Search found 44 matches

by burningredberry
10 May 2013, 07:30
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 2826

Re: antara Suunto & Protrek

Ok la tu, buleh bagi review suunto kat sini
Apa model pakai?
by burningredberry
02 May 2013, 15:22
Forum: Kedai
Topic: Harnes Petzl Sama (SOLD)
Replies: 5
Views: 1533

Re: [WTS] Harnes Petzl Sama

Waaa...saya berminat nie

PM best price bang
by burningredberry
27 Apr 2013, 05:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: sembang santai..Bigfoot di laluan trek V2
Replies: 2
Views: 385

Re: sembang santai..Bigfoot di laluan trek V2

Tajuk yg menarik, persoalan nya betul ke wujud?
by burningredberry
25 Apr 2013, 15:28
Forum: Peralatan
Topic: Kasut yg bagus untuk Hiking.
Replies: 25
Views: 1822

Re: Kasut yg bagus untuk Hiking.

Ibfirdaus, sebelum kasut tu nak pi bawak dalam hutan, pi hantar kedai jahit kasut dulu.

Kasut tu bagi jahit keliling pasal gam kasut tu ✗ kuat, nnt dia ada mulut mcm atan cakap.
by burningredberry
24 Apr 2013, 08:37
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mencari guide utk ke liberator-telapak burok
Replies: 12
Views: 2535

Re: Mencari guide utk ke liberator-telapak burok

Ooo...patut la aku msg aliph, dia takda reply

Thanks shahrul, aku contact diorg skrg
by burningredberry
23 Apr 2013, 01:54
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mencari guide utk ke liberator-telapak burok
Replies: 12
Views: 2535

Mencari guide utk ke liberator-telapak burok

As salam semua

Saya nak mencari guide untuk trip liberator-telapak burok. Berharap kalau abang dan akak kat sini yg tau info mana nak cari guide, boleh bgtau saya. Saya dah cari², still ✗ jumpa :( :(
by burningredberry
20 Mar 2013, 08:29
Forum: Klinik Gunung
Topic: Pemilihan Kompas
Replies: 3
Views: 510

Re: Pemilihan Kompas

shahrul wrote:ada kompas mahal tadak map pun tak guna juga..heheee

Betul tu..hehe
by burningredberry
13 Feb 2013, 09:15
Forum: Klinik Gunung
Topic: Pemilihan Kompas
Replies: 3
Views: 510

Re: Pemilihan Kompas

Bg saya yg penting, tau mcm mana nak guna compass. Walaupun pakai button compass pun, tp tau guna still leh survive drpd pakai compass suunto yg mahal tp ✗ tau guna..hehehe

Btw, sy pakai compass baseplate karrimor harga rm27. Dia magnetise needle :lidah:
by burningredberry
05 Feb 2013, 19:53
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 4698

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Cantik nya nombor.. :lidah:
by burningredberry
05 Feb 2013, 08:22
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: tambah sket
Replies: 3
Views: 506

Re: tambah sket

Like :D
by burningredberry
27 Jan 2013, 10:09
Forum: Kedai
Topic: TEVA SPORTS SANDAL
Replies: 1
Views: 4271

Re: TEVA SPORTS SANDAL

Itu toachi sangat menarik... :evil: :twisted:
by burningredberry
25 Jan 2013, 08:09
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 4698

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

As salam
Sy ahli baru, nak join gak..heheh

Model:PRG-250T

Image
by burningredberry
10 Nov 2012, 09:57
Forum: Kedai
Topic: Khemah Ultralight (Made in Italy) Baru - 1kg - untuk dijual
Replies: 4
Views: 1551

Re: Khemah Ultralight (Made in Italy) Baru - 1kg - untuk dij

Bang, khemah nie brand apa? Apa dia punya spec
by burningredberry
15 Oct 2012, 14:44
Forum: Kedai
Topic: [Survival My] Stock Clearance
Replies: 17
Views: 4401

Re: [Survival My] Stock Clearance

Pelican Micro Cases mana yg saiz dia muat nak letak iPhone?
by burningredberry
28 Sep 2012, 19:27
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Dunia Climbing
Replies: 53
Views: 2819

Re: Dunia Climbing

Selalu main di Putrajaya, Taman cabaran

Tp skrg tutup utk upgrade handhold kat situ, dekat 2 bulan da tutup sejak raya hari tu. Bila intai kat dalam ✗ nampak pulak org buat keje, tempat tu sama ✗ berubah

Hopefully bukak cepat, dah gian nak memanjat dinding
by burningredberry
26 Sep 2012, 21:31
Forum: Kedai
Topic: Camping Stove for sales
Replies: 29
Views: 5941

Re: Camping Stove for sales

Chia, utk refill tabung campingaz tu pakai gas apa?

