Search found 284 matches

by esir
19 Nov 2012, 12:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kes HILANG di Gunung Benum 17/11/2012
Replies: 28
Views: 8787

Re: Kes HILANG di Gunung Benum 17/11/2012

alhamdullillah..
tahniah sebab selamat..!!
by esir
10 Jun 2011, 02:52
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Posting paling bangang dalam GO > Aktiviti Gunung
Replies: 28
Views: 4092

Re: Posting paling bangang dalam GO > Aktiviti Gunung

mcm2 hal..
tapi mmg klakar.
dia ngan kuda2 dia kasi pakai spender skali sampai summit. baru Sherpa gelak2 kat puncak..hahaha
by esir
30 Oct 2010, 02:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)
Replies: 175
Views: 22209

Re: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)

terbaik..
klu takde aral,boleh gak follow.. :-)
by esir
24 Sep 2010, 01:42
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: bukit kutu kuala kubu baru
Replies: 11
Views: 2428

Re: bukit kutu kuala kubu baru

nak senang ikut Pertak je..santai skit sambil layan tiruk (walaupun lidah dah terjelir)..
cuma ada 2 3 simpang skit...pastu terus sampai tapak rumah..
by esir
05 Dec 2009, 22:19
Forum: Surau
Topic: kenapa ramai tidak sembahyang bila "outing"
Replies: 35
Views: 7827

Re: kenapa ramai tidak sembahyang bila "outing"

Alhamdullilah, sekurang kurangnya ada rakan2 kita yg ambil berat pasal ni. solat mesti di tunaikan dalam keadaan apa sekali pun. darurat,perang,sakit semua ni ada cara untuk kita menunaikan solat pd situasi tersebut(sebagai umat islam kta mesti belajar semua ilmu ni). kdg2 terdetik jugak dihati, ken...
by esir
05 Dec 2009, 01:52
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Bukit Broga
Replies: 16
Views: 5124

Re: Bukit Broga

tp skrng dah tak cun dah..
trek dah mcm higway pantai timur.. :-(
by esir
29 Oct 2009, 22:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?
Replies: 26
Views: 3576

Re: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?

aku pun nak mencelah 14-15hb Nov klu ada . :-)
by esir
11 Jul 2009, 03:56
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Jemputan Walimtulurus - 25 Julai 2009 Perak
Replies: 4
Views: 1205

Jemputan Walimtulurus - 25 Julai 2009 Perak

Assalamualaikum wbt n salam sejahtera... D' jemput semua yg mengenali serta rakan2 n warga GO sekeluarga ke majlis perkahwinan saya (esir&yatie) Tarikh: 25 Julai 2009 Sabtu Lokasi: Kg Sg Keli/Kg Kota Hutan Melintang Perak Aturcara Majlis: 12-4ptg sanding 12.30tgh Cara2 nak pegi:- melalui trek Sg Bul...
by esir
11 Jul 2009, 03:50
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Muhammad Irwan Abdullah @ Boy
Replies: 16
Views: 2284

Re: Muhammad Irwan Abdullah @ Boy

syukur.
alhamdulillah....
by esir
29 Mar 2009, 07:57
Forum: Isu & Gossip
Topic: LAGI KECELAKAAN DI BUKIT TABUH :(
Replies: 12
Views: 6157

Re: LAGI KECELAKAAN DI BUKIT TABUH :(

alfatihah buat keluarga mangsa..

ada sesiapa yang berada di tempat kejadian...
by esir
16 Mar 2009, 15:19
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Al-Fatihah buat Suraya
Replies: 100
Views: 25247

Re: Al-Fatihah buat Suraya

alfatihah buat Arwah Su,
dan takziah buat rakan2 yang terlibat dalam kemalangan..
by esir
10 Mar 2009, 12:26
Forum: Klinik Gunung
Topic: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper
Replies: 138
Views: 6876

