Search found 71 matches

by angahbelantara
18 Apr 2006, 12:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Amaran April `BULAN BAHAYA'...tanah runtuh
Replies: 3
Views: 1413

Amaran April `BULAN BAHAYA'...tanah runtuh

Utusan Malaysia, 18 April 2006 - Amaran April `bulan bahaya' tanah runtuh Oleh YULPISMAN ASLI SHAH ALAM 17 April - Awas, bulan April merupakan antara `bulan bahaya' yang boleh menyebabkan berlakunya kejadian tanah runtuh, berdasarkan taburan dan tahap kebolehhakisan hujan. Selain April, `bulan baha...
by angahbelantara
18 Apr 2006, 12:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TERKINI!! Trans V3..
Replies: 23
Views: 4861

Assalamualaikum WBT...
Salam sejahtera...

betul kata abe Rembau...setuju..

En. Abe Rob...lama tak dengar berita...nanti kita jumpe yuk...



angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'
by angahbelantara
17 Apr 2006, 19:25
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bincang-bincangkan----> KEASLIAN atau KEMUDAHAN
Replies: 40
Views: 4407

Assalamualaikum Sdra & Sdri... Salam Sejahtera... emm...pada pendapat saya, adalah lebih baik sekiranya tempat yg dah tentu 'asli' ini dikekalkan keasliannya...pada saya, tak perlulah dikomersialkan atau dibangunkan wlwpun tempat ni mmg ada potensi tahap "DEWA 19"...ataupun "GABAN"...utk dimajukan w...
by angahbelantara
17 Apr 2006, 19:03
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: KEKALKAN KEASLIAN KAWASAN BARU...
Replies: 28
Views: 3111

en. ANNA_nAch....

boleh beb...no hal....
shilakan....shilakan....
memang sepatutnya dihebahkan topik ni...

"AIMAN TAK KISAH...."

angahbelantara

'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'
by angahbelantara
10 Apr 2006, 16:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jerging a.k.b Trans Cameron 29 Apr- 1May 2006-RM50
Replies: 63
Views: 12424

a'kum tuan tanah kedaung....

musz...aku nak tambah lagi 2 org lagi boleh?
ada tempat lagi?nampak yg 'C' dah banyak...klu buleh masuk, kasik tau sama aku...
Aku kompom...sepenuhnya...
1. angahbelantara
2. tokmat
3. faisal

TQSM

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'
by angahbelantara
09 Apr 2006, 19:06
Forum: Kedai
Topic: SENARAIKAN KEDAI YANG JUAL BRG2 UTK AKTIVITI REKREASI
Replies: 21
Views: 10722

SENARAIKAN KEDAI YANG JUAL BRG2 UTK AKTIVITI REKREASI

ASSALAMUALAIKUM WBT... SALAM SEJAHTERA SEMUA... ALLO KAWAN2...MINTAK LALU SIKIT... UTK KEMUDAHAN GENG2 REKREASI YANG LAIN, APA KATA KEPADA ANDA SEMUA YANG TAHU KEDAI2 YANG MENJUAL BARANG-BARANG REKREASI SELURUH MALAYSIA..... CONTOH YG KITA TAHU LE...:- 1. EVERGREEN ADVENTURE www.evergreenadventure.c...
by angahbelantara
04 Apr 2006, 20:40
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: KEKALKAN KEASLIAN KAWASAN BARU...
Replies: 28
Views: 3111

Assalamualaikum wbt... Salam sejahtera... Musz - ???...ada jamban??aku biasa masuk kat tepi2 tu je...apa yg ada bang??? :roll: Terima kasih pada semua yg perihatin terhadap "kawasan rumah" ke 2 kita ni.. Sebenarnya kwn2...pucuk pangkal hati & kemahuan kita sendiri utk jaga kebersihan tempat2 ni... A...
by angahbelantara
31 Mar 2006, 07:06
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: KEKALKAN KEASLIAN KAWASAN BARU...
Replies: 28
Views: 3111

KEKALKAN KEASLIAN KAWASAN BARU...

