Search found 30 matches

by kak ngah
12 Feb 2013, 21:20
Forum: Kedai
Topic: WTS gregory Z45 & Used Berghaus Munro 35L
Replies: 5
Views: 3794

Re: WTS gregory Z45 & Used Berghaus Munro 35L

Lokasi mana bro?
by kak ngah
28 Apr 2012, 02:11
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 14547

Re: jangan buat maksiat jika outing..

selalu bila di tegur jawapan yg saya dapat , tak buat apa2 pun. kononnya kannn
by kak ngah
27 Apr 2012, 14:58
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 14547

Re: jangan buat maksiat jika outing..

share2 khemah laki pompuan tu cemana plak..walaupn bukan berdua2 an..bertiga,berempat ber18? apa pendapat saudara2 sekelian?
by kak ngah
27 Apr 2012, 03:08
Forum: Isu & Gossip
Topic: Insiden di Gunung Nuang
Replies: 15
Views: 9353

Re: Insiden di Gunung Nuang

aku ke nuang masa yg sama dgn kumpulan ni..mereka tak sampai ke puncak nuang mahupun puncak pengasih.sampai kem pacat je terus turun ke lolo semula.offer nak bantu pun ketua kumpulan cam taknak jer..ketua pasukan ni dari mlm jumaat tu dah tunjuk garang semacam dgn anak2 buah dia depan kami sebelum k...
by kak ngah
09 Apr 2012, 20:02
Forum: Kedai
Topic: barangan brand EiGER
Replies: 4
Views: 2940

Re: barangan brand EiGER

aku setuju dgn abam matsaiko..kalau tent yg ultra lite mmg terbaik.aku minat gak nak usyar
by kak ngah
06 Apr 2012, 21:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Merapi-Merbabu-Borrubodor-Yogyakarta trans Venture
Replies: 12
Views: 5727

Re: Merapi-Merbabu-Borrubodor-Yogyakarta trans Venture

terbaik en azlee.

rasain kedinginan di basecamp merbabu dan camp pasar bubrah..hingga ke tulang hitam bro.
by kak ngah
06 Apr 2012, 20:57
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sejuk tujuh jam atas gunung
Replies: 14
Views: 7497

Re: Sejuk tujuh jam atas gunung

org uni pandai2 kot..taktau bertanya takyah malu2,boleh buat panduan..underestimate gunung santubong tu.aku penah naik santubong tahun 1990an dulu,pastu skali lagi tahun 2008,dah lain trek nya etc.walau cemana org kata mudah nya mendaki gunung tu,jangan ambik mudah keselamatan.. adess..org tua cam a...
by kak ngah
11 Aug 2011, 11:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011
Replies: 28
Views: 10217

Re: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011

salam bro..

maaf nak bertanya ..trip ni oct ke sept ya? sebab mcm ada tarikh yang bercanggah jer dlm info tarikh & tentative..mungkin saya yg silap tgk
by kak ngah
04 Aug 2011, 01:21
Forum: Papan Notis
Topic: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)
Replies: 17
Views: 11864

Re: Darah Jenis B+ diperlukan (SEGERA)

saya B+..012 6843471
by kak ngah
22 Jun 2011, 01:10
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buckle karrimor
Replies: 18
Views: 4640

Re: buccal karrimor

terima kasih encik poncho

saya cuba jahit/tampal dgn kulit kasut...harap2 ok utk trip minggu ni..nak buang/beli bag baru sayang plak sebab bag ni old skool punya..part2 lain,buckle,zip etc semua ok lagi..
by kak ngah
21 Jun 2011, 15:33
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buckle karrimor
Replies: 18
Views: 4640

Re: buccal karrimor

kalau buckle bole ganti kan?

kalau plastik yg secure besi frame bag tu pecah cemana ya? selalu jadi terutama pada karrimor old skool...
by kak ngah
19 Jun 2011, 19:25
Forum: Kedai
Topic: PATCH FOR SALE
Replies: 27
Views: 7792

Re: PATCH FOR SALE

terima kasih Dann..kalau ada stok baru jgn lupa roger2 ya
by kak ngah
16 Jun 2011, 16:31
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: apa jenama ni?dari mana?
Replies: 15
Views: 4976

Re: apa jenama ni?dari mana?

antler ni tak silap saya ada buat beg untuk gitar juga.tak tau le company sama ke lelain
by kak ngah
07 Jun 2011, 14:17
Forum: Kedai
Topic: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP
Replies: 10
Views: 6888

Re: Boat 12ka dan enjin sangkut 5HP

enjin saje berapa bro?
by kak ngah
07 Jun 2011, 09:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BATU PUTEH (10 - 12 June 2011)
Replies: 6
Views: 4009

Re: GUNUNG BATU PUTEH (10 - 12 June 2011)

sham ada bawak warga emas 2 org..kalau speed turun kang terus masuk hospital
by kak ngah
31 May 2011, 09:20
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 55839

Re: pemilik haversack KARRIMOR

saya setuju dgn abg kamal...beg dah tua, saya lebih lebih lagi tua dari beg tua itu
by kak ngah
31 May 2011, 09:20
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 55839

Re: pemilik haversack KARRIMOR

saya setuju dgn abg kamal...beg dah tua, saya lebih lebih lagi tua dari beg tua itu
by kak ngah
31 May 2011, 01:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KORGA (Seno'oi-Korbu-Gayong-Termin)
Replies: 10
Views: 6653

Re: KORGA (Seno'oi-Korbu-Gayong-Termin)

tak termasuk makan ke sham? alamak..ingat makan2 macam kat arong..theheheheh
by kak ngah
12 May 2011, 23:22
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 55839

Re: pemilik haversack KARRIMOR

saya..

karrimor jaguar s63
by kak ngah
05 May 2011, 09:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ingin Tahu Bagaimana Hendak ke Lokasi Air terjun Berkelah
Replies: 24
Views: 9272

Re: Ingin Tahu Bagaimana Hendak ke Lokasi Air terjun Berkela

wsalam.

pokcik,

saya org temerloh,dok KL, green leaf ni dari kuantan..jom ler kita pakat dgn org2 dekat dan jauh, plan projek gotong royong
by kak ngah
19 Jan 2011, 14:09
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 24219

Re: Kekal aktif ketika haid

banyak tips berguna dari kawan2,terima kasih. pendapat saya, bagi masalah trekking tempat2 yg takde waterpoint, cara yg selalu saya buat ialah simpan dulu pad terpakai, dibungkus baik2 dgn suratkhabar & plastik, manakala untuk kebersihan diri sendiri, boleh guna baby wet wipes.sementara aje, dah jum...
by kak ngah
19 Jan 2011, 13:52
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Merbabu,Jawa,Indonesia
Replies: 0
Views: 1402

Gunung Merbabu,Jawa,Indonesia

Assalamualaikum,

Saya nak bertanya kepada kawan2 disini,sesiapa yg ada pengalaman mendaki Gunung Merbabu di Jawa? nak bertanya keadaan trek, cuaca, guide & bayaran, dapat gambaran kasar sebagai panduan untuk next trip saya.Harap ada yg sudi membantu.Terima kasih
by kak ngah
17 Jan 2011, 10:59
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Statistik- Pendaki-pendaki wanita....
Replies: 57
Views: 24658

Re: Statistik- Pendaki-pendaki wanita....

assalamualaikum semua

Nama: Fashilah Ahmad
Tarikh Lahir: 190570
Umur: 40
Tempat tinggal: tmn keramat,KL
kelab: tiada
by kak ngah
14 Jan 2011, 13:03
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Air Terjun Jerangkang
Replies: 3
Views: 2630

Re: Air Terjun Jerangkang

saya pun baru nak tanya soklan, saya penah masuk tahun 2009, nak ke campsite kami sewa powil, tapi saya dah lupa simpan mana nombor contact nya..harap ada kawan2 boleh bantu
by kak ngah
03 Jan 2011, 10:45
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 42100

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 22/12/2010

salam nadir..

dome tent & lyndal adaptor yg akak order dah selamat sampai, terima kasih. :D
by kak ngah
01 Jan 2011, 08:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG MURUD, SARAWAK. (BARIO - BA'KELALAN)
Replies: 16
Views: 7015

Re: XPDC GUNUNG MURUD, SARAWAK. (BARIO - BA'KELALAN)

bro..

saya ada sms khamis lepas...nak reserve 1 tempat.bila kena buat bayaran deposit ?

tiket ke miri skang rm181 to & fro.
by kak ngah
23 Dec 2010, 21:16
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 42100

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 22/12/2010

saya ada order gas lantern & stove,dah sampai pagi tadi,terima kasih :)
by kak ngah
03 Dec 2010, 12:35
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1313
Views: 321014

Re: Please register here

salam,

nama: fashilah ahmad
tarikh lahir: 19 mei
tempat tinggal: keramat,KL
kelab: tiada