Search found 747 matches

by melati
05 Feb 2013, 13:46
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

kasi keluar kepala sket...baru blh nmpk view..hiks!
by melati
05 Feb 2013, 11:23
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

ceh! ngengader..nk celoreng sila wrap pakai fly...ahhaha...
by melati
04 Feb 2013, 16:20
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop
Replies: 12
Views: 17294

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

kak lily.. ank dah besar baru boleh jengah GO nie..kalu tak sakit mata eden nengok trip ** tp kali nie GO dh sunyi..kita meriah kn dia semula..ahahah yea! yea! saya angkat tangan coz sya pn guna menda nie..mmg sangat selesa dn sesuai di bawa masuk utan..err..katanya kununnya masuk hutan nie kn pecin...
by melati
04 Feb 2013, 15:51
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

saya lagi selesa pakai ssc, rasa cam pakai haversack (err karrimor ke, deuter ke takmo wat bw ke hehe)..org rumah rajin la nak ngikat2, tu dia pakai wrap..lagipun anak saya sorg umur dah 3 taun, ssc tu suai sgt le..yg lg sorang tu br 6 bulan elok la pakai wrap..selalu pakai ssc bawak anak yg 3 taun...
by melati
29 Jan 2013, 17:17
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

iyea!! mmg terbaik..tk der lg nk tangguh2 kerja rumah kalu ank menangis sbb blh dukung dia smbil buat keje..hiihi...

nie video tunjuk mcm mna nk ikat ank2..ihihih.jum petik teh!!!! abg ipo den ckp dh mcm org veitnam ms kami treking p waterfall ...cess!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0ft4OAurrxU
by melati
29 Jan 2013, 17:03
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

mmg cenggitu...dia cuma sehelai kain pnjg dlm 3.7m.. then kita ikat saja la ..geno nk???..depan blh..blkg blh..sisi pn blh..tk sakit bahu lah ..nie campuran 50% cotton & 50% linen..dia tk mencengkam kt kt bahu baby pn tk der la lama2 melurut turun ke bwh sbb dia mmg supportive..knot dia pn tk perlu ...
by melati
29 Jan 2013, 16:52
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

seper4alif wrote:kah kah kah... ken dok ngan cik wok jual jamu dulu baro pro haahhaa
skrg org tk mkn jamu..org mkn supplement...tp den mkn nasik sokmo2..lapo deh..hihihihi
by melati
29 Jan 2013, 16:51
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

http://img59.imageshack.us/img59/9740/dsc0244td.jpg http://img252.imageshack.us/img252/1909/dsc0245uo.jpg pakcik nie masa kami treking p keracut...yg abg ajis pakai tu ssc (ergo)..yg nie senang buckle sj macam beg..tp aku tk suka..rs mcm panas pernah pakai time trek penang hill eeiiuuu..berpeluh an...
by melati
29 Jan 2013, 16:10
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

melati : pakai wrap ke tu? uii!!!! wah! wah! wah!! bagus nya soalan ..ada BW jugak ehh di kalangan GO nie..hihiih...gambar tu saya pakai WCHB- wrap convert half buckle :oops: .. jap saya paste gambar treking pakai wrap & ssc...tp dlm trip saya lebih suka pakai wrap bcoz tk panas yg leceh cuma time ...
by melati
21 Jan 2013, 16:14
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

bagus la atan kasi main air awal2...bdk2 nie kalau jg terlampau pn mnja tk hingat..biar dia tahan sket..**aku pn tk reti berenang... tu pasai time mandi aku ceduk pakai mestin.. err..aku tgk kt youtube selumber ja budak yg baru pndai merangkak tu lps jatuh dlm air dia main2 lg tk tenggelam pn..takut...
by melati
21 Jan 2013, 16:05
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

amin amin amin... amin member saya, dia jual nasik lemak dah kat meru haahaha dok tahu lah kak... jom le reramai haahaa... saya ngan pokyi cadang ujung tahun... agak agak anak dah buleh cakap.... tuh jee cara terbak nak tahu klu dia meragam.... saa pernah selisih mat salih bawak anak dia naik atas....
by melati
21 Jan 2013, 16:03
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

ank aku kalau suruh dia berenang dia merangkak..heeeeeee....
by melati
21 Jan 2013, 15:59
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

wah best bets....... anak dah 2 tahun ke atas mmg senang sikit nak handle... (klu perangai tak macam macam ah) apa yang paling penting adalah mak dan ayah dia... klu zero mmg payah lee... ada jugak zero tapi lagi nak jadi hero... lagi 5 kali ganda payah..... sirius beb..... g lah belajar dulu meman...
by melati
21 Jan 2013, 15:55
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

ha! baru blh..nie bukan untuk mencari jodoh yea..nie gmbar time kami hike ke muka head light house ...lps lama bercuti mmg mak nya menjelir lidah nk melayan tangga nie haha...+-3hrs kalau start treking dr office taman negara..

Image
by melati
21 Jan 2013, 15:49
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

damm!!!!! tk jd pulak aku nk letak gambo nie..muahahah..

yeap!!! sgt2 pelapis...mmg tiap kali nmpak sj bukit.. "mama! mama nk nek kit...pesh!!! " - mama2! nk naik bukit..best..ahahha...OTW naik CH aritu.."kit...anyak2! best" - bukit banyak2..best..hahaha
by melati
21 Jan 2013, 15:29
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

sekadar berkongsi..aku baru blk dr treking gng berincang dn kami tido kt starting irau..walau sejuk nya dh mcm peti ais..tp ank den selumber sj "amau pers..yoq pit" - tk mau pmpers "yoq" terkepit..hahaha tips nk bwk ank treking yg den amalkn.. 1) biasakan dulu dia dgn suasana hutan..buat pengenalan ...
by melati
17 Jan 2013, 12:46
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

Dulu pernah gak buat pasal dah teringin sangat masuk utan dan anak tada orang nak jaga jadi saya bawak masuk utan juga. Pernah juga naik Kinabalu masa budak tu baru umur 7 bulan. Saya masuk dalam Tekiding (Bakul yang Ah So bawak Tong Gas tu la) sy bawak naik Kinabalu. wah! depa benarkn kah? hurmmm....
by melati
15 Jan 2013, 15:21
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

Denan wrote:dulu kat opis aku ni bleh bukak image shack ni... skang x bleh lak aduih
moral??? sila tukar opis baru :P..haks..

tk payah bergambar pn tk pa kot ;))...
by melati
15 Jan 2013, 15:06
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

denan
huk'aloh..nk letak gambar la pulak...ntah la..aku pn dh lupa mcm mna nk letak gambar kt dlm nie..mau kena godek2 dulu nie..maklum la lama bercuti kn..ihihhiih
by melati
14 Jan 2013, 15:34
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

Sy nak bekongsi pengalaman bawak anak camping... sy hampir melakukan kesilapan tp nasib xde apa2 yg berlaku.. kami camping kat air terjun lentang kat karak kalo x silap awal tahun lepas kot... campsite hujung tempat last parking kete kwsan tu memang sunyi dan jauh drpd group lain... pendek kan crit...
by melati
11 Jan 2013, 15:45
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop
Replies: 12
Views: 17294

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

up! up! up!..mna der pendaki wanita nie semua? kalau dulu asyik tnya perihal mcm mana nk handle "pad" ketika trip kn..jd ini lah jawapan nya...toink! toink! xpyh nk pening nk buang kt mana..bungkus mcm mana..ihhiih...
by melati
11 Jan 2013, 15:41
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 17999

Re: Bawa baby masuk hutan

up balik topik nie..setelah sekian lama tk masuk hutan ..sekarang ank dah besar jd boleh la nk start sket2 bwk dia camping kt tepi pantai dn layan treking yg santai2 naik bukit..layan jeram.. so..sapa lagi ada pengalaman bab bawak ank masuk hutan..??? meh2 kongsi sket.. **tidak la nk bawak naik cham...
by melati
13 Dec 2010, 17:27
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mana Lebih Mencabar....?
Replies: 22
Views: 2880

Re: Mana Lebih Mencabar....?

lama tk sebuk2 sini..hihihi trans inas| ok ja kot..cuma benci kt pacat2 nya aja..jln smbil layan kwn2..tk gitu abg mizi? :lidah: trans gerah (pos dakoh-geraloh-bilah-gerah- kg rantau) | seawal naik powil lg mental dh down..tu blm di kira saat treking..hiks! tp kalu lelaki tegar yg lalu route2 nie tk...
by melati
08 Jul 2010, 11:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Inas (2July - 5July)
Replies: 60
Views: 6268

Re: Trans Inas (2July - 5July)

tk der log ke? sonok baca org g trip..

thniah semua line up... 8)
by melati
24 Jun 2010, 12:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti Pemilik DEUTER AIR-CONTACT SERIES DI MALAYSIA 2010
Replies: 75
Views: 9174

Re: aktiviti Pemilik DEUTER AIR-CONTACT SERIES DI MALAYSIA 2

huh! menarik..tp daku dh tk treking..rogi..
sapa nk pnjm beg aku? angkat tangan...ahahah
by melati
16 Apr 2010, 12:19
Forum: Log Gunung
Topic: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua
Replies: 29
Views: 2521

Re: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua

pergh! bebilau bjik mata .menarik!
by melati
16 Apr 2010, 11:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt Chamah dan Ulu Sepat(CUS) 5-9 Jun 2010
Replies: 45
Views: 4904

Re: Mt Chamah dan Ulu Sepat(CUS) 5-9 Jun 2010

azim wrote:Noted,tQ...tgh tunggu ogkl dgn pak kasim pulang dari CUS dlm minggu dpn,nk tgk keadaan jln sbb kalu 4wd masuk sampai ke Kem Pakma,lagi cun....
jln dh elok ke? klu jln elok..ermm..
balak ada lg lah kot yea..adeh!
by melati
14 Apr 2010, 11:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010
Replies: 45
Views: 5510

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 201

Hazzri, Hang amik terus bas direct dr Penang-Tg Malim... kalo takder hang kene pie Ipoh dulu la mcm biasa... then cr bas Tg Malim... sory nk mncelah sket..mmg tk der bus dr png/b'worth direct ke tnjung malim.. g ipoh then ambik bus SRI MAJU ke tnjung malim..tp last bus ke sna tk silap dlm pukul 7.0...
by melati
09 Mar 2010, 17:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek
Replies: 57
Views: 5603

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Sungai yg 1st kita cross kat Kg. Rajis tu Sg. Berok dari Hutan Rizab Sg. Berok. Sungai Rengil plak cantuman dari sungai rengil di lembah toknenek & bubu, campo sungai Jerok, Campo sungai badak dari lembah berhit.... bla bla bla... bercantum dgn sungai berok belakang rumah rajis. Sungai belatop ko t...
by melati
09 Mar 2010, 17:10
Forum: Khemah
Topic: Trip Royal Belum Memancing (kg belum lama)
Replies: 24
Views: 4404

Re: Trip Royal Belum Memancing (kg belum lama)

cik omaq
tu gmbo nk tayang ikn ke nk iklan
org? kiekiek

wallah..mebeles dpt bako cicah smbal kicap
by melati
09 Mar 2010, 16:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 5838

Re: Trans Yong Belar - Yong Yap : MEI/JUN 2010

mcm menarik..
tp mcm tk larat..adush!
by melati
12 Jan 2010, 16:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 3963

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

hurmm..aku pn cm tk mampo ja nk polo..

adeh!!!!

nk main kutu pn tk smpat dh nie.. :cry:
by melati
20 Nov 2009, 15:47
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: survival kumpulan wanita
Replies: 38
Views: 6298

Re: survival kumpulan wanita

k.lily kemping sntai2 dh la.. sesmbil tu blh la ajar kami adik2 yg kering ilmu nie dgn basic outdoor..tu pn dh memadai..tk pyh la nk ajar yg berat2..tk mampu kami nk polo.. haks! haks! PJ kalu kemping awek2 sj..gedix lebey2 tk mau arr... :lol: kalau dah tau tmpt tu bahaya jgn la ko g hulo pala weeh....
by melati
20 Nov 2009, 15:07
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: survival kumpulan wanita
Replies: 38
Views: 6298

Re: survival kumpulan wanita

Gerenti tapak tangan berduri, kasar, 4 kgs lesap dari badan, muscle timbul, pacat tiger menghisap.... akan tetapi.... SEMANGAT 200% akan di dapati, ilmu2 baru yg tak akan didapati dari buku, tambah ketabahan serta sifat NEVER SAY DIE akan tertanam di dalam diri anda . pergh! blk ja dr kursus nie dh...
by melati
20 Nov 2009, 14:35
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: survival kumpulan wanita
Replies: 38
Views: 6298

Re: survival kumpulan wanita

k.lily
jum la..
Nk kemping kt mana..sg pauh? sg. pisang? sg. congkak?
atau sg. Penchala?

***jauh2 somi i tk harap la kak..kihkih

bro FG
amboi..pndaki wanita kt sini mnja2 yea..
sebenarnya kami xmnja la..cuma org lelaki jekr
yg nk mnjakn kami..asik nk hulo bntuan ja.. :lol:
by melati
20 Nov 2009, 11:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ulu Sepat-Gunung Chamah (26/12/09-01/01/10)
Replies: 40
Views: 3277

Re: Gunung Ulu Sepat-Gunung Chamah (26/12/09-01/01/10)

frostice wrote:Tido kat Sempadan.. Nanti leh kongsi2 pengalaman tido sana.
bro
ada pengalaman tk best ke tido sini? :lol:
by melati
19 Nov 2009, 17:10
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Bagaimana Caranya Menghentikan Pendarahan Gigitan Pacat
Replies: 30
Views: 1582

Re: Bagaimana Caranya Menghentikan Pendarahan Gigitan Pacat

lats840 wrote:kalo ikut petua yg aku tau..
gune air atas langit2 dlm mulut, msuk kan ibu jari...
calit skit kt langit2, selawat 3x..
sapu kat tmpat kluar darah...
peace
luka skit2 blh la kot nie..
kalu gedabak besar..ermmm...
by melati
19 Nov 2009, 16:41
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: survival kumpulan wanita
Replies: 38
Views: 6298

Re: survival kumpulan wanita

cpt2 pendaki wanita..

sapa mau joint..

peluang menarik nie..

dn jrg2 mau jumpa wooo
by melati
17 Nov 2009, 10:27
Forum: Kedai
Topic: Kasut Outdoor Karrimor Asli
Replies: 12
Views: 2344

Re: Kasut Outdoor Karrimor Asli

aisheh! terliewat sudaaaaaaaa :lol: