Search found 128 matches

by sukahatiadam
13 Nov 2016, 02:05
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 160339

Re: Please register here

selamat datang
by sukahatiadam
26 Jun 2015, 16:29
Forum: Surau
Topic: Cara bersolat ketika rekriasi (outing)
Replies: 16
Views: 18403

Re: Cara bersolat ketika rekriasi (outing)

ramai yang solat dalam khemah .. masalah solat tidak sah jika

1- tidak berdiri dengan lurus / betul : alasan khemah tak cukup tinggi
2- solat duduk : sebab khemah tak cukup tinggi .. sedangkan solat duduk utk orang darurat sahaja
by sukahatiadam
26 Jun 2015, 16:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bang jauh lagi ke?
Replies: 13
Views: 15368

Re: Bang jauh lagi ke?

kalau daha lama tak jadi guider. memang tak lama x dengar lah
by sukahatiadam
30 Mar 2015, 15:45
Forum: Khemah
Topic: Menu semasa Camping dan hiking
Replies: 6
Views: 13395

Re: Menu semasa Camping dan hiking

meggi tu yang penambah seri dan pembuka selera
by sukahatiadam
28 Aug 2014, 12:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bang jauh lagi ke?
Replies: 13
Views: 15368

Bang jauh lagi ke?

pengalaman mendengar atau menyebutnya?
by sukahatiadam
28 Aug 2014, 12:23
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan
Replies: 1
Views: 1165

Re: Salam Perkenalan

selamat datang
by sukahatiadam
16 Apr 2014, 23:50
Forum: Khemah
Topic: Menu semasa Camping dan hiking
Replies: 6
Views: 13395

Menu semasa Camping dan hiking

sila kongsi menu dan cerita menarik masing masing semasa di dalam hutan , memancing atau outdoors lain yang melibatkan beg galas .

sembang2 kosong saja . Kalau sesama trekking baru tau menu tapi bukan dapat trekking dengan semua orang.
lain chef lain menu , lain gogo lain preparation kan .. kan .
by sukahatiadam
15 Apr 2014, 13:05
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Packing makanan frozen
Replies: 6
Views: 771

Re: Packing makanan frozen

jika nak bawa ikan .
siang ikan tapi jangan bilas-cuci dengan air .
Balut dengan paper dan simpan dalam peti ais. Bekukan .

lakukan 2 @ 3 hari sebelum bertolak.

keluarkan dr peti , tak perlu buka paper tadi dan terus masukkan dalam beg .

SIAKAP 3 Rasa di puncak GUnung .
by sukahatiadam
15 Apr 2014, 11:05
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 2675

Re: antara Suunto & Protrek

strap suunto model CORE mahal .. dah survey dalam RM190
kalau beli dri obersea , carik yang diskaun + pos dalam Rm160
model vector murah skit dalam RM110 kot

encik am .. strap awak ok lagi ke
by sukahatiadam
15 Apr 2014, 10:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??
Replies: 44
Views: 7547

Re: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??

kata aku . duit upah guider kongsi bersama tapi masih nak kowtim . duit beli barang peribadi dia , pakai duit sendiri . dah beratus , bergaya. Mampu pula ! kedekut ! Ada kalangan guider yng kerja tetap terima gaji lebih dr RM40 sejam, malah ada yg lebih tinggi. upah guider sehari RM200/ 24 jam kerja...
by sukahatiadam
15 Apr 2014, 10:34
Forum: Peralatan
Topic: Antara protrek dan suunto
Replies: 7
Views: 470

Re: Antara protrek dan suunto

lasak .. protrek !
bergaya .. suunto .. tapi tali suunto core mahal . RM190 . pengalaman, tali suunto core reput usia dekat 2 tahun memakai.
by sukahatiadam
12 Feb 2014, 11:12
Forum: Surau
Topic: Cara bersolat ketika rekriasi (outing)
Replies: 16
Views: 18403

Re: Cara bersolat ketika rekriasi (outing)

wajar dibaca selalu
by sukahatiadam
12 Feb 2014, 10:29
Forum: Kedai
Topic: Columbia Titanium Pants size S (SOLD)
Replies: 4
Views: 1521

Re: Columbia Titanium Pants size S

http://farm6.staticflickr.com/5490/12359334033_12351b3772.jpg Aduss!! agak agak kalu ada sesapa tersepak ini macam punya material.. saiz 42 ukur lilit tali ukur malaysia nie..err 44 lah.. kira saya terus angkatlah huhuhu..takyah tanya..konpom! huhuhu saya ada kemeja columbia , saiz bro kot kalau na...
by sukahatiadam
05 Oct 2013, 18:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30199

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

walaupun dah lama tapi masih best dibaca
by sukahatiadam
05 Jul 2013, 20:02
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 160339

Re: Please register here

Nama : Hilmi Kujaji
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 28 Jan 1992
Tempat tinggal :Taiping
Kelab: KOHM
oohh.. kuali hang ada sini ya
by sukahatiadam
04 Jul 2013, 19:01
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 17312

Re: Kamus Gunung Malaysia

I - interseksyen R - Reseksyen B - Backtrack - satu perlakuan yang dilakukan selepas sedar diri ini terbabas. hahah. dem tak reti lak aku nak terangkan interseksyen/reseksyen nih ngan kata2. dah setahun terhenti : posted by KG ni . hmmm... penangan FB , org dah tak backtrack sini . saya masih ada :...
by sukahatiadam
27 Jun 2013, 20:10
Forum: Kedai
Topic: Kasut LAFUMA
Replies: 1
Views: 1501

Re: Kasut LAFUMA

mari mari.. kasut masih ada
by sukahatiadam
27 Jun 2013, 03:15
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 17312

Re: Kamus Gunung Malaysia

I - interseksyen
R - Reseksyen
B - Backtrack - satu perlakuan yang dilakukan selepas sedar diri ini terbabas. hahah.

dem tak reti lak aku nak terangkan interseksyen/reseksyen nih ngan kata2.
dah setahun terhenti : posted by KG ni . hmmm... penangan FB , org dah tak backtrack sini .
by sukahatiadam
27 Jun 2013, 03:11
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: 24G dalam 24H
Replies: 1
Views: 1683

24G dalam 24H

Cerita Menarik Dari Seberang. Sekadar berkongsi info : dari http://old.kaskus.co.id/showthread.php?t=13443953 Saya terima sebagai sokongan moral , kekal aktif badan sihat . :) Di usia 51 tahun, ia berhasil mendaki 24 gunung dalam 24 hari sendirian. Percaya? KETIKA pendaki muda berbondong-bondong per...
by sukahatiadam
23 Mar 2013, 16:46
Forum: Kedai
Topic: Kasut LAFUMA
Replies: 1
Views: 1501

Kasut LAFUMA

SIZE ::::7 ( UK ) model :::: LAFUMA LE7A 1E903 new/used ::::USED Kondisi :::: 9/10 Tapak ::::masih tebal dan elok Tech :::: gore-tex dan tapak VIBRAM Reason :::: kaki dah tak muat contact :::: PM ke inbox / 013- nam 0 nam 1 nam 5 dua COD :::: seksyen 7 shah alam postage :::: buyer tanggung RM10 Harg...
by sukahatiadam
23 Jan 2013, 22:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Bintang 1.7.2011 Hingga 3.7.2011
Replies: 18
Views: 3437

Re: Xpdc Gunung Bintang 1.7.2011 Hingga 3.7.2011

faisall, projek ini 'on' ka, guide hampa kata ada peserta hang kata tak jadi. kita pakai guide yang sama. kalau hampa masuk 1-3 julai, aku akan masuk 29-30 jun saja, bagi guide rehat 1 malam. kalau hampa tak jadi, kami buat 3 hari. sebenaqnya bukan grup aku tapi tolong cikgu sekolah isteri aku untu...
by sukahatiadam
22 Jan 2013, 11:41
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 14457

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

setiap kali nak turun , kutip sedikit sampah orang lain . kalau nampak team lain "menyampah" , bagitau guider mereka . kalau nampak team sendiri "menyampah" , bagitau gogo . kalau member baik "menyampah" .. tolong kutip , senyap2 letak dalam beg dia kalau diri sendiri "menyampah" ... sumpah diri sen...
by sukahatiadam
22 Jan 2013, 11:24
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: Jom buat survival?
Replies: 9
Views: 674

Re: Jom buat survival?

akan diusahakan untuk join kelas ini .
by sukahatiadam
22 Jan 2013, 11:09
Forum: Surau
Topic: Cara bersolat ketika rekriasi (outing)
Replies: 16
Views: 18403

Re: Cara bersolat ketika rekriasi (outing)

solat fardu wajib berdiri .
solat sunat sahaja boleh duduk
by sukahatiadam
06 Nov 2012, 13:18
Forum: Klinik Gunung
Topic: TUMBUH-TUMBUHAN HERBA
Replies: 35
Views: 2792

Re: TUMBUH-TUMBUHAN HERBA

pokok ni tumbuh rendah jer.. paling tinggi pun dalam 30cm .
Namanya cekur.
banyak terdapat di tempat aku .. sg. sedim dan on trek G.Bintang.
sangat sesuai dibuat ulam. pucuk dan bunganya dimakan mentah.

