Search found 14 matches

by Panharith
13 Jun 2017, 23:35
Forum: Galeri
Topic: Pertandingan fotografi
Replies: 4
Views: 2939

Re: Pertandingan fotografi

PUTRAJAYA 12 April – Perbada-nan Putrajaya (PPj) buat julung kali­nya menganjurkan pertan­dingan Fotografi Pelancongan Putrajaya 2017 yang bermula 1 April lalu hingga 7 Julai depan. Presiden PPj, Datuk Seri Hasim Ismail berkata, pertan­dingan itu bertujuan mempromosikan Putrajaya sebagai destinasi p...
by Panharith
13 Jun 2017, 23:33
Forum: Galeri
Topic: sunset kinabalu
Replies: 4
Views: 3259

Re: sunset kinabalu

Apabila anda ingin berehat dari kehidupan KK yang sibuk, nikmatilah matahari terbenam yang bagus dengan menghirup bir sejuk, jangan lupa untuk "cuci mata" melihat gadis-gadis HOT dari belakang cermin mata anda ... INI adalah tempat yang akan menjadi! 👍😉


Goldenslot
by Panharith
13 Jun 2017, 23:32
Forum: Galeri
Topic: Gambar perkhemahan hutan simpan Berembun, Negeri Sembilan
Replies: 3
Views: 1776

Re: Gambar perkhemahan hutan simpan Berembun, Negeri Sembilan

kalau hutan dara cmni, cmnelah hutan andartu :D :D :D



Goldenslot
by Panharith
13 Jun 2017, 23:31
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9476

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Tahniah kepada mereka yang berjaya ke puncak Rajah.... Kawan aku cakap memang cantik..
\


Goldenslot
by Panharith
13 Jun 2017, 23:29
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Di Jakarta.
Replies: 71
Views: 15983

Re: Kedai Outdoor Di Jakarta.

Aku pun nak tumpang tanya lokasi kedai2 outdoor kat bandung. Kalo buleh sesapa yg tau tolong bg info.





Goldenslot
by Panharith
13 Jun 2017, 23:28
Forum: Kedai
Topic: Lelong Arcteryx Altra 75
Replies: 12
Views: 5985

Re: Lelong Arcteryx Altra 75

meme mau tengok2 beg shahrul tp ongkos ngak ada...
bang nan, datang equine lah. ada stock arcteryx baru.

Goldenslot
by Panharith
13 Jun 2017, 23:27
Forum: Log Gunung
Topic: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua
Replies: 29
Views: 4691

Re: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua

sedara batman, penulisan awk mmg power laa..leh buat novel, part plg x leh blaa, lembaga itam menyerang sifu zul, tabik spring sama ini sifu..




Goldenslot
by Panharith
13 Jun 2017, 23:26
Forum: Klinik Gunung
Topic: History Tahan Trail_SWG09
Replies: 14
Views: 3844

Re: History Tahan Trail_SWG09

camtu kisahnye :D
informatif!!!



Goldenslot
by Panharith
13 Jun 2017, 23:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu via Mesilau - March 2014
Replies: 6
Views: 3529

Re: Gunung Kinabalu via Mesilau - March 2014

The Mount Kinabalu via Mesilau Trail an alternative trail to climb Mount Kinabalu beside from Timpohon Trail. Chances to spot the giant Pitcher plant very high, the plants grow on a steep hillside overlooking Mesilau East River. A number of other species, including N. burbidgeae, N. fusca, and N. ma...
by Panharith
13 Jun 2017, 23:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)
Replies: 6
Views: 4713

Re: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Panharith
13 Jun 2017, 23:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR
Replies: 5
Views: 3478

Re: GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Gunung Bubu yang terletak di Ulu Kenas, Kuala Kangsar Perak, berketinggian 5436 ft (1657 meter) antara gunung yang cukup terkenal kerana mempunyai pelbagai 1001 kisah misteri dan merupakan gunung yang kaya dengan pelbagai khazanah alam yang tersendiri, Gunung Bubu antara gunung yang diberikan gelara...
by Panharith
13 Jun 2017, 23:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Raung (3332M)
Replies: 7
Views: 4798

Re: Xpdc Gunung Raung (3332M)

Ia hebat !!! Terima kasih atas maklumat!!!!!



Goldenslot
by Panharith
13 Jun 2017, 23:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Rinjani 2014
Replies: 5
Views: 3559

Re: Xpdc Gunung Rinjani 2014

Indonesia, negara yang selama ini saya tinggali, memiliki 500 gunung api. 129 di antaranya merupakan gunung api yang aktif. Jajaran gunung api tersebut disebut cincin api Pasifik (Ring of Fire). Menyebar 7.000 km di sepanjang sabuk vulkanik mulai dari Sumatra, Jawa, Bali, Nusa Tenggara, kemudian ber...