Re: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper

tambah lagi,
sweeper pun kena berani jiwa n mental. sebab kdg2 klu trekking malam,sweeper yang selalu kena kacau kat belakang...huhuhu seraam nyah..!!(hasil pengalaman)
by esir
08 Mar 2009, 17:13
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 43616

Re: sembang SAR Yong Yap

walaupun pihak berkuasa dah stop SAR,harap rakan2 pendaki atau sesapa saja yang mempunyai kelapangan masa dapat terus berusaha untuk menjejaki Asan. :(
by esir
27 Dec 2008, 11:50
Forum: Khemah
Topic: endau rompin
Replies: 219
Views: 16787

Re: endau rompin

lupe plak.... sp2 la yg ader cntact no guide kat endau rompin.... tlg la kongsi2 kan.... nak ikut pakage yg ader kat website2... mahal sgt la... mcm x munasabah jer hrga nyer..... harap ader bantuan korang sumer aku dulu direct terus dgn jbtn hutan yang jaga Endau Rompin tu. so terus deal ngan dora...
by esir
11 Dec 2008, 16:15
Forum: Khemah
Topic: endau rompin
Replies: 219
Views: 16787

http://esir.multiply.com/photos/album/12/Taman_Negara_Endau_Rompin Yang ni trip 3h 2mlm. masuk ikut Kg Selai.. aktiviti : banyak jungle trekking ke air2 terjun yang menarik di samping side aktiviti tubing n rafting tu.. Kos : masa ni all in RM130 je Log : tak berapa ingat..tapi nak boleh try ingat2 ...
by esir
11 Dec 2008, 15:48
Forum: Klinik Gunung
Topic: Syhhh...jgn main sebut je...
Replies: 39
Views: 1404

matsaiko wrote:kalo nak tau kehadiran gajah (jika mlm hari)
kalo tgk langit akan ade mcm kilat
tapi tu sebenarnye bukan kilat..tu org panggil kilat gajah
dimana gajah mengeluarkan cahaya dari kulitnye (something like det lar susah aku nak terangkan) IMHO
waa....first time dgr ni.
reen kasi story skit camne..??
by esir
14 Nov 2008, 18:14
Forum: Surau
Topic: solat sewaktu di hutan...
Replies: 28
Views: 6922

"belajarlah ilmu agama di mana dan selagi mana kita hidup.
ia akan membantu kita dalam semua keadaan"

Selamat Beramal....
by esir
14 Nov 2008, 18:04
Forum: Galeri
Topic: tutorial::kenali sifat2 kamera digital anda
Replies: 39
Views: 9463

good info reen.. :D
by esir
21 Oct 2008, 16:15
Forum: Khemah
Topic: Kayak di Pangsun, Hulu Langat 26/10/2008
Replies: 11
Views: 1556

klu datang terus pagi ahad je boleh gak kan..??
by esir
21 Oct 2008, 16:11
Forum: Surau
Topic: Hadiah Al-Fatihah Pada kedua Ibu Bapa
Replies: 8
Views: 1741

secara amnya,kita sebenarnya kena tau gak apakah pengertian sebenarnya bid'ah itu.serta penerangan dan perinciannya..apakah semua bid'ah itu salah dan tidak baik..?? (kalau ada yang tau boleh post.) kalau boleh biar tahu banyak. jgn tau sikit2. yang tahu sikit2 tulah yg bahaya.biasanya org yang tahu...
by esir
21 Oct 2008, 16:03
Forum: Surau
Topic: MAJLIS TAHLIL ARWAH
Replies: 22
Views: 4465

maybe lain pengertian bagi :
1.kenduri arwah
2. tahlil arwah..

... :?
by esir
21 Oct 2008, 15:58
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kesan Tapak Kaki Binatang
Replies: 63
Views: 3315

makne nye kaitan tapak kaki ngan bau binatang ke esir? ko kasi intro pjg skek siap contoh..aqu tak brapa paham la.. yup orga.. soalan ialah,adakah bau binantang ni sama je. dan bila kita jumpa tapak kaki dan ada bau,boleh tak kita andaikan atau membuat kesimpulan bau dan dan tapak kaki yg kita jump...
by esir
14 Oct 2008, 10:25
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kesan Tapak Kaki Binatang
Replies: 63
Views: 3315

mcm mana pula nak kaitkan tapak kaki ngan bau binatang..?
binatang ni ada mcm2 bau ke atau ada satu je.??

