma teringin satu jeeeerrrr..... nak merasa port kat lubang paling tinggi kat m'sia... ala yg dlm gambar kat tgh tuu:lol::lol:

eeeeiiiiiiii terbakarnya aku tiap kali tgk gambar niii
by umai
10 Sep 2008, 14:59
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 13304

ngai...

akuan bersumpah dah lam buat.... skrg masuk tph berkurung baru dan d jangka berakhir bln 1 nanti. kalau dpt permit KDN boleh le lap2 habuk kat beg... :)
by umai
10 Sep 2008, 10:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 13304

biNGai wrote:.....ada skali tu je laa yg terbabas keluar kt Pos Brooke....
:lol: :lol: :lol:

jln skit punya jauh, dr jambatan runtuh..... dah keluar pos brooke tak ingat nak balik rumah..... sambung naik YB... apa punya giler kaki gng.... wakakakaka
by umai
06 Nov 2006, 09:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Sapa nak gi naik gunung jgn lupa mintak permit
Replies: 43
Views: 12702

ini especially gunung-gunung yang belah-belah kg lerlar sana mcm cus dan gerah... bett, nak msk hutan or gunung kalau ikut undang-undang mestilah mohon permit. tapi kan kenapa???? dalam tempoh tertentu.... kawasan tertentu je yg diberi perhatian pasal permit ni. kenapa??? dia orang takut ke.... bud...
by umai
03 Nov 2006, 17:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CANCEL-Trans Inas pada 25 November - 28 November 2006
Replies: 96
Views: 12007

lily,
minta maap... rasanyer kompom kite tak dpt trekking sama2 lg kali ni. ada komitmen yg tak dpt nak d elak. may be next time kot. insyaallah. :cry:
by umai
20 Oct 2006, 10:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CANCEL-Trans Inas pada 25 November - 28 November 2006
Replies: 96
Views: 12007

lily,
tgh tunggu lampu hijau, skrang lampu dah kuning ni. kalu ada yg betul2 nak pegi bg la tpt i tu...
by umai
19 Oct 2006, 13:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc gunung benum 23-25 Dec 2006
Replies: 102
Views: 18961

:D :D :D :D ini yang teruja nak ikut gi benum :D :D :D ngai, ko pi la ambil gambar koala byk2. :D :D :D
by umai
25 Sep 2006, 17:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Al Fatihah.kembalinya rakan kita menemui Ilahi
Replies: 38
Views: 12848

AL FATIHAH.

Mudah-mudahan arwah ditempatkan dikalangan hambaNya yang soleh dan solehah. Amin.
by umai
23 Sep 2006, 09:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CANCEL-Trans Inas pada 25 November - 28 November 2006
Replies: 96
Views: 12007

NGai,

kalau tak dlm kuarantin.... hang dolu yg ajak aku. bukan apa nak kena warm-up dulu.. kot hang nak ajak aku pi mana-mana ok skit. tak yah la hang tunggu aku kalau cramp.. :)
by umai
22 Sep 2006, 15:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CANCEL-Trans Inas pada 25 November - 28 November 2006
Replies: 96
Views: 12007

lily,

rasa mcm nak ikut lah. dah lama cuti... nak kena warm up blk. tapi, aku nak kena confirm ngan coti dulu ye.
by umai
21 Sep 2006, 12:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans V2 - 21-28-Dec2006
Replies: 100
Views: 12081

ngai,
CNY tu stok coti taun depan. coti taun ni nak kena isi dolu la.

keshina,
polo trip orang best pe... bole kena otai2...

V2 via Pos Brooke... xpdc julung2 kali tu ngai je yg boleh guide :D :D
by umai
20 Sep 2006, 16:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans V2 - 21-28-Dec2006
Replies: 100
Views: 12081

rupanya ramai yg tak pasan... bukan tak perasan. tapi, tuan punya projek dah tetapkan date.. malas nak komen. kalau d awalkan nak gak ikut... kalau nak raya atas gunung tak dapat la. dolu2 masa bujang boleh la bawak lemang ngan rendang... sekarang ni.. kang kena sumpah ngan anak-bini tak pasal. :lol:
by umai
18 Sep 2006, 08:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah & Ulu Sepat
Replies: 100
Views: 13994

mau petua unlimited permit?
kambing panggang sekoq
beriani gam sekawah
matsaiko,

pehhh ada petua tuu. aku kongsi ngan ngai aci tak.. :D :D
by umai
13 Sep 2006, 12:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 9518

nyondol Lebah East West
ngai... mampu lagi ke... ada sanggup tinggal anak-bini lama2 :evil:
by umai
13 Sep 2006, 10:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 9518

otai di ukur dr pengalaman n pengetahuan nyer dlm sesuatu bidang tu...
keshina, botol la kot..

