Search found 130 matches

by Tokwan
03 Aug 2012, 11:09
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kayak di Penang
Replies: 17
Views: 519

Re: Kayak di Penang

Tokwan PM Kayrol tapi tak masuk....sapa ada number talipon dia?
by Tokwan
02 Aug 2012, 14:53
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kayak di Penang
Replies: 17
Views: 519

Re: Kayak di Penang

Kat Lumut ka? Nak kontek Kayrol tak dak number.
by Tokwan
01 Aug 2012, 07:37
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kayak di Penang
Replies: 17
Views: 519

Re: Kayak di Penang

Viceroy...ko dok mana? Tokwan try PM Kayrol tapi tak masuk...apa kata Viceroy tolong aturkan. Tokwan boelh paddle setiap ahad pagi lagi baguih...
by Tokwan
30 Jul 2012, 14:18
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kayak di Penang
Replies: 17
Views: 519

Re: Kayak di Penang

Alamak Kayrol...camnala leh terlepas posting ni....ok, lepas raya ni kita start...
by Tokwan
30 Jul 2012, 09:17
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 84
Views: 2258

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Bini Tokwan pandai pandai pegi beli Protrek 250T. Selama ni yang aku perlukan cuma GPS Garmin 60CSX aku ja...la ni dia pi beli jam ni kat aku....Triple Sensor dan Tough Solar. Ada buku manual ....aku dah naik pening. Sapa kat belah Penang atau Kulim boleh tolong train aku guna jam ni wei.....teruta...
by Tokwan
07 Jun 2012, 09:15
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 84
Views: 2258

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Bini Tokwan pandai pandai pegi beli Protrek 250T. Selama ni yang aku perlukan cuma GPS Garmin 60CSX aku ja...la ni dia pi beli jam ni kat aku....Triple Sensor dan Tough Solar. Ada buku manual ....aku dah naik pening. Sapa kat belah Penang atau Kulim boleh tolong train aku guna jam ni wei.....terutam...
by Tokwan
16 Apr 2012, 15:24
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Gatal...
Replies: 15
Views: 3586

Re: Gatal...

Tokwan gi dgn motor scrambler....tak gaduh nak tanggung...hehehehe
by Tokwan
09 Apr 2012, 15:12
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Ular hitam
Replies: 10
Views: 459

Re: Ular hitam

Teringin pulak nak bagi nasihat.... Tedung ni ada dua jenis macam mana bro bro kita dah cakap... Tedung senduk pulak ada dua jenis, satu yang menyembur, dan satu lagi tidak....yangada dua bulatan kat belakang kepala dia tu tak menyembur...tedung selar ada yang warna cokelat, perut putih, kelabu dan ...
by Tokwan
16 Mar 2012, 07:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Personal GPS Tracker
Replies: 5
Views: 325

Re: Personal GPS Tracker

Ok bro..thanks.
by Tokwan
15 Mar 2012, 14:42
Forum: Khemah
Topic: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?
Replies: 83
Views: 11186

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Haaa...tahniah...dah boleh berkayak balik laaaaaaaaaaaaaa........................
by Tokwan
15 Mar 2012, 14:32
Forum: Peralatan
Topic: Survey brand dan harga stove untuk panduan bersama
Replies: 22
Views: 1277

Re: Survey brand dan harga stove untuk panduan bersama

Rubbing spirit yang jual kat kedai farmasi tu dikenali sebagai :-
1. Methylicated Spirit...
2. Rubbing alcohol.

IPA (Isopropyl Alcohol dan denatured alcohol pun boleh)........tapi elok pakai yang dari farmasi sebab clean burning sikit.
by Tokwan
15 Mar 2012, 14:29
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Personal GPS Tracker
Replies: 5
Views: 325

Re: Personal GPS Tracker

Thank you bro...Irmuaaaaaaazzzzz!!!!!! sila konteki Tokwannnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!
by Tokwan
12 Mar 2012, 10:57
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Personal GPS Tracker
Replies: 5
Views: 325

Personal GPS Tracker

Salam semua, Tokwan tak tau samada benda ni dah dibnincangkan disini atau tidak, sebab cari tak jumpa. Tokwan selalu trekking ,ride, kayak dan camping solo...jadi, terpikir jugak kalau jadi apa apa. Tokwan nak cari satu alat yang dikenali sebagai:- Personal GPS Tracker (salah satu contoh ialah Spot ...
by Tokwan
28 Dec 2011, 07:11
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 14163

