Search found 90 matches

by cempedak
15 Aug 2007, 13:50
Forum: Stor Galeri
Topic: Finalist gambar kemsite : Pemenang ialah bingai
Replies: 52
Views: 10214

tahniah... :P
by cempedak
16 Jul 2007, 13:57
Forum: Kedai
Topic: Petzl tikka xp utk djual... SOLD!!!
Replies: 13
Views: 1501

gambo ada tk...nk nengok bleh...
by cempedak
14 Jul 2007, 13:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang- Gunung ke-6 paling mencabar di Malaysia?
Replies: 67
Views: 11191

...dengar2 slh satu faktor x leh tido kt puncak sbb faktor kbersihan. sapa yg buat keadaan mnjadi ktor tu...? so jgn la slh kn sesapa kalo x dibenarkn lg tido kt punck tu. dulu jgn kta kt puncak,kt base camp pun sma ktornya tp sekarg pihak tertntu da bnyk wat pmbersihan kwasan dan memantau aktiviti ...
by cempedak
14 Jul 2007, 13:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang- Gunung ke-6 paling mencabar di Malaysia?
Replies: 67
Views: 11191

setuju kt semabok...
apa2 pun semua gunung yg ada kt mna2,
ada keistimewaan nya tersndri.

:|
by cempedak
12 Jul 2007, 16:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom kite bersantai Gunung Nuang hujung minggu nie
Replies: 57
Views: 6394

:)
by cempedak
09 Apr 2007, 11:37
Forum: Khemah
Topic: Kursus Pendakian Gunung
Replies: 130
Views: 18631

apa barang2 yg perlu di bwa?....
by cempedak
26 Dec 2006, 11:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

hmmm...xpe la,ada ms yg sesuai nti pasti lg best trip tu.
bnyk sbbnya trek t'pksa ditutup,slh satu ialah faktor cuaca dan masalah bnjir yg melanda jhor...doakan sma2 semoga bnjir cpt surut. :|
by cempedak
22 Dec 2006, 13:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

amin...
by cempedak
20 Dec 2006, 18:28
Forum: Khemah
Topic: "dapur meletup, pelajar uia melecur" ...rasa2 kora
Replies: 57
Views: 11755

:)
by cempedak
20 Dec 2006, 18:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

apa2 pun hati2 yer handoo...hopefully cuaca pn ok.
semlm dgr2nya ada satu trip x dpt naik smp puncak coz hujan lbt sgt.
hmm...maybe next time :roll:
by cempedak
19 Dec 2006, 09:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

enjoy your trip handoo.... :P
by cempedak
12 Dec 2006, 20:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

mgkin msa tu guide yg b'kenaan x cukup latihan kot...xpe,yg lps biar lps ye orggunung...mgkin kita x mengalami situasi pndaki yg wat kepala sndiri...guide pn mnusia yg mkn nasi cm kita... :arrow: nape naik ikut resort tk b'baloi plak? for me,ok jer.... kpd korg yg akan naik december ni,just enjoy th...
by cempedak
07 Dec 2006, 19:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

siapa2 pun x kisah yg guide kita tp mstilah yg berpengalaman... apa2 pun setiap byarn yg dikenekan rsa2nya memadai dgn apa yg kita akan dpt ms mndaki nnti.. byaran permit adalah satu kemestian,yelah..nk msuk tmpat org mstilah minta kbnaran dulu..ye tak bkn apa,utk mnjamin kselamatan semua. ...hmm,tr...
by cempedak
06 Dec 2006, 19:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Sapa nak gi naik gunung jgn lupa mintak permit
Replies: 43
Views: 12247

:P
by cempedak
06 Dec 2006, 12:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

trek dr sagil skarg ok. view pun cntik2, kira puas ati ler kalo naik dr situ. aku rs pak long yg korg mksudkan tu mgkin dr resort nyer guide. kalo ya...orgnya agk b'umur tp msih kuat,umur dia x slp aku dlm 50an gk. dia pn slh seorg guide yg aku hormati hingga kini selain andak. p/s cincin yg andak p...
by cempedak
14 Nov 2006, 17:05
Forum: Khemah
Topic: "dapur meletup, pelajar uia melecur" ...rasa2 kora
Replies: 57
Views: 11755

btul tu amir...
selain drpd tu,semua climbers msti nk sumer trip yg telah dirancang berakhir dgn gmbira kn...bkn sebalik nya.
by cempedak
09 Nov 2006, 17:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

apa2 pun prepare je ongkos nya smada naik dr asahan or sagil.ala...xde la bnyk mna pun kalo share ngan m'ber.nmpk mcm bnyk nk kene kuar kn..xdelah...
yg pentig msti enjoy da trip ya! :)
by cempedak
03 Nov 2006, 12:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

moi tu melayu.pggil abg jer... kalo naik dr sagil nk trun asahan,aku suggest guna guide dr tmn negara je.xyah tukar guide sbb yg dr asahan pn under tmn negara that's why la... kalo guna guide dr resort,diorg akan bw msa naik jer,trun kene paggil guide asahan sbb guide dr resort bkn under tmn negara ...
by cempedak
01 Nov 2006, 16:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

handoo: kalo bg join,aku x kisah.aku tuggu korg kat sna je la eh...

sid: aku x pegi pun.xde member ar...nti2 la kot.rya ketiga aku gi ledang jap jmp member.

oranggunung: andak kenal ko, da tanya dia dahh...hehehe
by cempedak
31 Oct 2006, 16:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

handoo,
bila nk p ledang? nak join bleh ke?
by cempedak
31 Oct 2006, 16:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 77
Views: 13169

kalo naik ikut resort memg kene byran lbih skit tp xpe la eh kalo nk try naik dr situ..skali skala apa salahnya.
kalo naik dari resort saya suggest booking guide yg namanya andak,fauzee atau pak long. diorg memg best.bnyk experience gk la.
insyaallah perjalanan lancar...