**setakat ni selalu jumpa tapak n bau je. :-l
by esir
08 Oct 2008, 04:31
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Tempat baru untuk peminat swimming
Replies: 33
Views: 4808

pelampung di sediakan tak..??
:lol:
by esir
08 Oct 2008, 04:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 19841

Good Luck suma..
menarik program ni.. :D
by esir
08 Oct 2008, 04:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Sessi Latihan Utk XPDC Tahun Baru Cina 2009
Replies: 30
Views: 3814

cam best je Yong Belar tu..
by esir
08 Oct 2008, 04:00
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Selamat Hari Raya Aidilfitri - Maaf Zahir dan Batin
Replies: 40
Views: 11771

Salam Lebaran yang Mulia..
Maaf di atas segala salah dan silap sepanjang perkenalan..

**sori takde e-card nak post kat sini.. :lol:
by esir
14 Sep 2008, 10:15
Forum: Galeri
Topic: Diantara Sebalik Gunung Kinabalu
Replies: 37
Views: 4714

mmg cun abis..
by esir
03 Sep 2008, 23:26
Forum: Galeri
Topic: sayang kinabalu
Replies: 16
Views: 2778

sekarang kos nak naik KK agak berapa erkh..??
by esir
19 Aug 2008, 14:18
Forum: Kedai
Topic: Sandal Eiger - Endorphin Series untuk dijual.
Replies: 58
Views: 9200

layan eiger plak :lol:
by esir
19 Aug 2008, 14:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: Berkongsi Pengalaman Misteri di gunung
Replies: 151
Views: 23379

mcm2 kes..
by esir
12 Aug 2008, 20:57
Forum: Galeri
Topic: Mt Pharak dan Mt Sherpa, Himalaya
Replies: 55
Views: 6524

cun giler..
rasa nak nangis2 tgk gambar :lol:
by esir
03 Aug 2008, 20:34
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Teh tarik session plus pembahagian tshirt
Replies: 26
Views: 8168

cun gak tu.
keje malam,insyaAllah..try dtg..

sesapa yang dari Pucong/Shah Alam tu bleh amik jalan Pucong-putrajaya/Cyberjaya.lepas Tol Puchong ada simpang kiri keatas (Seri Kembangan).ikutlah laluan terbabit..
by esir
31 Jul 2008, 11:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: Berkongsi Pengalaman Misteri di gunung
Replies: 151
Views: 23379

kasi Hot dulu..
baru bukak cite hehehe..
by esir
18 Jul 2008, 20:46
Forum: Kedai
Topic: Want To Sell - Harvesack - Eiger75L-SOLD
Replies: 26
Views: 3521

SOLD..
TQ..
by esir
09 Jul 2008, 19:47
Forum: Kedai
Topic: Want To Sell - Harvesack - Eiger75L-SOLD
Replies: 26
Views: 3521

bump..!!!
masih belum dijual..
by esir
09 Jul 2008, 19:43
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tshirt dah siap
Replies: 41
Views: 11987

noted...
by esir
21 Jun 2008, 22:11
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala GO sukses!!
Replies: 129
Views: 26551

tokleh wat ape jai...terpaksa membiarkan kodok2 terbabit..wakaka..
next time lah kita dinner sama2 :P
by esir
21 Jun 2008, 06:13
Forum: Kedai
Topic: Want To Sell - Harvesack - Eiger75L-SOLD
Replies: 26
Views: 3521

killerbees wrote:ESIR,

rega paling cun leh bagi brp..??

PM saya...

thx

ps - tanya utk org.... :lol:
nnt aku sms.baru baca..