Search found 34 matches

by Irau
04 Apr 2012, 15:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 21863

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

salam..saya salah seorang dari pserta trip ni...saya memang bersetuju sangat2 dgn bro beirut...
TQ bro Beirut..
ramai yg complan ckp tk puas hati..
sorry lily.. harap ini dpt jd pngajaran..
by Irau
17 Mar 2012, 08:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 18840

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

salam.. k.lily dh ramai ke yg kompom g? update la name list diaorg.
bkan ape nk jgak tau sapa yg pg nanti..
wasallam...
by Irau
01 Mar 2012, 14:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 18840

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Freelance wrote:
bezita wrote:salam tuan tanah..

saya teringin nak join tp stok siput.. ada harapan ke nak menyelitkan diri?
wslm..stok siput tu apa..? :keke: masih ada kekosongan lagi..

tkpe siput..kami kura2.. nnti kite race siput ngan kura2.. :minum: :lidah:
by Irau
01 Mar 2012, 08:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 18840

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

salam... saya kompom 5 org n mnkin 6, nnti mngu dpn bank in duit n saya PM semua detail2 pserta. ye kak lily...
nnti jumpa kt sana.
by Irau
25 Feb 2012, 11:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 18840

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

sekarang ni bukan musim durian...! nmpaknya tkde la sesi kutip durian kt bwah pokok...kita pnjat petai je la...
by Irau
22 Feb 2012, 10:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 18840

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Kalau transport sendiri cmne? blh tak? coz kami dari tapah je. munkin 5 orang, kena bayar berapa? : :minum:
by Irau
27 Sep 2011, 20:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BESAR HANTU (1 - 2 OKTOBER 2011)
Replies: 13
Views: 3795

Re: GUNUNG BESAR HANTU (1 - 2 OKTOBER 2011)

castello wrote:
Irau wrote:Saya tak dapat join tp klau nak order t'shirt je blh tak?
Saiz M satuuuu......
ok..no problem
klau ade t'shirt tlg cmpom ngan sya price. nnti sya transfer duit
by Irau
20 Sep 2011, 12:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BESAR HANTU (1 - 2 OKTOBER 2011)
Replies: 13
Views: 3795

Re: GUNUNG BESAR HANTU (1 - 2 OKTOBER 2011)

Saya tak dapat join tp klau nak order t'shirt je blh tak?
Saiz M satuuuu......
by Irau
12 Sep 2011, 14:41
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khidmat guide ke G.Datuk N.9 URGENT
Replies: 1
Views: 262

Khidmat guide ke G.Datuk N.9 URGENT

Salam warga GO. mntak tlg sikit pada sapa2 yg ada contact no guide unt ke g.datuk N.9 Atau tkperlu guide, coz ade 2-3 org yg dah biasa dgn trex d g.datuk. nk mntak tlg sangat2, sbab plan asal nak ke jelawang dah cancel last minit. Plan nk pg pada Jumaat 16/9/11 ni. Apa2 pon saya nk ucap t.kasih utk...
by Irau
07 Sep 2011, 08:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG
Replies: 28
Views: 8054

Re: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG

castello wrote:Trip ini sudah ditunda ke 16-18 September. Terima kasih.
Salam Bro trip ni ade kosong lg tak dlm 5-6 org.sebab ny kitaorg ingat nk ke jelawang tp mcm tak jadi je. so blh ikut trip ni dak?
by Irau
12 Aug 2011, 14:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 3765

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Salam. boleh saya tanya sikit tak? mcm mna ya klau kita nk wat BBQ kt Baha camp tu. Maksud saya bahan2 mentah n klengkapan utk membakar semua adakah kita bwak sndiri atau boleh suruh guide2 tu tlg sediakan? Sebab klau dari kl pstu naik train lg nk bwak ayam2 smua cmna ya. Harap sudi beri sedikit tip...
by Irau
12 Aug 2011, 11:43
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

mat abu wrote:nak saya tolong date nga odi ke kos n tentatif
Bro sya dh try tpon ODI tb tk angkat la, sms pon tk blas,
Klau la dpat tlg date kn ngan si odi ni psal kos dan tentatif nya.

No tel sya: 0126441509.
by Irau
05 Aug 2011, 11:24
Forum: Kedai
Topic: karrimor sale 50%-60%
Replies: 17
Views: 5223

Re: karrimor sale 50%-60%

esk nak g usha2 la kjap kot2 blh snkut 1-2 brg.
gunsmoke waterproof tu pon ok gak ni.
by Irau
04 Aug 2011, 11:18
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

mat abu wrote:nak saya tolong date nga odi ke kos n tentatif
T.Kasih bro..tp sbnarnya dlm group kt org ni ade sorng yg pkcik dia mmang guide kt sna.
so skrang tgh deal dgn dia la.tp klau tkde nnti mnking aku blh guna no ni la..
Anyway thank bro.
by Irau
03 Aug 2011, 08:14
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 3193

Re: Baju GO

betul2 edisi raya 2011.
tngu tukang baju bg komen.
by Irau
01 Aug 2011, 11:21
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

khairil wrote:overtime kejap ja...tak lepas tgh mlm pon..
sapa yg tak fit tu ko suh ja dok kat kem baha..
suh diaorg jg barang dan siapkan makanan...
yg fit tu naik le ke puncak..balik nnt leh terus makan ja..hehehe
Hehehe...good idea tu, silap2 aku yg kna tngal jd tkang msak.
by Irau
01 Aug 2011, 09:23
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

Bro Irau.. korang pegi dgn apa? Naik tren atau kereta? Kalau tren, ko turun dabong dan set dgn Baha Adventure Team utk pickup korang, Kalau drive, ada satu jalan shortcut dr Gua Musang terus ke Jelawang.. iaitu lepas Shell Gua Musang, ko belok kiri (signboard ke Cameron Highland/Lojing).. stret sam...
by Irau
30 Jul 2011, 08:29
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

baru balik dr stong 15-16 Julai aritu, kat sana guide semua kena guna Baha Adventure Team punya guide jer.. rate die rm150 sehari utk seorang guide, masa pi aritu kitaorg 28org pakai dua guide (Ja ngan Pok Gad)..jd rm150 x 2hari x 2org = rm600 ...600riyal.. Kalau tak silap Mohd Opie ngan Mohd Odie ...
by Irau
30 Jul 2011, 08:22
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

Luarpintu wrote:Bro,kalau nk follow boleh ke?
Bleh je, tp rasa nya kita org tk naik stong la kot tkut tk smpat.
coz g 2 hari je. hari ke 2 dh nk kna naik train blk kl.
so kita org g trip santai je la lepak2 kt baha camp je la n jln2 area dkt2 je,
lepak2 kat telaga puteri,n mandi2 smpai kcut. :lol:
by Irau
25 Jul 2011, 12:48
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 17366

Re: pemilik haversack KARRIMOR

Nk follow blh?
Karrimor Couger SA 60-70
by Irau
22 Jul 2011, 16:07
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 3193

Re: Baju GO

JeNaL wrote:kat aku ada balance baju GO yg bett buat dulu.... saiz je la nak kena tgk balik apa yg tinggal
Bro Jenal, ape cita baju ade lg tak?
by Irau
21 Jul 2011, 11:24
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

deep purple wrote:salam...

cuba contact Opie, 019 - 959 1020...last guna servis bro ni 2009...

gud luck... 8)

"SUNRISE" ~URIAH HEEP~

http://phototrek.wordpress.com/
TQ "deep."
by Irau
21 Jul 2011, 09:02
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

matsaiko wrote:takyah risau
kat sana (baha camp) boleh hire guide
Tq. Bro.. agk2 brape kos untuk 1 guide ye? bkn ape snang nk bwat preparation.
by Irau
20 Jul 2011, 15:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 5000

Perlukan guide ke Jelawang & Stong

Salam bwat warga GO,
Ingin mencari Guide ke gng Stong pda 16hb-17hb sept 2011.
Angaran komplot seramai 10-12 org,
So jika ade mna2 guide yg free pd trikh tersebut blh lah PM kt sya.
Klau blh sertakan kos nya sekali.
Harap2 Guide2 sekalian dpt membantu.
TQ. :minum:
by Irau
15 Jul 2011, 15:43
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 3193

Re: Baju GO

sya pkai saiz M. colour tk ksah, klau ade tlg pm sy k
Harga nya berapa ya?
by Irau
15 Jul 2011, 15:28
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 3193

Re: Baju GO

untuk edisi 2011 ni tkde ko?
by Irau
15 Jul 2011, 11:55
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 3193

Baju GO

Salam.. nk tmpang tanya sikit ni, GO tkde ke keluarkan tshirt?
klau ade cmne nk dptkan?
Msti gmpak klau pkai tshirt GO ni.
sekian wasalam... tlg la jawab wahai otai2 sekalian. :minum:
by Irau
26 Mar 2011, 13:59
Forum: Kedai
Topic: Teva Shoes Forge Pro (Hiking/Multisport Shoes)
Replies: 9
Views: 3290

Re: Teva Shoes Forge Pro (Hiking/Multisport Shoes)

Tak ngam saiz la plk, tkpe2 bukan rezeki aku la ni.
by Irau
11 Mar 2011, 11:55
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"anda
Replies: 49
Views: 4481

Re: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"an

Pengajaran yg sngat berguna, TQ Bro...
by Irau
07 Mar 2011, 21:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc gunung irau (day pack)
Replies: 32
Views: 5247

Re: xpdc gunung irau (day pack)

baru trun dri Irau smalam,camping kt puncak Irau, trak dh truk sngat2,
Skrang dkt sna hujan, truk jgak la kna traking dlm hujan.
Klau nk naik kna hati2, trek licin, gunakan kasut yg sesuai.
by Irau
23 Feb 2011, 14:42
Forum: Kedai
Topic: Jecket COLUMBIA untuk di jual
Replies: 19
Views: 3532

Re: Jecket COLUMBIA untuk di jual

Ape beza yg lelaki dgn yg pompuan?
item 09 tu ade lg tak?
COD: Gombak ktne?
by Irau
23 Feb 2011, 14:27
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Permit
Replies: 2
Views: 1423

Permit

Salam. nk tnya ni, klau nk naik gunung Irau kna apply permit ke atau blh redah je.?
Kalau guna guide sendiri boleh ke? Dulu kita org naik tkyah permit pun, takut la skrang nk permit plk.
by Irau
19 Feb 2011, 19:30
Forum: Kedai
Topic: lafuma yosemite 65 liter
Replies: 6
Views: 2340

Re: lafuma yosemite 65 liter

ade lg ke backpack ni? mcm minat je, mcm minat je.
by Irau
19 Feb 2011, 19:12
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan
Replies: 3
Views: 1133

Salam Perkenalan

Assalamualaikum buat warga GO. sya ni dh lma berminat dgn activiti outdoor ni,tp msa tk brapa nk ade la. Pngalaman tu cetik sangat mcm sngai congkak. Harap2 otai2 GO ni dpt beri tnjuk ajar ilmu gunung ni. Nama: Ahmad Zulkarnaen Hamdin :lidah: Lokasi: Sg Buloh Selangor Home Town: Tapah Perak Tarikh L...