cuma, geng2 muda sekarang cepat betul keotaian nyer... byk kemudahan dan pendedahan. org2 lama dulu serba kekurangan i.e info dlll

'triple H' tu hape ke bende
by umai
13 Sep 2006, 09:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 9518

mat
...tak de nyer otai kalau semuanye dah outdated... fitness, fizikal, mental, equipment fail

ngai
...aku pun dlm fobia kot kena sumpahan kdn lg. skrg ni mcm2 pelepasan nak kena dpt dulu

rembau
...den pun samo, nak gak kenal n joint member2 GO
by umai
12 Sep 2006, 16:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 9518

congrad to line-up sanggul..

ngai....

dalam kdn pun lepas gak gi sanggul... aku jugak :?:

tapi, aku dah lepas kdn. baby boy aku lahir 31 ogos ari tu... alhamdulillah. masa sanggul aku kena attend course kat seremban...

mcm tu la... family lepas.... sangkut ngan opis pulak.
by umai
25 Jul 2006, 14:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANSTTIWANGSA (31 OGOS-5 SEPT) part 2
Replies: 100
Views: 13432

ngai,
kenapa ni... asyik guna ayat dengki jer. dah rindu sangat ke nak ke gunung??? jom la ajak otomen gi yb... kang lampu dia nyala aku tak tau :D :D
by umai
20 Jul 2006, 17:54
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: PLANNING untuk menyondol...
Replies: 41
Views: 4372

kambinggurun... aku tak pandai pasal menyondol ni. cuma apa yg aku boleh komen pasal ttg ulasan kawan2 ialah.... jgn nak menyondol sebab orang lain menyondol. kalau tak BERILMU tak payah nak menyondol, itu kurang bijak namanya. kalau nak menyondol gak... carilah ilmu.... cthnya, paling kurang daptka...
by umai
20 Jul 2006, 13:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: PLANNING untuk menyondol...
Replies: 41
Views: 4372

janganla cenggini.. betul2 buat ai malu pada penyondol tegar macam u, adik idan, ngai, abg umai, abg mali n rembau... eeissshhh keshina..., kenapa la tersalah masukkan nama i sekali dlm list tu. i ni mcm berudu je... kecik lagi ilmu ttg dunia pergunungan... apa lagi ttg sondol-sondolan ni. lain la ...
by umai
20 Jun 2006, 09:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Hulu Lenik,Kerling,Selangor....Memang Best...best Jee
Replies: 26
Views: 5870

tahniah adik n kawan2 lain...

ngai.... sabar jgn tak sabar.... aku paham perasaan kaki gunung yg kena kuarantin ni mcm mana... :lol: :lol:
by umai
06 May 2006, 09:52
Forum: Log Gunung
Topic: RE-OPEN Route Mt Korbu via Sungai Seno'oi
Replies: 63
Views: 4924

hai lili....

tak g mana pun. ada.... selalu masuk GO, saja tak reply. mcm-mcm isu n program... saya jd pemerhati je. seronok gak tgk mcm2 karenah orang2 gunung ni...

nak trekking sama ngai... bole juga. tp, hujung taun la kot, insyallah.

....................
first timer
by umai
05 May 2006, 17:42
Forum: Log Gunung
Topic: RE-OPEN Route Mt Korbu via Sungai Seno'oi
Replies: 63
Views: 4924

ngai...

aku punya tempoh kuarantin berakhir selepas raya posa. so, hujung taun niiii bole la ko proposed plan yg baiiiknyer. lambat2 kot kena kuarantin balik.... berhabuk lg la beg :) welkam 2 the club
by umai
05 May 2006, 17:24
Forum: Log Gunung
Topic: RE-OPEN Route Mt Korbu via Sungai Seno'oi
Replies: 63
Views: 4924

