Search found 231 matches

by defzone
16 Mar 2009, 16:56
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan
Replies: 62
Views: 9164

Re: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan

Al- Fatihah untuk Allahyarhamah...semoga rohnya dicucuri rahmat...

Baru kenal dengannya dilojing....
Saper yang ada bersama, takkan lupa dengan air teh 'o' garam semalam... ketawa bersama...
by defzone
04 Mar 2009, 19:13
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 515
Views: 44120

Re: sembang SAR Yong Yap

Baru balik dgn abe G smlm... wlpn tak dapat naik gng yong yap untuk mencari kerana misi kami hanya membawa RQ 9 dan RQ 10 ke Kem Kacang... kami rasa terharu tengok kerjasama yg ditunjukkan oleh semua rakan gunung di lojing... terima kasih dan syabas semuanya semoga Hasan dijumpai dalam keadaan selam...
by defzone
17 Dec 2008, 12:00
Forum: Peralatan
Topic: Parang
Replies: 290
Views: 5619

:keke:

aqu okeh je cekalil biasa da..
tp citer bab parang ni mmg pjg..
kalo aqu wat parang baru nnt aqu ofer skali..
nnt aqu sepoh sendiri spesel utk cekalil..

sepoh=utk tambah ketahanan logam..
:D

:lol: agaknya bila la boleh tempah dengan en. orga
saya nak parang mcm gambar kat atas...hehehe
by defzone
05 Dec 2008, 18:12
Forum: Khemah
Topic: white water rafting @ kuala kubu bahru
Replies: 3
Views: 2136

kat ner...kat nenggiri ke?
by defzone
01 Dec 2008, 12:17
Forum: Peralatan
Topic: Parang
Replies: 290
Views: 5619

En. Orga yang pandai Besi...
timer kasih bebanyak sbb share info dgn kita orang
by defzone
28 Nov 2008, 16:46
Forum: Peralatan
Topic: Parang
Replies: 290
Views: 5619

Terima kasih Che Orga Pandai Besi
banyak betul maklumat yang saya dapat... :lol:
hehehe

[/img]
by defzone
27 Nov 2008, 15:16
Forum: Klinik Gunung
Topic: Syhhh...jgn main sebut je...
Replies: 39
Views: 1554

Secara kebetulan atau tidak... wallaualanm.. Tapi aritu masa pi Belum... yg mmg tempat biasa gajah melepak... ada satu kawan aku siap cabar... mana ada gajah kat sini... jumpa najis dia jer... :twisted: Aku cabar dia...betui ke nko nak jumpa... dia jawab... kalau boleh aku nak jumpa depan2... :evil:...
by defzone
27 Nov 2008, 08:51
Forum: Peralatan
Topic: Parang
Replies: 290
Views: 5619

Bro orga...sy ni tak brp pandai pasai parang2 ni... :roll:
boleh tlg belikan untuk saya ke? :D
berapa satu? dia pakai besi apa?
:wink:
by defzone
26 Nov 2008, 15:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan
Replies: 42
Views: 4982

moh ler amir... bila nak pi tak tau lagi... :D
baguih juga pi dgn org yg ada rekreasi tahap 3 ... :evil:
kihkihkih :lol:
by defzone
26 Nov 2008, 12:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan
Replies: 42
Views: 4982

dia nyer telepon mmg selalu kena kol...
kalau nak pi sama nanti kena la pi masa cuti sem saya
by defzone
26 Nov 2008, 11:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan
Replies: 42
Views: 4982

Ati, sy pun cadang nk pi lagi tahun depan... merapoh-kuala
apapun cuba ati dpt kan kepastian dari JH Merapoh...
by defzone
25 Nov 2008, 11:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan
Replies: 42
Views: 4982

rasanya dia dah kira satu kepala... secara pakej semua sekali... x masuk resen
bukannya kira satu guide 12 orang macam dulu...
by defzone
25 Nov 2008, 08:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan
Replies: 42
Views: 4982

Selamat berjaya mendaki.. :D
Cuma nak bagi tau...
Sekarang ni ada consultant handle guide kat sana... :cry:
rate pun dah di komerSIAL kan ... :evil:
tanya2lah jabatan hutan kat merapoh...
gud lak..
by defzone
21 Nov 2008, 15:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: Perlu atau tidak perlu..??
Replies: 38
Views: 5495

Re: tandas

tk kisah la apa dorg nk bikin..janji on trek aku bole tido :kah:
hahaha ngai.. penat tau aqu tunggu ko hampir sejam tau..hahaha!!! hampeh rupanya ko tidur kt trek... :evil: hahaha!!!!
Sejam jer tunggu...ok lagi tu...hehehe :evil:
by defzone
20 Nov 2008, 10:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans-Gng Suku-Gng Irau-Yellow-Gng Pass(25/12-28/12/2008)
Replies: 45
Views: 7472

best...
tp sebab ada wanhody.... :evil: :evil:

gudluk...
hehe...
by defzone
17 Nov 2008, 14:00
Forum: Khemah
Topic: Taman Gajah Baru....
Replies: 33
Views: 4468

:D Tahniah bang... semoga usaha murni ni berjaya...
by defzone
30 Sep 2008, 20:30
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 3043

thank you tuan forestgump
nasihat yang amat berguna..
sayang saya tak dapat ikut survival course tu...
dah minta kebenaran cuti dan sponsor hehehe...
by defzone
28 Sep 2008, 13:28
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Selamat Hari Raya Aidilfitri - Maaf Zahir dan Batin
Replies: 271
Views: 11354

Selamat Hari Raya Aidil Fitri
kepada
semua moderator GO,
pendaki2 gunung dalam GO
pengunjung GO
Maaf Zahir Batin
by defzone
28 Sep 2008, 13:13
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 3043

hehehe aku nyer tikka pakai setahun jer..beli kat RM250...jatuh masa naik kinabalu...skrang ni kejap ok kejap tak ok...kekadang on terus.
skrang ni pakai enegizer siap ada spare lagi...hehe
by defzone
26 Sep 2008, 11:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 19273

jangan ar...pekatu...kantoi woi...siapa lah aku ni... main pun tak reti.
thanks for the offer nak tolong....tengok arr... kalau dapat support dari MSP...
by defzone
26 Sep 2008, 10:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 19273

Terima kasih tuan Forrest Gump...
nanti saya akan usahakan juga tahun depan... insyaallah... :lol:
tahun ni rasanya dah fully book schedule saya....
kalau boleh pun bulan 12....
Hebatnya tuan dapat bersama fygljur dari Belanda....
by defzone
26 Sep 2008, 01:54
Forum: Stor Galeri
Topic: Merdeka di Gunung | pemenang adisos2002
Replies: 37
Views: 8122

2 wlpn tak cukup satu bendera :lol:
by defzone
26 Sep 2008, 01:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 19273

nampaknya sambutan memang hebat untuk kursus ini....tahniah muzs. tapi aku minta maaf kerana terpaksa tarik diri.... :cry: aku ada tugas pulak dari 29- 4 hb tu... arahan pihak atas... aku dah cuba tepis tapi tak boleh elak juga.... :roll: kalau boleh aku akan buat satu lagi program yang sama akan da...
by defzone
24 Sep 2008, 08:41
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Diving Courses (open water)
Replies: 25
Views: 4291

rasa nak ikut tapi susah dapat cuti pulak...
kalau 25/26 /27 kan best...27 tu cuti deepavali..
by defzone
24 Sep 2008, 08:33
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 16063

stove dah sampai...terima kasih bebanyak.
by defzone
17 Sep 2008, 15:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Minta bantuan warga GO untuk info trans V2
Replies: 126
Views: 14125

begitu detail sekali... lagi jelas...
tapi muskil sikit la muzs...
kenape trek BVD - Post brooke dikatakan reverse... serupa jugak kan kalau Post Brooke -BVD, serupa jugak dgn trek BVD- Yong Yap takkan kira reverse juga... atau kita yang bagi nama reverse...
by defzone
17 Sep 2008, 15:20
Forum: Galeri
Topic: Diantara Sebalik Gunung Kinabalu
Replies: 101
Views: 5595

thanks gogoyeaha...atas info.. :lol: kalau ada yg kensel bgtau..hehehe
thanks adik.. saya terpegun tgk gambor2 ni... mesti pergi satu hari nanti...
by defzone
16 Sep 2008, 17:23
Forum: Galeri
Topic: Diantara Sebalik Gunung Kinabalu
Replies: 101
Views: 5595

