Search found 39 matches

by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BEREMBUN, LATA LANSIR & AIR TERJUN CEMERONG
Replies: 2
Views: 2670

Re: GUNUNG BEREMBUN, LATA LANSIR & AIR TERJUN CEMERONG

Dijangka sampai di Bandar Muktafi Billah Shah. 0600 Solat subuh dan sarapan pagi. 0730 Sambung perjalanan ke Pejabat Renjer di Cemerong.0900 Mulakan pendakian ke Gunung Berembun. 1200 Dijangka sampai di Kem Balak, rehat,makan tengahari dan solat zuhur. 1400 Teruskan perjalanan ke Kem Y dan Lata Lans...
by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Open Trip Mt.Ijen-Raung Puncak sejati 3344 mdpl
Replies: 2
Views: 5778

Re: Open Trip Mt.Ijen-Raung Puncak sejati 3344 mdpl

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013
Replies: 20
Views: 6287

Re: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kinabalu Western Plateau xploration
Replies: 9
Views: 3642

Re: Kinabalu Western Plateau xploration

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TREK LAGENDA...GUNUNG CHAMAH & ULU SEPAT
Replies: 10
Views: 3496

Re: TREK LAGENDA...GUNUNG CHAMAH & ULU SEPAT

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Rinjani 2014
Replies: 5
Views: 2342

Re: Xpdc Gunung Rinjani 2014

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Raung (3332M)
Replies: 7
Views: 3379

Re: Xpdc Gunung Raung (3332M)

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu via Mesilau - March 2014
Replies: 6
Views: 2245

Re: Gunung Kinabalu via Mesilau - March 2014

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Lionel Messi
05 Mar 2018, 22:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)
Replies: 6
Views: 3270

Re: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)

Gunung kedua tertinggi di Malaysia ini boleh didaki dari 3 jalur, iaitu dari jalur Tambunan, Sinua dan dari Apin-Apin. Saya bersama teman-teman yang diketuai oleh Deeno mendaki gunung ini pada March 2011 dari jalur Tambunan. Kami menaiki pancuan 4 roda dari Kota Kinabalu ke Tambunan yang mengambil m...
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:55
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 3268

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Bebaru ni ada dengar berita orang nak ke Mekah dengan Bas, Naik Moto dan 4 WD. Saya mencadangkan dengan Truck kerana membawa penumpang dan muatan yang lebih sebab kita berkemah dan makan secara masak sendiri. Orang yang dicadangkan mesti ada kemahiran Memandu Truck Tentera atau Lori Bawa Ayam. Santa...
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:55
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Kekal aktif ketika haid
Replies: 39
Views: 11522

Re: Kekal aktif ketika haid

Menurut Pakar Perunding Obstetrik dan Ginekologi (O&G), Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Prof. Madya Dr. Jamiyah Hassan, haid bukan penghalang untuk seseorang wanita melakukan aktiviti lasak

กำถั่ว/color]
RedDragon
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:54
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: sunyi sepi
Replies: 75
Views: 14498

Re: sunyi sepi

sumbung gile kontena yg nek beskal kat basecamp nuang arituh

สล็อต ออนไลน์
HolidayPalace
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:52
Forum: Isu & Gossip
Topic: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??
Replies: 44
Views: 7390

Re: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??

aaa ah... apalah rasa nya klu tidak berkuah kan maggi... huaahaahaaa... lagi satuh rahsia maggie adalah untuk di tunjuk tunjuk, pasal murah... haahaha powerbar, pisang, nasik impit, kurma dalcha kambing bagai kami makan nyorok dalam khemah haahaaahaahahaa... kan dah kantoi HolidayPalace Genting Crown
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:50
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 9374

Re: pemilik haversack KARRIMOR

aaa ah... apalah rasa nya klu tidak berkuah kan maggi... huaahaahaaa... lagi satuh rahsia maggie adalah untuk di tunjuk tunjuk, pasal murah... haahaha powerbar, pisang, nasik impit, kurma dalcha kambing bagai kami makan nyorok dalam khemah haahaaahaahahaa... kan dah kantoi

RedDragon
RoyalRuby
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:49
Forum: Khemah
Topic: Menu semasa Camping dan hiking
Replies: 6
Views: 13322

Re: Menu semasa Camping dan hiking

Disini saya mohon sedikit penjelasan atau pencerahan dari warga GO. Iaitu meninggalkan solat jumaat kerana outing.
Semoga dengan penjelasan atau pandangan dari semua pihak dapat memberi pulangan yang amat berharga dan dapat menjaga agama kita, insyaAllah.

Gclub
สูตรบาคาร่า
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:48
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 6598

Re: Outing pada hari Jumaat

Disini saya mohon sedikit penjelasan atau pencerahan dari warga GO. Iaitu meninggalkan solat jumaat kerana outing.
Semoga dengan penjelasan atau pandangan dari semua pihak dapat memberi pulangan yang amat berharga dan dapat menjaga agama kita, insyaAllah.
Genting Crown
ผ่าน เว็บ B2BET
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:47
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 18917

Re: Sembang Fotografi

mula nak dapatkan 5 second tapi guna nd8 hanya leh dapat 2 - 3 second aje che mat.
kalau pakai ND400 sure bleh dapat 5 second
nak beli pun hu hu utk 77mm mahal sikit laa....

