Search found 100 matches

by azhaar
07 Mar 2012, 10:55
Forum: Isu & Gossip
Topic: IKIM.FM Rekreasi bersama OGKL
Replies: 0
Views: 2053

IKIM.FM Rekreasi bersama OGKL

Tahniah Apip, Sarina dan OGKL
http://www.yourlisten.com/channel/conte ... rsama_OGKL


-9W2ZOE-
by azhaar
02 Jan 2012, 09:10
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 5841

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Salam,
Aku punya PRG-50. Tebal gedabak :lol:
Beli kat pertama dlm 10 tahun lepas
Bateri penah tukar sekali kat segambut
Buku manual ntah hilang kat gunung mana :|
Mintak tolong sesiapa yang tahu ajar camana nak calibrate compass dan altitute
by azhaar
18 Dec 2011, 20:05
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 23244

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Salam Teruja sungguh aku baca solo hiking ni. Rasa-rasa tak sanggup aku nak buat. Kalau dah buat pun sebab tertinggal kat belakang atau trek secara tak sengaja. Syabas muaaz kerana membuka lembaran baru dalam dunia outdoor. Dan byk tips2 yang berguna dibincangkan. Tapi solo trekking ni sgt2 bertenta...
by azhaar
18 Dec 2011, 18:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: 2 minggu trek Gunung Tahan
Replies: 19
Views: 3941

Re: 2 minggu trek Gunung Tahan

Baru aku teringat. Ya, tahun 2007 aku jumpa group org buta tengah naik kat G. Tangga15 ikut route kuala -tahan -kuala. Respect abis aku kat diorg. Setiap org buta ada personal guide kat belakang yang dgn sabar bagi arahan mana nak pijak. Rasanya 6 org total blind dan selebihnya partial blind.
by azhaar
10 Nov 2011, 12:01
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab
Replies: 8
Views: 903

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

hehehheh mana la aku mampu nak beli garmin... bukanle aku nak gunakan tab tu utk survival. Setakat nak tgk kat mana aku aje. Takde gadget yg lebih baik dari skill orienteering sendiri. Hujan? tab aku masuk drybeg waterproof la dia. Tambah hp, radio, ptt mike, cable antenna, bateri extra, mau dekat s...
by azhaar
09 Nov 2011, 16:19
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab
Replies: 8
Views: 903

Re: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

ko biar betul ngai. Think Office tu kan untuk bisnes solution. Aku nak carik jalan keluar hutan, bukan nak carik jalan opis
by azhaar
08 Nov 2011, 14:07
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Hiking GPS software untuk Galaxy Tab
Replies: 8
Views: 903

Hiking GPS software untuk Galaxy Tab

Salam,
Nak tanya apa software GPS yang sesuai untuk Galaxy Tab.
Yg mempunyai function untuk trekking mcm Garmin eTrek atau Oregon
kalau dapat download free lagi bagus :keke:
by azhaar
08 Nov 2011, 08:58
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: Mengenali haiwan melalui tapak kaki dan langkah keselamatan
Replies: 37
Views: 1664

Re: Mengenali haiwan melalui tapak kaki dan langkah keselama

Betul Muaaz. Royal Belum mmg virgin. Kat mana lagi yg kita boleh camping tidor dgr salakan rusa dgn sesekali rasa mcm kat zoo negara bila sayup2 dgr gauman rimau. Dulu Royal Belum diwartakan sebagai security area tapi skrg Taman Negeri dah ambik alih. Tak pasti samada permit KDN/Bukit Aman masih per...
by azhaar
04 Nov 2011, 09:17
Forum: Khemah
Topic: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?
Replies: 83
Views: 14198

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Muaaz. Tukar la date bulan depan. 19 Nov ni aku dah booking bot mancing port kelang.
by azhaar
04 Nov 2011, 09:13
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Gatal...
Replies: 15
Views: 4172

Re: Gatal...

tgk la jugak. kalau buat xpdc pemanjat terlampau kena la buat selection.
Tapi kalau xpdc santai atau org appoint kita jadi organiser, kenala bawak semua.
Kalau atas apa sebab pun tanak ajak, pegi la senyap2.
Ingat, hari ni hari kita. Esok lusa org papah kita lak.
by azhaar
27 Oct 2011, 18:01
Forum: Khemah
Topic: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?
Replies: 83
Views: 14198

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

salam muaaz

Terima kasih sudi jemput kami try test kayak fishing. Nanti saya PM untuk set.
Tapi tadi survey2 harga kayak mahalnya dalam RM4000. takde yang murah ke?

Saya lokasi Sg. Besi, dekat aje dgn puncak jalil.
by azhaar
27 Oct 2011, 12:56
Forum: Khemah
Topic: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?
Replies: 83
Views: 14198

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Salam bro
Aku bukan kayak-person but interested to know more. Kat mana in KL bole aku cuba2 main kayak ni dan tanya lebih lanjut?

Tak pernah fishing pakai kayak ni. Rasa mcm tak sesuai aje kalau casting duduk sebab sama level dgn horizon. Or maybe tak cuba tak tau.
by azhaar
13 Oct 2011, 19:01
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: step2 utk organize trip
Replies: 15
Views: 2512

Re: step2 utk organize trip

Setuju dgn abg kamal Organise xpdc utk opis byk cikadak nye sbb masing2 ada minat tersendiri. Ada yg nak jalan2 aje, ada nak amik peluang memancing, ada main ikut2 aje, ada yg nak manja lebih2 dan tak kurang ada yg expectation tinggi. Jadi kena cater semua kehendak ni. Lebih mudah buat trip group sa...
by azhaar
26 Sep 2011, 17:27
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"anda
Replies: 49
Views: 3830

Re: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"an

: set ke 3 yer lah paling penting pon aku bawak maggie, serbuk bancuhan air tang, dan ubat yg sinple termasuk minyak urut... eehe lelain aku tak pasan a good one seper4alif. Cuma bagi aku maggi tak berapa sesuai kerana ia menyerap cecair dalam perut, cepat lapar dan kurang berkhasiat. Lebih baik ba...
by azhaar
20 Sep 2011, 08:35
Forum: Khemah
Topic: Santai Kenyir 8-10 Okt 2011
Replies: 0
Views: 2078

Santai Kenyir 8-10 Okt 2011

Santai Kenyir 3H 2M Salam, Aku organize satu trip ke kenyir untuk rakan-rakan dan terdapat kekosongan untuk trip ini. Trip ini lebih kepada bersantai dan bukan hardcore memancing. Terdapat beberapa peserta yang membawa anak-anak kecil bersama.(Kanak-kanak bawah 12 tahun free) Boathouse yang disedia...
by azhaar
09 Sep 2011, 16:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Gam apa yang KUAT?
Replies: 16
Views: 1747

Re: Gam apa yang KUAT?

kata cobbler aku gam 2 minit super strong tu (yg buat kita panik kalu jari melekat!) tak sesuai untuk kasut sebab dia rigid tak flexible untuk pergerakan kasut. Bagus untuk kasut kata dia gam dunlop yg cobbler selalu pakai (yang budak2 buat hidu) Tapi aku sendiri bwk gam 2 minit tu dgn jarum dan ben...
by azhaar
19 Jun 2011, 21:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 16918

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

semoga pergi dan pulang dgn selamat
nak dekat sampai kuala tahan tunjuk macho skit. :D
by azhaar
09 Jun 2011, 23:03
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 10
Views: 4410

Re: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

3k fix price ka bole nego lagi? Bole nego lagi. Sgt2 sesuai letak atas 4wd kau enjin saje berapa bro? enjin saja brape bro? Takkan enjin saje. Amik la dgn package boat sekali. Check inbox. Saya dah pm woooooo pakat ka???? sorang nak harga bot sorang nak harga enjin saja. Check your in box. Saya ada...
by azhaar
07 Jun 2011, 20:36
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 10
Views: 4410

Re: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

Gambar hull boat

Image
Image
Image
[/img]
by azhaar
07 Jun 2011, 18:19
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 10
Views: 4410

Re: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

woooooo pakat ka???? sorang nak harga bot sorang nak harga enjin saja. Check your in box. Saya ada pm tadi Gambar hull nanti balik rumah saya upload (Tapi kalu incik Nadir nak barter trade pun bole.... karrimor 65l baru, tali parachord, dapur, lampu, khemah, fly....tambah2 la mana yg patut :keke: :m...
by azhaar
07 Jun 2011, 12:27
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 1
Views: 868

Re: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

Ter double post pulak.
Incik moderator tolong delete.

TQ
by azhaar
07 Jun 2011, 12:18
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 10
Views: 4410

Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

Boat fiber 12ka buatan marine explorer melaka Engine Mercury 2-stroke 5HP Condition tip-top jarang digunakan Percuma tank minyak external Harga RM 3K neg Lokasi di Sg. Besi Sebab nak jual : Projek mega tak jadi SMS atau call 013-TIGA EMPAT KOSONG LIMA SEMBILAN LIMA TIGA http://img534.imageshack.us/i...
by azhaar
07 Jun 2011, 12:18
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 1
Views: 868

Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

Boat fiber 12ka buatan marine explorer melaka Engine Mercury 2-stroke 5HP Condition tip-top jarang digunakan Percuma tank minyak external Harga RM 3K neg Lokasi di Sg. Besi Sebab nak jual : Projek mega tak jadi SMS atau call 013-TIGA EMPAT KOSONG LIMA SEMBILAN LIMA TIGA http://img534.imageshack.us/i...
by azhaar
04 Apr 2011, 18:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 16918

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

bole join lg ke ni.. ke nk kena wait list. sye blum veteran, tp mau join versi slow sbb mcm tak larat jer nk join versi tak slow..nak2 lg kena pikul beban. :cry: ya kena tunggu,nti marah pulak org yg dlm list ye tak.masa panjang lagi.klau buat training hari selama 3 bln insyallah berjaya. Maaf pokc...
by azhaar
27 Mar 2011, 17:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 16918

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

versi slow ni saya tekan butang "Like" hehehehe
dulu pun saya naik 6h 5m
kalau tak psl saya kerja sendiri ada kerja ada gaji, awal2 lagi dah register
tapi tgk lah, kalau ada yg bakar semangat

9W2ZOE
by azhaar
02 Feb 2011, 14:18
Forum: Kedai
Topic: Casio Protrek PRG110Y, PRG130Y, PRG 200T-7, PRG 500T-7V
Replies: 4
Views: 1911

Re: Casio Protrek PRG110Y, PRG130Y, PRG 200T-7, PRG 500T-7V

hehehehehe sori

Tak dpt contact seagoat atau contact aku?
HP aku 013-Tiga Ampat Kosong Lima Sembilan Lima Tiga
Atau email azhaar_ahmad@yahoo.com

-9W2ZOE-
by azhaar
30 Jan 2011, 13:51
Forum: Kedai
Topic: Casio Protrek PRG110Y, PRG130Y, PRG 200T-7, PRG 500T-7V
Replies: 4
Views: 1911

Casio Protrek PRG110Y, PRG130Y, PRG 200T-7, PRG 500T-7V

Sepupu aku skrg jadik dealer jam casio protrek pulak.
Kalau berminat boleh surf http://www.mudah.my/seagoat79-collection
Harga seperti yg dicatat, tapi untuk ahli GO aku bole nego harga kawan-kawan
Jam ori made in Japan. International Warranty.

Limited time offer.
by azhaar
17 Jan 2011, 12:31
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu
Replies: 27
Views: 6076

Re: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu

Wsalam Yazid Berikut jawapan aku yang tak seberapa. Mungkin ada sleeping bag utk disewa di Laban rata tapi harganya amat mahal. Jadi aku syorkan bawa sendiri naik. Carry mat tak perlu dibawa kerana di gunting lagadan dan laban rata tido atas katil serta selimut disediakan. Makanan ektra tak perlu ta...
by azhaar
22 Oct 2010, 14:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 6077

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Salam abg Kamal,

Bila nak bukak kaunter pendaftaran? InsyaAllah ada rezeki, ada masa, ada keupayaan saya nak join.
by azhaar
03 Sep 2010, 08:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kepala Air/Tanah Runtuh Di AT Kijang Jatuh
Replies: 22
Views: 4168