:P
by cempedak
13 Oct 2006, 13:47
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Ucapan Selamat Hari Raya
Replies: 65
Views: 18695

slamat hari raya aidil fitri. semoga semuanya mncapai kemenangan di bulan ramadan dan meraikannya di bulan syawal dgn kadar yg sederhana. :P :P :P hati2 ms lik kmpung, jgn tau nak rush je...kang lain jd nya plak... semoga semua slamat pergi dan slamat blik... mnta ampun if ada yg x pueh ati kat den...
by cempedak
09 Oct 2006, 14:42
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Terima kasih semua!!
Replies: 50
Views: 11998

bett:nak wat camne.terpksa balik awal, m'ber da tuggu kat luar istana bdya.
lg pun lps tu ada lg event lain.
ok la tu,sana skit sni skit...hehehe
xpe la mybe next time eh...xde yg pntig 'bout me anyway...hik.. :lol:

sid: ha'ah biar la rhsia ye tak?
by cempedak
05 Oct 2006, 17:30
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Terima kasih semua!!
Replies: 50
Views: 11998

alamak still x sure yg mn satu sid.
xpe la mybe next time leh jmp in the next time nye event.

if dlm gmbr reramai tuh ko yg duk mn?tepi, atas, bwh, dpn, dr brapa from kiri or kanan?...
by cempedak
04 Oct 2006, 10:24
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Terima kasih semua!!
Replies: 50
Views: 11998

sid,
ko dtg eh...mn satu la ko ek...hehehe
by cempedak
04 Oct 2006, 10:22
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Terima kasih semua!!
Replies: 50
Views: 11998

tahniah to bett. walaupun asyik tanya je nama aku sapa hehehe...xpe fham..fham.. tima kasih gk kt tuan nye camera yg ntah sapa2 tu. bnyk sgt sruh masuk je aku pon msuk je la...x tau la kot sbenrnya gmbr aku tu out of focus ke... :D tima kasih kt sorg brader ni from jiwa kcau club,dpt kenal2. aku dt...
by cempedak
28 Sep 2006, 13:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Puncak Gunung Yang Paling Best
Replies: 103
Views: 14821

jojo,
dekat ngan umah?
umah ktne? hehehe...

rs nk try naik dr tmn negara & asahan..insyallah...
by cempedak
28 Sep 2006, 11:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana Part II Kensel!!
Replies: 102
Views: 15347

sid... aku lom pegi member aku yg gi. dia kata ok, utk relaxkan minda... aku bizi skit kat ofis,projek tgh run bnyk sbmission plak... ooo...ko keje kt dmnsara eh..keje apa eh?aku keje kt klana jaya. hmm...raya ni? bgus gk idea tu tp aku tk gi sana. lps2 tu baru nk trun sana dlm minggu ketiga syawal ...
by cempedak
28 Sep 2006, 10:47
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Majlis Berbuka Puasa
Replies: 107
Views: 20599

a'kum bett,
xde nama pon..booked utk dua org... :cry:
by cempedak
28 Sep 2006, 10:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Puncak Gunung Yang Paling Best
Replies: 103
Views: 14821

hehehe...
by cempedak
27 Sep 2006, 10:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Al Fatihah.kembalinya rakan kita menemui Ilahi
Replies: 38
Views: 12538

takziah di ucpkan utk keluarga dia..
al-fatihah...
by cempedak
13 Sep 2006, 13:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 8954

nak kenal gak ngan otai2 GO nih...nak ikut gak g mn2... :lol:
by cempedak
12 Sep 2006, 13:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 8954

huh...segan plak nk join coz sumernya otai2... :lol:
da la jarang mndaki takut pncit plak...
by cempedak
11 Sep 2006, 13:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Puncak Gunung Yang Paling Best
Replies: 103
Views: 14821

hehe...sm la kita xqtif
by cempedak
11 Sep 2006, 12:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 8954

tahniah semua.... :P
by cempedak
08 Sep 2006, 17:00
Forum: Khemah
Topic: ape perancangan untuk bulan ramadhan
Replies: 62
Views: 12872

assalamualaikum...
bnyk2 kn berzikir dan bersedekah di spnjg ramadhan...
insyaallah... :arrow:
by cempedak
08 Sep 2006, 16:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Takziah untuk seorang pendaki TransTT V1
Replies: 38
Views: 5675

assalamualaikum...
takziah utk syam.panjatkan doa stinggi mgkin &
sedekahkan al fatihah sebnyk mgkin.
semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tmptkan di dlm golongan org2 yg beriman.aminnn....

AL-FATIHAH....
by cempedak
07 Sep 2006, 14:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 8954

semoga sukses..! :arrow:

its ok mr.goh.mybe i'll join u next time. :P
by cempedak
06 Sep 2006, 20:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Puncak Gunung Yang Paling Best
Replies: 103
Views: 14821

puncak gng ledang pun ok gak.spnjang jln dari tmn bonsai nk ke pncak memg best tmbh lg kalo cuaca baik.sejuk mta memndang.
memg pncak dia tk brapa bsar tp ok gak la...

(mana2 gunung tu terlalu bsar, bila smp di pncak nya terasa diri ni kecil di sisi tuhan...syukur dgn ciptaan Nya...)
by cempedak
06 Sep 2006, 19:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G Sanggul 1673m 090906~100906
Replies: 64
Views: 8954

agak2 kalo dah masuk sumer kos(transport,tol,guide dll) brapa agaknya?
:roll: