Search found 34 matches

by Kinesis Maxlight
10 Feb 2006, 08:39
Forum: Kedai
Topic: MSR whisperlite internationale
Replies: 27
Views: 5930

Mmg kena kutuk... Panas jek telinga slama 2 hari..

Anyway.. kalu nak bawak naik flight, jgn lupa buang minyak dari pressure cylinder.. Kalu tak, mesti dorg ingat terrorist punye.. Sesetengah airport, especially kat europe ngan nz, dorang pakai hydrocarbon detector..
by Kinesis Maxlight
09 Feb 2006, 22:11
Forum: Kedai
Topic: MSR whisperlite internationale
Replies: 27
Views: 5930

Mase memule pakai sure kene kutuk ngan memember...

bersabo jek lah..
by Kinesis Maxlight
09 Feb 2006, 21:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Magazine baru mykembara sapa nak order??
Replies: 65
Views: 10401

Bett,

Simpankan satu.. nanti aku ambik dari ko..
Aku balik KL 8 March..
by Kinesis Maxlight
28 Jan 2006, 12:29
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Charge handphone dalam hutan !!!
Replies: 10
Views: 1492

Ooo.. panel tuh mahal ke?

kat dalam forum nih sure ade expert electrical yang tahu menahu psal circuit diagram dia..

aku nak try carik dlm internet.. kalu jumpe version made in china atau hack dia nanti aku sound ok
by Kinesis Maxlight
27 Jan 2006, 14:35
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Charge handphone dalam hutan !!!
Replies: 10
Views: 1492

Eric,

Core zone at PJ, SS2/24, opposite Mobil petrol station.
by Kinesis Maxlight
27 Jan 2006, 10:38
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Charge handphone dalam hutan !!!
Replies: 10
Views: 1492

Charge handphone dalam hutan !!!

Geng, Aku pergi Core Zone hari tuh.. ade ternampak solar charger untuk handphone/PDA. Dia jual Rm 268.. mahal gile.. bende nih nampak senang jek.. cuba tgk http://solamas.net/ kat dalam forum nih.. ade tak electrical expert yang boleh hack atau buat sendiri bende nih.. lepas tuh jual lah kat member2...
by Kinesis Maxlight
23 Jan 2006, 15:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 56832

orga wrote:nak join core team--> aqu tak larat
nak jd support team--> aqu try
nak duduk skali meeting-->aqu anytime

moga sukses.....
Aku join ko lah Orga... aku pun tak larat gakz..
Ikut pakai paraglider leh tak?

Anyway.. mmg hardcore gile.. aku bersedia utk menolong utk menjayakan program nih..
by Kinesis Maxlight
23 Jan 2006, 15:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC LIBUR 2006
Replies: 21
Views: 5166

Perghhh..

Program abg Orga nih mmg menarik lah.. nak ikut leh tak??
by Kinesis Maxlight
12 Jan 2006, 13:37
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Learn from the expert: Maintain fitness
Replies: 18
Views: 2480

Learn from the expert: Maintain fitness

Interesting article quoted from Outside Online: Adventure Life List Get Fit for a Lifetime To help prepare you for going big, we've pulled together 15 essential tips from award-winning writer Paul Scott's new book, Outside Fitness. Whether you run, bike, swim, climb, or simply want to keep yourself ...
by Kinesis Maxlight
11 Jan 2006, 08:36
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 11322

SERBU !!!
by Kinesis Maxlight
09 Jan 2006, 16:19
Forum: Kedai
Topic: GPS
Replies: 65
Views: 14986

Count me in if you guys wanna play around with your GPS..

Great discussion indeed!!
by Kinesis Maxlight
05 Jan 2006, 08:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Noring
Replies: 93
Views: 20743

I'm also interested..


Pls post here if anybody have any info..
by Kinesis Maxlight
04 Jan 2006, 14:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Komunis Alaf 2000??
Replies: 11
Views: 2262

cayalah kukubesi....

KHK mmg best
by Kinesis Maxlight
02 Jan 2006, 20:05
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: perihal sekeping "PERMIT"!!
Replies: 54
Views: 10822

Abg Carlos, Confius skit.. Sori lah.. saya tak pham jawapan kpd soalan no. 2.. SOALAN: Bila saya membaca akta diatas.. tidak ada kenyataan kos RM 10 untuk apply permit.. RM 10 ini hanya utk gunung di Perak shj ke? Psal saya tidak dengar jabatan hutan lain mengenakan caj untuk apply permit... confius...
by Kinesis Maxlight
30 Dec 2005, 08:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: mt rajah vs mt nuang
Replies: 24
Views: 6630

dunno.. never been to both
by Kinesis Maxlight
28 Dec 2005, 09:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Terbuka 2006 / Open Hiking Program for 2006
Replies: 28
Views: 6454

perghh.. power..power..
by Kinesis Maxlight
28 Dec 2005, 08:39
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 11322

TQ otai2 sekalian..

Ugly sister.. U nih mmg cun le.. Itu gambar betul ke?
by Kinesis Maxlight
27 Dec 2005, 13:32
Forum: Klinik Gunung
Topic: Food & Energy
Replies: 16
Views: 3921

So, beras berapa gram sorang sehari bang?
by Kinesis Maxlight
27 Dec 2005, 13:19
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 11322

thx poncho,


nanti aku try and compare..
by Kinesis Maxlight
27 Dec 2005, 11:43
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 11322

Adidas kampung @aka kasut getah

Adidas kampung aku dah hancur.. mase utk mencari adidas kampung yg baru.. aku try carik yg jenis biasa aku guna, jenis stud, tapi dah takde... Nak mintak pendapat kat otai2 dlm forum nih... adidas kampung jenis ape yg ok? aku baru beli yang jenis ade tread pattern kat sole dia.. depth of thread 5 mm...
by Kinesis Maxlight
27 Dec 2005, 11:05
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: perihal sekeping "PERMIT"!!
Replies: 54
Views: 10822

Ayeen Carlos, saya rasa elok kalu kite senaraikan contact no, contact person & fax jabatan hutan utk setiap gunung di malaysia. Kita boleh publish dalam website utk reference kepada pendaki.. Kalu takde sesape nak publish dalam website.. saya sanggup buat dan racun bos Gunung online utk publish dala...
by Kinesis Maxlight
23 Dec 2005, 15:46
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: perihal sekeping "PERMIT"!!
Replies: 54
Views: 10822

Abg Carlos, Brape no tel abg carlos? dan macamana procedrenye nak buat permit. Saya budak baru belajar dan tak tahu sgt psal procedure permit.. Gunung mana yg perlu permit? Kalu boleh kasi info yg mendalam psal permit.. saya cadangkan permit application buat online. Saya rase bos Gunung Online boleh...
by Kinesis Maxlight
23 Dec 2005, 15:40
Forum: Klinik Gunung
Topic: Food & Energy
Replies: 16
Views: 3921

Nak tanye..

Nak budget beras camne huh?
by Kinesis Maxlight
12 Dec 2005, 01:10
Forum: Khemah
Topic: Chronology of Malaysian Mountains
Replies: 24
Views: 7236

Dear Goh,

Appreciate you can give us more info.. so that bett can update it..
by Kinesis Maxlight
11 Dec 2005, 03:50
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4019

Poncho,

link problem le.
POst le sekali lagi..
sure best punye
by Kinesis Maxlight
11 Dec 2005, 03:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Google Earth - Jumpa space ship
Replies: 16
Views: 2398

Kenshina,

Mane ler aku reti rock climbing..
Aku phobia gile tempat tinggi2 ni..

Tapi nanti kalu free aku join le korang panjat gunung..
Aku tak fit.. korang kene assign sorang anchorman khas utk aku le..
by Kinesis Maxlight
09 Dec 2005, 01:40
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Google Earth - Jumpa space ship
Replies: 16
Views: 2398

Kuih raya pun ok gak.. Google earth tuh dia kasi sattelite image satu dunia.. Kene dload software kat earth.google.com aku subscribe kat mailist list kalu dorang jumpe bende pelik2 nanti aku try post kat sini le.. Kalu nak tgk G. tahan pun boleh.. tapi aku rasa tak clear sgt.. kekadang kene block ng...
by Kinesis Maxlight
09 Dec 2005, 01:33
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4019

Poncho,

post lah lagi bende2 cam gini..
by Kinesis Maxlight
07 Dec 2005, 18:15
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4019

Wahh.. bagus ni..

tq poncho..
by Kinesis Maxlight
06 Dec 2005, 21:34
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Google Earth - Jumpa space ship
Replies: 16
Views: 2398

Google Earth - Jumpa space ship

Sorry kalu lari dari tajuk..

sesape ade google earth boleh tgk space ship kat coordinate berikut

27 13' 08.67" N, 2 20' 57.67" E

Cepat tgk.. sbl dia lari!!!
by Kinesis Maxlight
06 Dec 2005, 21:28
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Reference Altitude & Sea Level Pressure
Replies: 7
Views: 1273

Solo, I'm not an expert... IMHO.. Question 1 yes.. and it will also depends on the measuring instrument we use.. I know altitude accuracy for GPS is around 30 meters.. (can be more for certain model).. And I found that altitude using watch censors are worst.. I got reading of negative 300 m while st...
by Kinesis Maxlight
06 Dec 2005, 21:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt Kinabalu - Fees triple (spl)
Replies: 83
Views: 20589

OOo.. camni ceritanya..
barulah aku pham...

Nasib baik Aweng ade.. leh ceritakan keaadaan sebenar..

Kalu Accommocation RM 30 utk local tuh aku rase ok lah tuh..

Aweng, betul ke sutera harbour comapny singapore?
by Kinesis Maxlight
06 Dec 2005, 02:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt Kinabalu - Fees triple (spl)
Replies: 83
Views: 20589

Wuishhh.. otai politik sudah bersuara...

Ape cerita ngan ulu kali?? dah tak leh masuk ke??
Sorry lah aku nih lembab skit dlm bende2 nih..
by Kinesis Maxlight
05 Dec 2005, 18:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt Kinabalu - Fees triple (spl)
Replies: 83
Views: 20589

Sutera harbour tuh company Singapore kan?



Wuih.. besh lah gunung online nih..