Search found 45 matches

by diNo
30 Mar 2006, 13:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tawan luar puncak semenanjung n malaysia
Replies: 66
Views: 12385

1st time aku nak kuar m'sia neh... harapjer duk johor tp s'pore pun x penah jejak ko... pasneh aku nak pastikan tiap taun mrase kuar m'sia walopun brapelaa sgt ngn gaji lukis pelan neh... aku berangan gak nak backpacking suatu hari nanti tp bleh ker... owang lain bley pasaipa aku xbley kan.. kan......
by diNo
22 Mar 2006, 15:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tawan luar puncak semenanjung n malaysia
Replies: 66
Views: 12385

tol tu anna ngan bett.. aku setujuk.. belum pape dah melatah.. ni la org melayu... hmmmmmm :roll:
by diNo
22 Mar 2006, 14:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Sambungan -SKN 2006 Gunung Jerai 1217M-
Replies: 49
Views: 7625

anna.. kasi bubuh la nama sekali org2 dlm gambo tu... nak gak kenai2.. maklum ar... aku x dpt gi.. cuma roh aku jerk berterbangan kat jerai tuh kejap pehtu balik klang balik... sbb tu bak kata biskut ada rasa semacam aura org2 yg x pegi challlenge tu... heheeehee...
by diNo
17 Mar 2006, 15:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: PESTA MENDAKI GU.JERAI 11-3-06(sabtu)day trip
Replies: 111
Views: 25770

memang ar freelance.. tp aku dah pk masak2, mmg xterdaya nk pg... lagik2 plak keadaan aku dlm keta nnti time aku numpang korang dr kL tuh.. x ke tebal telinga masing2 dgr aku batuk mcm anjing laut... elok2 trip aman jadik huru hara terussss.. x pasal2 virus selsema itik yg aku bwk tu jangkit kt kor...
by diNo
17 Mar 2006, 15:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak Mintak Info Gunung yang tough di Mesia.
Replies: 63
Views: 11558

:) raser nyer semue gunung di Malaysia nih cantik untuk dinikmati sambil berekreasi mencari identiti, jati diri dan juga ketahanan mentaliti. :) setiap gunung ader tahap kepayahannya dan setiap orang ada keupayaannya, cuma membezakan kita ialah bagaimana meneroka alam hijau ini dengan penuh makna. ...
by diNo
17 Mar 2006, 14:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: PESTA MENDAKI GU.JERAI 11-3-06(sabtu)day trip
Replies: 111
Views: 25770

jangan kata ko hai.. aku pun sama.. :?: uwaaaa packing dh nak settle tup2 kesihatan tjejasss last minitt... kalau tak mesti dapat pegi.. kepada bro biskut aku ucapkan trimasss byk2 psl layan kerenah aku nih.. mmg damn serious aku mmg nak polo tp apakan daya bro.. huhuuhu.. ada rezeki kalau xda aral...
by diNo
10 Mar 2006, 10:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: PESTA MENDAKI GU.JERAI 11-3-06(sabtu)day trip
Replies: 111
Views: 25770

en. biskut.. demam aku x kebah2 laa.. aduhaii.. camna nihh... :?:
by diNo
09 Mar 2006, 15:23
Forum: Kedai
Topic: nk cari PETZL (HEADLIGHT)
Replies: 29
Views: 7543

aku nengok princeton apexx tu cam best gak.. tp yukon tu lagik gempak.. :lol:
by diNo
07 Mar 2006, 13:03
Forum: Kedai
Topic: backpack
Replies: 75
Views: 18697

ko pun satu jimi.. bawak beso2 60++++ tp yg bawak tu fomfan kecik saiz tinggi pinggang ko nak wat apa.. biar beg sesuai ngan KEADAAN SAIZ DAN KEUPAYAAN BADAN... bukan bawak ikut tinggi gunung.. kang bawak poyo2 saiz gedabak tup2 orang lain yg kena bawakkan beg smpai puncak.. tak ke camtu lebih baik...
by diNo
07 Mar 2006, 12:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc gng Tahan -> naik Merapoh turun Kuala. Awal mei 06.
Replies: 108
Views: 19663

Re: XPDC GUNUNG TAHAN (MERAPOH-KUALA TAHAN)

qebal84 wrote:XPDC : OPS KE GUNUNG TAHAN

TARIKH :29 april malam hingga 6 mei.

TRACK : MERAPOH - KUALA TAHAN (6 hari 5 malam)
aiseyy qebal.. aku damn serius berminat tp apsal buat 29/4 beb.. wa pegi relaxkan otak kat pulau 29/4 - 1/5 ni ar... aiseyyy.... :?:
by diNo
02 Mar 2006, 14:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: PESTA MENDAKI GU.JERAI 11-3-06(sabtu)day trip
Replies: 111
Views: 25770

[quote="biskut"] melati nanti aku bagi nombor nani pakat dengan dia jumpa pastu set tapak...kalu dekat ngan gang geng klang lagi best...tanya penganjur nanti dia tunjuk kan team klang dah mai ke belum aritu. quote] uiksss.. biskutt.. "geng klang" ???!! geng klang kat ner..???? aku pun dok klang gak....
by diNo
02 Mar 2006, 13:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc gng Tahan -> naik Merapoh turun Kuala. Awal mei 06.
Replies: 108
Views: 19663

beza beb... sbb yg aku dgr.. kalau naik dr kuala.. trek mmg xtreme gila.. trek lebih mncabar sbb kita dlm keadaan menaik... kalau dr merapoh.. lenggang mak limah jerklaa naik sbb trek senang sket.. so xlah rasa lebih xtreme dan mencabar kekuatan mental.. tu yg aku dgrlaa.. sbb aku pun looOoomm pegi...
by diNo
02 Mar 2006, 11:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc gng Tahan -> naik Merapoh turun Kuala. Awal mei 06.
Replies: 108
Views: 19663

napa x buat naik kuala turun merapoh...
by diNo
02 Mar 2006, 11:47
Forum: Kedai
Topic: backpack
Replies: 75
Views: 18697

Anna_nAch wrote: 45L besar sangat.. lagi satu kalau deuter air confort..aku tamo..sakit pinggang..
pompan sesuai SL air contact.. dapatkannya di pasaran.. :lol:
by diNo
01 Mar 2006, 18:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi/Into The Jungle Mt Bjg Melaka 25&26 Mar
Replies: 64
Views: 10199

amboi dino..yea2 jekr nko nie..pegi lh..aku lom tntu dpt g atau tk..kang kempunan nko..tp kalu teringin nk treking ngan aku jum la g jerai..yg nie kompom aku g...blh la ko tgk aku minta nyawa dr langit.. hihihi apaaaaaaaaaaaaaaa jeraiiiiiiiiiiiiiiiiii... ????!!!!! org ngantuk disorong bantal la... ...
by diNo
01 Mar 2006, 14:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi/Into The Jungle Mt Bjg Melaka 25&26 Mar
Replies: 64
Views: 10199

perhhh.. memang menariklaa.. teruja aku.. aku kalau melati pegi aku pegi ar.. jom melati... ko jerla harapan backup aku.. heheeheheee.. :twisted:
by diNo
01 Mar 2006, 14:46
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SAKIT LUTUT
Replies: 49
Views: 5973

muahaaahaaaa.. tol tu jimi.. aku setujuk sangat... bg aku bukan dari renjer ke lolo.. tp dr lolo ke renjer... perhhhh tangkap betis oOOOoo tak hengatt...
by diNo
01 Mar 2006, 13:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: NUANG oh NUANG
Replies: 23
Views: 4516

hahah..seram woo..lalu area pokok buluh byk2 tuh..time tuh aku 2 org jerk, daa laa time magrib..huhuhu..leh buat 1 day trip melati..tp kena naik pagi2 laa..hahah hahaaa.. ko pun kena gak ke.. aku kena time turun.. dahla turun lepas maghrib.. nak x nak terpaksa teruskan gak pasal hari makin gelap......
by diNo
28 Feb 2006, 17:39
Forum: Kedai
Topic: backpack
Replies: 75
Views: 18697

melati oh melati.. aku rasa ko angkat jerkla niko tuh.. walaupun xda brand tp not bad la.. heheee << ayat cam yer yer.. tp bg aku alang2 rege 220 baik ko tmbah lagik seratus ++ dah boleh angkat deuter 40 + 10.. (ni rege after diskaun).. sbb first tahan lama.. dan sesuai dgn saiz badan kecik comel l...
by diNo
28 Feb 2006, 16:31
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Learn from the expert: Maintain fitness
Replies: 18
Views: 2465

