Search found 616 matches

by lastman
10 Jan 2013, 22:46
Forum: Kedai
Topic: Bundle Item (SOLD)
Replies: 51
Views: 7823

Re: Bundle Item

dei...ape sudah jadi ini topik..

phob..mau kayuh masuk jerangkang..mau follow kalo aku free..
itu kete pun sudah boleh masuk campsite bawah la tp kene ikut paya rambutan trek lame..
by lastman
27 Oct 2012, 23:52
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

alamak...mau titik aku pulak dahhhh...
by lastman
08 Sep 2012, 22:50
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

ini org xtau apa mau bikin sama dia punya powil...xkan utk beli brg kat nsk je kot..
by lastman
01 Aug 2012, 19:40
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

kalo bunyi je pun x guna jugak...buktikan..
by lastman
01 Aug 2012, 19:34
Forum: Khemah
Topic: irau camp.?!!
Replies: 2
Views: 1697

Re: irau camp.?!!

aduhhh ko cari matsaiko...
18hari die bertapa kat sane..
by lastman
01 Aug 2012, 19:33
Forum: Kedai
Topic: karrimor sale 50%-60%
Replies: 17
Views: 4881

Re: karrimor sale 50%-60%

salam...geng karrimor..

rasenye sport direct buat sale tiap hari...
sal dari bulan 4 aku datang pun sale 50% jugak..
hasil sembang ngan staff sane bile time nak raye
baru la up ke 60% tu pun saiz limited..
by lastman
30 Jun 2012, 00:12
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

jenal..
aku pun xtau mane nak servis winch..
kalo tukar selenoid aku tau la kat green wood..
by lastman
18 Jun 2012, 19:33
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

salam,
sabtu depan ade event/perjumpaan geng 4x4 di ulu tamu batang kali..
berkumpul di tesco jalan kuching jam 9 pagi..
by lastman
11 Apr 2012, 01:04
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

phob...
hujung bulan ni free...mau layan dekat 2 je..kerling
by lastman
05 Mar 2012, 23:02
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

polish keta???macam dah xmau masuk hutan je bunyi..
by lastman
04 Mar 2012, 13:04
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

tetibe je sunyi topik ni..
by lastman
01 Feb 2012, 22:16
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

program ke ulu tamu cancel..beralih arah ke pos keding slim river...
xyah pakai winch...at tyre needed..
by lastman
28 Jan 2012, 00:40
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

phob, kete aku kemungkinan ade passenger la...tp tpt masuk very light je.. sok die baru ngecas...trek 30 minit je tp kompom mandi lumpur plus wajib winching.. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.200278253378690.50300.100001895505216&type=3 jenal.. xtau geng mane masuk tp geng aku pun ade..jom l...
by lastman
26 Jan 2012, 23:09
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

salam....

4-5/2 ni kalo ade kefreean jemput ke ulu tamu batang kali...
ade xtvt 4x4 disane...kos sdn bhd
by lastman
25 Jan 2012, 22:00
Forum: Kedai
Topic: Jecket Bundle Untuk Di Jual
Replies: 24
Views: 4753

Re: Jecket Bundle Untuk Di Jual

kang ade jugak si penjual kene saman dgn pembeli pulak..
by lastman
17 Jan 2012, 20:23
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

phob & jenal...

habis la korang..peta sudah ade..
sebelum masuk simpang ORE tu ade mapley..boleh tango tango

kat ORE ade brg yg boleh beli ade yg boleh tanye aje..
by lastman
16 Jan 2012, 22:12
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

ORE somewhere in batu caves..mau cite aku xtau..
sal kadang aku pegi pun sesat jugak..
mau pegi lepas 05/2 boleh la..skang bz skit
by lastman
16 Jan 2012, 21:53
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Besar Hantu
Replies: 16
Views: 4257

Re: Gunung Besar Hantu

tq mawi atas info terkini..
tapi aku dah dgr sal nak buat jalan tar tu dah tahun ke 4 ni..
drpd jambatan lame lagi la..x tau bape lame lagi boleh bikin tar ni..
aku ade dgr cite dorang nak buat jalan dr kenaboi teus ke JB (janda baik)
itu pun xtau la betul ke dongeng semate mate..
by lastman
14 Jan 2012, 10:37
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Besar Hantu
Replies: 16
Views: 4257

Re: Gunung Besar Hantu

kalo boleh lalu ok la tu..
aku pun dah lame x pg air terjun tu..
last masuk thn lepas sampai kem kopi radix je..
by lastman
13 Jan 2012, 22:27
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

bulan lepas aku belikan HL kat ORE rm450 nett..
Farm Jack tu mmg la..aku pun x bape nak pakai..
kalo nak aku tlg belikan pun boleh..upah teh tarik 2 gelas sudah..
by lastman
12 Jan 2012, 22:28
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Besar Hantu
Replies: 16
Views: 4257

Re: Gunung Besar Hantu

orga,

bile last ko masuk GBH??
aku dgr jambatan yg baru 2 thn buat tu dah sengit?
by lastman
12 Jan 2012, 22:24
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

phob ,
mau murah hi-lift beli kat ORE je la..xyah la ko kirim kat ngai ke siam tu..
kang lain pulak si ngai buat kat siam tu pulak..

kalo nak yg murah ambik farm jack...made in china rm280..
by lastman
11 Jan 2012, 22:44
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5786

