Search found 130 matches

by azkramm
31 Jan 2019, 12:16
Forum: Log Gunung
Topic: Eighteen hikers missing on Gunung Batu Putih!
Replies: 2
Views: 386

Eighteen hikers missing on Gunung Batu Putih!

LOG XPDC Gunung Batu Puteh Eighteen hikers missing on Gunung Batu Putih! Begitulah tajuk berita yang terpapar di skrin xiomi A1ku ketika line 4g Digi baru masuk di laluan menurun menuju ke kem Balak dari puncak mini batu putih selepas selesai mendaratkan mangsa. Terkojut den…menyedari ada cerita sen...
by azkramm
28 Oct 2014, 16:26
Forum: Kedai
Topic: Brand New Salomon XA Pro 3D Ultra 2 (confirm ori)
Replies: 6
Views: 5590

Re: Brand New Salomon XA Pro 3D Ultra 2 (confirm ori)

item sold. Thanks Gunung Online
by azkramm
02 Sep 2014, 13:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MOUNT KINABALU via MESILAU TRAIL March 2015 (RM900.00 3d2n)
Replies: 2
Views: 2254

MOUNT KINABALU via MESILAU TRAIL March 2015 (RM900.00 3d2n)

FAQ 1. Q: Who is the organizer? A: Team Anak Gunung. Project Director : Ariff 016-4438409 2. Q: What is this? A: This is mountain Kinabalu hiking trip. 3 days 2 night event. 28/02/2015 – 02/03/2015. Saturday, Sunday & Monday. Trail Mesilau – Low’s Peak – Timpohon Gate. This package is exclusively f...
by azkramm
31 Jul 2014, 09:45
Forum: Kedai
Topic: Brand New Salomon XA Pro 3D Ultra 2 (confirm ori)
Replies: 6
Views: 5590

Re: Brand New Salomon XA Pro 3D Ultra 2 (confirm ori)

warna biru putih bang..
by azkramm
09 Jun 2014, 15:42
Forum: Kedai
Topic: Brand New Salomon XA Pro 3D Ultra 2 (confirm ori)
Replies: 6
Views: 5590

Re: Brand New Salomon XA Pro 3D Ultra 2 (confirm ori)

revised price to RM 350.00 only.
by azkramm
06 Mar 2014, 18:53
Forum: Log Gunung
Topic: GENG AURA GUNUNG KINABALU CHALLENGE V2 Mesilau March 2013
Replies: 1
Views: 373

GENG AURA GUNUNG KINABALU CHALLENGE V2 Mesilau March 2013

GENG AURA GUNUNG KINABALU CHALLENGE V2 Mesilau March 2013 20 orang peserta menyahut cabaran ke puncak tertinggi di Asia Tenggara. Ini adalah catatan perjalanan XPDC Kinabalu. Event GENG AURA GUNUNG yang paling best giler…3-5 March 2013 PREQUEL 12/12/2012- Tiba-tiba sony Xperia S aku dicerobohi msg y...
by azkramm
06 Mar 2014, 17:09
Forum: Kedai
Topic: Brand New Salomon XA Pro 3D Ultra 2 (confirm ori)
Replies: 6
Views: 5590

Brand New Salomon XA Pro 3D Ultra 2 (confirm ori)

Normal Price Kat World of Sport Sogo RM 550.00 Special Offer for GO Members RM 400 – 420.00 call/sms/wasap 0164438409 COD. Size 10 UK. Solomon ni pelik sikit sizenya. Kalau anda biasa pakai kasut size 9 uk, so kena beli kasut Solomon size 10 UK. All mountain running shoe Light, durable and stable o...
by azkramm
27 Feb 2014, 15:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kinabalu Western Plateau xploration
Replies: 9
Views: 3687

Re: Kinabalu Western Plateau xploration

nampak macam dah penuh ni
by azkramm
04 Feb 2014, 16:56
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY2013 Part 8 of 8
Replies: 6
Views: 520

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY2013 Part 8 of 8

FINAL EPISODE OF LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY2013. HARI² TERAKHIR XPDC. Hari ke-9. Ahad 17/02/2013. Pintu RImba – Cross Sungai – Batang Paip - Anak Tangga Blue Valley Dam – Powil keluar ke Tanah Rata – Apartment Tanah Rata – Pekan Brinchang – Sungai Rengil – Kg. Raja – Balik KL – AU3 Keramat – Band...
by azkramm
07 Oct 2013, 16:17
Forum: Kedai
Topic: Brand New Khemah Vaude Hogan Ultralight
Replies: 1
Views: 2223