RoyalRuby
ทาง เข้า D2BET
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:47
Forum: Kedai
Topic: Suunto Core Alu Pure White + Free Strap + Box + Warranty
Replies: 1
Views: 988

Re: Suunto Core Alu Pure White + Free Strap + Box + Warranty

Gile dh berabuk thread ni..hahaha.. :lol: Td aku duk belek2 laman web SKMM utk renew lesen, pasti aku ternampak ade soklan2 utk SOP yg aku rasa elok utk org lama dan org baru tgk. Yg pasti soklan tu mst ade tny dlm exam..sgt menarik utk dibaca Sila tgk dlm bahagian spectrum/FAQ.. Royal1688 สมัคร D2B...
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:46
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATEUR (AMATEUR RADIO) - IV
Replies: 102
Views: 3613

Re: RADIO AMATEUR (AMATEUR RADIO) - IV

flea market kat amcop mall ke? ade jual radio murah2 ka? dh ade kekawan 2-3 orang minat mau main radio....mau pegi MARES ke? kena join da clud dulu ka? camana mau jumpa otai radio ? sy duk area KL dan PJ sape2 bleh roger... tinggalkan num kontek?


สล็อต ออนไลน์
HolidayPalace
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:45
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Dunia Climbing
Replies: 53
Views: 2385

Re: Dunia Climbing

nk kongsi ngan korg pasal dunia mendaki ni,dari pengenalan,alat,climbing calls dan segala macm lagi yg berkaitan climbing.ni sebenarnya modul aku tulis dulu masa kat SRCUTM,mungkin byk yg kurang.mintak kawan2 sume tokok tambah ye :)

กำถั่ว/color]
RedDragon
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:44
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"anda
Replies: 49
Views: 2428

Re: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"anda

Pisau ini terserahlah kepada anda untuk menentukan kesesuaiannya. Besar atau kecil itu tidak menjadi masalah. Pilihan yang yang terbaik ialah yang berkualiti dan terbukti ketahanannya. Jika boleh cari yang boleh lipat kerana menjimatkan ruang dalam compartment beg galas disamping itu ia lebih selama...
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:43
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: snake bite
Replies: 41
Views: 5375

Re: snake bite

-pernafasan kena kontrol
-jantung mengepam darah yg dicemari bisa ke seluruh badan
เกมส์ สล็อต/color]
Genting Crown
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:41
Forum: Pandu Arah
Topic: GPS map untuk android phone
Replies: 10
Views: 738

Re: GPS map untuk android phone

kikiiii..... adik idan tokey besar kat selanor tuh.... takyah jejauh hiihiiii.... kamu nak rebus rengas api pon dia ada haahaha...
บาคาร่าออนไลน์
RoyalRuby
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:39
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mintak tolong - Koordinat gunung G12
Replies: 13
Views: 3890

Re: Mintak tolong - Koordinat gunung G12

kikiiii..... adik idan tokey besar kat selanor tuh.... takyah jejauh hiihiiii.... kamu nak rebus rengas api pon dia ada haahaha...
HolidayPalace
Royal1688
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip Lantang Nepal Autumn 2014 & Everest Mountain Flight
Replies: 4
Views: 2635

Re: Trip Lantang Nepal Autumn 2014 & Everest Mountain Flight

kikiiii..... adik idan tokey besar kat selanor tuh.... takyah jejauh hiihiiii.... kamu nak rebus rengas api pon dia ada haahaha...
HolidayPalace
Royal1688
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:35
Forum: Klinik Gunung
Topic: sakit lutut
Replies: 41
Views: 1960

Re: sakit lutut

kikiiii..... adik idan tokey besar kat selanor tuh.... takyah jejauh hiihiiii.... kamu nak rebus rengas api pon dia ada haahaha...
HolidayPalace
Royal1688
by Lionel Messi
01 Mar 2018, 21:35
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 158221

Re: Please register here

kikiiii..... adik idan tokey besar kat selanor tuh.... takyah jejauh hiihiiii.... kamu nak rebus rengas api pon dia ada haahaha...
HolidayPalace
Royal1688
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 11:28
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 3729

Re: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. http://bit.ly/2CI4gLO http://bit.ly/2ESK4Jj http://bit.ly/2CHCuiH http://bit.l...
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 11:26
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn eBAY
Replies: 9
Views: 3217

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn eBAY

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 11:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bangkai Kapalterbang
Replies: 140
Views: 28831

Re: Bangkai Kapalterbang

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 10:51
Forum: Khemah
Topic: Alfatihah : Zaidi Bidin dah meninggal dunia
Replies: 39
Views: 8009

Re: Alfatihah : Zaidi Bidin dah meninggal dunia

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 10:50
Forum: Surau
Topic: Perkongsian ilmu bersama ahli gunung
Replies: 21
Views: 4824

Re: Perkongsian ilmu bersama ahli gunung

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 10:42
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 144584

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 10:37
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 3729

Re: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. http://bit.ly/2CI4gLO http://bit.ly/2ESK4Jj http://bit.ly/2CHCuiH http://bit.l...
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 10:37
Forum: Data Gunung
Topic: Pembukaan Bilik GPS GO...tuk keahlian...
Replies: 30
Views: 1600

Re: Pembukaan Bilik GPS GO...tuk keahlian...

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 10:10
Forum: Log Gunung
Topic: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua
Replies: 29
Views: 2059

Re: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 10:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ingin menyumbang untuk Gunung Online?
Replies: 28
Views: 11054

Re: Ingin menyumbang untuk Gunung Online?

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace
by Lionel Messi
27 Feb 2018, 10:08
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Senarai nama Kelab & Team Outdoor
Replies: 153
Views: 54411

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Personally aku mmg puas hati sangat-sangat... tak kisah lah nak kata aku syok sendiri ke hapa ke... tapi aku sebagai pengerusi malam gala go rasa sangat teruja dan tak sangka dapat hasil yang over expectation aku sendiri. Royal1688 RoyalRuby Genting Crown Gclub RedDragon HolidayPalace