nak bagi sikit tips kepada yg tak tau.. penah dengar Extra Joss dan Hemovition Jreng tak? pada am ini barang manyak baik utk orang2 yg kuat bekerja macam kita nih.. kesannya amat cepat dan mantap.. kalau nak carik barang ini anda boleh pi ke kedai2 jamu indonesia.. rege tak mahal sangat dlm RM8 sek...
by diNo
26 Feb 2006, 17:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: NUANG oh NUANG
Replies: 23
Views: 4516

leh tahan gakla nuang tuh fadzli... lerr kan kinabalu dah moden.. trek tangga batu jekr.. ko xyah nak tranning kt nuang.. aku cadangkan ko pi batu caves training turun naik tangga 10 kali sehari.. amacam.. ada berani.. :evil:
by diNo
26 Feb 2006, 16:59
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SAKIT LUTUT
Replies: 49
Views: 5973

padahal apa kaitan minyak cap kapak ngan seliuh??... semua tu adalah pada mental anda... :) wer tokmat.. sapa kata xda kena mengena.. kalau ikutkan apa kena mngena minyak cap kapak ngan sakit kepala.. sbb keterangan kt kertas dlm botol minyak cap kapak ada tulis yg minyak ni khas utk sengal2 ngan s...
by diNo
24 Feb 2006, 16:35
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: 40 Bigfoot dipercayai hidup di hutan Johor
Replies: 19
Views: 1809

Re: 40 Bigfoot dipercayai hidup di hutan Johor

angahbelantara wrote:40 Bigfoot dipercayai hidup di hutan Johor
biar betikkkk.. ramai gilaaaa... kalau wat majlis tahlil pun lepas tuh... bayangkanlaaa 40 ekor duk dlm hutan johor tu jer.. sure merata-rata depanya tempat tinggal... silap2 nak camping pun tercamping tempat depa.. ngeri siooOOOooolll.....
by diNo
24 Feb 2006, 16:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: NUANG oh NUANG
Replies: 23
Views: 4516

apexx ko jgn x tahu si melati ni otai gilaaaaa... takat G7 tu dia dah lepas 7 kali utk ketujuh2 gunung tu... muahahahaaaa... :lol:
by diNo
24 Feb 2006, 13:59
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SAKIT LUTUT
Replies: 49
Views: 5973

aku teruja la ngan petua si Vermisse tuh suh melantak pisang byk2.. cam x caya jerk... ke aku yg mcm jauhari yg tak mengenal maniam.. eh manikam... :lol:
by diNo
24 Feb 2006, 13:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bunga Buah
Replies: 44
Views: 10561

bro Jemerr bro Nizam n bro Rob..

kalau korang nk pi GBB.. jgn tingal daku... aku pung nak ikut gak.. rasa mcm nak settlekan semua gunung kat selangor ni pelan2.. heheeee.. pehtu settlekan gunung kt N9 lak.. pehtu pahang lak.. cmtulaa pusing satu malaysia habiskan.. orait tak.. :lol:
by diNo
24 Feb 2006, 11:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: NUANG oh NUANG
Replies: 23
Views: 4516

aku pi 2 hari jerk.. sabtu pegi ahad malam dh smpai subang dah.. best oOOoo piiii...
by diNo
22 Feb 2006, 17:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: NUANG oh NUANG
Replies: 23
Views: 4516

aku xleh jd guide pasal ketinggian x cukup.. heeheheee.. alaa melati ko kan otai.. saja jerk perli2 aku.. :?:
by diNo
22 Feb 2006, 16:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: NUANG oh NUANG
Replies: 23
Views: 4516

NUANG oh NUANG

dino ko klang kat ner?? jom la pi ujung bulannih..reramai... aku klang kt kg delek kiri.. udahla xyah ajak aku.. aku xkan panjat gunung yg sama 2 kali.. heheeeehee.. tu prinsip aku.. gunung lain xpa.. :evil: dino aku duk andalas jer.... jom layan mamak..... ko selalu lepak kt ner.. aku selalu resto...
by diNo
22 Feb 2006, 15:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Perlindungan dari gangguan
Replies: 16
Views: 1651

1. JAGA SOLAT

lain2 kalu kenala jaga mulut, jangan takbur.. jangan ego, cakap besar, riak.. dan sewaktu dengannya.. lagik2 gelak tahap dewa naga smpai lupa daratan.. tatatertib tu penting beb.. ingat nak meminang orang je ke kena ada tatatertib.. ngeh ngeh ngehh.. :twisted:
by diNo
09 Feb 2006, 14:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: betul ke NUANG mencabar
Replies: 102
Views: 20461

aku penah merasa woooo naik tebu dulu.. lagik sejam setengah nk smpai puncak, celah peha aku injert.. sakit xtahu nak describe.. pehtu.. bebudak yg kata nak jd backup sumer ilang xnmpak idung.. yg xsangka nak tolong tiba2 jerk kasi bantuan.. nk xnk aku tpaksa thenjut2 gak naik.. sbb aku target punc...
by diNo
09 Feb 2006, 14:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: betul ke NUANG mencabar
Replies: 102
Views: 20461

mr din0 taim baru blaja panjat gun0ng neh la pat0t ik0t memana jek leh lak m0 men pilih2 ekk eheheeee.. aku p0ng budak baru blaja semua k0muniti gun0ng aku s0nd0l m0 cari pengalaman beb s0n0k tau, memacam perangai kita leh nen0k aku bukan memilih spy... aku xnak kalau aku rasa xterdaya nak polo peh...
by diNo
09 Feb 2006, 13:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: betul ke NUANG mencabar
Replies: 102
Views: 20461

DINO.... Gua dok Cheras...... kau nih biar betul nak join.....? Woit...Melati tuh...hardcore la guy......boleh dikatakan smeua gunung dia dah sondol..... P/S...kau budak OGKL kan.....?...... Last year kau ada naik Yong yap kan..? ko tanya sapa.. aku ke melati... kalau aku, aku bukan dak OGKL... aku...
by diNo
09 Feb 2006, 12:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: betul ke NUANG mencabar
Replies: 102
Views: 20461

Aku bawa budak 4 X 4.....biar dia rasalak camner pakai kaki...asyik pakai tayar jerrr....khemah,makanan dan semuanya dalam 4 X 4.... so skrg segalanya dia kena pikul ahaksss..sessi me'ragging'.......emm aku pergi dalam enam org...yg dah confirm lahhhh.... 4 lelaki Hencem (termasuk aku ) dan dua Dar...
by diNo
09 Feb 2006, 12:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Magazine baru mykembara sapa nak order??
Replies: 65
Views: 10359

bett, aku dah maybank2ukan rm8 kat ko. Status: Successful From Account: 164418042799 WSA To Favourite 3rd Party Account: 164146003430 Effective Date: Today Account Holder Name: ZUL HILMI B HAMDUN Reference Number: 1154260030 Transaction Date/Time: 08 Feb 2006 19:35:37 aku nk tanya mcm mana ko bank ...
by diNo
09 Feb 2006, 10:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: betul ke NUANG mencabar
Replies: 102
Views: 20461

poncho wrote:dino, apa lobang org Klang Valley x naik Nuang ek? (statement saiko bbdk KEMBARA selangor) :wink:
perhhh sungguh asam pedas masak lemak cili api statement itu.. tp bila pk2.. heheee betul gak :lol:
by diNo
08 Feb 2006, 17:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: betul ke NUANG mencabar
Replies: 102
Views: 20461

Re: betul ke NUANG mencabar

esir wrote: ..pegi ramai ke..balik ari..???.. :oops:
pergi dlm 10 orang.. 2 hari jerkk.. sabtu nih smpai ahad.. tp sbb trek yg agak gerun mcm melati kata tuh cam x konfiden jerk aku leh pi 2 hari.. ermmm apa2 doakan aku...
by diNo
08 Feb 2006, 17:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: betul ke NUANG mencabar
Replies: 102
Views: 20461

Next month......kat mana tuh..?...... Ada baik kaaa.....apa pun....25-26....gua ke Ledang ......nak Asmaradana kat sana....... Layan air best gakkk........ wer bro betul ke nak pi ledang.. aku x penah pi lagik.. join leh ke.. pehtu korang gerak berapa org.. laki berapa.. chick lak berapa orang... :...
by diNo
08 Feb 2006, 12:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)
Replies: 99
Views: 24986

perhhh menarik siooOOott aku tgk jadual berkala ko tuh.. tp ada prob sketlaa.. aku ni dlm byk2 situasi.. situasi yg bawak beg smpai ke puncak tuh aku parkinson sket.. heheeee... :) sbb beg aku lebih besar dr aku nya saiz badan... :twisted:
by diNo
08 Feb 2006, 11:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: betul ke NUANG mencabar
Replies: 102
Views: 20461

spy wrote:nama melambangkn ke0taian tu beb
eheheeeee.. jgn mara aaa :D

insyaAllah akan sampai puncak nuang h000yeeeeeehhh
bila lak ko nak ke nuang spy??...