....aku plan riki bulan nih..biarkan aku dipinggiran, keseurangan, kesepian..aku pasrah !!
ngai... ayat sedih la pulak. sib baik aku dlm tempoh kuarantin.... kalau tak musti boleh together2 sondol2an kan. weiii.... ngai, hang musti rindu nak trekking ngan aku kan.... :!: first timer
by umai
23 Feb 2006, 17:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ringkasan Log XPDC Trans Jerging (Suku-Irau)
Replies: 54
Views: 7332

pertama.... cograd kpd team yg gi suku-irau. kedua..... blah la geng, tak ajak pun aku. mentang2 la ku tengah sibuk tahap gaban la niiiiiiii. budak2 kat sini pun menyibuk jerrr... time ni la nak konvo, time ni la nak final exam.... kang kalau aku masuk hutan... sapa pulak yg nak sediakan soalan... s...
by umai
09 Feb 2006, 11:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 56854

:shock: :shock:
fs... tak yah la masuk kan nama aku dlm list core... aku setakat nak support member2 tu boleh la. nak dok lama2 kat dlm hutan tu mana larat... cuma kalau nak ajak clear trek tuuu nak la juga ikut.
by umai
27 Jan 2006, 08:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Good luck untuk semua yang 'keluar pintu' CNY nie
Replies: 28
Views: 5577

selamat mendaki kepada semua.... selamat pergi dan kembali....

p/s : berhati-hati di jalan raya kpd yg memandu.
by umai
25 Jan 2006, 13:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tarikh 28hb-29hb January 2006
Replies: 38
Views: 8236

tah kenapa aku tiba-tiba nak ergelak n semyum sorang2 :lol: :lol: :lol: :lol:
by umai
24 Jan 2006, 13:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking To Gunung Tahan ~ Merapoh Route II
Replies: 100
Views: 22292

xqtif... ko kat uum dr thn bila sampai bila. aku banyak member2 yg penah belajar kat uum... ko kenal tak ngan botak, anis, labor, fio..... ko batch mana??
by umai
24 Jan 2006, 08:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 56854

rob n orga.... u all ni nakal la. wakakakakakaka....... malu i :oops:
by umai
23 Jan 2006, 09:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 56854

bett, orga, rob, master, ngai... dll tak nak joint ke kelas. aku ingat mau masuk kelas awal skit la :P tapi, nanti aku confirm balik.. coz, aku kena masuk kelas kuarantin sampai hujung bulan 9. ngai tu pun bukan boleh caya gak.... kot2 lepas bulan 3 kena masuk kelas kuarantin gak. :lol: :lol: sapa m...
by umai
23 Jan 2006, 08:58
Forum: Data Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG GERAH & GUNUNG BIEH, PERAK.
Replies: 27
Views: 3933

bett... aku tak penah sampai bieh. itu hari lalu lereng je sebab hari dah delay... terus shoot ke puncak gerah. tapi dari info... dr puncak gerah ke puncak bieh tak sampai 1 hari pun... pe pun.. cuba confirm ngan org yg penah sampai.
by umai
21 Jan 2006, 08:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 56854

eeeeeee..... bestnyer dapat belajar cara menebas, cara baca peta, cari baca gps & dll.. dr mereka yg arif. rob... kalau nak gi sekolah nanti, musti aku ajak ko nyer. aku tak boleh nak belajar kalau tak de kawan... ala-ala budak darjah 1 gitu. takut terkencing dlm seluar :lol: ngai... ko tak nak ikut...
by umai
20 Jan 2006, 11:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 56854

umai... meh join. ni open buat semua... so nak masuk core ke support? fs..... buat masa ni, aku hanya mampu joint rob ngan orga je la... layan roti canai. lagi pun kat dlm ni dah ramai otai2 n para pendaki ternama... tak mampu nak menempat diri. kalau ikutkan keinginan memang tinggi, tapi kalau cer...
by umai
18 Jan 2006, 14:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)
Replies: 99
Views: 25075

abg ngai otai.... kalau abg buat gi benum.... kompom saya nak ikut... dengar kata mcm best je... tapi, jgn bawa saya keluar kat kampung org asli dah la... :twisted:
by umai
18 Jan 2006, 14:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 56854

eeeemmm menarik???? memang menarik. dari dolu2 teringin nak buat... tapi tak cukup kaki.... sekarang pulak dah banyak kaki. tapi, dah tak tau mampu joint group mana??? tapi kalau ada yg pinang2 tu... boleh la juga dipertimbangkan :oops:

apa2 pun... aku sokong usaha korang.
by umai
17 Jan 2006, 13:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Noring
Replies: 93
Views: 20758

mcm best jeee... aku pun teringan nak ikut gak... calling aku sama weeeiiii. tapi, aku jd tukang makan n tukang tgk org buat keja je boleh tak... :twisted: