Search found 67 matches

by lats840
29 Mar 2011, 08:25
Forum: Galeri
Topic: The amazing of Mount Rinjani
Replies: 38
Views: 8864

Re: The amazing of Mount Rinjani

tu dia....
dah mai dah, adoiiiiii......
penat tul nak lap meja, penuh ngan air liur ni...
huhuhuhu.....

mantap la che mat....
:mrgreen: :mrgreen:

peace
by lats840
08 Feb 2011, 08:21
Forum: Kedai
Topic: nak tolak d80
Replies: 8
Views: 2222

Re: nak tolak d80

ape lg hmster giler...
sambar la, hahahaha....

peace
by lats840
11 Jan 2011, 00:02
Forum: Galeri
Topic: Konservasi Yong belar - New Year
Replies: 5
Views: 2110

Re: Konservasi Yong belar - New Year

bravo...bravooo.....
tabik spring peringkat ke 19 la untuk korang....

aku harap kem kasut ni akan bersih utk selama lama nya...
jgn la ade mngkuk2 yg buat najis lg kt situ...
huhuhu...

bleh dapat pingat 'datuk' ni..
hehehe...
mekasih abg2 otai....

peace
by lats840
27 Dec 2010, 08:22
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 24809

Re: Sembang Fotografi

lats840. he he kumpul suku sakat , wat second program. memang lebih apa yang kami dapat haritu dari che mat.. yang paling best saya dah tau guna metering - gambar saya lebih clear.. exposure dah boleh control. photoshop dah mahir sikit... hdr and dri...... the best.. fulamak... smart la bro khalid....
by lats840
25 Dec 2010, 18:48
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 24809

Re: Sembang Fotografi

kenapa aku dah lame tk masuk GO....
arrggghhhh.....

abe mat, bile nak repeat??
huhuh....
:( :( :(


peace
by lats840
08 Nov 2010, 09:24
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Summit 90 Shoes (SOLD)
Replies: 5
Views: 1914

Re: Karrimor Summit 90 Shoes

duitt... mne ko duit......
huhuhu....

peace
by lats840
11 Aug 2010, 19:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rumah Pak Kassim
Replies: 32
Views: 4202

Re: Rumah Pak Kassim

kalo guna media tk leh ker.. pangik karam singh walia kt 'aduan rakyat' ker.. huhuh... mcm2 skrg ni.. mmpu berdoa jer la... peace paling elok guna cara lembut dulu, jumpa orang, buat surat. kalau tak ada tindakan, barulah berjumpa dengan media... erm.... smntara nk buat surat, tanah abis dh di gond...
by lats840
11 Aug 2010, 16:49
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rumah Pak Kassim
Replies: 32
Views: 4202

Re: Rumah Pak Kassim

kalo guna media tk leh ker..
pangik karam singh walia kt 'aduan rakyat' ker..
huhuh...

mcm2 skrg ni..
mmpu berdoa jer la...

peace
by lats840
11 Jul 2010, 15:38
Forum: Isu & Gossip
Topic: leptospirosis
Replies: 2
Views: 1883

Re: leptospirosis

laaa.... kencing tikus ker?? aku dgr khbar angin dr area jengka.. kes ni kes mistik... cite psal antu air la, penunggu la... yg mistik nye, smpai kan org hpstal yg mndi kan jenazah tu pun terkena badi... skrg ni tgh sakit... skrg ni, area2 kt kg tu buat solat hajat... tp berite ni aku aku dgr dr mul...
by lats840
28 Jun 2010, 07:52
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 15904

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

last week aku naik gunung datuk, perghh.... kawasan kemsait dh mcm pusat pembuangan sampah. penuh dgn sampah. aku pun ade g gak.. kalo tk silap 13hb jun.. kem site kt puncak tu, nauzubilah.... rse mcm nak snap gmbar... tp rosak lak camera murah aku ni.. huhuhuhu.... ape2 pun, terseksa jiwa raga aku...
by lats840
22 Jun 2010, 13:17
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 4877

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

huhu....
lpas ni sifu goh kne khatan la...
span leh jd mudim...
kan dh training potong rotan kt ulu sempam..
hahhahaa...

lari2.. lari2....

peace
by lats840
22 Jun 2010, 08:44
Forum: Kedai
Topic: seluar pendek COLUMBIA (ITEM SOLD)
Replies: 13
Views: 1722

Re: Lagi seluar pendek COLUMBIA

bukak jer, sold..
bukak jer, sold..
bukak jer, sold..
huhuhu...
:cry: :cry:

peace
by lats840
21 Jun 2010, 16:49
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 4877

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

huhuhuh..... trimas to sifu goh, bro jenal n kwn2 lain (daus, ina, mimi,nafi...) bnyk aku blajar trip ni, arap2 la smua ilmu tu aku dpt save dlm otak aku ni... tp kne slalu refresh, kalo tk ilang.. mklum la... ram slow, hardisk pun kecik.. hahahahaa... ape2 pun, trip ni mmg best.... kutu bab* pun be...
by lats840
12 Jun 2010, 12:52
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 4877

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

span....
amacam???
vromm..vrommmmm... kecepis...
hahhahaah...

peace
by lats840
08 Jun 2010, 17:42
Forum: Galeri
Topic: Tutorial : Foto Adjustment/Enhacement/Editing/Retouching
Replies: 5
Views: 3595

Re: Tutorial : Foto Adjustment

idup bro mat..
bleh la aku terang kan gmbar2 aku...
huhuhuh...

peace
by lats840
21 May 2010, 21:18
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 4877

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

nak ikut.. nak ikut.... tp tkde GPS, bleh ker?? hehehehe.... :mrgreen: :mrgreen: kos brape?? peace boleh, janji tajamkan parang. ada car pool ke? cantikkkk..... hehehhe.... transpot tkde lg, nnti den try usaha kan... huuuhu.... bro kamal, nak tumpang bleh???? den tgu rumah span... huhuhuh.... peace
by lats840
21 May 2010, 11:53
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 4877

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

nak ikut.. nak ikut....
tp tkde GPS, bleh ker??
hehehehe....

:mrgreen: :mrgreen:

kos brape??

peace
by lats840
10 May 2010, 13:19
Forum: Isu & Gossip
Topic: Satu lagi "scrap" ekspedisi?
Replies: 37
Views: 5742

Re: Satu lagi "scrap" ekspedisi?

dengar cite Muqharabbin nak bwk partner...
ape lg, moh la apply.....
hahhahahahaha.....

tipu jer.....

:mrgreen: :mrgreen:

peace
by lats840
04 May 2010, 13:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 15904

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

mulia sungguh hati akak freelance, kalo smua org mcm ni... bukan kate smpah, cebisan sampah pun tkde... heheheh.... aku rse la, bnde2 mcm ni jd sbb 'makhluk' yg kurang cerdik tu tkde sivik minded... agaknye la, dlm bilik tido die org sndiri pun buang smpah merata2... huhuu.. yg aku pelik tu, die org...
by lats840
03 May 2010, 22:01
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah
Replies: 129
Views: 12926

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

fuhhh.... tergoda iman lak den tgk....
tgk pm jap iyo en nadir...
huhuhu...

peace
by lats840
03 May 2010, 17:54
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 15904

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

erm...
tu la, ape leh buat..
ari tu kalo skit, leh aku selit2 dlm beg...
skali 'segedebuk' mcm tu....
tak leh buat aper la...
kalo kluar kan isi perut beg aku pun blum tentu muat lg sampah tu...
hhuuhu...