Assalamualaikum wbt... Salam Sejahtera... Seperti yg rakan2 GO sedia maklum...tahun 2006 ni banyak aktiviti yg menarik telah sdr/sdri lakukan...tak kiralah dari aktiviti apapun... - air - hutan - udara...dll.. Dan yg paling terbaru sekarang ni...'TRANS CAMERON - SUKU ke IRAU' tahniah di atas kejayaa...
by angahbelantara
25 Mar 2006, 22:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG STONG/AYAM & KEM BAHA
Replies: 29
Views: 7914

bukan la abg bett oi...
artikal ko pasal gunung tahan 2005 tahun lepas tu kan dah tertulis
"bebudak Belantara Outdoor Adventure'...aku le tu... :lol:
heheheheee..tak ingat ke?

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA'
by angahbelantara
25 Mar 2006, 20:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG STONG/AYAM & KEM BAHA
Replies: 29
Views: 7914

Assalamualaikum wbt...
Salam Sejahtera...

Terima kasih byk2 kepada semua penyumbang INFO...

En. Nizam
En. cs_goh
En. Joiy...

Nizam
- Bukan BAT...tp...Belantara Outdoor Adventure
Bob Marzuki?kenal rasanya...insyaallah...akan disampaikan salam tu...

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA'
by angahbelantara
24 Mar 2006, 19:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG STONG/AYAM & KEM BAHA
Replies: 29
Views: 7914

MINTA INFO - GUNUNG STONG/AYAM & KEM BAHA

Assalamualaikum wbt Salam Sejahtera... Mintak tolong sikit.... Kepada sesiapa saja rakan2 GO yg mempunyai maklumat tentang : 1. Gunung Stong/Ayam... - Cara utk ke sana? - Siapa yg patut dihubungi? - Budget utk program? - Brape hari yg best utk naik gunung tu...? 2. Kem Baha - Masih wujud ke kem ni? ...
by angahbelantara
24 Mar 2006, 14:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TREK BARU KE GUNUNG BUNGA BUAH
Replies: 35
Views: 7371

Assalamualaikum wbt
Salam sejahtera...

Terima kasih kepada en.raincover di atas jasa sumbangan anda...
:lol:

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'
by angahbelantara
14 Mar 2006, 20:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak Mintak Info Gunung yang tough di Mesia.
Replies: 63
Views: 11621

Alo beb.... "Telajak perahu boleh di undur...Telajak kata...buruk padahnya.." Otai, ko bagi betul dulu cara ko berinteraksi dgn orang... dan sekarang, aku rasa mmg semua warga GO dah tak puashati dgn cara ko ni... Fikir dulu beb...jgn ikut sedap mulut... Jangan ko fikir ko dah cukup terror bila dah ...
by angahbelantara
14 Mar 2006, 19:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak Mintak Info Gunung yang tough di Mesia.
Replies: 63
Views: 11621

Re: Nak Mintak Info Gunung yang tough di Mesia.

"aku pernah ikut group otai macam jejak kembara dan Belantara adventure. terakhir aku pergi Tran cemeron dengan dorang. dorang kira sifooo aku la dalam bab gunung. " "Ooohh anak buah Nizam Jejak Kembara dgn Angah Belantara hmmm ok la tue belajar dari orang yg dah berpengalaman.. Tapi rasanya depa t...
by angahbelantara
10 Mar 2006, 17:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trip libang lipan kat tlk sekadeh.....
Replies: 40
Views: 7538

Assalamualaikum Tuan Pok Chik RyoQ.... Insyaallah...klu panjang umur...aku pung nok ikuk mu pnyo progreng nie.. lamo doh aku nok ikuk..taphi..maso takdok yg sesuaa... nie...aku doh nekak..nok gok gi mu pnyo progreng Libang TAK INGAT MAYONG ni.... ape2 pung aku akan kontek mu...secepak mungking.... T...
by angahbelantara
08 Mar 2006, 20:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUA TEMPURUNG & AIR TERJUN LATA KINJANG SUCCESS
Replies: 52
Views: 9697