Re: Berghaus Verden 65 +10

muskil..muskil..
dah bape org kate berg die made in china ni..

berg vietnam rm500...65 plus 10...mmmm????
by lastman
11 Jan 2012, 22:40
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

phob..3L aku dah pakai..kalo ade rezeki mau upgrade lagi.. kelemahan 1KZ ni tang block..block senang bengkok kalo overheat.. block saje dah rm2500..tu yang aku fikir balik tu.. PTO???nanti aku try tny membe2..skang tgh sebuk skit..tadi pegi meeting utk putrajaya hot baloon fiesta 2012..thn ni ade ev...
by lastman
11 Jan 2012, 11:28
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

[quote="bargading"]Syed, hehe mau tau lah solid axle... Jimmy punya LC hilang pun sbb tulah huhu :( :( Ko punya dpn solid axl ke arm? cam nadir old stock hilux 3L mmg solid axle jugak, adik2 baru hilux byk pakai arm lanih, apa pasai yaaa yota x produce solid axle dpn utk hilux?? lebih utk pemanduan ...
by lastman
11 Jan 2012, 11:20
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

ok abg G...xkan ku lupakan.. phob aku suke flares lc kelabu tu.. aku penah tnye kat sri damansara utk hilux rm800 1 set.. lc punye aku x tanye pulak.. phob aku pakai kepak ayam la bukan cam nadir punye.. nadir punye model ln 106 ..susah nak dpt skang.. pakai kepak ayam ni susah skit nak main kasar s...
by lastman
11 Jan 2012, 00:16
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

phob..

ko pakai strait excel mmg la boleh pegi lasor gulau lata cermin..
cube ko pakai arm...terbarai..
by lastman
09 Jan 2012, 23:10
Forum: Kedai
Topic: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear
Replies: 9
Views: 2739

Re: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear

pencinta gunung wrote:alang2 pasal camel brand, nak tanya sket.... backpack camel active setanding jenama outdoor lain tak??
pade pendapat aku..camel active lebih pade stail moden..kain agak lembut..
aku dah pakai jean camel trophy lebih 9 tahun..try maksimum..puas hati..
by lastman
09 Jan 2012, 22:56
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5786

Re: Berghaus Verden 65 +10

biNGai wrote:aaa..mao layan aarn la plak pasnih..ekekeke
semuanya ko mau..
by lastman
09 Jan 2012, 22:48
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

mawi..
CNY AT pelangi???light sangat tu..rugila ko pakai MT camtu..

jenal..
ko buat event kat pos keding ulu slim sudah..
geng perak pun leh turun geng kl pun boleh turun..
trek pun easy jugak kalo x hujan..
kalo buat kat raub pun ok jugak tapi abg G jauh la pulak..
by lastman
09 Jan 2012, 01:59
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

trip ade abg G tp mase lak xde..ade mase duit lak xde..
trip mamak pegi gua musang saye dah mule standby utk
putrajaya international hot ballon 2012 pulak..
by lastman
08 Jan 2012, 12:53
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5786

Re: Berghaus Verden 65 +10

camane lak boleh post 2 kali..system error la ngai..jgn marah haaa..
by lastman
08 Jan 2012, 03:49
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

kire ok la tu CAH dah bergerak..

GO Powil Squad boleh buat atur cara..
by lastman
08 Jan 2012, 03:47
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5786

Re: Berghaus Verden 65 +10

aku punye berg 24-7 made in china..
by lastman
08 Jan 2012, 03:47
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5786

Re: Berghaus Verden 65 +10

aku punye berg 24-7 made in china..
by lastman
04 Jan 2012, 22:58
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Mancari 4X4 Utk disewa....
Replies: 23
Views: 1032

Re: Mancari 4X4 Utk disewa....

salam nurul..

mintak maap aritu saye xdpt membantu..kerane saye sendiri pun patut dibantu waktu tu..
lepas letak telepon rase kesal pulak xdpt membantu..
nak kol balik xtau sape yg kol...kalo nak cari powil diwaktu lain boleh hubungi saye kembali..
tp bukan kete saye la..
by lastman
04 Jan 2012, 22:32
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Verden 65 +10
Replies: 37
Views: 5786

Re: Berghaus Verden 65 +10

vietnam???biar betul ni..ke dah sekaum ngan deuter ni..abis la..
by lastman
04 Jan 2012, 22:23
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

mawi,
lame betul landy ko bertapa..xpe la aku faham keadaan ekonomi skang...
itu jungle trekker mmg berat gile..saiz 34 6 ply pulak..kat highway nak dpt 100km pun kene ambik
lajak kaw-kaw.tp dlm hutan cemerlang..aku dah penah pakai..

mingu ni mau tukar water pump pulak..dah macam hujan die turun..
by lastman
03 Jan 2012, 22:27
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

phob..shaft ko patah sal stiker LA tu berat sangat kot xpun x sesuai ngan kete ko..

lata cermin mmg ade plan mau masuk...masa belum mengizinkan...
itu lata cermin mesti mau masuk sama GO punye...

khoop-kun ..yinn-dii-thii-day-ruu cak phob..
by lastman
02 Jan 2012, 23:57
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 31523

Re: sembang powil-part 2

phob..ye la kot sal aku x penah pegi..ade membe aku ajak pegi CNY nanti..
aku cari info pun kate trek gunung bintang..