Re: Kepala Air/Tanah Runtuh Di AT Kijang Jatuh

The Star hari ni http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/9/3/nation/6963308&sec=nation Waterfall in Jelebu found not safe By SARBAN SINGH newsdesk@thestar.com.my SEREMBAN: The Lata Kijang recreational forest in Jelebu near here has been temporarily closed after the soil structure in the area...
by azhaar
28 Jul 2010, 08:20
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pengurusan Sisa Manusia
Replies: 3
Views: 1273

Pengurusan Sisa Manusia

The Star hari ni 28 Jul 2010. hehehehe byk sgt jerangkap samar kat puncak gunung2 popular kita. http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/7/28/worldupdates/2010-07-28T021438Z_01_NOOTR_RTRMDNC_0_-504411-1&sec=Worldupdates "Clean Mountain Cans" a solution for high-altitude human waste By Yereth ...
by azhaar
22 Jul 2010, 09:22
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 6077

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Satu idea ekpedisi yang menarik abg kamal. Jual nasik lemak 3 tahun rasa2 boleh kumpul 8K. Pengalaman saya takde, kemahiran pun kurang, setakat perabihkan beras boleh masuk nama tak? Saya cadangkan abg kamal bwk sekali dalam lori sebiji (atau 2 biji bergantung bilangan lori) motorcross sebagai mobil...
by azhaar
29 Sep 2009, 18:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?
Replies: 26
Views: 3559

Re: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?

Ramai ni xtvt bulan dec. Aku pun tentatif ikut org ke korbu 31 Dec nanti.

Sesapa bwk radio apa kata 30 & 31 Dec 2009 antara pukul 10mlm hingga 12tghmlm kita cuba QSO pada 146.010mhz?


-9W2ZOE-
by azhaar
29 Sep 2009, 17:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG TAHAN (KUALA JURAM - G. TAHAN - KUALA TAHAN)
Replies: 14
Views: 2879

Re: GUNUNG TAHAN (KUALA JURAM - G. TAHAN - KUALA TAHAN)

am wrote:sape penah lalu ikut tenor? teringin nk ikut trek tuh..
Tu kena tanya bro forrestgump. Last aku pergi dgn dia kat sana tahun 2000
by azhaar
08 Sep 2009, 11:54
Forum: Isu & Gossip
Topic: Search And Rescue ~ Semenyih
Replies: 10
Views: 1755

Re: Search And Rescue ~ Semenyih

Apa terjadi Jenal???????
by azhaar
27 Aug 2009, 11:40
Forum: Isu & Gossip
Topic: Nuang lagi - 15 Aug 2009
Replies: 27
Views: 3652

Re: Nuang lagi - 15 Aug 2009

sabor aje le. Biarla dia nak cover cerita. Nasib baik aku tak minta bantuan melalui radio. Kalau tak satu kilo lima dgr, habih mak bapak dtg ke lolo carik anak. Camana pun orang minta tolong kita tolong. Org tak minta tolong pun kita offer tolong. Jadikan adat budaya kita mendaki. (cerita dari group...
by azhaar
17 Aug 2009, 11:03
Forum: Isu & Gossip
Topic: Nuang lagi - 15 Aug 2009
Replies: 27
Views: 3652

Nuang lagi - 15 Aug 2009

mmmmm mula aku malas nak beritau tapi utk ikhtibar bersama. Sabtu lepas aku camp di pacat. Ada satu group lagi dari kajang pun kem di situ. Kul 10 mlm 6 budak pengakap turun minta bantuan air, makanan dan tumpang tido. Kitaorng tolong termasuk turun kebwh ambil air. Kul 12mlm ada satu group turun mi...
by azhaar
23 Jul 2009, 13:26
Forum: Pandu Arah
Topic: Astronomi
Replies: 18
Views: 1291

Re: Astronomi

Tuan Kamal,
cerita la camana kelasi dulu2 pakai sektan untuk navigate.
by azhaar
01 Jul 2009, 11:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)
Replies: 275
Views: 27643

Re: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)

update list.. 15-17. kenkawan azhaar nih lagi 3 undi kenkawan ko nihh mau pegi date bile azhaar? .. mintak maaf ngai. Kasi kensel kenkawan aku. Diorang ada hal pulak tak dpt pegi. Biasa la tu, bila ckp semua nak pegi. Aku pun tgh nego dgn KDN aku utk bagi pelepasan sbb ada trip mega 2 minggu lepas ...