Search found 293 matches

by pekatu
16 Dec 2008, 10:54
Forum: Peralatan
Topic: Parang
Replies: 116
Views: 3810

http://i262.photobucket.com/albums/ii108/orga47/GO/parang2.jpg ni ruper parang solid molid dr kayu kemuning hitam.. kayu dr utan belah Sabai..tukang dr Temerloh.. mana ko dapat teras kemuning itam beso ni en radzee... ni kalo trade kat open market ble cover semua belanja kawen ni keke... nak cari b...
by pekatu
16 Dec 2008, 10:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Guide Gunung Bintang
Replies: 20
Views: 2662

dengar cerita orang memang hardcore... dgr jerk tarak guna...jum la g terjah... :evil: jomm--jom.. kita pi terjah cikgu kayrol, dah dok belah2 atas tu ejas la dgn mali trans bintang.... naik ikut selama la turun kupang.... trans bintang memang best.... hardcore tu ble la gak....buluh je byk eheh...
by pekatu
06 Nov 2008, 16:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Noring-Anak Noring dan Noring East-DITUNDA KE CNY 2009
Replies: 80
Views: 6061

Uih.... hujan2 lg best.... baru ada cabaran.... ni naik time musih clear jek, apa barang.... wakakaka.... Baik duk umah tgok astro.... pesan piza.... huhuhu... bang, naik gunung memana pun kalo setakat ujan rasanya xd prob kat sapa2... cuma mukabumi trans noring ni x memungkinkan perjalanan yg smoo...
by pekatu
26 Sep 2008, 11:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: perkongsian info gunung | pro dan kontra
Replies: 37
Views: 4500

Puntung Asap dalam peta topo sebenarnya Gunung Bubu Barat - Puntung Asap saja nama di beri berdasarkan satu kod yg kami guna semasa latihan memilih anggota. Nak masuk ikut Ulu Kenas pun boleh...tapi kena guna peta topo. Kami masuk asalnya dengan abseil dari Nuri...lepas tu pandai2 merisik khabar ke...
by pekatu
26 Sep 2008, 11:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 17730

nampaknya sambutan memang hebat untuk kursus ini....tahniah muzs. tapi aku minta maaf kerana terpaksa tarik diri.... :cry: aku ada tugas pulak dari 29- 4 hb tu... arahan pihak atas... aku dah cuba tepis tapi tak boleh elak juga.... :roll: kalau boleh aku akan buat satu lagi program yang sama akan d...
by pekatu
25 Sep 2008, 13:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: perkongsian info gunung | pro dan kontra
Replies: 37
Views: 4500

biasa la... kalo x xkan liza hanim nyanyi lagu " siapa sangka siapa menduga" keke ops....

Info ? selalu je dapat org sms tanya itu ini... tp kekadang x best gak xd nama xd salam terus tanya je...
by pekatu
25 Sep 2008, 13:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: perkongsian info gunung | pro dan kontra
Replies: 37
Views: 4500

xd hal la buleh terima je.... mcm aku terlepas pandang ko punya pm sampai 6hari kekeke.... dah reply tau :lol:
by pekatu
25 Sep 2008, 12:21
Forum: Isu & Gossip
Topic: perkongsian info gunung | pro dan kontra
Replies: 37
Views: 4500

Apa salahnya berkongsi info ngan sesiapa.... asalkan pesanan dan nasihat yang baik lagi merendah diri di berikan juga kepada penerima info tersebut. Tak baik meninggikan hidung ddan menabik dada terhadap sesiapa yang inginkan maklumat. Kenalah jadi seperri sebatang padi yang mempunyai banyak bijira...
by pekatu
24 Sep 2008, 15:26
Forum: Data Gunung
Topic: GUNUNG TIGA NEGERI & GUNUNG CHARLIE PONDOK
Replies: 14
Views: 1288

Err..ni taun 89 ni... ramai PPH yg terkorban.....
bang... bangkai heli tu memang ada lagi kat situ ke.. saja tanya je
Gerah-Bilah tu memang ada laluan dah...
by pekatu
16 Sep 2008, 19:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Minta bantuan warga GO untuk info trans V2
Replies: 126
Views: 12749

yela...incik reen pantang part 1 dah abis... part 2 x tau lagik eheh..

abg radzee.... sini biasa2 je....sejak balik nepal ni x nak turun perak dah ke haha....

kalo 'dia' tu org parit... adik beradik sepupu skem la :lol:
by pekatu
16 Sep 2008, 17:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Minta bantuan warga GO untuk info trans V2
Replies: 126
Views: 12749

matsaiko yang aku tau nama dia ayien kot . yang yang aku dengar dari orang yang cter. bdak perak. : yeke dia budak perak...keje kat perak kot huahua.... budak2 perak xd cas ribu riban camtu.... bdk2 perak bebaik cthnya... ada member aku budak perak budak negeri lain ajak sweep v2 last2 jadi guide.....
by pekatu
07 Mar 2008, 12:18
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan Mac: Melintas sungai
Replies: 124
Views: 21822

yap nyelit aku pun nak nyelit gak keke just for fun jekk..... Ladies first.... Trans Puntung Asap - Bubu http://i256.photobucket.com/albums/hh194/pekatu/IMG_0068.jpg Selepas ujan.... Gerah ke Agek http://i256.photobucket.com/albums/hh194/pekatu/ebf2scd.jpg Teamwork.... Gerah ke Agek http://i256.phot...
by pekatu
28 Feb 2008, 12:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: pelajar UiTM arau dh dijumpai
Replies: 141
Views: 14196

Maaf kalau saya mencelah sikit. Kita perlu memikirkan situasi dimana kalau kita sesat, kita perlu membuat tanda atau jejak. Tanda dan jejak ni penting untuk diri kita ( selalu org sesat buat pusingan beberapa kali di tempat yang sama ) dan utk pasukan menyelamat mencari kita. Umai patut mematahkan ...
by pekatu
13 Feb 2008, 15:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG RHU
Replies: 32
Views: 4370

ngai ... kat manong petai banyak le ... kira ikat ke papan keke...
betapa mana ada je merata ipoh ni hehe...

betty.... line x brp clear la sgt nak layan GO selalu.....
observe pun ok je kan :lol:
by pekatu
13 Feb 2008, 15:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: budak Pompuan ilang kat Tahan
Replies: 130
Views: 14697

ntah la lately byk kes ipt ni.... kes tahan ni aku refer dr paper student 30org lebih pengiring sorang je....pastu half pompuan.... apa la ada dalam fikiran organiser/pengiring ni bawa budak2 ramai.... educated tp x ble nak judge risk2 yg ada..... students ni ibarat amanah mak bapak depa... depa ni ...
by pekatu
06 Feb 2008, 16:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG RHU
Replies: 32
Views: 4370

aik terer hang pekatu ya.. boleh kenal saya... tu lah pekatu hajat hati tu nak jugak pi naik gunung belah sana... apa macam boleh jadik guide tak..gunung apa yer bleh pi naik belah sana.. boleh bawak naik bubu tak pekatu... ramai rakan di GO boleh guide kesana..tapi ikut ulu kenas ler..ikut Trong.....
by pekatu
27 Jan 2008, 00:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG RHU
Replies: 32
Views: 4370

cikgu kayrol , pehabaq ... bila nak naik belah2 sini :lol: .. mana author gunung rhu ni.... gambo xde pun... starting manong ke , pase cikleey x tau :lol: ... kalo sebelah manong yg ada gunung batu masjid je tu pun dalam 2ribu lebih kaki kot.... bukit berlambak le... kat area2 smp ke bubu pun xd nam...
by pekatu
12 Oct 2007, 11:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 12277

G7... humm dari dulu dah ada pro con negative positive.... bila talk menda ni dgn bdk2 gunung sure x abis idea haha.... ermm.. aku agree dgn syed dat G7 ni penanda aras dlm rekreasi gunung.. apa pun kita buat dalam hidup sure ada target.... dari dulu smp skrg..... time study dulu sure target nak dpt...
by pekatu
01 Oct 2007, 22:37
Forum: Khemah
Topic: Futsal Liga Gunung 2007
Replies: 63
Views: 5805

sany ADALAH alger wrote:

8.Reserve- Team Pekatu...ehemm...lama tggu ni.. :twisted:
Sabo Mr Algay.... itu suma tactical reason ... under bab psikologi ahahaha.....

dah update pun... ingat senang mau kumpul player 4 negeri ke :lol:
training konpem sendiri2... join 4 fun je...
by pekatu
31 Jul 2007, 21:45
Forum: Log Gunung
Topic: Pawana Menghembus Di Anak Noring
Replies: 33
Views: 1749

Salam... Tahniah buat sume pendaki... Buat abg fizi, kasi organize la 1 lg trip nie..bleh sy , skem ngan wan poloww...huhuhu.. Yap, trip nie mawi la jd kuntum eq, xda la persaingan chat ngan aku..hahah Dengar citer, baby kembali menjadi rebutan..hihiihi :evil: Organize menda ni... eheh aku bukan or...
by pekatu
31 Jul 2007, 21:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: OPS SISO-SISO SOYOK D GHRIMO
Replies: 32
Views: 3560

giler kentang.. nak stock minah salleh... he he he Ehehe ...tu la adik nak ajak stok melayu nanti ada org x suka ... siap ble brainwash dulu b4 join pendaki bebas perak .... :lol: .. Mali... itu hari masa renjer tu gebang aku dah fikir ada can mau layan Trans Jeli - Belum via Noring hahaha.... tran...
by pekatu
27 Jul 2007, 16:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG BUBU 28 / 29 julai 2007
Replies: 115
Views: 8771

gud luck adik... & careful la... skang kualer musim ujan...
petang ni pun dah cloudy ni.... baygon mau beli lebih :lol:
by pekatu
27 Jul 2007, 15:59
Forum: Log Gunung
Topic: Pawana Menghembus Di Anak Noring
Replies: 33
Views: 1749

pergh Mawi punya citer ... wana wana wana.....
dah ilang tegar dah kabusgunung ni.... ble tukar nama kuntumgunung la pasni ahaha....
sib bek la ada wana. ikutkan plan no 1-5 yg x jadi tu... suma balak je... hahaha.....
by pekatu
27 Jul 2007, 15:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: OPS SISO-SISO SOYOK D GHRIMO
Replies: 32
Views: 3560

mau pegi buleh.... kena bawa kudiz tahap2 lindsay lohan le :oops:
6-7 hari dlm utan xd line hp , xd line radio ble gaduh woo haha
by pekatu
16 Jul 2007, 13:51
Forum: Isu & Gossip
Topic: KENAIKAN HARGA BARU UNTUK KE GNG TAHAN..
Replies: 55
Views: 5874

bila effective ni... cam berkuatkuasa serta merta je ahaha ....
by pekatu
16 Jul 2007, 13:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Bayaran guide g tahan naik..??
Replies: 26
Views: 3351

huhuhuhu ... SOS dah start dulu .. ni seiring dgn gaji gomen ni eheh... xd la objection pape... pada aku mmg patut pun la...... certain gunung kat perak ni kalo ikut rate lama 100.00 tu ada yg cam x berbaloi lak jadi guide..... tp pasni make sure servis kena tip top le... guide pun kena btl2 expert ...
by pekatu
13 Jul 2007, 14:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG BUBU 28 / 29 julai 2007
Replies: 115
Views: 8771

wah mail tenuk nak naik bubu .... welkam to kualer....hehe
asyik aku je g selama... ntah bile la dpt trek dgn ranking no 3 selama ni hahaha......
by pekatu
13 Jul 2007, 00:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG YONG BELAR-GUNUNG GAYONG-GUNUNG KORBU
Replies: 102
Views: 11356

teringat lak aku cite everest ari tu... yang lawan team leader nak g peak tu huhu.... nmpk mcm ko x open sangat nak terima opinion dalam GO ni.. so.. nt discuss la balik dgn org/guide tu plan dia bancau lagi mau promote untuk dia.... macam reen cakap le myb ko silap tempat sbb majoriti yg online kat...
by pekatu
10 Jul 2007, 23:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG YONG BELAR-GUNUNG GAYONG-GUNUNG KORBU
Replies: 102
Views: 11356

Bro , ni TT reverse la ek... sapa gogo ni....team mana... kena explain detail skek ... nama gunung tu ok lor... nama kemsite tu cam misteri la sket hehehe...... dari korbu turun ikut seroja ke....... dr seroja naik powil ke naik bot..... apsal la smp 250 dr kl ... gaid sapa sweeper sapa ehehe suma t...
by pekatu
05 Jul 2007, 13:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KLEDANG CHALLENGE 2007
Replies: 78
Views: 11328

maradeka ke ahaha ... smp seroja patah balik buleh ka ...
x larat le nak layan bukit lagi penat tu skru dah longgar ekeke...

