Search found 114 matches

by khairil
17 Sep 2019, 14:27
Forum: Log Gunung
Topic: Eighteen hikers missing on Gunung Batu Putih!
Replies: 2
Views: 380

Re: Eighteen hikers missing on Gunung Batu Putih!

arini tetiba teingat nak bukan forum GO yg dah lama ni...ibarat melawat muzium..sesekali ada barang baru yg ada kat display..penceritaan yg penuh informasi, hebat penulis ni agaknya dapat A++ paper pengetahuan am..syabass
by khairil
12 Dec 2016, 19:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Open Trip Mt.Sindoro-Slamet
Replies: 2
Views: 10306

Re: Open Trip Mt.Sindoro-Slamet

fuhhhh ada lg org up trip kat forum... tahniah bro..
by khairil
26 Nov 2012, 16:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gunung Gerah
Replies: 5
Views: 2196

Re: G7-11 Series | Gunung Gerah

kenangan ke Gerah bersama encik poncho masih lagi terpahat di kaki ku...spt barcode..huhuhu
by khairil
16 Aug 2012, 09:26
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: REI Comes Out In Favor Of Gay Marriage, But Backlash May Be
Replies: 0
Views: 1710

REI Comes Out In Favor Of Gay Marriage, But Backlash May Be

Copy dari sebuah web.. A popular outdoor retailer could be facing a Starbucks-like boycott after speaking out in favor of gay marriage in Washington state. Recreational Equipment Inc. (REI) CEO and President Sally Jewell detailed her company's stance in a blog spot penned to the 11,000 employees of ...
by khairil
14 Jun 2012, 22:52
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 144897

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Minggu lepas singgah jap kat FOS kat IOI Puchong new wing... usya-usya ternampak plak offer tshirt Lafuma, kain microfibre lengan panjang sehelai rm39...2 helai rm63..tp sayangnya..itu baju utk pompuan....huhuhuhu...ada gak 4-5 design tshirt lafuma tu... lengan panjang ada..pendek ada...kaler pink p...
by khairil
21 Mar 2012, 11:03
Forum: Kedai
Topic: WTS Berghaus & Osprey backpack
Replies: 8
Views: 2481

Re: WTS Berghaus & Osprey backpack

takpa...nnt pikir dulu...hehehe
by khairil
21 Mar 2012, 09:32
Forum: Kedai
Topic: WTS Berghaus & Osprey backpack
Replies: 8
Views: 2481

Re: WTS Berghaus & Osprey backpack

agak2 berapa ongkos nya?? mau bajet gak...duit backdated ni bini aku dah booked utk byr renovet umah... aku bajet pon dlm 400 gitu la..

tp exos 34 ni dgn ko nyer laser 35 aritu mana lg besar?? agak2 kalau trip 4 hari mcm aritu leh masuk ka?
by khairil
20 Mar 2012, 12:42
Forum: Kedai
Topic: WTS Berghaus & Osprey backpack
Replies: 8
Views: 2481

Re: WTS Berghaus & Osprey backpack

alamak bro azlee dah up exos...tp aku teringin yg 46L..
by khairil
27 Feb 2012, 08:58
Forum: Khemah
Topic: Island Trip - Koh Lipe
Replies: 13
Views: 3395

Re: Island Trip - Koh Lipe

mcm best ja....tp awat pic ko mcm zaman retro...80s...
by khairil
19 Jan 2012, 12:41
Forum: Kedai
Topic: Fjallraven Kajka 65L
Replies: 10
Views: 3618

Re: Fjallraven Kajka 65L

Volvo V60 2.0 with 240hp, 6 speed powershift, 320nm torque, 177kW .. :lidah:
by khairil
19 Jan 2012, 09:54
Forum: Kedai
Topic: Fjallraven Kajka 65L
Replies: 10
Views: 3618

Re: Fjallraven Kajka 65L

perhh mmg barang rare...nak sebut pon susah...
sape pakai beg ni sama stended keta volvo baru la rasanya... hehehe
by khairil
14 Jan 2012, 08:54
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 3222

Re: pemilik haversack OSPREY

salam geng Osprey.. last week pi kat Tearproof Midvalley pi buat Custom Moulding IsoForm Hipbelt... Org Tear Proof ckp lepas ni brg2 osprey takda lg diskaun 25% semasa sale, suma rebate RM20 untuk setiap RM100 ja.. contoh kalau beli beg osprey RM570, dpt diskaun RM20x5=RM100 la... ok gak la daripad...
by khairil
10 Jan 2012, 09:11
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 3222

Re: pemilik haversack OSPREY

alamak tertekan 2x..
by khairil
10 Jan 2012, 09:11
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 3222

Re: pemilik haversack OSPREY

salam geng Osprey.. last week pi kat Tearproof Midvalley pi buat Custom Moulding IsoForm Hipbelt... Org Tear Proof ckp lepas ni brg2 osprey takda lg diskaun 25% semasa sale, suma rebate RM20 untuk setiap RM100 ja.. contoh kalau beli beg osprey RM570, dpt diskaun RM20x5=RM100 la... ok gak la daripada...
by khairil
17 Oct 2011, 10:31
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: saya ahli baru..
Replies: 6
Views: 1605

Re: saya ahli baru..

aku kenal ko Lokman... lutut ko dah okey ke lepas balik Gerah aritu...
tuh ler...lenkali manid hadas dulu sblm naik gunung...hehehe
by khairil
17 Oct 2011, 10:29
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Assalammualaikum
Replies: 4
Views: 1051

Re: Assalammualaikum

Waalaikumsalam..

welkam to GO saudara Ahmad Nazrin...
by khairil
12 Oct 2011, 11:49
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 3811

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

salam, camne dpat naek stong?..klu blg bg log sikit bt pedoman kami budak bru blaja... :D nak dpt naik g.stong...kebiasaannya para pendaki menggunakan kaki masing-masing... dr starting point tmn negeri ke baha camp antara 2jam - 2jam 30min...lepas tu rehat jap makan nasik....naik plak ke puncak dar...
by khairil
05 Oct 2011, 14:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011
Replies: 47
Views: 6500

Re: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011

Many thanks to Poncho...teringat roti arab kat puncak Gerah..mmg marveles...
by khairil
28 Sep 2011, 11:40
Forum: Kedai
Topic: Trendz Waterproof Backpack, Dry bag, waterproof Cases
Replies: 50
Views: 14423

Re: Trendz Waterproof Backpack, Dry bag, waterproof Cases

fuiyooo byk kegunaan beg Trendz ni...dari aksi merempit, hiking, pelampong...perhhh hebat nih...
by khairil
26 Sep 2011, 16:02
Forum: Data Gunung
Topic: Ranking Gunung Tertinggi di Asia Tenggara
Replies: 3
Views: 447

Re: Ranking Gunung Tertinggi di Asia Tenggara

cari cerita kat internet, baru 2 org je kot sampai kat puncak Hkakabo Razi...sorang Jepun..dgn sorang org tempatan.. (kalau tak silap la)...trip dieorg pon amik masa 40 hari...perhhh !!
by khairil
26 Sep 2011, 13:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011
Replies: 47
Views: 6500

Re: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011

Fuihh...dah dekat ni....sapa yg blom confem lg??? jom jom!! hehehe
by khairil
22 Sep 2011, 11:28
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Nuang ( pangsun via lolo)
Replies: 24
Views: 1656

Re: Gunung Nuang ( pangsun via lolo)

ini lah masalah sikap manusia yg belagak dan memandang rendah cabaran sebuah gunung yg rendah.. perkara-perkara asas diabaikan..mungkin dieorg rasa dah tere, dulu penah naik Kinabalu rilek ja.. Kalau group ramai-ramai mesti ada sorang dua yg jenis kaki tumpang jer, makanan bawa megi 2 bungkus, sleep...
by khairil
22 Sep 2011, 11:04
Forum: Data Gunung
Topic: Ranking Gunung Tertinggi di Asia Tenggara
Replies: 3
Views: 447

Ranking Gunung Tertinggi di Asia Tenggara

Salam semua, just nak share senarai ranking gunung tertinggi di Asia Tenggara Name Height Location Hkakabo Razi 5,881 m (19,295 ft) Myanmar Ganlanrazi 5,834 m (19,140 ft) Myanmar Dindawrazi 5,464 m (17,927 ft) Myanmar Sheankalarazi 5,000 m (16,404 ft) Myanmar Puncak Jaya 4,884 m (16,024 ft) Indonesi...
by khairil
08 Sep 2011, 16:18
Forum: Peralatan
Topic: walkie talkie and gps apa yg terbaik?
Replies: 30
Views: 1073

Re: walkie talkie and gps apa yg terbaik?

en khairil beli walkie talkie jename ape? saya pun tengah kira2 nak beli jugak ni.... dalam ebay hu hu rase geram laknye Midland LXT380.. talking range 24miles (kat kotak tulih camtu tp real2 nya tak sure la) satu kotak ada 2 set woki sekali ngan rechargeable beteri (2), desktop charger dan adapter...
by khairil
25 Aug 2011, 21:01
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 144897

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Kedai Beg Yoon Hin
Pertama Kompleks


http://www.outdoor-gear-malaysia.com/wp ... laysia.jpg


Byk gak beg sini, gua beli Osprey kat sini murah skit dr Tearproof.. mcm2 ada dr beg Deuter, TNF, Osprey, Millet, Transpomes dan Ben10 pon ada
by khairil
25 Aug 2011, 14:29
Forum: Kedai
Topic: USED Garmin Oregon 450 (SOLD)
Replies: 6
Views: 1738

Re: USED Garmin Oregon 450

fuiyoo..1600 tuu..
itu mesti bukan buatan tempatan ..mesti europe punya kereta tuh...
bawak sedap..duit pon sedap jugak...
by khairil
19 Aug 2011, 11:41
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kayak di Penang
Replies: 17
Views: 601

Re: Kayak di Penang

Solo ka? Tak beghapa beghani lagi...kena ada kughang kugahng dua pengapit, selain Mungkar dan Nangkir....hehehehe
huihh tokwan...2 malaikat tu bukan yg tanya soalan kubuq ka??? bahaya hang nih...underground sungguh...yg tulih amal kita bukan raqib dan atib ka?
by khairil
18 Aug 2011, 16:05
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kayak di Penang
Replies: 17
Views: 601

Re: Kayak di Penang

aihh takkan dok tgk saja...tokwan buat kayak solo la pi kola perlis...baru rekod...
by khairil
17 Aug 2011, 16:56
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 85
Views: 2728

Re: Camp Tent suggestion

nak tanya, kalau nak pasang flysheet.. macam mana nak pasang? boleh tak terus letak flysheet direct atas tent saja atau kena ikat kat pokok supaya tak tersentuh tent? aku penah buh fly atas khemah..tp kena gak ikat dihujung-hujung nya...kalau ujan lebat takda la dinding rasa dingin beku ja... hehehe
by khairil
17 Aug 2011, 11:19
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 3811

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

bro ko try email g stong resort, kot2 dieorg bleh tlg.. gsspresort@gmail.com
by khairil
17 Aug 2011, 10:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 3066

Re: Explore X Gunung Stong 2011

bro Irau, kat kelantan pon bleh beli ayam jugak...hehehe
kalau tak sedap ayam situ, lepas turun dr stong..pegi ke rantau panjang naik sampan..
situ pon lg byk ayam...heheheks
by khairil
17 Aug 2011, 08:11
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 85
Views: 2728

Re: Camp Tent suggestion

nak tanya, apa beza khemah 3 season dgn 4 season? sesuai ka dgn keadaan hutan/iklim kita ni?

brader nadir...moondance 2 tu mmg ringan ka? tak sampai 2kg, floor dia 10,000mm tpu..

tp tak mampu la den,..den boli fly dgn ground ja..
by khairil
16 Aug 2011, 00:12
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 85
Views: 2728

Re: Camp Tent suggestion

rasanya kat europe mmg ada mcm2 brand yg baguih2 tertakluk pada harga dan spesifikasi..yg agak murah bg omputeh ni mcm coleman, vango, etc dieorg punya harga 50euro, 100euro...sama ja mcm kita belanja rm50, rm100.. tp bila kita beli convert duit rm...huihh mmg naik berlipat-lipat-lipat kali la...ter...
by khairil
14 Aug 2011, 07:25
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 85
Views: 2728

Re: Camp Tent suggestion

khemah jenis 'flying-tent' yg instant tu ok tak??
aku rasa ada gak warga GO ni jual...
takyah susah2 pasang...buka jer terus jadi khemah..hehehe mcm kuar dr poket doremon lak..
tp rasanya kalau ujan kena pasang fly plak kat atas khemah instant ni...
by khairil
12 Aug 2011, 11:48
Forum: Peralatan
Topic: walkie talkie and gps apa yg terbaik?
Replies: 30
Views: 1073

Re: walkie talkie and gps apa yg terbaik?

en khairil beli walkie talkie jename ape? saya pun tengah kira2 nak beli jugak ni.... dalam ebay hu hu rase geram laknye Midland LXT380.. talking range 24miles (kat kotak tulih camtu tp real2 nya tak sure la) satu kotak ada 2 set woki sekali ngan rechargeable beteri (2), desktop charger dan adapter...
by khairil
11 Aug 2011, 21:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011
Replies: 28
Views: 4588

Re: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011

sangat menarik..pasti juga sangat mencabar ..
kerana xpdc ni masih lg dlm bulan syawal...
mesti ada yg bawak kuih raya makan kat summit...
by khairil
09 Aug 2011, 09:51
Forum: Peralatan
Topic: walkie talkie and gps apa yg terbaik?
Replies: 30
Views: 1073

Re: walkie talkie and gps apa yg terbaik?

tq for the info bro... masa aku tanya aritu, mmg aku dah beli pon 2 pair wokitoki jenis midland dr ebay.. selain tanya dlm forum, aku pon tanya gak ngan member keja kastam.. dia kata kalau wokitoki basic takda masalah melainkan ada extra funtion mcm leh detect speed trap polis ka... tp smlm, blk2 ke...
by khairil
04 Aug 2011, 08:05
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 159547

Re: Please register here

welkam cik rukiah... lets rock!! and roll!!
by khairil
02 Aug 2011, 14:29
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Ahli Baru 1 Ogos 2011
Replies: 9
Views: 1702

Re: Ahli Baru 1 Ogos 2011

Welkang ...