Brand New Khemah Vaude Hogan Ultralight

PEMILIHAN khemah yang baik dan berkualiti penting untuk menjamin keselesaan semasa melakukan aktiviti luar. Khemah yang baik seharusnya mampu memberi perlindungan hujan, panas, ribut dan ancaman haiwan. Vaude sebagai pengeluar barangan aktiviti luar yang pakar dalam aktiviti pergunungan adalah antar...
by azkramm
16 Sep 2013, 11:56
Forum: Kedai
Topic: Brand New OSPREY XENITH 88
Replies: 0
Views: 7896

Brand New OSPREY XENITH 88

OSPREY XENITH 88! http://i1066.photobucket.com/albums/u411/azkramm/osprey-xenith-goty-pack_ph_zps19bb6eed.jpg The Best Packs of 2013 After a decade that celebrated the fast-and-light backpacking ethos with ever more minimalist suspension systems, fabrics, and designs, something funny happened in th...
by azkramm
30 Aug 2013, 09:28
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 7611

Re: jangan buat maksiat jika outing..

hello bai...kalau khemah tak cukup, makna kena kongsi khemah ler laki pompuan. Gogo le kena pastikan khemah semua cukup. pikul sama-sama lah..apa ada hal?

Payment lebih? dah sah ler masa awal-awal dah bagitau berapa payment...kalau rasa mahal, tak yah join.
by azkramm
29 Aug 2013, 12:45
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY2013 Part 8 of 8
Replies: 6
Views: 520

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY2013 Part 8 of 8

Hari terakhir XPDC v2 1. Sambungan hari ke 7, jam 10.00 malam, dalam kesejukan akibat hujan dan tiupan angin kencang, kami selamat sampai di Kem Kuali. Tapak perkhemahannya memang sempit dan menjadi laluan angin. Aku Tanya azam kat mana nak pacak khemah? Azam cakap..tak payah pasang khemah..g tumpa...
by azkramm
30 Jul 2013, 12:13
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 7 of 8
Replies: 5
Views: 424

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 7 of 8

tgh busy ler skrg..
nanti ada masa insyaAllah sambung last part...
by azkramm
11 Jul 2013, 12:41
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 7 of 8
Replies: 5
Views: 424

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 7 of 8

Sambungan dari hari ke 6. 12.00 tgh hari : Hari ni adalah hari yang terindah sepanjang 8 hari XPDC v2 ni. Aku hanya rest & recovery di puncak Gunung Junction. Walaupun tapak khemah aku becak dan basah, ini dah kira mewah sebab dapat regroup dengan semua pendaki di kemsite Puncak Gunung Junction. Ram...
by azkramm
04 Jul 2013, 17:32
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8
Replies: 12
Views: 554

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 6 of 8

Khamis 14/02/2013 Anak Junction - Puncak G.Junction - Kem Cerek - Puncak G.Korbu - Puncak G.Gayong - Kem Cerek - Puncak G.Junction Jam baru jam 4 pagi..solid fuel yang membakar menghangatkan aku dan Isz dah lama padam. Tinggal bekas jelaga hitam. Kini aku sedang ….macam tak percaya pun ada..apasal l...
by azkramm
04 Jul 2013, 11:20
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 5 of 8
Replies: 2
Views: 357

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 5 of 8

Rabu13/02/2013 Kem DGU- Puncak View - Bonsai Tengah - Kem Lembah Agas - Anak Junction - Puncak G.Junction Hari Ke-5 Kem DGU agak luas. Ada sungai di sini. Bolehlah mandi. Jam baru pukul 12.30 pagi. Hujan di luar khemah kadang² lebat, kadang² renyai. Pokli dan aku tidur dalam khemah yang hampir basah...
by azkramm
02 Jul 2013, 13:45
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 4 of 8
Replies: 4
Views: 360

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 4 of 8

Steal harpoon...? mcmana rupa dia ye... ada gambo?
boleh refer kat link ni

http://www.mudah.my/Steel+Crampon+with+ ... 029766.htm

so far, puas hati lah pakai benda ni. murah aje. Steel Crampon with Adjustable Rubber Strap
by azkramm
28 Jun 2013, 17:35
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 4 of 8
Replies: 4
Views: 360