:cry: :cry:

peace
by lats840
03 May 2010, 09:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 15904

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

huhuhu.... contoh yg menyedihkan.... kem kasut.... (14hb feb 2010) http://i245.photobucket.com/albums/gg80/lats840/P1040856-1.jpg sape la yg 'kurang cerdik' yg buat mcm ni.. mcm2 bnde ade, lampu ufo pun die org buang... tgh2 kem site lak tu... tk patut.. tk patut... hampeh... :evil: :evil: peace
by lats840
26 Apr 2010, 23:06
Forum: Kedai
Topic: Jualan seterusnya,SELUAR PANJANG, (ITEM SOLD)
Replies: 15
Views: 3336

Re: Jualan seterusnya,akan menyusul SELUAR PANJANG,

oret2..
aku tgk pagi esok jer la yer..
huuuhhuhuuh...

peace
by lats840
26 Apr 2010, 22:43
Forum: Kedai
Topic: Jualan seterusnya,SELUAR PANJANG, (ITEM SOLD)
Replies: 15
Views: 3336

Re: Jualan seterusnya,akan menyusul SELUAR PANJANG,

cis...
dh smgt dh td, huhu...
kalo ade size 35-36 bg tau yer..
kaler gelap2 skit..\
hehhehe..

peace
by lats840
26 Apr 2010, 13:52
Forum: Kedai
Topic: JUALAN'seluar pendek,COLUMBIA (Item SOLD)
Replies: 32
Views: 2904

Re: JUALAN'seluar pendek,COLUMBIA sudah bermula

terbaik dr ladang....
huhuhu....

:lol: :lol:

peace
by lats840
24 Apr 2010, 14:30
Forum: Kedai
Topic: JUALAN'seluar pendek,COLUMBIA (Item SOLD)
Replies: 32
Views: 2904

Re: JUALAN'seluar pendek,COLUMBIA sudah bermula

aduhai...

ko lepak area mana bang? kalo belah KL ko boleh selak2 ngan stok yang aku ada...
ko leh kontek aku[/quote]


oret...
nnti ape2 hal aku call ko, aku tgal PD...
tp mlm ni, aku balik KL..
en soulfly lepak kt mne??
huhuhu....

peace
by lats840
23 Apr 2010, 11:37
Forum: Kedai
Topic: JUALAN'seluar pendek,COLUMBIA (Item SOLD)
Replies: 32
Views: 2904

Re: JUALAN'seluar pendek,COLUMBIA sudah bermula

soulfly wrote:
lats840 wrote:nape tk nmpak gmbar yer??
huhuhuh...

peace
tak nampak gambar? alamk cam mana erk?mappler aku buta IT
same la ngan aku, buta it..
huhu..
kire tkde rezeki laa...

peace
by lats840
23 Apr 2010, 08:24
Forum: Kedai
Topic: JUALAN'seluar pendek,COLUMBIA (Item SOLD)
Replies: 32
Views: 2904

Re: JUALAN'seluar pendek,COLUMBIA sudah bermula

nape tk nmpak gmbar yer??
huhuhuh...

peace
by lats840
16 Apr 2010, 11:36
Forum: Pandu Arah
Topic: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.
Replies: 38
Views: 2759

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Tambahan info. Macam Sedara aku Nazry tu cakap kalau ada jarum peniti dan puntung rokok buleh dibuat kompas. Caranya cucukkan..... eh macam nak buat kelas masak Cheff Wan pulok. Jarum peniti cucuk kat puntung dan taruh dalam lopak air yang tenang. Kalau dalam sungai hanyut la dia ha ha ha. Yang bah...
by lats840
15 Apr 2010, 18:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)
Replies: 35
Views: 3959

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

ooo.... mcm gitu yer, mkne nye.. kt m'sia ni ade gnung brapi la yer bro kamal... salah la ckgu geografi aku dulu ajar, siap die ckp.. kite ni brtuah la, ngara kite tkde gnung berapi.... huhuhuhu.... :lol: :lol: peace aku rasa la kan...bukan ckgu geografi hang salah ajor...aku rasa dia cuma tak habi...
by lats840
13 Apr 2010, 16:02
Forum: Klinik Gunung
Topic: sondol, menyondol, disondol dan rintis merintis
Replies: 33
Views: 2327

Re: sondol, menyondol, disondol dan rintis merintis

Tunggu la nanti Abang Pendi dengan Abang Rembau anjurkan. Katanya cadang nak buat 4 sessi setahun. Dah buat sekali..... tersangat memuaskan. Kalau tak ada aral saya juga akan hadir dan menyelit nyelit Teori Geologi dan survaival nanti. waaa ni yang di tunggu2 ni, pas ni banyak la dapat kaut ilmu da...
by lats840
13 Apr 2010, 15:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)
Replies: 35
Views: 3959

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

ooo....
mcm gitu yer, mkne nye..
kt m'sia ni ade gnung brapi la yer bro kamal...
salah la ckgu geografi aku dulu ajar, siap die ckp..
kite ni brtuah la, ngara kite tkde gnung berapi....
huhuhuhu....

:lol: :lol:

peace
by lats840
13 Apr 2010, 11:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)
Replies: 35
Views: 3959

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

erm... tmpg tnye yer... aku kurang paham la psal gnung berapi @ volcano.... bukan negara kite ni tk trmasuk dlm lingkaran gunung berapi ker?? tp mcm mne gnung berapi ni ade kt m'sia lak yer?? adakah yg ade kt m'sia ni bekas letusan @ taik gunung berapi yg jd bukit?? atau pun, gunung berapi yg dh mat...
by lats840
12 Apr 2010, 08:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)
Replies: 35
Views: 3959

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

Alhamdulilah...
taniah en. gogo & team, ape2 pun...
trip kali ni mmg best, hehheehehe......

:mrgreen: :mrgreen:

peace
by lats840
24 Mar 2010, 14:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010
Replies: 37
Views: 6203

Re: Trans Peninsular Expedition V2 : MEI/JUN 2010

span wrote:waaa cam bes jew trip ni , mmmmm......
ape lg??
jom arr, hehhhee.....
dpat lpas hajat aku naik korbu dh la....

tuan tanah. kalo nak naik korbu gayong jer boleh ker??
hehhe...

peace

:mrgreen: :mrgreen:
by lats840
04 Mar 2010, 11:55
Forum: Galeri
Topic: Chemerong Berembun Lansir
Replies: 32
Views: 6572

Re: Chemerong Berembun Lansir

wah2....
en crazy hmster, sunguh bergaya anda di berembun yer,..
timbul lak putik2 cemburu dlm ati ku ini...
ampehhhhhh......
apesal tk ajak aku oi.....??

peace
by lats840
06 Jan 2010, 20:21
Forum: Khemah
Topic: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah
Replies: 69
Views: 7883

Re: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah

krsus yg menarik...
kne check jdual kje ni, hehehe..

peace
by lats840
19 Nov 2009, 16:37
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Bagaimana Caranya Menghentikan Pendarahan Gigitan Pacat
Replies: 30
Views: 2191

Re: Bagaimana Caranya Menghentikan Pendarahan Gigitan Pacat

kalo ikut petua yg aku tau.. gune air atas langit2 dlm mulut, msuk kan ibu jari... calit skit kt langit2, selawat 3x.. sapu kat tmpat kluar darah... pacat ker, luka jatuh ker... alhamdulilah, darah stop kluar dr luka tu.. aku dh try, mmg darah stop pun.. tp tk tau la org lain.. hehehehhe..... aku rs...
by lats840
19 Nov 2009, 16:28
Forum: Klinik Gunung
Topic: preparation before pnjat gnung...
Replies: 29
Views: 1598

Re: preparation before pnjat gnung...

huhuhu...
bnyk info yg aku dpt, skrg ni tngal nak larat ikut atau tk jer...
hehhehe...

skrg yg aku mmpu buat, cume pnjat tnga jer..
tu pun rse dh nak pitam.. hahahah...
mcm mne la bleh trjerumus hobi mcm ni..
seksa2... tp stim..

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

peace