Search found 291 matches

by che'gu
16 Aug 2013, 15:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 6505

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

umang aih...cantiknya air terjun...biru warnanya bak air laut...
by che'gu
16 Aug 2013, 15:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)
Replies: 17
Views: 4959

mcm best jerk...tak penah merasa tido dlm khemah kat GK tu...penah rasa tido dlm gurkha hut dng di laban rata tu jerk. Kalau lah date tu mengizinkan....huhuhu....BTW, gud luck utk semua line up nnt....
by che'gu
11 Jul 2012, 16:11
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 779

Re: GO: Sayap Cikgu

cegu kt sawak ktne? saya pom kt sarawak.. Kuching
saya kat Lawas....wilayah paling utara sarawak.....nnt jk sy turun kuching, boleh la bawa sy naik santubong yer.... :minum:
by che'gu
28 Jun 2012, 12:17
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 8172

Re: Ade sape2 tau..

bulan 12? Herm....blh belek2 jadual nih...:)
by che'gu
21 May 2012, 21:50
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: G Tiong (Tmn Negara Endau Rompin) + Mulu vs Pinnacles
Replies: 17
Views: 3425

Re: G Tiong (Tmn Negara Endau Rompin) + Mulu vs Pinnacles

Main terjah tetiba nak maklumat macam kurang ajor beno ye
Lain la datang sembang bawah Fly mungkin kita bagi juga la ya
kurang minat.................. sebab sikap anda begitu

Aiyakk.....chief lanun dah :tembak: Lariii.....
by che'gu
26 Apr 2012, 11:04
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 779

Re: GO: Sayap Cikgu

salah org la....hehehe.... :lol:
errr...ada tak trip lite2 cuti sek nih? :oops:
ada ke gunung ledang 2 & 3 Jun.. sila lihat kt aktiviti gunung... sila tgk tentatif program
http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=2&t=4580
okes....terima kasih kak....nnt usha....
by che'gu
25 Apr 2012, 13:36
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 144949

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

kat area jesselton point ada satu ucop....bnyk la jugak barang2 outdoor kat situ....
kat CP pun ada....tingkat 2 kalu tak silap aku....
by che'gu
25 Apr 2012, 13:20
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 779

Re: GO: Sayap Cikgu

salah org la....hehehe.... :lol:
errr...ada tak trip lite2 cuti sek nih? :oops:
by che'gu
20 Apr 2012, 09:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 779

Re: GO: Sayap Cikgu

BF saya seorang ciKGU sekolah REndah.. biasanya saya buat trip ikot cuti dia...hehehehe JOM ler.. rabu nih saya buat trip cikgi CEKgu ke Bunge BUAh... sila2... 20 org cikgu muda belia :mrgreen: Aisey...kalu trip weekend or cuti pendek2 susah sy nak ikut sbb sy base kat Srawak. Time cuti sek yg panj...
by che'gu
20 Apr 2012, 09:44
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 779

Re: GO: Sayap Cikgu

wow boleh cri jodoh nie :lidah:
abg mat, laju jer yer....:)
by che'gu
19 Apr 2012, 10:26
Forum: Galeri
Topic: My Gallery of Silent
Replies: 120
Views: 22734

Re: My Gallery of Silent


Berminat untuk diambil gambar ala2 fantasi sebegini didalam trip anda? pm saya untuk detail.
Aii....mcm mau bikin kelas lagi jer abg mat. Terbaik nih.....! :minum:
by che'gu
26 Feb 2012, 15:23
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca
Replies: 20
Views: 1332

Re: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca

Terima kasih atas perkongsian berguna ini...
by che'gu
26 Feb 2012, 14:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 779

Re: GO: Sayap Cikgu

Adoi la....
Tak ramai cikgu rupanya kat GO nih. Aku ingtkan ramai...
Kalu ramai, buleh la up trip cikgu kt sini. Hehehe....
Matsaiko....U cikgu I tau!....:D
by che'gu
24 Feb 2012, 12:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 779

Re: GO: Sayap Cikgu

dua orang cikgu dah ada....mana yg lain agaknya. Sibuk dng sekolah agaknya...:)
by che'gu
23 Feb 2012, 09:57
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 779