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 4 of 8

Hujan. Kayangan pecah dengan tangisan. Langit mendung, sehitam duniaku yang hangus dibakar sengketa. Halilintar bergentayangan, sebentar putih berpancaran, sebentar hilang tanpa bayangan. Sebentar muncul memekak seluruh alam… Titisan air berguguran, sentuhannya sedingin tubuhku yang kian beku, menga...
by azkramm
24 Jun 2013, 12:44
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 3 of 8
Replies: 6
Views: 393

Re: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 3 of 8

mana sambungannya...hahahaha...best plak layan baca
insyaAllah akan bersambung dalam masa terdekat..
by azkramm
14 Jun 2013, 17:54
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 3 of 8
Replies: 6
Views: 393

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 3 of 8

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY2013 Log ini disediakan sebagai catatan perjalanan. Maklumat log dizahirkan dari maklumat di internet dan pengalaman newbie penulis dalam aktiviti riadah pendakian gunung-ganang. Harap mendapat tunjuk ajar dari abang-abang otai sekalian..Terima Kasih.. GOGO: Nature Explor...
by azkramm
05 Jun 2013, 09:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tragedi di Gunung Tahan
Replies: 52
Views: 13468

Re: Tragedi di Gunung Tahan

pewai...letih gile, mmg membuatkan akal gagal berfungsi dengan baik.
Pengalaman xpdc v2 pada feb 2013, dari kem kacang menuju ke Gunung Junction.
masa tu mmg dah tak larat. kekuatan fizikal dah habis all out. Akhirnya terpaksa jugak tidor kat tgh trek..kat anak junction.
by azkramm
05 Jun 2013, 09:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu via Mesilau - March 2014
Replies: 6
Views: 2289

Re: Gunung Kinabalu via Mesilau - March 2014

thanks En Shahrul.. :D
by azkramm
31 May 2013, 09:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS JERGING EXPEDITION full circle
Replies: 6
Views: 2498

Re: TRANS JERGING EXPEDITION full circle

tarikhnya bulan june atau bulan julai ni ?
by azkramm
20 May 2013, 16:43
Forum: Kedai
Topic: HF Baru..Samsung Galaxy Note II..RM 1750.00
Replies: 1
Views: 1002

Re: HF Baru..Samsung Galaxy Note II..RM 1750.00

ya confirm..RM 1700.00, sahaja...

Terima kasih..
by azkramm
20 May 2013, 16:41
Forum: Kedai
Topic: HF Baru..Samsung Galaxy Note II..RM 1750.00
Replies: 1
Views: 1002

HF Baru..Samsung Galaxy Note II..RM 1750.00

Salam pergunungan.. Syukur dapat hf Samsung Galaxy Note 2 masa company annual dinner minggu lepas. Kepada yang berminat, boleh lah contact saya 016-4438409.. Pakej lengkap dan original warranty by Samsung. Baru je call samsung malaysia tadi, confirm no imei..so mmg terbukti original. Market price da...
by azkramm
16 May 2013, 10:36
Forum: Kedai
Topic: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00
Replies: 5
Views: 2068

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

ya betul tu bro bargading.. Osprey Pack memang lawa, sedap pun sedap.. banyak model osprey takde rain cover.. tapi untuk model osprey aether design 2013 ni, memang disediakan rain cover kat top cover, warna merah kalau tak silap. based on my experience pakai rain cover osprey ni..hmm, kalau untuk cu...
by azkramm
13 May 2013, 12:29
Forum: Kedai
Topic: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00
Replies: 5
Views: 2068

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

salam, saya dah pernah beli osprey Kestrel 48. barang baru dan original. first time pakai kestrel naik ke Broga pada awal Jan 2013. berat beg dalam 10 kg macam tu. masa nak turun dari puncak..amek kau! koyak kat shoulder strap. lepas tu, Terus saya hantar balik beg ke kedai dan tukar beg karrimor ai...
by azkramm
09 May 2013, 21:45
Forum: Galeri
Topic: Geng AURA GUNUNG Kinabalu Challenge 2013
Replies: 8
Views: 2922

Geng AURA GUNUNG Kinabalu Challenge 2013

GUNUNG KINABALU CHALLENGE 2013 via MESILAU TRAIL http://i1066.photobucket.com/albums/u411/azkramm/IMG_0253_zps9aa22317.jpg 3-5 March 2013 20 orang peserta menyahut cabaran ke puncak tertinggi di Asia Tenggara. Ini adalah catatan perjalanan XPDC Kinabalu. Event GENG AURA GUNUNG yang paling best gile...
by azkramm
09 May 2013, 18:03
Forum: Kedai
Topic: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00
Replies: 5
Views: 2068

OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Salam warga gunung online.. masih tercari-cari beg hiking terbaik? Apa kata anda dapatkan barang baik ni.. The bestselling backpacking series on the market just got even better. Known for its ability to be taken all over the world, from the summit of Everest to a backpack trip through your local wil...
by azkramm
23 Apr 2013, 18:02
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: sembang santai..Bigfoot di laluan trek V2
Replies: 2
Views: 297

sembang santai..Bigfoot di laluan trek V2

Salam, semua sedia maklum laluan trek V2 yang mencabar mental dan fizikal. banjaran titiwangsa ini juga adalah habitat binatang2 buas. adakah antara kita warga Gunung yang pernah terserempak atau bersemuka dangan Bigfoot semasa mana mana XPDC lebih lebih lagi di V2? adakah bigfoot ni makhluk nyata a...
by azkramm
15 Apr 2013, 09:54
Forum: Surau
Topic: Alam yang bertasbih
Replies: 1
Views: 1303

Alam yang bertasbih

"Segala yang ada di langit dan di bumi bertasbih kepada Allah (menyatakan kebesaran Allah); dan Dia lah Yang Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana" (Surah al-Hadid ayat 1) "Segala yang ada di langit dan di bumi tetap mengucap tasbih kepada Allah; dan Dialah Yang Maha Kuasa, lagi Maha Bijaksana" (Surah al-...
by azkramm
22 Mar 2013, 11:38
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: gunung kinabalu - daytrip??
Replies: 4
Views: 1952

Re: gunung kinabalu - daytrip??

Memperkenalkan pendakian Gunung Kinabalu day climb. Pendakian normal Gunung Kinabalu adalah 2 hari 1 malam. Hari pertama dari Timpohon/Mesilau, rehat di Laban Rata dan sambung hiking pada keesokkannya pukul 2 pagi sehingga ke puncak dan terus turun ke Timpohon/Mesilau. Bercakap mengenai day climb, s...
by azkramm
21 Mar 2013, 17:25
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 2 of 8
Replies: 7
Views: 470

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY 2013 part 2 of 8

Tika ini, semangat patriotic rakyat Malaysia di tahap paling tinggi ekoran konflik Lahad Datu. Kerajaan Barisan Nasional harus menggunakan peluang ini membubarkan parlimen dan buat PRU13. Ketika ini ATM dan PDRM sedang berperang dengan tentera Elit Sultan Kiram. Baru 8 hari aku ikut V2 pun dah mint...
by azkramm
20 Mar 2013, 14:49
Forum: Log Gunung
Topic: LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY2013 part 1 of 8
Replies: 1
Views: 274

LOG TRANS TITIWANGSA V2 .CNY2013 part 1 of 8

Log ini disediakan sebagai catatan perjalanan. Maklumat log adalah bersumberkan pengalaman beginner penulis dalam pendakian gunung-ganang. Harap mendapat tunjuk ajar dari abang-abang otai sekalian..Terima Kasih.. GOGO: Nature Explorer Sham Castello Tarikh: 08/02/2013 – 16/02/2013 Guide : Are-xam Ti...
by azkramm
14 Mar 2013, 11:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KINABALU CHALLENGE via MESILAU TRAIL V2 (23-25 April2013)
Replies: 0
Views: 1677

KINABALU CHALLENGE via MESILAU TRAIL V2 (23-25 April2013)

Berita baik! Ada 1 tempat kosong lagi..Siapa mau call 012-6641910 (ana)

3 hari 2 malam! RM xxx.00 Sahaja..gile MURAH!
Tarikh : 23-25 April 2013

Jangan lepaskan peluang mendaki ke puncak kinabalu dalam musim kering ni. Yes..1 seat sahaja. Sapa bayar dulu, dia dapat. Sekian dimaklumkan
by azkramm
08 Jan 2013, 10:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)
Replies: 14
Views: 4100

Re: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)

Salam, Berita baik! Masih ada 1 tempat kosong XPDC Gunung Tahan MERAPOH-KUALA! Tarikh : 21/01/2013 – 27/01/2013 Kos:RM350.00 sahaja Group : Nature Explorer XPDC Contact person : Syida 012-2399265, Sham Castello 012-6206087 Saya tak jadi ikut XPDC ni, jadi tempat saya dibuka kepada sesiapa yang berha...