Assalamualaikum...wbt... En. Musz.. Jauh lagi la...nak sambut kat ipoh... sambut kat Gua je la terus bang... Alang2...masuk sekali...hehehehehehe :lol: Pastu layan ayor torojon pulak...amacam? Pastu, klu nak balik Ipoh...silakan la... :D Maaf bang.... angahbelantara "KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA..."
by angahbelantara
08 Mar 2006, 12:26
Forum: Log Gunung
Topic: XPDC Gunung Benum 3hb-5hb feb yg lalu SUCCESS!!
Replies: 64
Views: 4556

Assalamualaikum... TAHNIAH utk En. Bro ROB.... sbb berjaya buat trip ni...wlwpun aku tak dapat nak join.. tp..tgok pada cerita...XPDC ni mmg senorok ... TAHNIAH juga utk KAKI2 LIBANG TAK INGAT PUNYA... SHALAN,RYOQ, ABG FIZI...dan juga sesiapa yg LIBANG bersama rob.. TAHNIAH angahbelantara 'KEMBALIKA...
by angahbelantara
07 Mar 2006, 19:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUA TEMPURUNG & AIR TERJUN LATA KINJANG SUCCESS
Replies: 52
Views: 9697

Assalamualaikum Tuan Tanah....

emmmpphh...
Menarik nih...Cik Freelance..dah benti naik Gunung ke..
main GUA lak ni...dasat la...
Program 1 hari je...mesti best ni..
Siap boleh karaoke lagi tu...kena cuba ni...
BOking 1 seat...ye...

TQ

angahbelantara
"KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA..."
by angahbelantara
02 Mar 2006, 01:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi/Into The Jungle Mt Bjg Melaka 25&26 Mar
Replies: 64
Views: 10247

ooooo...... sulah pigi kaa.... ayak...3 olang saja...manyak kisian... layin kali kasi bikin ploglem gotong loyong belamai-lamai... Sambil mendaki gunung belsama En. Blaber Musz... kalu naik..mau menebas 1 kali haa..memang boleh sawan loorrr.... kasi panggil seluluh lakyat Lekliasi Malaysia...bikin b...
by angahbelantara
02 Mar 2006, 01:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Patch Kasih Hutan Kita untuk dijual
Replies: 12
Views: 2901

En, Kuku.....
Boleh boking ke itu stiker?nombol 1 punya....

TQ...

angahbelantara
by angahbelantara
02 Mar 2006, 01:14
Forum: Khemah
Topic: SELAMAT PENGANTIN BARU... Mr BINGAI!!
Replies: 103
Views: 17979

A'kum....

En. Abg Ngai....

SELAMAT PENGANTIN BARU....
SEMOGA BERKEKALAN HINGGA KE AKHIR HAYAT....
DIMURAHKAN REZEKI....DILIMPAHI RAHMAT...
SEMOGA MASJID YG DI BINA...KEKAL BUAT SELAMA-LAMANYA...
AMIN......



angahbelantara
:lol: :lol: :lol: :lol:
by angahbelantara
02 Mar 2006, 01:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi/Into The Jungle Mt Bjg Melaka 25&26 Mar
Replies: 64
Views: 10247

Assalamualaikum Tuan Tanah... En. Blader Musz..... itu ali kata mau naik itu jalan 'LAHSIA' punya... sulah tukalr ka skalang.... Anyway arr...Blader En. Musz... Wa ingin mengucapkan...eerrr..... "Selamat Maju Jaya...Maju Junction....Restoran Ali Maju" kepada U & semua u punya..rakan pendaki yg mengi...
by angahbelantara
28 Feb 2006, 17:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans V3 - Trail Blazer Expidition 2006
Replies: 76
Views: 26338