Berapa harga utk refill?
by burningredberry
27 Aug 2012, 13:46
Forum: Kedai
Topic: Marmot Limelight2P+KarrimorPanther+DeuterMoonshine350 (SOLD)
Replies: 8
Views: 2527

Re: [WTS] Marmot Limelight2P+Karrimor Panther+DeuterMoonshin

en haziq

saya minat beg tu la, betul ke rm70?
cod shah alam kat mana?
by burningredberry
02 Aug 2012, 10:05
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SAPE PENAH BELI BARANG KAT KORBU OUTDOOR....KAT MUDAH.COM
Replies: 41
Views: 7301

Re: SAPE PENAH BELI BARANG KAT KORBU OUTDOOR....KAT MUDAH.CO

Nie kesah yg pernah berlaku... Pernah beli beg camping Lowe Alpine sirocco ND60+10 hyperlite, dia letak harga murah. So, tanya la dia, beg nie ori ke. Dia ckp beg nie ori, tinggal satu je lagi. Dia racun la bgtau dah ada org ushar. Pastu beli la, mmg cepat la sampai. Masukn duit ari nie, esok en. Po...
by burningredberry
01 Aug 2012, 16:56
Forum: Isu & Gossip
Topic: Persoalan2 di Minda Gunung
Replies: 17
Views: 3872

Re: Persoalan2 di Minda Gunung

3) sampah yg ✗ pernah nak kurang
by burningredberry
24 Jul 2012, 09:19
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Karrimor Skido 65L Rucksack
Replies: 3
Views: 1992

Re: [WTS] Karrimor Skido 65L Rucksack

Berapa harga beg nie?
by burningredberry
18 Jul 2012, 07:21
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: boleh saya tau kat mana nak beli kasut adidas kampung ni?
Replies: 5
Views: 4350

Re: boleh saya tau kat mana nak beli kasut adidas kampung ni

Kat Down town mines, sebelah MinesWonderland ada satu kedai outdoor "Outdoor World Adventure", situ ada jual kasut getah

Landmark kedai dia ada tempat nk maen wall climbing, depan kedai dia ada org bela musang bulu kuning yg obese.... :kah:
by burningredberry
04 Jul 2012, 10:17
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3583

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

Bang,
Satu kaler ka?
by burningredberry
30 Jun 2012, 19:08
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mencari guide utk ke Gunung Ledang pada 7-8 July 2012
Replies: 1
Views: 1620

Mencari guide utk ke Gunung Ledang pada 7-8 July 2012

Assalamualaikum

Saya ada kemuskilan pasal harga guide. Dah call sorg guide dari Taman Hutan Lagenda, dia charge rm250 utk 2 hari. Lepas tu buat research pasal harga guide, dapat tau satu hari rm70 je. Betul ke harga dia mcm tu?

Minta pencerahan, TQ :D
by burningredberry
30 Jun 2012, 07:51
Forum: Isu & Gossip
Topic: LESEN GUIDER..
Replies: 85
Views: 19773

Re: LESEN GUIDER..

Satu tahun sudah berlalu Aku bersama lesen hijau Bukan aku nak apa-apa daripada negara Kerna aku tau rakyat belum bersedia Ada lesen atau tiada kini masih sama Cuma lainnya mungkin pengetahuan Serta sikap dan tahap kesedaran Punya lesen umpama insan cendekiawan Tak banyak aku minta Golongan freelan...
by burningredberry
15 Jun 2012, 08:02
Forum: Kedai
Topic: Refill camping gaz..murah jer
Replies: 48
Views: 13167

Re: Refill camping gaz..murah jer

Assalamualaikum, Kepada sesape yang nak refill gaz..hanya model camping gaz saje..boleh contact saya kat nombor dibawah ni ok.... Charge utk 1 tong : 450g = RM6 270g = RM4 Tel : 016-2800663 Bang rejang, Still buat refill tabung campingaz lagi ✗? Ramai kwn² mencari tempat refill nie sy kenal abang r...
by burningredberry
13 Jun 2012, 15:23
Forum: Kedai
Topic: [WTS] MountainSmith Lariat 65+ (SOLD)
Replies: 7
Views: 1612

Re: [WTS] MountainSmith Lariat 65+

Ish...

Menarik nye....grrrrr :x
by burningredberry
10 Jun 2012, 19:44
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 12958

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

31 march-1 april 2012 baru ni saya baru je naik gunung ledang secara legally. alhamdulillah... selamat melalui bukit semput, lagenda trail, batu orkid, kolam anak gajah, batu sampan, batu kapal, sungai tiga segi, gua kambing, batu hampar, taman bonsai, bukit botak, puncak gunung ledang... oleh kera...
by burningredberry
10 Jun 2012, 07:06
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: v2
Replies: 2
Views: 817

Re: v2

Cuba try baca tread nie, mana tau leh tolong ---> http://www.gunungonline.com/basecamp/viewtopic.php?f=2&t=2892 Blog nie pun ada citer pasal V2 gak ---> http://adikidan.multiply.com/journal/item/13?&show_interstitial=1&u=%2Fjournal%2Fitem Yg nie pun sama, selamat membaca :lidah: ---> http://www.ogkl...
by burningredberry
09 Jun 2012, 23:12
Forum: Kedai
Topic: Refill camping gaz..murah jer
Replies: 48
Views: 13167

Re: Refill camping gaz..murah jer

rejang wrote:Assalamualaikum,

Kepada sesape yang nak refill gaz..hanya model camping gaz saje..boleh contact saya kat nombor dibawah ni ok....

Charge utk 1 tong :

450g = RM6
270g = RM4

Tel : 016-2800663


Bang rejang,
Still buat refill tabung campingaz lagi ✗?
Ramai kwn² mencari tempat refill nie
by burningredberry
09 Jun 2012, 22:13
Forum: Surau
Topic: Larangan Memberi Hormat Dengan Cara Berdiri
Replies: 8
Views: 3748

Re: Larangan Memberi Hormat Dengan Cara Berdiri

Owh...
Selalu buat mcm nie, ✗ tau pulak ✗ boleh sebenar nya...
Rasa jahil sangat..


Thanks killerbees bg info yg berguna
Keep it up
by burningredberry
09 Jun 2012, 12:42
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 4301

Re: kasut getah

sorry klo mencelah.. just nak berkongsi pengalaman di tegor otai tempoh hari.. die marah sbb kami semua pakai kasut ADIDAS KAMPUNG/ALL BLACK(kasut getah).. katenya dari segi safety langsung xde.. bile gune kasut ala-ala tentera ular nk patok kat area kaki pon xde pape kesan dan sebaliknya klo gune ...
by burningredberry
09 Jun 2012, 10:40
Forum: Peralatan
Topic: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??
Replies: 54
Views: 1844

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Image


Yg mcm nie ka?
Besar bangat sampai 90L..hehe

Mana beli & berapa RM?
by burningredberry
08 Jun 2012, 20:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Layan Sunrise dan Sunset yang Terbaikkk !
Replies: 14
Views: 2456

Re: Gunung Layan Sunrise dan Sunset yang Terbaikkk !

Kem Baha, Gunung Stong di Dabong, Kelantan
View sunrise terbaek di alam maya....haha :lidah:


Image


Image


Image
by burningredberry
22 Mar 2012, 17:50
Forum: Peralatan
Topic: REVIEW - Bear Grylls Hiking Pants
Replies: 1
Views: 429

REVIEW - Bear Grylls Hiking Pants

http://farm8.staticflickr.com/7176/7005323555_b9d52cde91_m.jpg saya banyak baca review pasal seluar nie, semua bagi review seluar nie terbaik utk outdoor (bukan sbb Bear Grylls yg pakai ye... :lol: ) nak tanya sapa2 yg ada seluar nie bg komen, kalau betul2 bagus...ingat mau angkat kalau ada jual ka...
by burningredberry
09 Mar 2012, 17:16
Forum: Kedai
Topic: {WTS} Kasut Hitec High Cut (SOLD)
Replies: 5
Views: 1824

Re: {WTS} Kasut Hitec High Cut

bang, menarik kasut nie. mau try dulu boleh ka? abang duk area mana
by burningredberry
15 Feb 2012, 17:19
Forum: Peralatan
Topic: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??
Replies: 54
Views: 1844

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

Juwone

aku pun beli Sirocco ND60+10 Hyperlite dari Korbu Outdoor last year, tp aku nye warna cokelat+hitam...hampeh tul

mati2 dia cakap barang nie ori. kalau aku ada baca topic nie aritu, takda nye aku nak pi beli.

:cry:
by burningredberry
11 Feb 2012, 11:00
Forum: Klinik Gunung
Topic: Basic Peralatan Dalam Backpack
Replies: 35
Views: 2597

Re: Basic Peralatan Dalam Backpack

just share. - baju & seluar sepasang, kasut getah, ponco rm3. - parang, rokok 5 kotak, lighter, firestarter. setakat saya memaksimumkan ketabahan hati dgn hanya bergantung pd benda ini, pernah catat masa peribadi 24 hari solo trekking teroka trek baru di belantara dgn hanya benda-benda tersebut. sy...
by burningredberry
10 Feb 2012, 22:00
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 15041

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

bang jenal

*ditapis* tu vavi :pig: ker?

hahahaa
by burningredberry
10 Feb 2012, 10:00
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 15041

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

abang2 dan akak2 semua, saya ada kemuskilan dulu masa join pengakap kat sekolah (suatu ketika dulu) cekgu tu ada ajar masa camping, sampah2 tu tanam pastu skrg, berjinak2 panjat gunung. ada abang guide tu bgtau "dalam rekreasi takda konsep tanam sampah". macam plastik bakar je, yg mcm tin bawak turu...