Search found 61 matches

by azlinazaini
23 Apr 2012, 11:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 9466

Re: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

ok masukkan nama saya... cuti sem date tuhhh... tq akak
by azlinazaini
20 Apr 2012, 10:49
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 1173

Re: GO: Sayap Cikgu

BF saya seorang ciKGU sekolah REndah.. biasanya saya buat trip ikot cuti dia...hehehehe JOM ler.. rabu nih saya buat trip cikgi CEKgu ke Bunge BUAh... sila2... 20 org cikgu muda belia :mrgreen: Aisey...kalu trip weekend or cuti pendek2 susah sy nak ikut sbb sy base kat Srawak. Time cuti sek yg panj...
by azlinazaini
18 Apr 2012, 18:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 9466

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

Alamak esok tarikh mati!! Adoiyaii..!!~ Yep.. besok kata putusnya..sebab saya nak confirmkan ngan gaid.. kalo gaid ngan kawan2 leh lah confirm lambat2.. ni gaid jelawang.. ni sorang je baru bayar.. cakap mulut ramai.. so tak de jaminan.. tak berani nak gamble.. kalo tak jadi trip ni..akan ditunda k...
by azlinazaini
12 Apr 2012, 17:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 9466

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

Alamak esok tarikh mati!! Adoiyaii..!!~ Yep.. besok kata putusnya..sebab saya nak confirmkan ngan gaid.. kalo gaid ngan kawan2 leh lah confirm lambat2.. ni gaid jelawang.. ni sorang je baru bayar.. cakap mulut ramai.. so tak de jaminan.. tak berani nak gamble.. kalo tak jadi trip ni..akan ditunda k...
by azlinazaini
12 Apr 2012, 17:29
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 67
Views: 15747

Re: Siapakah Beirut?

cayalah lyn... salute salute... nie pelapis kak lily nie...

pstttt... lama kita x deting kan.... :lidah:
posa dah nak dekat nihhh... kita jupa reunion k... :kah:
by azlinazaini
09 Apr 2012, 18:03
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 1173

Re: GO: Sayap Cikgu

wow boleh cri jodoh nie :lidah:
:lidah: :kah: JOM lah abg oiii... anda sangat dialukan2
by azlinazaini
09 Apr 2012, 18:01
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 67
Views: 15747

Re: Siapakah Beirut?

wlu sesapa BEIRUT tuh... anggap je teguran dia sebagai warning untuk GOGo... kak lily... all the best to u... senyumkan saja.... hope suatu hari nanti, lyn boleh follow trip akak... pastu nak hantau komen macam BEIRUT :lidah: chaiyokkk sis seram plak rasanya nak bawa 50org p daypack....bunge buag R...
by azlinazaini
09 Apr 2012, 17:54
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 1173

Re: GO: Sayap Cikgu

Adoi la.... Tak ramai cikgu rupanya kat GO nih. Aku ingtkan ramai... Kalu ramai, buleh la up trip cikgu kt sini. Hehehe.... Matsaiko....U cikgu I tau!....:D BF saya seorang ciKGU sekolah REndah.. biasanya saya buat trip ikot cuti dia...hehehehe JOM ler.. rabu nih saya buat trip cikgi CEKgu ke Bunge...
by azlinazaini
09 Apr 2012, 17:45
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 67
Views: 15747

Re: Siapakah Beirut?

wlu sesapa BEIRUT tuh... anggap je teguran dia sebagai warning untuk GOGo... kak lily... all the best to u... senyumkan saja.... hope suatu hari nanti, lyn boleh follow trip akak... pastu nak hantau komen macam BEIRUT :lidah: chaiyokkk sis seram plak rasanya nak bawa 50org p daypack....bunge buag RA...
by azlinazaini
29 Feb 2012, 10:52
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sejuk tujuh jam atas gunung
Replies: 14
Views: 3632

Re: Sejuk tujuh jam atas gunung

kesimpulannya... program basic camping amat perlu dilakukan di IPT, for new semester... terutama untuk pelajar2 baru masuk....

Tak kesahlah dorang suke2 ke apa.... asalkan mmg ada knowledge untuk setiap perkara yg dorang nak buat...hehhehe

Sekian...

Dr saya yg masih sekolah... :evil:
by azlinazaini
29 Nov 2011, 18:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Harga Guide
Replies: 19
Views: 4759

Re: Harga Guide

tak gira gunung apepun... bayar jek dowang rm150(per day)... sebab dorang dah luangkan msa nak bawa kita p jejalan...wlupun dah banyak kali masuk.. trpaksa tinggal anak bini, awek, boyfriend (ewah)...hehhehe.... dan lagi...makan n transport support... :lidah: klu ngan aku gadis2 suma pree hehehe :k...
by azlinazaini
23 Nov 2011, 15:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Harga Guide
Replies: 19
Views: 4759

Re: Harga Guide

tak gira gunung apepun... bayar jek dowang rm150(per day)... sebab dorang dah luangkan msa nak bawa kita p jejalan...wlupun dah banyak kali masuk.. trpaksa tinggal anak bini, awek, boyfriend (ewah)...hehhehe....

dan lagi...makan n transport support... :lidah:
by azlinazaini
23 Nov 2011, 15:47
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???
Replies: 246
Views: 5771

Re: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???

cuba tanya dengan azita zawawi... add dia dekat fb... dia penah p sana tahun lepas... klu nak dapatkan more detail... :D
by azlinazaini
16 Nov 2011, 15:48
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: "De Pirates Of Pangkor Hunt 2012" 14-15 january 2012
Replies: 0
Views: 2041

"De Pirates Of Pangkor Hunt 2012" 14-15 january 2012

Tumpang post yek... saya mewakili En azlishah :D http://www.facebook.com/event.php?eid=247320765316687#!/event.php?eid=276834439003877 EQUIP MANAGEMENT akan menganjurkan satu pencarian harta karun - Treasure Hunt, khusus untuk semua pengiat rekreasi di Malaysia ini. Objektif penganjuran adalah untuk...
by azlinazaini
09 Aug 2011, 12:56
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Masalah yang selalu kerap dihadapi oleh pendaki2 wanita..
Replies: 101
Views: 8386

Re: Masalah yang selalu kerap dihadapi oleh pendaki2 wanita.

Mekasih Mizi pelawa... ;)
kawan2 aku nih mmg ramah2 belaka....kawan aku cakap la :lidah:
by azlinazaini
09 Aug 2011, 12:49
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: assalamualaikum warga gunung.. :D
Replies: 137
Views: 2813

Re: assalamualaikum warga gunung.. :D

:D assalamualaikum rakan2 gunung.. Nama : Mohd Hazim Abd Aziz Jantina : Lelaki Tarikh Lahir : 9 November 1989 Tempat Asal : Kuala Terengganu Belajar : Ayer Keroh, Melaka Kelab : Pendaki Bebas salam perkenalan buat semua.. mintak izin nak berforum dgn rakan2 sekalian.. :minum: :lidah: hey saya dan a...
by azlinazaini
26 Jul 2011, 18:15
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Entrance utk Yong Yap > Bubu > Tok Nenek
Replies: 39
Views: 5385

Re: Entrance utk Yong Yap > Bubu > Tok Nenek

alhamdulillah...syukur kpd allah swt. trip ini telah berjaya disempurnakan.
tq encik merang... sila add saya di fb... azlina zaini ya... ada beberapa gambau anda... :D
by azlinazaini
20 Jul 2011, 14:36
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tag Tag di puncak Gunung
Replies: 59
Views: 2068

Re: Tag Tag di puncak Gunung

ala apa salahnye dibiarkan tag tu...ada mengakibatkan kebakaran ke? ada mengakibatkan gng tu makin rendah ke? runtuh ke? tag tu menyakitkan badan korg ke? takat sakit mata tu saikologi je..bukan boleh buat korg mati...biarkan je ...green sgt ke korg tu? :twisted: :twisted: ntah aku pom eran laaa......
by azlinazaini
15 Jul 2011, 15:14
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan utk Otai2 gunung On9 :)
Replies: 9
Views: 1486

Re: Salam Perkenalan utk Otai2 gunung On9 :)

harap xterlewat sgt-
bg pihak kwn2- w'salam enAzwan....
selamat datang ke GunungOnLine...;)

jgn segan2 nak posting apa2 xtvt disini...
kwn sy cakap: org2 kat sini semuanya peramah & pemurah....
saya suke dengan "kawan saya cakap"... :evil:
by azlinazaini
14 Jul 2011, 15:10
Forum: Pandu Arah
Topic: Orienteering
Replies: 30
Views: 1998

Re: Orienteering

beberapa kali saya menyertai pgram orienteering yg dianjurkan oleh SNR adventure... yg terakhir di Langkap perak awal tahun lalu... laluan sejauh 26 kilometer... selama 12 jam... terbaek lah... wlupun tak menang sampai ke finish line... tapi mmg habis semua checkpoint... menang tempat kedua... under...
by azlinazaini
14 Jul 2011, 14:56
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tag Tag di puncak Gunung
Replies: 59
Views: 2068

Re: Tag Tag di puncak Gunung

menda ni bkn baru...klu yg jatuh dan mencacatkan mata dan bule dah di ibaratkan sampah...klu aku,aku akan kasi hapus semua tag2 ka baner ka menda ka yg tergantong2 sambil rasa x bersalah...klu org lain jgn cuba2 nk buang nnt kena marah dek pemunya2 tag tersebut :tembak: ...pe pon bertindak ikt kead...
by azlinazaini
13 Jul 2011, 17:57
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tag Tag di puncak Gunung
Replies: 59
Views: 2068

Re: Tag Tag di puncak Gunung

menda ni bkn baru...klu yg jatuh dan mencacatkan mata dan bule dah di ibaratkan sampah...klu aku,aku akan kasi hapus semua tag2 ka baner ka menda ka yg tergantong2 sambil rasa x bersalah...klu org lain jgn cuba2 nk buang nnt kena marah dek pemunya2 tag tersebut :tembak: ...pe pon bertindak ikt kead...
by azlinazaini
08 Jul 2011, 14:03
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan utk Otai2 gunung On9 :)
Replies: 9
Views: 1486

Re: Salam Perkenalan utk Otai2 gunung On9 :)

Selamat datang ke GO.. susah jugak saya nak jawab salam perkenalan otai ni... pasal saya pendaki baru macam awak jugak.... oooiii abang mizi, ngaii, mbau, jenal, orga, matsai, jebat, mamak dll... ni orang kasi salam utk otai gunung ... jawab laaaaa.... yo la tuuu... :lidah: setiap ayat mesti dimula...
by azlinazaini
06 Jul 2011, 14:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3
Replies: 196
Views: 7818

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

chaiyok la abg jebat n rakan2... selamat pergi selamat kembali... :D
by azlinazaini
29 Jun 2011, 11:16
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 1333

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

Bawa la orangnya sekali :kah:
tul gak ye... kalo bwk orangnye secara otomatik le terbawak resepi nye skali kan :keke:
:oops: ya boleh lah kita chat pasal resepi sekali...walawehhhhh..... :lidah:
by azlinazaini
29 Jun 2011, 11:10
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 1333

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

Lu langsi Lu mati... :keke:

Sorry boss... ini gangster segambut banyak samseng woooo
:evil: gangster nih sangat suke berkubang bro... :tembak:
by azlinazaini
29 Jun 2011, 10:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG
Replies: 28
Views: 7308

Re: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG

SEMPENA PENGAJURAN MT BEREMBUN GREEN CHALLENGE 16 17HB JULAI 2011, SEMALAM JBTAN PERHUTANAN NGR TERENGGANU MEMUTUSKAN TREK KE GNG BEREMBUN DITUTUP KPD MANA2 INDIVIDU ATAU KUMPULAN UNTUK AKTIVITI PENDAKIAN SEPANJANG 14 HINGGA 17HB JULAI BAGI MENGELAK BERLAKUNYA SEBARANG GANGGUAN KEPADA ACARA.SEBARAN...
by azlinazaini
28 Jun 2011, 13:59
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 1333

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

ayam plak x busuk kerw kalo diletak lama dlm beg tu? mcm mana nak pack supaya ayam tu boleh tahan..? macam ni la... selalunya lyn akan rebus ayam n daging...letak garam sikit... lepas dah rebus air rebusan yng pertama tu..buang... ganti dengan air baru...dah mendidih rebusan yg kedua tuh... buang a...
by azlinazaini
28 Jun 2011, 13:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Resepi & menu masakan dlm hutan
Replies: 42
Views: 1333

