Search found 24 matches

by freeman
05 Mar 2011, 16:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011
Replies: 21
Views: 3952

Re: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011

menarik niii.. khemah fly set sendiri ke
by freeman
27 Aug 2010, 15:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: kematian di lata hammer
Replies: 89
Views: 6545

Re: kematian di lata hammer

alfatihah
by freeman
26 Jun 2010, 15:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu lagi...
Replies: 22
Views: 3522

Re: Gunung Kinabalu lagi...

gud luck jiizzzzzz

gambar kenangan wat penguat semangat he he

Image
by freeman
26 Jun 2010, 14:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti Pemilik DEUTER AIR-CONTACT SERIES DI MALAYSIA 2010
Replies: 75
Views: 9560

Re: aktiviti Pemilik DEUTER AIR-CONTACT SERIES DI MALAYSIA 2

he he dah ada group deuter .. baguih niii..

freeman
by freeman
07 May 2010, 16:41
Forum: Peralatan
Topic: Parang
Replies: 290
Views: 5627

Re: Parang

ini adalah parang terbaik untuk aktiviti outdoor dan camping dari segi bentuk design dia.. especially bila buka trek atau lalu trek semak.. nak cantas batang kayu kecik ringan atau batang kayu besar.. tajam - besi dia memang berkualiti, balance n stabil, ada macam size dan berat.. aku beli kat Tamu ...
by freeman
22 Feb 2010, 14:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::
Replies: 179
Views: 5408

Re: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::

gogo tambu dah bersuara dah tu. hai din.. sehat? pakai porter memang santai habis. tiada OT, harga porter pun kira hari jer, bukan kira berat. jam 8 malam sudah boleh berdengkur... huhu. tidur yang sangat puas. treking pun sambil layan jer. baik abe G!!! :D tapi ralat laaa masa kita g takde view hu...
by freeman
19 Feb 2010, 10:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::
Replies: 179
Views: 5408

Re: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::

tambah kos porter RM70x3hari=RM210 (tak pasti plak bole ke tak kalu nak pakai 2 hr je mana tau bole nego.. - :arrow: hari last lepak la porter)
jimat kos guide 1 hari RM70x2 org=RM140
by freeman
19 Feb 2010, 10:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::
Replies: 179
Views: 5408

Re: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::

feewiiiit... cayalah ngai.. cepat2 best woo tambuyukon tambah lagi bulan mei sepatutnya musim kurang hujan.. kena plak bulan penuh. perrgghhhh memang syahdu time shoot puncak he he.. day 3 tu kepuakan - kem musang 2-3 jam jer beb.. memang santai... kalu terus monggis - kem musang ok gok tapi pakai p...
by freeman
18 Feb 2010, 10:44
Forum: Galeri
Topic: Ronda-ronda di Tambuyukon
Replies: 133
Views: 5126

Re: Ronda-ronda di Tambuyukon

ko dtg jak ngan fendi...insyaallah ada steambot 2011 aku nak repeat ini gunung. mmg mau bikin 4d3n. tak mau le wat 3d2n lagi. tak berbaloi dgn penat. tak dpt nak enjoy keindahan tambuyukon ni. wat rugi je fly jauh2 tapi tak enjoy keindahannya. btw.. 1 trip max pax dia benarkan masuk berapa org? bua...
by freeman
12 Jan 2010, 16:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: cus...chamah - ulu sepat..RM280. all in
Replies: 11
Views: 1338

Re: cus...chamah - ulu sepat..RM280. all in

menarik nih....
bila yerrr?
by freeman
12 Oct 2009, 17:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

last minit..xde duit..waaaaaa..
dont wori.. tak kan lari gunung di kejar.. kos jer naik he he
by freeman
12 Oct 2009, 17:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Yong Yap (16hb - 18hb October)
Replies: 46
Views: 5265

Re: Yong Yap (16hb - 18hb October)

memang lama teringin nak naik yong yap dgn sham castello.. tp x diizinkan lagi nampaknyer
keep update yer next trip yong yap.. :)
by freeman
16 Jun 2009, 20:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

tp paling best masa kt batu besar nak naik ke puncak....kalo badan cm king kong alamak kena tolak la montot dari bawah....hehehe
:lol:
by freeman
16 Jun 2009, 20:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

salam semua..
korum tambuyukon dah cukup cukup
tapi kalu sape yg minat mesej private lah.. tinggalkan contact no.. manatau kalu ada kosong atau tambahan tempat nanti sy contact balik :)
by freeman
12 Jun 2009, 12:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009
Replies: 29
Views: 3634

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

trans TT yg masih belum aku jejak... sabar sabar :cry:
byk lak program awal bulan 7 nih.. GO rancak kembali syabas
by freeman
08 Jun 2009, 15:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gunung Rabong 1-5 july 2009 - Air terjun tinggi
Replies: 41
Views: 4544

Re: XPDC Gunung Rabong 1-5 july 2009 - Air terjun tinggi

trip yg amat menarik.. dan menarik minat aku nih
by freeman
04 Jun 2009, 14:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

ok cun
harap dpt cukup korum
dah fax?
sudah fax bah... ramai yg minat tp kiv
Good Luck bro.... Kepuakan ke Musang 2km - 3 jam track, nak track pangok ke kem general lagi 2 km.... fuhh berploh ... :shock: ... tapi pagi pagi boleh bersantai ke puncak dalam 2 jam ajer jalan...
thanks bro
by freeman
04 Jun 2009, 13:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

kedudukan terkini... sudah ada 9 confirmed peserta... :minum:
by freeman
04 Jun 2009, 07:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

tkyah laa simpan angan2 nk treking dgn aku lagi..sapa yg treking dgn aku skang mesti menyumpah2 + menyesal..pastu balik ngumpat aku macam2 ekekeke..

err freeman nih sapa ek?
dan sebenarnyaaaa.... ini geng lhdn la ngai... tp abg kabus tak join trip nih... :(
by freeman
03 Jun 2009, 20:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

2 mende yg aku nk komen kt sini..

1. mintak maaf tk free waktu tuh
2. kalo pegi free, wa free anytime

ekekeke..
uhuk uhuk... alahai ngai lama x trekking ngan ko
by freeman
03 Jun 2009, 20:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

macam aku pernah baca jerrrr emel pasal tambuyukon nih.... ekekekeke....
tapi di mana yaaaa :lol:
by freeman
02 Jun 2009, 22:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7467

Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Dear all friends Siapa yang berminat adalah dijemput untuk menyertai xpdc Gunung Tambuyukon . Pendaki adalah di hadkan kepada hanya 12 pendaki pada satu masa. Untuk optimise kos 4wd dan guide jumlah ahli kumpulan terbaik adalah 6 orang atau 12 orang. Sudah ada 6 confirmed pendaki.. terbuka kpd semua...
by freeman
27 Feb 2009, 18:10
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1653
Views: 168436

Re: Please register here

Nama : zainudin
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 22 Mac 1975
Tempat tinggal : Bukit Jalil, KL
Kelab : Pendaki bebas, KEREH
Website: http://livehealthyactive.blogspot.com