Image
by sukahatiadam
06 Nov 2012, 13:03
Forum: Surau
Topic: Larangan Memberi Hormat Dengan Cara Berdiri
Replies: 8
Views: 3675

Re: Larangan Memberi Hormat Dengan Cara Berdiri

teringat kisah di kedai makan , saya tidak bangun utk bersalam dengan orang atasan kami. Teman di sebelah kata saya tak reti nak hormat orang.
by sukahatiadam
28 Oct 2012, 22:38
Forum: Khemah
Topic: Durian Gugur - sepuas hati !
Replies: 2
Views: 1789

Re: Durian Gugur - sepuas hati !

post lama.. BUMP . pasal musim durian bakal tiba hujung tahun ni 2012 / 2013 pula
by sukahatiadam
07 Jul 2012, 22:09
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Apa itu TALI (ROPE)
Replies: 27
Views: 1266

Re: Apa itu TALI (ROPE)

tali apa yang sesuai untuk buat busur panah ?
by sukahatiadam
06 Jul 2012, 00:22
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: pendaftaran peniaga
Replies: 20
Views: 690

Re: pendaftaran peniaga

dah lama dah senyap !!!
by sukahatiadam
27 Jun 2012, 23:58
Forum: Klinik Gunung
Topic: The Wrong Way Top 52 Hiker Mistakes
Replies: 14
Views: 1066

Re: The Wrong Way Top 52 Hiker Mistakes

..somebody yang rajin tolong translate BM .. x paham pun bahasa mat salih ni
by sukahatiadam
24 Jun 2012, 22:33
Forum: Peralatan
Topic: review Berghaus C7 Pro
Replies: 17
Views: 941

Re: review Berghaus C7 Pro

tumpang tanya..
macam mana perfomance Technology BIOFLEX® II pula . contoh pada beg model ni.
http://www.berghaus.com/en/ber2012/tech ... _6528.html
by sukahatiadam
24 May 2012, 02:58
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tag Tag di puncak Gunung
Replies: 59
Views: 1473

Re: Tag Tag di puncak Gunung

bring up skit ..
by sukahatiadam
14 Dec 2011, 23:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Bintang 8-13 Disember 2011
Replies: 8
Views: 2612

Re: Trans Bintang 8-13 Disember 2011

date baru.. tahun ni tak dapat dah kot nak cuba masuk. tahun depan lah nampaknya. maybe time cuti skolah atau cuti umum panjang skit. jimat cuti tahunan.
by sukahatiadam
03 Dec 2011, 22:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Bintang 8-13 Disember 2011
Replies: 8
Views: 2612

Re: Trans Bintang 8-13 Disember 2011

event postpone
titi runtuh dek kuasa alam
Powil x dapat lalu .
by sukahatiadam
16 Nov 2011, 13:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Bintang 8-13 Disember 2011
Replies: 8
Views: 2612

Trans Bintang 8-13 Disember 2011

--------------------Anjuran GOODWILL ESCAPE----------------- -----------------------017-3727965-------------------------- 13 peserta bertuah sahaja akan dipilih atau 18 peserta berikutan kena pakai extra 4x4 boleh semak note event di facebook http://www.facebook.com/event.php?eid=201687959857513 :::...
by sukahatiadam
08 Nov 2011, 20:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: nak cari ground sheet
Replies: 12
Views: 426

Re: nak cari ground sheet

Tokwan selalu beli tarp dari kedai buat payung apsar malam atau khemah kebnduri tu...kat Kulim ada satu kedai...tak mahai sangat...siap jahit keliling lagi.
kulim tang mana, bagi lokasi + nama kedai
by sukahatiadam
18 Oct 2011, 22:57
Forum: Kedai
Topic: WTS> Suunto T6D (new in box)
Replies: 11
Views: 1836

Re: WTS> Suunto T6D (new in box)

ape function die sampai cecah 4 angka ek
fungsinya ...

" tengok ni aku kacak tak dengan jam ini "
:lidah: