Search found 247 matches

by abe~G
06 Mar 2018, 17:09
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Selamat Bertunang kepada Nadir & Arry.
Replies: 10
Views: 3232

Re: Selamat Bertunang kepada Nadir & Arry.

Bertunang apa lagi udah beranak dua.
Hehehe
by abe~G
10 Feb 2018, 10:45
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 1998

Re: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

Lapur diri dulu setalah sekian lama menyepi,
malam gala saya mesti hadir.
by abe~G
22 May 2014, 13:00
Forum: Kedai
Topic: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014
Replies: 16
Views: 11866

Re: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014

Salam Warga GO , menyahut seruan sahabat ajak sembang di forum, teman udah lame benor dah tak nyembang dekat forum, moga malam Gala GO suksess, teman tak dapat hadir, (sebenarnya nak sangat hadir). apa pun teman tetap ikuti perkembangan GO dari jauh, apa apa yang terbaik teman sokong jer. Ucapan sya...
by abe~G
15 May 2014, 20:13
Forum: Log Gunung
Topic: Gunung Murud (Bario - PaLungan - Puncak - Ba Kelalan)
Replies: 12
Views: 571

Re: Gunung Murud (Bario - PaLungan - Puncak - Ba Kelalan)

beberapa tahun kemudian (2012), jeng jeng jeng ---------------> tak ku sangka aku pulak kena pindah kemari . huhuhu.
by abe~G
15 May 2014, 19:19
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan
Replies: 4
Views: 1596

Re: Salam Perkenalan

testing tengok , udah lame bebenor teman tak melawat GO,
selamat datang ke GO, ucapan untuk teman juge pun :)
by abe~G
05 Sep 2012, 11:53
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 2867

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

chief de mission, macam mana perkembangan terbaru, udah lama tak dengar info, kata bulan april lepas ada meeting, so teman2 di GO ni pun nak tau juga hasil perbincanganya.
sangat berharap projek ni menjadi kenyataan.
by abe~G
06 Apr 2012, 20:56
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 16484

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

* "Kalau ngeri Bujang Melaka tak usah lah dok fikir nak naik gunung2 yang lain lagi, " < -- malas nak cakap banyak2 ni pun cukup lah. hehehehehe..untuk lily jangan serik anggaplah itu sebagai cabaran.. aku paling suspek mamak dan man black yang cukup sabar sehingga ke garis penamat...
by abe~G
08 Feb 2012, 20:34
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Seorang Lelaki Tua Yang Sedang Bermeditasi Di Tepi Sebatang
Replies: 8
Views: 4172

Re: Seorang Lelaki Tua Yang Sedang Bermeditasi Di Tepi Sebat

sajak yg ku bawa kemana mana, ke rimba, ke hutan batu, sebati menjadi teman. alfatihah buat hasan ayat.
by abe~G
03 Feb 2012, 03:52
Forum: Khemah
Topic: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue
Replies: 17
Views: 4200

Re: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue

wah! travelogue. sabor menanti untuk terus membacanya, pembetulan : danok = sadao ( tempat breakfirst tu. :)
by abe~G
18 Jan 2012, 22:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Moh ke Gunung Suku pulak .!!
Replies: 16
Views: 3141

Re: Moh ke Gunung Suku pulak .!!

time ni depa semua baru balik dari trip panjang2 mana maunya viceroy, tapi kalau tak ada yg nak ikut aku sudi temankan kome ke suku :) kome dah confirm2 betul2 ke nih, kan aku dah masuk kelender kan tak jadi pulak... jom rakan2 gunung kita bersantai ke Gunung suku view kate deme mablesssss sangat. s...
by abe~G
18 Jan 2012, 22:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Maliau BAsin (The Lost World of Sabah)
Replies: 35
Views: 4814

Re: Maliau BAsin (The Lost World of Sabah)

jenal! jangan lupa teman yer... sudah lama menunggu. :)
by abe~G
11 Jan 2012, 11:07
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 25960

Re: sembang powil-part 2

jangan lupa roger ler kalau ada trip yg light, hardcore tak cukup kelengkapan, lagi satu maintainancenya tak lalu, sejak setahun dua kebelakangan ni ashik rabak jer nih,
by abe~G
08 Jan 2012, 20:29
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 25960

Re: sembang powil-part 2

hah ha lama betul tak masuk sini, ni sembang pasal powil rosak ajer, masuk hutan senyap2, apa ler, ada trip kasi roger2 ler.
by abe~G
25 Jun 2011, 16:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Maliau BAsin (The Lost World of Sabah)
Replies: 35
Views: 4814

Re: Maliau BAsin (The Lost World of Sabah)

Meliau Basin yer? ermm kalau ler di takdirkan jadi, jangan lupa roger teman yer.
by abe~G
22 May 2011, 17:40
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 18042

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

walaupun deposit belum bayor, aku tetap mau pergi.mau belajor fotografi dengan jenal. hehehe. dan aku bawa anak gajah sekali.
by abe~G
03 Apr 2011, 17:37
Forum: Isu & Gossip
Topic: Beg berat atau ringan?
Replies: 17
Views: 3409

Re: Beg berat atau ringan?

hahaha, kome nak ikut cara Ben Saunders yer? mat salleh tu punya tempat tak sama macam kita, depa makan tak macam kita, kalau berani ikut ler stail Mat Kilau. hehehehe.
by abe~G
24 Mar 2011, 11:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?
Replies: 24
Views: 4360

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

patut ler saya sampai sekarang tak sampai2 lagi puncak setong tu, walau dah beberapa kali mencuba..
betoi ni serius bukan lawak tau.
by abe~G
10 Feb 2011, 22:42
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 2867

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

insyaallah... kalau tak ada aral melintang teman sampai ler tu, mizi ! bawa air nyior lebih sikit. :lol:
by abe~G
10 Feb 2011, 22:34
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 143985

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Rumah abang Rashid ( KARAT) ler bro. :) memang banyak betul.
by abe~G
09 Feb 2011, 00:15
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 143985

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Dekat Taman Saga ,Kaki Bukit Saga tu pun Barang Outdoor berlambak dekat tingkat atas rumah dia , dah kira macam kedai jugak berkualiti dan berjenama lagik. :)
by abe~G
03 Dec 2010, 16:20
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mana Lebih Mencabar....?
Replies: 22
Views: 2793

Re: Mana Lebih Mencabar....?

pada saya, gerah yang tidak trans pun dah sangat mencabar berbanding trans inas, inikan pula trans gerah yang saya tak pernah pergi . perbandingan: trans inas : 4d3n treking siang jer. gerah yang tak trans: 4d3n juga tapi 2 hari Ot sampai tengah malam. trans gerah : rujuk en ponho, dia selalu pi tra...
by abe~G
02 Dec 2010, 18:48
Forum: Galeri
Topic: KELAS FOTOGRAFI KEMBALI LAGI (INTERMEDIATE)
Replies: 53
Views: 5252

Re: KELAS FOTOGRAFI KEMBALI LAGI (INTERMEDIATE)

erm menarik, jap tengok kelender 19hb tu hari apa? ahad eh. :roll: saya mau polow ini game.
by abe~G
04 Nov 2010, 00:17
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: mercun bola
Replies: 28
Views: 3007

Re: mercun bola

mercun bola yer? ada sesiapa yang nak order untuk stock raya tahun depan boleh listkan nama dekat bawah :keke:

entah lah hakikatnya aku yang tua tua ni pun suka jugak main benda alah tu.
by abe~G
21 Oct 2010, 12:18
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 2867

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Salam. saya tertinggal bas ,dah berbulan bro ketua lanun kita ni up topik baru saya tersedar, itu pun pasal dah dekat musim haji baru terlihat " ROAD to MACCA" tersangat kagum dengan idea dan perancangan tersebut, di lihat menyerlah semangat2 waja rakan rakan pendaki semua. mudah mudahan ianya menja...
by abe~G
27 Aug 2010, 23:49
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kad Ucap Selamat Hari Raya Warga Gunung 2010 /1431.
Replies: 1
Views: 677

Kad Ucap Selamat Hari Raya Warga Gunung 2010 /1431.

Salam semua warga gunung , apa kata saya mulakan dulu untuk tahun ni.

Selamat menyambut eidul fitri untuk semua warga gunung dari saya.
Image
by abe~G
26 Aug 2010, 11:34
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: beirut korbu
Replies: 37
Views: 4481

Re: beirut korbu

oooo gitu ceritanya, ermmm.
by abe~G
24 Aug 2010, 21:44
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 43095

Re: Sembang powil

wahhh phob! ilmiah lah, injin sudah siap ka? apa kata 1-3 oct ni kita pi test ke kg Rekom?
by abe~G
24 Aug 2010, 21:25
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Rinjani, Indonesia
Replies: 1
Views: 761

Re: Gunung Rinjani, Indonesia

rinjani! saya pun belum lagi sampai, baru dok ushar ushar juga nih, kate deme menarik . yg selalu dok berulang alik kesana tuh bro rashid KARAT kita tu, cuba ler hubungi dia. kalau nak ushar dan kongsi info bleh klik dekat sini, http://gunungrinjani.com/rinjani-trekking-packages.htm nampak macam men...
by abe~G
24 Aug 2010, 21:19
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: beirut korbu
Replies: 37
Views: 4481

Re: beirut korbu

waalaikumsalam, huh bapak punya lama, time tu aku tak kenal gunung lagi.... belum diganti pun lagi bang beirut entah kemana..
by abe~G
15 Aug 2010, 01:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah + 4WD Trip (1-3 Oct 2010)
Replies: 33
Views: 3866

Re: Gunung Chamah + 4WD Trip (1-3 Oct 2010)

naik powil abg ngai taya xt...x yah nyangkul...abe g tompang duk sebelah bule heheheh

boleh boleh takde hal... mai mai lineup utara.kita cross cameron jer tak yah turun KL.
by abe~G
14 Aug 2010, 00:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG MULU & GUNUNG API (PINNACLES) 2011
Replies: 17
Views: 2545

Re: GUNUNG MULU & GUNUNG API (PINNACLES) 2011

kalau nak pi melepak dekat pinacles saja tak mau naik gunung mulu boleh tak tak?
kalau jawapannya boleh, berapa kosnya?
by abe~G
09 Aug 2010, 21:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah + 4WD Trip (1-3 Oct 2010)
Replies: 33
Views: 3866

Re: Gunung Chamah + 4WD Trip (1-3 Oct 2010)

yeah sudap up trip yang di nanti2kan. good, apa lagi jom kite beramai ramai serang rekom.trip begini jarang sekali orang buat ni, kepada pemilik2 4x4 hah apa lagi, bila ler lagi nak test powil korang tu untuk trek cam ni, aku tengok dekat sembang powil tu bukan main rancak lagi, hehehehe...sila bawa...
by abe~G
07 Aug 2010, 09:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES ORANG HILANG LAGI KAT G. BERINCANG
Replies: 50
Views: 7067

Re: KES ORANG HILANG LAGI KAT G. BERINCANG

Manjung1 koling koling Brincang ! apa status terkini?

team Manjung1 dengan kukuatan 4 ~ 6 anggota akan bergerak pada jam 6 petang ini menerusi Simpang Pulai terus ke Puncak Brincang. roger.
by abe~G
04 Aug 2010, 19:28
Forum: Khemah
Topic: trip powil belah utara 31 July - 2 Ogos
Replies: 49
Views: 4322

Re: trip powil belah utara 31 July - 2 Ogos

hahahaha ada hati nak minta bonus 3 bulan :lol: kerja pun ashik dok layan forum jer :mrgreen:

melihat pada prestasi ekonomi semasa, ramalan bonus mungkin, kalau bagi pun cam tahun lepas gak ler... hehehehe 500 ringgit..
by abe~G
04 Aug 2010, 19:15
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rumah Pak Kassim
Replies: 32
Views: 3825

Re: Rumah Pak Kassim

selaku pemegang i/c 03 saya juga bersimpati dengan rakan2 kaum pribumi Pos Broke termasuk lah Pak Kasim. sahabat2 kita cakap tu ada betulnya juga, Penerokaan tanah secara berleluasa dan berterusan, sampai mengubah ekosistem lojing termasuk lah sungai2 di sekitarnya, Paling ketara Nenggiri sehingga k...
by abe~G
07 Jul 2010, 00:42
Forum: Khemah
Topic: GO 4WD Breakaway - Sg Salan, Temerloh - Pahang
Replies: 124
Views: 8681

Re: GO 4WD Breakaway - Sg Salan, Temerloh - Pahang

aku pun nak vote lepas raya jugak.
by abe~G
23 Jun 2010, 00:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BATU PUTIH - G7??????????
Replies: 19
Views: 2288

Re: GUNUNG BATU PUTIH - G7??????????

buka salah kitab ler tu..
by abe~G
16 Jun 2010, 22:57
Forum: Khemah
Topic: GO 4WD Breakaway - Sg Salan, Temerloh - Pahang
Replies: 124
Views: 8681

Re: GO 4WD Breakaway - Sg Salan, Temerloh - Pahang

teringin nak joint trip 4x4 GO nih, tapi tu ler lepas raya baru ada free.
by abe~G
16 Jun 2010, 19:24
Forum: Galeri
Topic: tutorial::kenali sifat2 kamera digital anda
Replies: 39
Views: 6709

Re: tutorial::kenali sifat2 kamera digital anda

exiff kasi besar sikit senang ingat.
thank you : download and install progressed :lol: