Search found 88 matches

by kemm
27 Jun 2011, 17:26
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Survival diri untuk masa depan
Replies: 1
Views: 1065

Re: Survival diri untuk masa depan

alhamdulillah.. saya tak ingat dah cemana saya leh terjebak, dr kecik arwah ayah bawak pi air terjun, rumah pon dekat dgn hutan, main basikal (ala-moto cross).. tu lah agaknya starting.. hehe...
by kemm
27 Jun 2011, 17:24
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

salam tokwan dirtbike ada lobang nk amik murah-murah? takde rtax pon takpe, nk buat tinjau2 kebun je hehehe...
by kemm
27 Jun 2011, 11:39
Forum: Khemah
Topic: Jungle Survival Camp - December 2010
Replies: 18
Views: 2989

Re: Jungle Survival Camp - December 2010

woooo hooo.. macam best! ermm.. kos tu.. ehemm.. takpe ah. sy org baru.

tentatively, sy berminat nk join. date tu masih lagi jauh kehadapan.. no telefon saya, sy PM saudara foresgam.
by kemm
22 Jun 2011, 15:48
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3506

Re: Personal Survival Pack/Kit

best nyee.. nk join ok. bln 7 takleh dah. lps raya cun la.. wooohoo!
by kemm
22 Jun 2011, 09:52
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3506

Re: Personal Survival Pack/Kit

lepak2 kat chiling la.. nk ikut.. hehehe...
by kemm
20 Jun 2011, 17:47
Forum: Khemah
Topic: Jungle Survival Camp - December 2010
Replies: 18
Views: 2989

Re: Jungle Survival Camp - December 2010

tok, rasanya umo tak jadi hal.. janji boleh jalan, jalan je.. tapi taktau lah, tunggu organizer reply la kot...
by kemm
30 Apr 2011, 21:25
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 3066

Re: Headlamp

hehe.. mana dpt tu..? Energizer run ka? ngeee :D
by kemm
22 Apr 2011, 14:50
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

mmm baguih dok ada.. ramai jgk yg ada hobi lain ye? hehehe
by kemm
14 Mar 2011, 22:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG NUANG (TRIP FOR BEGINNER)
Replies: 55
Views: 11264

Re: GUNUNG NUANG (TRIP FOR BEGINNER)

salam geng, kalo ada aku pun nk ikut gak.. inform kat sini nnt.

dah subscribe topic
by kemm
23 Feb 2011, 10:03
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

wah badek.. baguih hang.. memburu kat mana? ko menembak kat lapang sasar ke? pistol ke senapang?
by kemm
21 Feb 2011, 15:12
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

bagus geng.. selamat berjaya.. (aku nk 5% pasai iklan kat thread nih) :minum:
by kemm
20 Feb 2011, 23:57
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

hah! betol jugak kata ko tuh.. hmm...
by kemm
18 Feb 2011, 16:09
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: mercun bola
Replies: 124
Views: 4885

Re: mercun bola

hmm... mercun dalam survival kit.. good idea.. aku duk sebok nk beli flare kit, heheheh
by kemm
18 Feb 2011, 16:01
Forum: Peralatan
Topic: Backpack Karrimor Pertama Didunia
Replies: 9
Views: 901

Re: Backpack Karrimor Pertama Didunia

trima kasseyy.. aku antara org yg tau pakai je hehehe.. tu pun ikut org..
by kemm
18 Feb 2011, 15:53
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

standard procedure, kalau beli kat gerai2, anggap je la brg tu tiruan dulu.. pastu cuba evaluate quality dia.. Brg vietnam, tak semua tiruan kot, mmg dah ada kilang kat sana.. payah nk kenal kalo takde ilmu. Deuter model panas.. Kalo beli dgn pengetahuan, takpe la. know what to expect, brg tiruan qu...
by kemm
18 Feb 2011, 15:45
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

hahaha.. kalau topless alamat masuk longkang seme keh keh keh... aku je la yang leh maintain :P
by kemm
11 Feb 2011, 15:21
Forum: Peralatan
Topic: Tactical shoes leh wat trekking tak?
Replies: 60
Views: 1513

Re: Tactical shoes leh wat trekking tak?

cerita bab kasut ni,aku dah banyak jenis dah gak aku cuba, 2-kasut getah aku naik cemerung kuku ibu jari dua2 tercabut,tapi kalo laulu dalam sungai tip top aku pun ada pengalaman yang sama... hitam legam sel kuku mati, first time jadi kat aku, mmg scary gak la.. tapi lepas tercabut kuku tu, tumbuh ...
by kemm
11 Feb 2011, 10:12
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

mantap penjelasan ko orga.. ko mmg adil & berpengetahuan luas.. OTAIII hehehe.. kat msia takde authorized dealer, seme main beli/import sendiri.. mmg ada risiko kedai pun kena tipu.. bagus cadangan ko tu, kalu study lebey sket, tau la brand mana yang byk celup, & yang mana kurang/takde celup. kat ko...
by kemm
10 Feb 2011, 22:44
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

yang beli online tu mmg la kena terima risiko dia.. tapi yang pi beli kat kedai nih yang problem nih, kena sembang dgn kedai jer.. kedai pun satu hal jugak.. aisehh...
by kemm
10 Feb 2011, 16:14
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

aku nk tumpang jawap.. takat yang aku tengok, takde la osprey juai kat kaki lima / mudah.my.. kemungkinan besar takde fake, tahap kepastian.. 80% hehehe
by kemm
09 Feb 2011, 18:58
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

huh, markah aku tops 98 jer.. tak layak nk main dgn cikgu salin neh..
by kemm
09 Feb 2011, 15:03
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

salam.. sapa ajak main boling tu? sapa nk sahut cabaran..? hehehe
by kemm
26 Jan 2011, 00:30
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

ooo korang ada mitin ke? aku da ada appointment dah esok malam ler.. pack TNF tu dah antar kat member modify tambah poket sket hehehe...

kat mana? maybe lewat sket aku join la kot.. kalau ada lagi..
by kemm
25 Jan 2011, 23:27
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

hmm aku punya bulu idung pun tak kira lagi.. nk kena buat bancian jugak ke? heheh..

Soul, akuarium tu air masin ke, air tawar punya..?
by kemm
25 Jan 2011, 01:19
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.
Replies: 124
Views: 24727

Re: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.

okeh, harap2 leh jumpa la.. kat airport subang ada kedai Teh O Ais 50c.. tu yang aku konpius, ingatkan original rupanya ada gak yang lain dkt2 nak sama nama dia hehehe
by kemm
23 Jan 2011, 01:46
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

heh, kaji selidik kena secara berterusan.. baru cepat kemajuan dicapai... :)
by kemm
21 Jan 2011, 17:53
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.
Replies: 124
Views: 24727

Re: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.

weh.. lokasi kat tepi pagar airport subang tu ke?
by kemm
21 Jan 2011, 16:07
Forum: Kedai
Topic: (WTS) Khemah Coleman Sundome
Replies: 4
Views: 2054

Re: (WTS) Khemah Coleman Sundome

dapur tu cam best jer.... lantern ada?
by kemm
21 Jan 2011, 16:03
Forum: Kedai
Topic: Order barang dari REI.com
Replies: 27
Views: 3738

Re: Order barang dari REI.com

syabas encik nadir, see you on Sunday. ehem.. off topic, nk tanya kat mana nk cari pisau bagus2 6-7 inci sarung plastik? ada cadangan? sila PM. kang tuan tanah marah pulak.
by kemm
19 Jan 2011, 16:01
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

ada kawan aqu yg selalu masuk siam cakap..kalo nk beli karrimor made in vietnam, bole beli kt siam.. vietnam terkenal dgn beg2 replica nya..siam plak tiru beg2 tu sebijik2.. tu sbb kt market ada 1st grade la, 2nd grade la..kelas 3 la..haha perkembangan beg2 tak ori ni tader la aqu polow sgt..tu sbb...
by kemm
19 Jan 2011, 14:12
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

terus je aku google mule100.. rupanya hydration pack ye?

orga, tak main paintball ke? :P
by kemm
19 Jan 2011, 01:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

lupa nk tambah, hobi aku.. kerjaaaaa hahaha
by kemm
18 Jan 2011, 14:51
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

adoiyai.. gempak2 la hobi korang nih.. hehehe..
by kemm
17 Jan 2011, 15:13
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

woot! kansas kid ko buat aktiviti kayak kat mana?

crazyhamster.. YL tu mende eh? maaf org baru kat sini, heheh
by kemm
17 Jan 2011, 15:10
Forum: Kedai
Topic: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION (SOLD)
Replies: 54
Views: 8155

Re: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION

aku penah tgk fly nih ritu.. best gak.. tak pernah test performance dia.. tapi otai2 dah test & testimoni baik nyaa..

thumbs up. barang bagus!
by kemm
17 Jan 2011, 15:08
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

frank, tawakal je la, harap2 ori beg kita tu..
by kemm
15 Jan 2011, 01:29
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

hahahahabih laaaa.. menyesalllll...
by kemm
14 Jan 2011, 19:26
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 3075

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

so, ada ke tak Karrimor made in Vietnam?

berdebar debar gak aku tunggu jawapan nih hehehehe.. mana pengerusi "Karrimor Owner Club" nih..
by kemm
14 Jan 2011, 19:25
Forum: Khemah
Topic: Jungle Survival Camp - December 2010
Replies: 18
Views: 2989

Re: Jungle Survival Camp - December 2010

ehemm.. any updates? ada geng nk join lagi? aku masih berminat..
by kemm
14 Jan 2011, 16:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11579

Hobi selain mendaki gunung...?

Assalamualaikum, hari jumaat nih hari boring takde keje, so aku terpikir pasal hobi. korang ada hobi lain tak, selain dari naik gunung..? aku tau ikut beberapa post kat GO nih, ada yang kaki pancing, main paintball, dan lain-lain.. so, apa kata korang share sket minat atau hobi korang kat sini.. man...