Tahniah...
memang superb gambar2 tu... cantik10x

gogoyeaha bila nko nak pergi gurka hut tu...boleh ikut ker?
atau boleh aku nak buat trip macam ni boleh ker??
by defzone
13 Sep 2008, 15:23
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: MAJLIS BUKA PUASA GO & KHK 13 SEPTEMBER 2008 (Sabtu)
Replies: 123
Views: 23751

Selamat Berbuka Puasa dan menjamu selera...
by defzone
11 Sep 2008, 12:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 19273

:keke: aku pun lemah semangat gak...
kita cuba dulu....
by defzone
09 Sep 2008, 12:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kursus trekker gunung
Replies: 52
Views: 5650

musz...program mike nak buat ni...kursus survival ke kursus trek gunung?
by defzone
09 Sep 2008, 10:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 19273

teman pun berminat jugak...
masukkan nama teman...
tapi tak payah ler tambang kut... :lol:
by defzone
09 Sep 2008, 09:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: G7: menyelami jiwa pendaki...
Replies: 115
Views: 13374

hehehe... :lol:
whatever lah...muzs...tapi aku setuju dgn kata2 nak bawa orang menikmati keindahan yang kita dapat lebih dulu...walaupun ada yang first time naik tak mau naik lagi dah...

terima kasih pada guide-guide yang pernah bawa aku...
termasuklah mike.. muzs....
by defzone
08 Sep 2008, 15:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 230
Views: 11878

rugi guide dari segi upah guide masih sama seperti dulu...
untung SSl kerana dapat tempat yang mmg dah tersedia oleh sabah park
mungkin dia perbaiki sikit2 kemudian naikkan harga berlipat kali ganda... :(
by defzone
08 Sep 2008, 13:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 230
Views: 11878

Yang sebenar2nya.... Sutera Sanctuary xnk bagi local daki kinabalu..tak untung manyak!!! klu foreigner mereka untung riban2!!! bagi foreigner RM1000 utk climbing package xde benda.. Last time aku daki kinabalu (2005) complete climbing pakej x sampai RM200 pun! :x Yang ruginya ... guide kinabalu... ...
by defzone
29 Aug 2008, 19:42
Forum: Galeri
Topic: G Peninjau, Ulu Chepor Chemor Perak
Replies: 115
Views: 5033

Re: G Peninjau, Ulu Chepor Chemor Perak

Puncak-puncak dari kejauhan.. paling tinggi ialah puncak Korbu http://img153.imageshack.us/img153/7917/puncakgkorbudllde1.jpg Tahniah Kaknik... ...lawa2 gambor kat peninjau... :D cuma nak perbetul sikit jer... puncak tertinggi kat ipoh memang gunung korbu... tapi gambor kat atas ni... puncak gng cha...
by defzone
25 Aug 2008, 11:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 230
Views: 11878

:cry: nampak gayanya...gunung ni akan untuk golongan elit sajalah...
by defzone
25 Aug 2008, 11:18
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Tempat baru untuk peminat swimming
Replies: 33
Views: 5070

* olimpik beijing dh abis da..... training tuk kalahkan pherb time olimpik london 2012 nt plak le kalu brani..[/quote]

Haidar...nko tak masuk kelab renang kat sana ke...

syabas kaknik kerana mempromosi xtvt brenang kat sini...
by defzone
25 Aug 2008, 09:55
Forum: Stor Galeri
Topic: Ogos | Mossy Forest (pemenangnya adlyana)
Replies: 59
Views: 10652

no. 2... sejuuuukk :lol:
by defzone
29 Jul 2008, 10:27
Forum: Stor Galeri
Topic: 2008 Julai "Ceria di Hutan " Pemenang : rat-tat-ta
Replies: 50
Views: 11202

4...hehehehe