ai matsyai... ai mish yuu la... :evil:
yuu lepak niara x ajak pun ai gebang skali ekeke
by pekatu
05 Jul 2007, 12:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KLEDANG CHALLENGE 2007
Replies: 78
Views: 11328

mg pas ai xd la g jejalan dgn budak poli ekeke...'
g manong time tu deghoyan baru buang buruk la....
mg ni suda gegak la...mau tambah kolesterol mari la ekeke...
kot2 nak rase deghoyan kuale :lol:
by pekatu
05 Jul 2007, 11:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KLEDANG CHALLENGE 2007
Replies: 78
Views: 11328

biNGai wrote:hi pekatu..do u still mad at me? ehehe :P
ekeke....xd streamyx la nak online cam yuu...
mad kat yuu dapat pe... like yuu dunno me...
bila nak gebang... 2hari lepas br gebang dgn rob n pur kat mdn gpg..
ehehe....
by pekatu
06 Jun 2007, 14:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: Luahan Hati....
Replies: 105
Views: 11932

Pendapat ad: 3) Kekadang kita tak sedar secara tak langsung apa yang kita buat mengguris hati kawan.. Advice ad, belajarlaa terima teguran kerana kalau kita susah nak terima teguran akan jadilaa perkara yang diingini macam cakap belakang, sound menyound etc.. Yerlaa nak cakap depan tak boleh.. Kang...
by pekatu
05 Jun 2007, 22:52
Forum: Isu & Gossip
Topic: Luahan Hati....
Replies: 105
Views: 11932

Rob .. rasanya bukan aku nak touch personal cuma satu guideline kalau nak tegur/tembak orang cermin diri dulu... selama yg aku kenal ko pernah ke aku kaco ko... xd kan.. tp bila post ni buka...xd ribut xd pe dah main gila....mungkin la selama ni ko tembak xd sape melawan... yela otai...xd sape beran...
by pekatu
05 Jun 2007, 18:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: Luahan Hati....
Replies: 105
Views: 11932

Hmmm ... Rob , ko nak kupasan pe plak ... lately aku dah malas nak sembang2 pasal past trip tp maybe aku boleh touch sikit apa yg ada... Bab2 selak kain ni... so far aku x interested lagi further lu yg mulakan nak provok aku.... tag lu as Gunung Online Team sepatutnya lu guna kat menda2 positif .......
by pekatu
05 Jun 2007, 15:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: Luahan Hati....
Replies: 105
Views: 11932

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ........ Incik ruffhiker ... napa nak tau sangat ? wish ur dream comes true.... Uiks luahan perasaan yang bercampur dendam le ni... ingatkan maaf ari tu ikhlas rupanya ada lagi yg tertinggal dalam ati... lg2 plak dalam arena petir sabung menyabung ni huhuhuhu.... Mr.Bin...
by pekatu
21 May 2007, 23:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Update Mendaki Gunung Kinabalu 2007 (30 May - 3 Jun)
Replies: 106
Views: 16057

Re: Assalamualaikum....

Hmm...nampaknya zumi byk kemusykilan yer dari saya yer... So...saya start dari awal lagi yer....dari permulaan lagi saya dah beritahu rakan-rakan....yg saya hanya membantu jer untuk trip ni...itu sebab saya perlukan kerjasama dari kawan2....masa meeting pertama lagi saya dah beritahu pada yg hadir ...
by pekatu
21 May 2007, 23:03
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Berita Sedih
Replies: 98
Views: 26311

Al - Fatihah.... buat Arwah Muhamad Fadhli bin Che Hassan

Salam takziah buat keluarga arwah .........
bersabarlah kerana ajal maut memang telah dijanjikan untuk setiap insan.
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Amin.
by pekatu
11 May 2007, 17:38
Forum: Khemah
Topic: Kursus Pendakian Gunung
Replies: 130
Views: 18550

Bang , kalo nak request pakai meter bule tak :lol:
by pekatu
10 May 2007, 14:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip Sangap MMA G Besar Hantu 30/4 to 2/5
Replies: 35
Views: 4230

tipis la chances aku camni cikli.....
mana le mampu nak saing dgn sasterawan gunung mcm mawi...
:oops: :lol: