Search found 95 matches

by pachio
20 Aug 2013, 15:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M
Replies: 17
Views: 6229

Re: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M

post la gambo..sunyi dah galeri tu
by pachio
17 May 2012, 17:37
Forum: Log Gunung
Topic: Gunung Murud (Bario - Bakalalan)
Replies: 6
Views: 390

Re: Gunung Murud (Bario - Bakalalan)

insyaallah,coming soon bro
by pachio
10 May 2012, 15:31
Forum: Log Gunung
Topic: Gunung Murud (Bario - Bakalalan)
Replies: 6
Views: 390

Re: Gunung Murud (Bario - Bakalalan)

pagi tu dah breakfast nasi goreng kat church camp sebelum naik puncak..balance nasi goreng tapau buat lunch kat puncak

lepas ni kalau bole xmau buat trekking camni lagi dah..tapi kita merancang tuhan menentukan
by pachio
10 May 2012, 14:11
Forum: Log Gunung
Topic: Gunung Murud (Bario - Bakalalan)
Replies: 6
Views: 390

Re: Gunung Murud (Bario - Bakalalan)

tima kasih..
mmg seksa hari 5 & 6..jadual hari 2 dah byk lari
terpaksa jln jugak pasal nak kejar flight
by pachio
06 May 2012, 21:07
Forum: Log Gunung
Topic: Gunung Murud (Bario - Bakalalan)
Replies: 6
Views: 390

Gunung Murud (Bario - Bakalalan)

Tarikh : 27/4/12 -3/5/12 Ahli : 7 org Hari pertama 27/4/12 2000 -2215 - lcct - miri - bermalam di miri trail guesthouse Hari kedua 28/4/12 0815 - 0905 : miri - bario - guide (andrew) tak dpt naik flight ke bario dan akan cuba naik flight seterusnya ke bario - sampai bario, andrew call bgtau dia tak ...
by pachio
23 Feb 2012, 23:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)
Replies: 7
Views: 2442

Re: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)

X la..trip kwn2 je..bario-bakalalan..nanti post la gambar kat go ni
by pachio
14 Feb 2012, 20:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)
Replies: 7
Views: 2442

Re: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)

Menarik...tp dah plan nak pegi ujung april.good luck
by pachio
11 Feb 2012, 13:44
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: osprey.....daypack
Replies: 18
Views: 815

Re: osprey.....daypack

hah? erk biasa biasa jer kot tuh
Budget besar tu
by pachio
11 Feb 2012, 00:07
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: osprey.....daypack
Replies: 18
Views: 815

Re: osprey.....daypack

Naik mulu dgn murud skali ke?dasyat..
by pachio
09 Feb 2012, 23:52
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: osprey.....daypack
Replies: 18
Views: 815

Re: osprey.....daypack

Ini mcm kena bwk tuntutan tribunal pengguna ni
by pachio
09 Feb 2012, 23:46
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tips membeli Bag Hiking
Replies: 35
Views: 1306

Re: Tips membeli Bag Hiking

takpe... semua pon de ciplak dah kat dunia.. telo ayam pon ada ciplak.... kita pakai kita tahu sudah....
Yaaa betulll
by pachio
09 Feb 2012, 20:20
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: osprey.....daypack
Replies: 18
Views: 815

Re: osprey.....daypack

Osprey ada all mighty guarantee..(betul ke ejaan ni).osprey akan baiki kerosakan atau ganti beg. Aku pakai osprey kestrel mmg ok..sgt ringan
by pachio
09 Feb 2012, 20:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tips membeli Bag Hiking
Replies: 35
Views: 1306

Re: Tips membeli Bag Hiking

Sebab terlalu byk deuter dijual ditepi jln..deuter akhirnya dipandang rendah..ape la nasib?
by pachio
06 Feb 2012, 10:31
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 3660

Re: kasut getah

Dr segi safety mmg kasut getah ni out la..terutamanya utk ankle.lebih bagus pakai kasut high cut. Grip tapak masih boleh dipercayai..
by pachio
02 Feb 2012, 00:23
Forum: Galeri
Topic: Gunung Kerinci 21.01.20122-26.01.2012
Replies: 6
Views: 2530

Re: Gunung Kerinci 21.01.20122-26.01.2012

Tahniah...besar ke budget?
by pachio
23 Jan 2012, 22:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7080

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

Ape cite trip ni?
by pachio
10 Jan 2012, 01:18
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 84
Views: 2715

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Nak join club gak..ada seketul prg 40
by pachio
06 Jan 2012, 20:19
Forum: Galeri
Topic: Chamah - Ulu Sepat, trip ujung taun
Replies: 36
Views: 8871

Re: Chamah - Ulu Sepat, trip ujung taun

Tahniah bro..pengalaman yg menarik
by pachio
23 Oct 2011, 02:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7080

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

xbleh nak confirm lagi ikut jalan mana.harap2 jalan darat la..
bole naik trusmadi ikut jalan laut ke?apa2 pun..good luck!
by pachio
17 Oct 2011, 15:40
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 3346

Re: pemilik haversack OSPREY

saya sokong
by pachio
14 Oct 2011, 09:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7080

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

ikut jln mana?
by pachio
12 Oct 2011, 14:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7080

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

gi tambuyukon la
by pachio
10 Oct 2011, 12:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7080

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

boleh semak dgn TVRC atau jab hutan tambunan utk pengesahan..
by pachio
07 Oct 2011, 12:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7080

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

jalan melalui kaingaran (tambunan) tutup sampai awal 2013-sumber berita harian
diorang buat pelantar dari km3 sampai puncak..jalan atas pelantar je la lepas ni

ada jln alternatif samada melalui apin-apin atau sinua..lagi trill
by pachio
15 Sep 2011, 10:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7080

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

salam, nak tanya penganjur sikit,dah dapat confirmation dari TVRC ke? sebab saya plan nak naik trusmadi masa balik beraya di sabah baru2 ni..tapi malangnya jalan powil ke kg kaingaran ditutup utk kerja penyelenggaraan.dengarnya ambil masa yg lama jugak. ada jalan lain melalui sinua, tapi masalahnya ...
by pachio
14 Jun 2011, 14:28
Forum: Galeri
Topic: Pinnacles & Gunung Mulu 13-21 May 2011
Replies: 9
Views: 3259

Re: Pinnacles & Gunung Mulu 13-21 May 2011

ye mmg pedalaman..kena naik 2 flight..kl-miri,miri-mulu (maswings)..kalau nak treking dari limbang pun bole..
kalau nak pegi call terus dgn gunung mulu national park utk pakej terbaik
by pachio
13 Jun 2011, 09:06
Forum: Galeri
Topic: Pinnacles & Gunung Mulu 13-21 May 2011
Replies: 9
Views: 3259

Re: Pinnacles & Gunung Mulu 13-21 May 2011

kos utk pakej show cave, pinnacles & summit Mulu lebih kurang RM900..tambang kapal terbang dlm RM500.kalau ada masa pegi la..sgt kurang org melayu kita yg pegi sana..rugi la..mat salleh je yg ramai..
by pachio
30 May 2011, 17:08
Forum: Galeri
Topic: Pinnacles & Gunung Mulu 13-21 May 2011
Replies: 9
Views: 3259

Re: Pinnacles & Gunung Mulu 13-21 May 2011

tak merasa tido kat kem1..mmg pacat banyak sgt sampai kem 3
by pachio
30 May 2011, 14:38
Forum: Galeri
Topic: Pinnacles & Gunung Mulu 13-21 May 2011
Replies: 9
Views: 3259

Pinnacles & Gunung Mulu 13-21 May 2011

http://i329.photobucket.com/albums/l389/khairyzal/mulu%202/DSC_9576.jpg Batu Bungan http://i329.photobucket.com/albums/l389/khairyzal/mulu%202/DSC_9730.jpg Kem 5: bersiap utk ke pinnacles http://i329.photobucket.com/albums/l389/khairyzal/mulu%202/DSC_9754.jpg Mini Pinnacles @ Km 0.9 http://i329.pho...
by pachio
23 May 2011, 15:58
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: tips pendakian gunung mulu & pinnacles
Replies: 2
Views: 958

Re: tips pendakian gunung mulu & pinnacles

sukses...sukses
by pachio
19 Apr 2011, 10:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Mulu & Pinnacles Mei 2011
Replies: 3
Views: 1378

Re: Gunung Mulu & Pinnacles Mei 2011

gua lang dgn gua rusa..jom la
by pachio
19 Apr 2011, 09:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Mulu & Pinnacles Mei 2011
Replies: 3
Views: 1378

Gunung Mulu & Pinnacles Mei 2011

Salam.. Sesiapa yang berminat nak join xplorasi gunung mulu & pinnacles, ada 2 kekosongan lagi..sori lambat inform..ada member kansel last minit Tarikh : 12-21 Mei 2011 Budget : RM 820 tak masuk tiket & ration 12 Mei - KL-Miri 13 Mei - Miri-Mulu - Caving 14-16 Mei - treking ke pinnacles 17-20 Mei - ...
by pachio
04 Apr 2011, 10:19
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 3346

Re: pemilik haversack OSPREY

saya sokong..
by pachio
04 Apr 2011, 09:04
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: susah meter untuk g7
Replies: 54
Views: 1447

Re: susah meter untuk g7

dah lama aku tunggu sambungan ceritera ni
by pachio
29 Mar 2011, 12:17
Forum: Galeri
Topic: GuNuNg tahan (MerapoH-kuaLa) 12-17 March 2011
Replies: 28
Views: 11436

Re: GuNuNg tahan (MerapoH-kuaLa) 12-17 March 2011

Makin rindu lak nak repit Tahan nih
Sebab kami yang bukak Trek Mreapoh ni tahun 1980 dari team Maktab Tentera Diraja
sebelum ada jalanraya dari sg relau ke kuala juram..kena treking la ye..brape lama la tu?
by pachio
25 Mar 2011, 10:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?
Replies: 24
Views: 4575

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

abe g layan main gelongsor je kot?
by pachio
25 Mar 2011, 10:40
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: tips pendakian gunung mulu & pinnacles
Replies: 2
Views: 958

tips pendakian gunung mulu & pinnacles

group kami seramai 8 org akan buat pendakian ke gunung mulu & pinacles bulan 5 ni..mintak tolong kawan2 yg pernah pegi utk bagi gambaran dari segi trek dan masa perjalanan
by pachio
24 Mar 2011, 08:56
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 2789

Re: Gunung Trusmadi

kalau smp tambunan..singgah2 la restoran ikmal..ckp teh o ais je pun dia paham
by pachio
23 Mar 2011, 14:24
Forum: Galeri
Topic: Trusmadi-Sabah
Replies: 9
Views: 3432

Re: Trusmadi-Sabah

mmg terbaik..kebersihan pun tip top..harap2 trus mcm tu la