GO: Sayap Cikgu

Salam.... Banyak betul trip2 yang best aku tngk yg dipost kat GO nih. Hasrat di hati mau ikut, tp tak mampu kerana tarikh trip tak bersesuaian dengan kerja aku sebagai seorg cikgu. Maklum la cikgu ni cutinya fix mengikut cuti sekolah sahaja. Jadi aku terpikir, takde ker geng2 GO ni cikgu-cikgi....? ...
by che'gu
14 Jan 2012, 21:54
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: JAM TANGAN OUTDOOR
Replies: 25
Views: 817

Re: JAM TANGAN OUTDOOR

protrek...protrek..protrek :lidah: abg mat, itu protrek sudah sihat ka? :) Sy pakai G-Shock jer...dari tahun 2000 lagi. Kalu tak silap baru 3 kali tukar bateri. Teringin jugak mau upgrade ke Protrek. Tapi fulus belum mengizinkan......nnt dh angkat protrek saya berguru fungsinya dng abg mat yer.... ...
by che'gu
18 Nov 2011, 02:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7008

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

4H3M?
Sudah...!!!
by che'gu
18 Nov 2011, 02:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [LAFUMA] Mount Pass-Yellow 2D1N
Replies: 6
Views: 2444

Re: [LAFUMA] Mount Pass-Yellow 2D1N

ejie....ko kene berkabung dulu utk aktvt gng. nnt baby marah...
by che'gu
22 Aug 2011, 13:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7008

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

aiseymen....
by che'gu
21 Aug 2011, 23:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7008

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

kalu tolak kos transport berapa RM kos penyertaan? Sy mcm berminat nk join.....kalu jadi, saya terus tngu kat Tambunan...:)
by che'gu
19 Aug 2011, 10:59
Forum: Galeri
Topic: Gunung Kinabalu 1.5.2011 - 3.5.2011
Replies: 7
Views: 2551

Re: Gunung Kinabalu 1.5.2011 - 3.5.2011

lokasi gmbr batu yg mcm anak lembu tu kat area mana yer? Dekat dng low's peak ker? Kalu dpt tunjuk lokasi tu best gak. Masa naik dulu tak perasan dng formasi tu. Mmg allert lah mata bro faisal nih....
by che'gu
18 Aug 2011, 14:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7008

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

Salam...
Nak tanya sikit....kenapa tak start Day 1 tu pada 20 Jan (Jumaat)? Kalu start jumaat bleh lama sikit kat KK sbb kalu boleh nk smpi kat KKIA pun mlm kan?
Terima kasih...
by che'gu
14 Jul 2011, 23:33
Forum: Khemah
Topic: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.
Replies: 107
Views: 14185

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 9 - 10 Julai

aku kat sini terlopong jer baca prog nih. Nk ikut tak boleh. huhuhu.....
by che'gu
25 Jun 2011, 20:23
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: sidang gunung dan rekreasi semalaysia
Replies: 13
Views: 2515

Re: sidang gunung dan rekreasi semalaysia

permintaan dari saya....
kalu mau buat ini prog....mohon jasa baik tenaga penggerak utk buat masa cuti sekolah hujung tahun....
kenapa permintaan saya cam tu? sbb time tu je la sy boleh blk ke semenanjung. huhuhu...:)
by che'gu
24 Apr 2011, 21:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: hiker student dan hiker non-student
Replies: 14
Views: 2422

Re: hiker student dan hiker non-student

bagi saya terlalu subjektif topik nih......
tak bleh nk pukul rata jer kedua2 group nih.
apa2 pun....perlu ada rasa hormat pada ketua dan pada org yg lebih berpengalaman daripada kita.....

peace...no war.....:)
by che'gu
02 Mar 2011, 21:56
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bangkai Kapalterbang
Replies: 140
Views: 29057

Re: Bangkai Kapalterbang

insyaAllah....
kalu ada info, nnt sy kasi tau...
by che'gu
14 Feb 2011, 15:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 3471

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Majlis kat lojing tak dpt turut serta. Masih lagi di S'wak. Lagi pun bini tngh sarat....
InsyaAllah, cuti bln 3 nnt blk smnjng.....kalu ada kesempatan, kita jmpa....
by che'gu
31 Jan 2011, 22:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bangkai Kapalterbang
Replies: 140
Views: 29057