Assalamualaikum.... Salam Sejahtera... Huih... RESPEK habis kat Bro Rob...Memang dasat ni.... V3 Trail Blazer Expidition 2006 ...memang yang betul 'tegar' je yg leh buat ni...perghhh...macam tak caye je... Ape2hal pun....saya mengucapkan semuga Berjaya Merealisasikan Program ni...Yg rasanya Paling M...
by angahbelantara
27 Feb 2006, 12:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ekspidisi Gunung Swettenham 25 & 26 Feb 2006
Replies: 49
Views: 9566

wowowowowoowwwwoo.... A'kum semua... Tahniah utk SOS, En. Bro Musz.... sbb berjaya menjayakan pendakian ke gunung ni... Tahniah jugak utk semua pendaki.... Azzira...tu..mcm kenal je.... Untuk Pekatu Wak Libang tak ingat...ko semakin POwER Bar le bang... aku SUsPek le...kat ko... TAHNIAH SEMUA... ang...
by angahbelantara
23 Feb 2006, 22:43
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Laman Web - Rujukan Bukit2...Gunung2 kat Malaysia
Replies: 1
Views: 403

Laman Web - Rujukan Bukit2...Gunung2 kat Malaysia

Assalamualaikum & salam sejahtera..... Saje je ronda2 kat website gunung yang ada..terjumpa lak laman ni...cuba masuk...emm,rasanya ada guna gak web ni utk rujukan rakan2 rekreasi semua.... info yg ada : 1. Lokasi Bukit2 & gunung2 dalam Malaysia 2. Latitude & Longitude 3. Peta Lokasi (google earth) ...
by angahbelantara
22 Feb 2006, 23:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ringkasan Log XPDC Trans Jerging (Suku-Irau)
Replies: 54
Views: 7335

Assalamualaikum ..... Pertama2nya...Tahniah utk Group ni.... En..Epul pun ada..... Subahanallah.... Tengok gambar dia pun dah TERUJA...memang menarik..SGT2... bila nak buat lagi?indah Ciptaan Tuhan... Soalan..: 1. Klu nak ke sana mmg ikut Ipoh ke bang? 2. XPDC ni...XPDC recce ke? 3. Mungkin tak...ak...
by angahbelantara
22 Feb 2006, 20:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG MANDI ANGIN
Replies: 29
Views: 7145

Rembau...TQSM...... huh..!!!! bunyinya memang best...tp kena kaji lagi bang kalu nak buat... kurang2 kena ada geng2 yg terdekat yg dah pegi turut serta dalam xpdc ni...kalu tak.. :?: le reramai...tak pun nyondol la... Tok Mat.. Ko le buat...aku pollow ko...amacam? :D ..... Lagi...info anda diperluka...
by angahbelantara
22 Feb 2006, 11:08
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Perlindungan dari gangguan
Replies: 16
Views: 1667

ye..ye...

satu jawapan yang paling tepat...
JAGA SOLAT...

insyaallah...selamat semuanya...

angahbelantara
"KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA..."
by angahbelantara
22 Feb 2006, 10:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG MANDI ANGIN
Replies: 29
Views: 7145

A'kum...

Emm....
TQ bubu...am.....

Kat sana ada guide ke yg boleh bawak kita ke gunung ni...?
by angahbelantara
21 Feb 2006, 22:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG MANDI ANGIN
Replies: 29
Views: 7145

A'kum semua.... Tok Mat - weh mat...kasik YM sama aku kalu ko tau pasal tempat ni.. Rembau - emm....tq bro...tp,tu berkenaan kawasan je kot... Am - ramai dah aku dengar org ckp...mmg kat terengganu...tp, cara nak ke sana & naik ke gunung tu yg aku taktau... Kepada rakan2 yg lain...klu ada info lagi ...
by angahbelantara
21 Feb 2006, 12:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG MANDI ANGIN
Replies: 29
Views: 7145

MINTA INFO - GUNUNG MANDI ANGIN

Assalamualaikum semua sahabat Go..... Ada sesiapa tau info tentang GUNUNG MANDI ANGIN ni.... Klu ada yg tau 1. Lokasi 2. Berapa tinggi 3. Cara utk ke sana 4. Atau.....apa2 lagi le yg berkenaan dengan gunung ni..... ...saya meminta jasa baik sahabat2 GO utk membantu saya mencari info gunung ni.... Te...
by angahbelantara
19 Feb 2006, 12:22
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: 40 Bigfoot dipercayai hidup di hutan Johor
Replies: 19
Views: 1829

40 Bigfoot dipercayai hidup di hutan Johor

40 Bigfoot dipercayai hidup di hutan Johor JOHOR BAHRU 18 Feb . - Persatuan Perlindungan Hidupan Liar Johor mendedahkan terdapat kira-kira 40 Bigfoot berkeliaran di dalam hutan di seluruh negeri ini. Setiausahanya, Tay Teng Hwa berkata, berdasarkan maklumat ahli persatuan tersebut, Bigfoot paling t...
by angahbelantara
18 Feb 2006, 20:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Announcement.... sesi nescafe tarik
Replies: 36
Views: 7961

A'kum...

Allo...abg fizi & abg musz....yg ensem
kasik ganjak sikit tarikh tak boleh ke?
org goment tak gaji lagi le beb....mcm mana nak kayuh ke sana...
ada duit sedap sikit bang...hehehehehe....
insyaallah...akan ku usahakan juga....

tq

angahbelantara
"KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA..."
by angahbelantara
18 Feb 2006, 01:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: ADrex KLIUC dan KARAT ADV begitu mengeratkan di TRANSPEX V2
Replies: 23
Views: 4774

Assalamualaikum...salam selam sejahtera... Tahniah utk kumpulan pendaki anda dan kumpulan gabungan.. Diharapkan kerjasama seperti ini dapat dijadikan semangat utk kumpulan2 rekreasi yg lain seluruh Malaysia bagi memertabatkan dan mempertahankan keindahan alam supaya dapat dinikmati oleh semua pecint...
by angahbelantara
17 Feb 2006, 12:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Teh Tarik Session : Isnin 13 Februari 2006
Replies: 74
Views: 16633

a'kum mypren... Cemburu lak sbb tak dapat nak turut serta aktiviti tarik menarik teh ni... sori le kgkwn...keje sampei kul 11mlm masa ni... bro bet...terima kasih atas penghantaran majalah ni...dah sampai dah... banyak gak info yg ada kat majalah ni... tq to mr.bet kerana mempromosikan majalah ni......
by angahbelantara
13 Feb 2006, 10:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: gunung tapis.
Replies: 30
Views: 7048

ye...betul....betul....
kasik detail sikit la bro....
senang nak ajak geng gunung lain....ikut sama lu punya program....

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'
by angahbelantara
09 Feb 2006, 18:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Magazine baru mykembara sapa nak order??
Replies: 65
Views: 10415

a'kum....

Bang bet...saya dah transferkan RM12 dalam akaun abg... :lol:
jam 5.46pm - 09/02/06

tq

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'
by angahbelantara
08 Feb 2006, 18:23
Forum: Khemah
Topic: mancing kalau p g tahan
Replies: 12
Views: 2477

A'KUM MYPREN...SALAM SEJAHTERA...

Saya rasa baik saudara 'kautim' dgn Guide Tahan tu kalu nak makan ikan kat sungai tu....nak mancing kalu...pening sikit le...bahaya woo...
tq

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'
by angahbelantara
08 Feb 2006, 18:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: sapa nak pi gng kenderung...dah buleh naik daaa..yiiiihaaaa
Replies: 26
Views: 8772

a'skum mypren....salam sejahtera... ABE RYOQ - Alamak bang ryoq....lepas lagik...adus...jgn lupa buat lagi bang gi Kenderong ni...aku nak nak ikut hang pi sana... Semoga selamat semuanya.... ABE ROB - Ko punya xpdc Benum date ni kan?ada ko kosong lagik? angahbelantara ' KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'
by angahbelantara
08 Feb 2006, 18:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Contact number kat batu caves
Replies: 7
Views: 1724

halooo myprennn...

cuba call@sms no.ni....
012-2725301 - Abg Yem...(kpg wira damai)

angahbelantara
' KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'