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

Ramai "wanabe's" yang kata mereka nature lovers dan selalu join apa apa hiking trip atau climbs. Trip trip sebegini selalunya ada orang yang lead dan orgy. Kalau dah ahli pada masa itu tak tau bab menjaga kebersihan, maka leader atau orgy patut pastikan penerangan diberikan dan pastikan kawasan ters...
by Tokwan
27 Dec 2011, 15:03
Forum: Isu & Gossip
Topic: 8TV WITHOUT BOUNDARIES-THE GREAT OUTDOORS
Replies: 13
Views: 3022

Re: 8TV WITHOUT BOUNDARIES-THE GREAT OUTDOORS

Ada part II laaa.
by Tokwan
27 Dec 2011, 09:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: 8TV WITHOUT BOUNDARIES-THE GREAT OUTDOORS
Replies: 13
Views: 3022

Re: 8TV WITHOUT BOUNDARIES-THE GREAT OUTDOORS

TV8 bukan free ka?
by Tokwan
22 Dec 2011, 09:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: haversack berat
Replies: 26
Views: 716

Re: haversack berat

Pack smart, and buy smart..nescaya ringan...kalau ikut Abang Kamal...dia nanti bawak dua akar saja....hehehehehe...laaaaaaaagi ringan....

Tak pun upah porter bawak barang,....kita melenggang je..
by Tokwan
22 Dec 2011, 09:43
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 21427

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Ngai. Masih on nanti aku panggil meeting cuma nak guna komuniti GO tak buleh sebab GO bukan kelab berdaftar. Kalau buleh masih nak guna nama GO sebab itulah perancangannya dan yang pegi pun kebannayakan geng dari GO tapi tak masuk la nama Ngai. Ngai bukan suka pun menda menda cam ni, tak dangdut, t...
by Tokwan
15 Dec 2011, 13:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 14163

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

Nak bincang ka? Perkara ni sepatutnya jadi satu kebiasaan..."what you bring in, you take ou", atau..." you only leave behind your footprints"..
Nanti depa minta letak tong sampah pulak....
by Tokwan
12 Dec 2011, 08:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 21427

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Hehehehe...kan hang tau aku suka kolek khemah? Bulan ni ada duit lebih, sebab tak jadi beli Roof Top Tent...jadi aku nak try la Nemo punya tent 1...hehehehe
by Tokwan
09 Dec 2011, 07:59
Forum: Isu & Gossip
Topic: popular or knowledgeable....who u are????
Replies: 42
Views: 7998

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Yang Otai pun janganlah berlagak sombong sangat sebab dia dah pegi banyak gunung. Sebab dah 30 tahun mendaki gunung sebab: 1. Teknologi dah banyak dah berubah. Banyak yang tua tak tau pun teknologi baru tu. 2. Dulu yang Otai tu memang kuat sebab masih muda sekarang dah tua. Jadi sama samalah merend...
by Tokwan
09 Dec 2011, 06:40
Forum: Kedai
Topic: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear
Replies: 9
Views: 2532

Re: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear

Kat jusco dan parkson tak banyak choice.
Aku bila bila hujung minggu laa...kita pi pancing tang tepi pantai seagate tu ka.
by Tokwan
08 Dec 2011, 13:08
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: nak cari ground sheet
Replies: 12
Views: 384

Re: nak cari ground sheet

Tokwan selalu beli tarp dari kedai buat payung apsar malam atau khemah kebnduri tu...kat Kulim ada satu kedai...tak mahai sangat...siap jahit keliling lagi. kulim tang mana, bagi lokasi + nama kedai Dekat Taxi stand dan bus station tu....kalau kiri ke CIMB bank, jgn amik kiri tu...kita terus, dekat...
by Tokwan
08 Dec 2011, 09:33
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 21427

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Irmuaaz, tolong pm Tokwan bab Nemo OBI 2p ni...harga, material, size bila packed, berat.....2 pintyu kan?
by Tokwan
08 Dec 2011, 09:25
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 21427

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Betui macam orang kata...tak kenal maka tak cinta....solo camping memang best.....hutan tak rosak....privacy...bila kepala dah penuh...pi solo ni ghasa legaaaa........Ulu Mahang ke Lawin logging trail, memang best buat solo camping ni...water source banyak.
by Tokwan
08 Dec 2011, 09:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: Korbu Outdoor, Barangan Original?
Replies: 23
Views: 5771

Re: Korbu Outdoor, Barangan Original?