Re: Resepi & menu masakan dlm hutan

Kepada kaum kaum bujang, bapa dan ibu.... resepi gunung yang diamalkan pendaki ketika ini ialah.... BIAR KURANG AJAR... JANGAN KURANG MAKAN... yang kedua baru lah kita bab yang kedua... BIAR PUTUS KAWAN... JANGAN PUTUS ROKOK..... yang ketiganya... BIAR NAIK PANGOK... JANGAN NAIK CEMAS.... ok laaa i...
by azlinazaini
27 Jun 2011, 15:06
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: sidang gunung dan rekreasi semalaysia
Replies: 13
Views: 2617

Re: sidang gunung dan rekreasi semalaysia

permintaan dari saya.... kalu mau buat ini prog....mohon jasa baik tenaga penggerak utk buat masa cuti sekolah hujung tahun.... kenapa permintaan saya cam tu? sbb time tu je la sy boleh blk ke semenanjung. huhuhu...:) che gu...take noted... seandainya nak buat buat program nih...mmg kena semester b...
by azlinazaini
24 Jun 2011, 17:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Ledang ditutup?...
Replies: 17
Views: 4272

Re: Gunung Ledang ditutup?...

kih2 lawak betul statement abg LANUN....
by azlinazaini
24 Jun 2011, 17:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Maliau BAsin (The Lost World of Sabah)
Replies: 35
Views: 5207

Re: Maliau BAsin (The Lost World of Sabah)

mesti ada yg nak ikot..cuma cik kena kuarkan full tentatif dan paymentnya... buat pengetahuan... meliau basin adalah idaman semua
by azlinazaini
22 Jun 2011, 15:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: sidang gunung dan rekreasi semalaysia
Replies: 13
Views: 2617

Re: sidang gunung dan rekreasi semalaysia

hmmm sape nak buat lak
bukan dia tuju pantun ni kat kau ker jenal... maknanya dia placing kat kau suruh organize la tu
hehehe... hari tuh kan dah bilang... masa dalam DOMMM... tempat mmg dah strategik...
idea2 yg diberikan juga menarik... biar simple...tp ada impact pd semua... :mrgreen:
by azlinazaini
22 Jun 2011, 14:43
Forum: Klinik Gunung
Topic: Outdoorians-"generalist" atau "Specialist"
Replies: 22
Views: 1348

Re: Outdoorians-"generalist" atau "Specialist"

Nazry Kalau muka Perogol Bersiri kira OK la sebab kalau tak hensem mana boleh sampai jadi perogol. Kira hensem tahap gaban baru buleh jadi perogol :kah: cehhh sempat lagi placing.... dulu ada apply laa bangg... kena reject peringkat saringan pertama..... ni cuba appeal kali 8 pulak.... hahahaha sio...
by azlinazaini
17 Jun 2011, 10:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CABARAN TELAPA BUROK 2011
Replies: 3
Views: 1363

Re: CABARAN TELAPA BUROK 2011

noted
by azlinazaini
09 Jun 2011, 11:15
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: sidang gunung dan rekreasi semalaysia
Replies: 13
Views: 2617

Re: sidang gunung dan rekreasi semalaysia

:keke: tu dia kata2 dun hulu langat :lidah:
by azlinazaini
09 Jun 2011, 10:19
Forum: Khemah
Topic: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.
Replies: 107
Views: 15078

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 9 - 10 Julai

mungkinkah "faktor cuaca" berulang kembali.... menarik...
by azlinazaini
07 Jun 2011, 11:15
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: sidang gunung dan rekreasi semalaysia
Replies: 13
Views: 2617

sidang gunung dan rekreasi semalaysia

sepanjang penglibatan saya di arena ini, saya berimpian untuk melihat pengumpulan semua pendaki dan pengiat rekreasi untuk berhimpun pada suatu majlis atau acara yg mengumpulkan kita semua... dengan pelbagai warna baju kelab.. dengan pelbagai nama kelab.. dengan belbagai logo dan slogan.. bilakah ia...
by azlinazaini
02 Jun 2011, 15:59
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: survival
Replies: 20
Views: 1157

Re: survival

" Anda boleh hidup selama 3 hari tanpa air dan 5 hari atau lebih tanpa makanan."

nak tambah sikit...

manusia akan mati 3minit tanpa udara/oksigen... 3hari tanpa air... 3minggu tanpa makanan...

tp yg sebetulnya ajal dan maut ditangan ALLAH swt...