Search found 362 matches

by irmuaaz
20 Aug 2014, 21:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??
Replies: 44
Views: 7335

Re: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??

Untuk rujukan semua ini adalah guideline nature guide fee dari Malaysia Tourist Guide Council MTGC MINIMUM TOURIST GUIDES PROFESSIONAL FEES (effective 1st. March, 2009) Nature Guide Level 1‐3 Local Languages Foreign Languages Local Languages Foreign Languages Overland   RM 220 RM 350 RM 220 (Level 3...
by irmuaaz
11 Jun 2013, 19:37
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 144448

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Datang je kedai ni memang berhantu sampai pukul 10 pun kadang ada penunggu lagi
by irmuaaz
10 Jun 2013, 15:22
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 144448

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Salam Kawan2, Sukacita saya nak inform rakan2 tentang lokasi kedai saya di kawasan Puncak Jalil Equine di https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/388024_211689348903219_242160762_n.jpg Footsteps Outdoor Gear 9 JALAN PUJ 3/1 PUNCAK JALIL 43300 SERI KEMBANGAN SELANGOR 03-8999 5935 https...
by irmuaaz
17 Nov 2012, 14:36
Forum: Peralatan
Topic: Alcohol fuel
Replies: 27
Views: 913

Re: Alcohol fuel

bergantung pd apa yg ada kt tempat yg kita pegi tu kot..kalo alcohol tader, petrol la paling senang dpt..
bahan bakar mmg tak lepas la kalo bwk naik flight..
Kalau gi Nepal dapat bakar taik kerebau :). Yg ini lepas kot bwk flight kalau kau letak dalam tapoware Shahrul
by irmuaaz
16 Nov 2012, 16:58
Forum: Kedai
Topic: footsteps.com.my-ENO Guardian Bugnest- Kelambu untuk Hammock
Replies: 5
Views: 1982

Re: footsteps.com.my-ENO Guardian Bugnest- Kelambu untuk Ham

hahaha i loike. Buat makan sendiri takpe. Jangan bwk pergi pasar sudah....
by irmuaaz
14 Nov 2012, 16:14
Forum: Peralatan
Topic: Alcohol fuel
Replies: 27
Views: 913

Re: Alcohol fuel

Tambah rencah sikit JANGAN PAKAI PETROLEUM BASED FUEL DALAM ALCOHOL STOVE!!!!!!!! Bahaya yang amat sangat. Bila aku cakap Petroleum based fuel adalah minyak tanah, petrol, naphta, white gas, lamp oil. Thinner pun setahu aku memang petroleum based. At least yang botol kaca cap kuda belang tu confirm ...
by irmuaaz
13 Nov 2012, 01:30
Forum: Kedai
Topic: footsteps.com.my-ENO Guardian Bugnest- Kelambu untuk Hammock
Replies: 5
Views: 1982

Re: footsteps.com.my-ENO Guardian Bugnest- Kelambu untuk Ham

Memukat tu dah lari sangat dari concept Leave no Trace. Catch and Release lah :)
by irmuaaz
13 Nov 2012, 01:28
Forum: Kedai
Topic: footsteps.com.my-Nite Ize Reflective Cord 2mm lightweight
Replies: 0
Views: 1510

footsteps.com.my-Nite Ize Reflective Cord 2mm lightweight

Untuk kawan2 yang sama penyakit macam saya selalu langgar tali khemah dengan fly. Tali reflective ringan caliber 2mm. Lagi nipis dari Paracord 550. Ringan dan sangat sesuai untuk buat tali ikat fly atau khemah. Reflective malam nampak terang. Juga sesuai sebagai tali emergency, backup atau nak buat ...
by irmuaaz
12 Nov 2012, 14:41
Forum: Kedai
Topic: footsteps.com.my-ENO Guardian Bugnest- Kelambu untuk Hammock
Replies: 5
Views: 1982

footsteps.com.my-ENO Guardian Bugnest- Kelambu untuk Hammock

http://www.shopgetoutdoors.com/media/catalog/product/cache/1/image/470x470/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/g/u/guardian-bugnet_1.jpg EAGLE NEST OUTFITTERS (ENO) Guardian Bugnest RM190 dengan Poslaju. Sorry takde COD. Jadual busy tak mengizinkan. Kelambu untuk hammock. Sesuai untuk semua hammock st...
by irmuaaz
12 Nov 2012, 13:16
Forum: Kedai
Topic: Footsteps.com.my Cold Steel Bolo Machete RM110+Poslaju
Replies: 2
Views: 1587

Footsteps.com.my Cold Steel Bolo Machete RM110+Poslaju

Cold Steel Bolo Machete with Cor-Ex Sheath. New and unused in original packaging. Made in South Africa http://tinyurl.com/coldsteelbolo Parang 22" untuk mencantas, menebas dan menakik. Sesuai utk tebas sondol trek. Datang dengan Sarung free. https://lh6.googleusercontent.com/-WAMo31JSli4/UKCB6SHcHyI...
by irmuaaz
31 Oct 2012, 17:44
Forum: Kedai
Topic: ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P 2.5kg Tent (SOLD)
Replies: 8
Views: 2738

Re: [WTS]ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P (2.5kg)

ALPS Zephyr 1P sold out. New stock bulan depan. Zephyr 3P masih ada stock
by irmuaaz
31 Oct 2012, 17:27
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: tebuan tanah
Replies: 15
Views: 710

Re: tebuan tanah

Aliph punya jawapan adalah paling tepat. Cuma nak tambah sikit kalau lebah pastikan buang jarum dan venom gland. Kalau tebuan takde tinggal jarum dgn venom gland. Kalau kena gigit tebuan biasa kulit jadi putih/pucat. Tanda sel dekat situ mati kena venom. And tengok symptom dan pakai budi bahasa juga...
by irmuaaz
18 Sep 2012, 00:32
Forum: Peralatan
Topic: Alcohol fuel
Replies: 27
Views: 913

Re: Alcohol fuel

Haha aku pot Primus 1.7l tu utk demo sahaja. Kalau pakai alcohol aku akan pakai pot 1l je. Samada Pot trangia Alu 1l aku atau Primus ETA Power Pot 1l. ETA Power Pot ada heat sink jadi save byk fuel. Byk gila sebenarnya aku pun terkejut first time pakai. Kalau dah reramai kena pakai pot besar2 pakai ...
by irmuaaz
13 Sep 2012, 23:12
Forum: Kedai
Topic: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi
Replies: 15
Views: 4181

Re: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi

Aaah dah masuk majalah wanita hari tu dah pong...
by irmuaaz
11 Sep 2012, 14:14
Forum: Kedai
Topic: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi
Replies: 15
Views: 4181

Re: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi

Tahniah Abg Sam! Moga maju jaya dalam business awak. Jom la kawan2 kita serbu kedai abang Sam. Support local small business!!!
by irmuaaz
11 Sep 2012, 00:24
Forum: Peralatan
Topic: Alcohol fuel
Replies: 27
Views: 913

Re: Alcohol fuel

Ni ada lagi satu tip keselamatan kalau pakai stove alcohol. Kadang kita nak masak nasik ke bubur ke tak sempat masak alcohol dah habis. Jangan la pulak terus tuang alcohol baru bila stove masih panas. Boleh menyambar. Biar sejuk dulu, dalam 5 minit dah cukup dah. Baru tuang dan nyala. Utamakan kesel...
by irmuaaz
10 Sep 2012, 22:50
Forum: Khemah
Topic: National Course on Management of Arthropods and Snake Bites
Replies: 6
Views: 2643

Re: National Course on Management of Arthropods and Snake Bi

Nak upload takleh la beb copyrighted material. Dia dah warning siap2. Kang kena saman lak aku.. Nak datang tengok boleh la
by irmuaaz
10 Sep 2012, 22:47
Forum: Kedai
Topic: ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P 2.5kg Tent (SOLD)
Replies: 8
Views: 2738

Re: [WTS]ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P (2.5kg)

ALPS Zephyr 1P satu dah sold. Tinggal satu lagi.
by irmuaaz
09 Sep 2012, 12:28
Forum: Klinik Gunung
Topic: Basic Peralatan Dalam Backpack
Replies: 35
Views: 2248

Re: Basic Peralatan Dalam Backpack

Best lak topic ni tengok orang bawak apa, tgk Orga dengan GPS pun bawak 2. Pastu aku nampak cam ada Palm Pilot lagi. Parang dengan pisau tu kena di Kydexkan tu Orga :)
by irmuaaz
09 Sep 2012, 11:01
Forum: Kedai
Topic: ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P 2.5kg Tent (SOLD)
Replies: 8
Views: 2738

Re: [WTS]ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P (2.5kg)

Jeng jeng jeng, opis kau dah ada crackdown social media. Enkau IT Admin takkan takleh overide kot. Dah boleh pikir nak subscribe VPN dah ni sharul haha.
by irmuaaz
09 Sep 2012, 10:50
Forum: Khemah
Topic: National Course on Management of Arthropods and Snake Bites
Replies: 6
Views: 2643

Re: National Course on Management of Arthropods and Snake Bi

Aku dengan Amri selamat attend course ni hari tu. Banyak benda baru belajar dalam cara rawatan gigitan binatang berbisa di lapangan. Bagus la course ni. Penceramah pun semua leading expert di Malaysia macam Dr Khaldun UKM dan Dr Velayan. Course ni dibuat tiap tahun, dan harap ramai lagi geng G.O esp...
by irmuaaz
06 Sep 2012, 13:12
Forum: Peralatan
Topic: Alcohol fuel
Replies: 27
Views: 913

Re: Alcohol fuel

Salam, Geng fastpacker memang ramai yang minat alcohol pasal ringan setup. Aku pun masa muda2 dulu masa gila fastpacking memang pakai alcohol stove je. Cuma kalau pakai alcohol fuel kena budget cun cun la. Dari pengalaman aku la 1l methylated spirit masak memang kurang la dari satu canister 270g pro...
by irmuaaz
05 Sep 2012, 19:01
Forum: Kedai
Topic: ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P 2.5kg Tent (SOLD)
Replies: 8
Views: 2738

Re: [WTS]ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P (2.5kg)

Lagi Gambar, https://lh4.googleusercontent.com/-mLwN53Y6-g8/UEcpritSK-I/AAAAAAAAN30/AX4fKtYITYo/s512/Puchong-20120905-00153.jpg Yang sebelah kemah tu Snugpak Jungle Bag Sleeping Bag https://lh6.googleusercontent.com/-BGfhWkM6Qgk/UEcp-fBFJlI/AAAAAAAAN5o/Yk5z85G_oaQ/s640/Puchong-20120905-00156.jpg htt...
by irmuaaz
05 Sep 2012, 17:54
Forum: Kedai
Topic: ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P 2.5kg Tent (SOLD)
Replies: 8
Views: 2738

ALPS Mountaineering Zephyr 1P 1.6kg and 3P 2.5kg Tent (SOLD)

Salam, Dalam stock saya ada 2 model khemah lightweight dan full mesh untuk cuaca tropika. http://www.backcountry.com/images/items/large/ALM/ALM0046/GRE.jpg AlPS Mountaineering Zephyr 1P Single person tent 1.6kg RM499 best buy Full mesh inner tent. Features Free Standing 2 Pole Design with 7000 Serie...
by irmuaaz
28 Aug 2012, 19:22
Forum: Kedai
Topic: Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set (SOLD)
Replies: 19
Views: 3261

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Angkat baru la ngai. Ni ada sebijik depan aku ni. PM la harga boleh cerita hehe...
by irmuaaz
22 Aug 2012, 18:56
Forum: Kedai
Topic: Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set (SOLD)
Replies: 19
Views: 3261

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

Beli la murah. Kalau nak service kit omnifuel boleh beli dari saya. Confirm macam baru lepas service.
Haziq : kalau nak start fastpacking sayA ada Primus Express Ti atau Clickstand S2.
by irmuaaz
05 Jul 2012, 10:18
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3252

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

Bro "I am Outdoor Junkies" pun salah gak sebab dengan 'I am' dah denote singular . "Outdoor junkies" (dengan 's') maknanya plural (atau ramai aka kata ganda) jadi sama ada "I am 'an' outdoor junkie" atau 'We are outdoor junkies' tapi kalau we are outdoor junkies rasa pelik lak pasal yang pakai t-shi...
by irmuaaz
05 Jul 2012, 00:44
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3252

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

No worries :)
by irmuaaz
04 Jul 2012, 23:19
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3252

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

Bro Azreen, Slogan mantap tahniah. Very catchy. Tapi kalau belum print lagi ada sikit grammatical mistake la... Dia patut " I am an outdoor junkie" kena letak 'an' pasal "junkie" (tada s) menyatakan ini singular bukan plural. Kalau saya saya letak " I'm an outdoor junkie" Yang kat belakang lak "Be a...
by irmuaaz
04 Jul 2012, 23:12
Forum: Pandu Arah
Topic: GARMIN NUVI GUNA UTK HIKING/OUTDOOR.
Replies: 13
Views: 649

Re: GARMIN NUVI GUNA UTK HIKING/OUTDOOR.

8 jam sehari aku pakai. Malam duduk camp aku tutup la....
by irmuaaz
03 Jul 2012, 20:39
Forum: Pandu Arah
Topic: GARMIN NUVI GUNA UTK HIKING/OUTDOOR.
Replies: 13
Views: 649

Re: GARMIN NUVI GUNA UTK HIKING/OUTDOOR.

aku punya etrex 30 pakai 8 jam sehari seminggu tak habis lagi batterie :)
by irmuaaz
27 Apr 2012, 14:40
Forum: Isu & Gossip
Topic: LESEN GUIDER..
Replies: 85
Views: 13711

Re: LESEN GUIDER..

i like as well..cayalah am.
by irmuaaz
19 Apr 2012, 23:17
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Barang2 WFR,WAFA
Replies: 3
Views: 284

Re: Barang2 WFR,WAFA

ok confirm shahrul. Thanks.
by irmuaaz
16 Apr 2012, 02:21
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Allergik
Replies: 28
Views: 1007

Re: Allergik

ada beberapa nama lagi seperti Loratadine,Anatacid,Epinerphine dan sebagainya Saja nak buat pembetulan sedikit. Epinephrine atau nama kurang glamournya adrenaline hanya digunakan untuk merelaxkan brochial muscle dan memberi peluang untuk patient bernafas dalam kes anaphylactic shock. Itupun bukan b...
by irmuaaz
15 Apr 2012, 21:47
Forum: Khemah
Topic: Ekspedisi Berkayak Laluan Lagenda Tasik Bera - Tasik Cini
Replies: 14
Views: 3370

Re: Ekspedisi Berkayak Laluan Lagenda Tasik Bera - Tasik Cin

Best babe dapat belida 8 kilo. Kali ni mancing puas hati. Casting dapat, bait fishing dapat, bottom dapat, floating pun dapat. Lengkap la segalanya

Trip log cam biasa di bawah
http://www.spotadventures.com/trip/view?trip_id=298688
by irmuaaz
15 Apr 2012, 18:36
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Allergik
Replies: 28
Views: 1007

Re: Allergik

bagus la aliph..ada gak wakil org farmasi kt GO nih.. ada suggestion tak utk ubat2 terbaru dipasaran yg sesuai di letak skali dlm first aid skang nih..ye la, manatau skang ada ubat2 yg lg baek.. Kalau nak barang2 lain bukan ubatan macam SAM Splint, CPR Face Shield, CPR Pocket Mask, SAM Splints, Bat...
by irmuaaz
15 Apr 2012, 18:21
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Apa itu AMS?
Replies: 17
Views: 1225

Re: Apa itu AMS?

Err kalu ikut saya belajar masa WFR
AMS, HAPE, dan HACE adalah 3 benda berbeza
Cuma HAPE dan HACE selalunya preceded by (diikuti) oleh AMS.