Re: Bangkai Kapalterbang

Salam bro cenggitu...
Saya ada dngr cerita yg kat tmpt saya tinggal skrang ni (Lawas) ada satu bangkai kapal terbang. Tp tak pasti la kapal terbang lama or baru sbb tak sembang detail dng org tu. kalu ada ura2 mau cari bangkai tu dlm kat sini, roger2 la saya. Mana tau bleh bantu mana2 yg mampu.
by che'gu
20 Jan 2011, 02:37
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tapak Kasut
Replies: 21
Views: 758

Re: Tapak Kasut

che'gu : jom tambuyukon mac nanti..hehe
btol ke ni ngai? kalu btol, aku nk training awal2 nih. Taknak jd cam hari tu dah....sakit perot wooo.... :tembak:
by che'gu
20 Jan 2011, 02:22
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 1721

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

Wah Cigu dah sangat Gumbira
Bole la kita ronda ronda Bukit kecil kat Lawas nanti kalau sy menjenguk ke sana.
Plannya nak banyak buat keja kat Naga Mendamit taun nihhhh
Chantek la tu abg kamal....wajib call saya bila jenguk sini nnt yer.
Nnt sy bwk pegi AT best kat sini. hehehe.... :minum:
by che'gu
19 Jan 2011, 01:51
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 1721

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

Alhamdulillah...masalah saya dah selesai. Lepas ni buleh la teroka kat kawasan saya ni dng gumbira. Terima kasih kepada bro Vanhemeir dan bro fulltimesinner tak jemu2 tolong sy selesaikan masalah sy. Terima kasih jugak kat kawan GO yg lain atas respond, bantuan dan cadangan penyelesaian masalah. And...
by che'gu
19 Jan 2011, 01:37
Forum: Data Gunung
Topic: GPS Visualizer
Replies: 1
Views: 353

Re: GPS Visualizer

tq bro...
by che'gu
16 Jan 2011, 18:38
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 1721

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

Install Topo Map dalam mapsource Kalau nak Install topo map dari Malfreemaps kat West Malaya sini (28MB) ... East Malaya sini (56MB) cantik, colour2x lagi.. saya rasa topo dia 50m topo. kalau nak nak yang 10m topo, West malaya download kat sini*(82MB), East Malaya kat sini* (162MB). Tapi nak masuk ...
by che'gu
14 Jan 2011, 18:54
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 159620

Re: Please register here

Nama : Hafizi
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 26 Ogos 1989
Tempat tinggal : Melaka
Kelab :

yeah...tambah lagi geng melaka.
jom ramai2kan geng2 melaka kat GO ni. Senang sikit nk bikin TT wilayah jajahan melaka... :mrgreen:
by che'gu
11 Jan 2011, 17:06
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 1721

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

hehe..beli je laa gps seketui..nuvi series pon daa murah skang, rm450 bole dapat daa..watpe la susah2 mao wat mende yg tk dibuat oleh OEM.. kang itu la hp, itu la gps, itu la calculator, itu la wifi terminal, itu la mao fesbuk, itu la mao amik gamba..sudahnye hang, kaputtt..kabisshh kene beli hp ba...
by che'gu
11 Jan 2011, 17:04
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 1721

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

mapsource blh transfer map to gmxt try: 1. eject memory card from nokia cellphone 2. insert memory card into card reader connected to pc/laptop 3. open mapsource 4. select mapset required 5. select transfer to device 6. search device should detect device as "garmin xt" 7. transfer to device 8. ejec...
by che'gu
10 Jan 2011, 01:33
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Perkenalan Ahli Baru dari Terengganu~
Replies: 6
Views: 1785

Re: Perkenalan Ahli Baru dari Terengganu~

selamat datang kedunia pergunungan bro....
ceriakan diri....
avam2 otai kat sini semuanya ramas mesra.....
by che'gu
10 Jan 2011, 01:24
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 159620

Re: Please register here

amboi jenal, laju jer mung ni. aku nok blajor hari tu senyap jer. hehehe....
by che'gu
10 Jan 2011, 01:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: 14,15,16 Januari 2011 - Gunung Bintang
Replies: 16
Views: 2908

Re: 14,15,16 Januari 2011 - Gunung Bintang

en. hamid....long time no see aaaa....
amacam, sihat?