Tokwan pernah berurusan dgn Korbu ni. Awai awai lagi dia cakap barang dari China. Tokwan ada beli 2 atau 3 barang dan salah 1 barang dari dia...Moby Garden Pro 2, harga cuma RM160/- Khemah ni ada 2 pintu dan aluminium poles. Dah guna dekat 3 tahun, dah lebih kurang 6 kali kot...selalu guna ketika na...
by Tokwan
07 Dec 2011, 14:35
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 7479

Re: jangan buat maksiat jika outing..

Hanya jika outing sajaka jangan buat maksiat....?
by Tokwan
07 Dec 2011, 13:41
Forum: Kedai
Topic: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear
Replies: 9
Views: 2532

Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear

Betui dak tak tau...ni thread betui ka kat sini? Kalau tak betui, mod tolong ubah nuuuuu? Tokwan nak tanya soalan mana leh dapat pakaian dari Jenama Camel? Kalau leh dapat Camel Trophy punya collection atau Camel adventure atau Camel Active adventure wear? Nak cari Seluar Camel: 1. Jenis kain khaki ...
by Tokwan
07 Dec 2011, 13:31
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 44878

Re: Sembang powil

Wei...Maybach tu apa? hahahahaha.....
by Tokwan
07 Dec 2011, 11:42
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 44878

Re: Sembang powil

Tokwan guna Pajero gak..baru 3 bulan....tapi tak main offroad...hehehehe.....bawak oghang ja.
by Tokwan
07 Dec 2011, 09:41
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 2619

Re: Personal Survival Pack/Kit

Betui bro...ikut cara masing masing....
by Tokwan
07 Dec 2011, 07:59
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 2619

Re: Personal Survival Pack/Kit

Satu update.....Tokwan ada buat satu research la...research ni ikut cara Tokwan pi camping laaa.... Selalu nya survival pack orang guna waist pouch..(Tokwan pun guna camtu gak)...tetiba, baru ni...ada menung dan fokus sikit....rasanya, kalau kita gunakan Hydration pack sebagai survival kit pun bagui...
by Tokwan
07 Dec 2011, 07:51
Forum: Peralatan
Topic: Magnesium Fire Starter
Replies: 62
Views: 1857

Re: Magnesium Fire Starter

Tokwan ada dua set Doans ni.... Satu tips lagi untuk bawak mancis cara selamat....tak yah nak beli fireproof matches yang mahai...guna mancis biasa saja...tapi kena cari satu benda yang susah dapat sekang ni..... Benda tu container fil camera...ala, bekas plastik bulat tu yang ada tudung tuuu....koy...
by Tokwan
07 Dec 2011, 07:37
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?
Replies: 35
Views: 5309

Re: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?

Jgn kirim...nanti takut masam muka sebab satu hari nanti, ada orang cakap, amik untung lebih. Buka akaun Pay Pal sendiri...bukan susah sgt. Itu kalau beli dari luar. Kalau beli online dalam Malaysia, tak yah pakai Pay Pal...sebab yang menjual online dalam Malaysia ni, seperti Corezone, Eco Sports, Y...
by Tokwan
02 Dec 2011, 15:32
Forum: Peralatan
Topic: Magnesium Fire Starter
Replies: 62
Views: 1857

Re: Magnesium Fire Starter

Tokwan guna Doan...tak pernah fail.
by Tokwan
02 Dec 2011, 15:26
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?
Replies: 35
Views: 5309

Re: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?

Tokwan punya komen...jgn marah aaa..! Sekarang ni dunia siber dah...jadi banyak info yang orang boleh dapat dari internet, especially harga. Contoh: Harga kat luar negara, + shipping +cukai +mark up. Kita kena tengok dari dua dua belah pihak la, iaitu, pihak menjual dan pihak membeli. Contoh: dari p...
by Tokwan
02 Dec 2011, 14:35
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Gam apa yang KUAT?
Replies: 16
Views: 973

Re: Gam apa yang KUAT?

Gam kasut paling kuat...jahit ler...hehehehe
by Tokwan
02 Dec 2011, 14:33
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 85
Views: 2382

Re: Camp Tent suggestion

Hahahaha...aku pakai bekaih ayaq siam punya..Rm6.50...tebuk lobang banyak banyak...hehehe...siap ada tangkai nak pegang lagi, ada pelapik kecik ka dalam macam pinggan, siap buat pinggan...hehehehehe...nanti bila jumpa aku tunjukkan... aku main camping dan hutan kat Mesia saja....jadi, aku punya Cole...
by Tokwan
02 Dec 2011, 14:27
Forum: Khemah
Topic: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?
Replies: 83
Views: 11186

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Ujung tahun sibukla bro....nanti nanti la..Tokwan join...