Search found 225 matches

by deep purple
07 Nov 2014, 08:02
Forum: Kedai
Topic: Barang outdoor untuk di jual
Replies: 6
Views: 3222

Re: Barang outdoor untuk di jual

merah mcm salomon xt hornet saya yg dh beraksi di beberapa trail spt nuang via loloh & kinabalu (2 minggu lps). tp salomon tu saiz UK 8.5, US 9 & EUR 42 2/3...so boot tnf tu are plain to big for me :? ...btw thanx 4 sharing the info... :) "WHEN YOU WAKE UP, GET UP. WHEN YOU GET UP, DO SOMETHING." ht...
by deep purple
06 Nov 2014, 14:31
Forum: Kedai
Topic: Barang outdoor untuk di jual
Replies: 6
Views: 3222

Re: Barang outdoor untuk di jual

Hiking boots The North Face mens Havoc Mid GTX XCR Color TNF Red/Black. Size US 11. Condition baru pakai sekali sahaja. Dtg dgn kotak. RM450 Pakai sekali tu trekking kt mane? Tlg berikan gak size UK, JPN & EUR Thanx "IF EVERYONE IS THINKING ALIKE, THEN SOMEBODY ISN'T THINKING" ~ GEORGE S. PATTON ht...
by deep purple
16 Oct 2014, 15:17
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)
Replies: 6
Views: 3033

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

CarSharF wrote:Bukit Ulu Pilah ini dengan dengan kampung Gunung Pasir, Seri Menanti, kan?
:? ...x pasti plak

http://phototrek.wordpress.com

"INTO THIN AIR"
by deep purple
15 Oct 2014, 08:16
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)
Replies: 6
Views: 3033

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Assalamualaikum sdr Kenoi, trek log (purata masa yang diambil utk smpi ke puncak) tidak dinyatakan secara detail. Mungkin yg ni boleh bantu. Saya copy direct dpd blog sy utk dptkn ms treking dr trailhead ke puncak. :oops: Jam di tangan menunjukkan ke pukul 10.30 pagi tatkala kami meniti batu-batu su...
by deep purple
12 Oct 2014, 23:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)
Replies: 6
Views: 3033

Re: Info Bukit Ulu Pilah (911 mdpl)

Assalamualaikum... :D harap refer pd blog saya yg dh lama x update tu...ada artikel psl gunung/bukit ni...dh lama daki tmpt tu (2007) bersama2 budak2 SIRIM dgn menggunakan guide org kampung Ulu Pilah sdri...but to tell you the truth, it wasn't much of a place...puncaknya pun dikelilingi pokok tinggi...
by deep purple
15 Sep 2014, 22:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MOUNT KINABALU via MESILAU TRAIL March 2015 (RM900.00 3d2n)
Replies: 2
Views: 2621

Re: MOUNT KINABALU via MESILAU TRAIL March 2015 (RM900.00 3d

Assalamualaikum... 8)

I'd be there myself from 21st till 25th October 2014 bringing nearly 30 hikers which are mostly newbies...

Good luck to you all... :D

"EVERY DAY CAN BE AN ADVENTURE..."

http://phototrek.wordpress.com
by deep purple
05 Jun 2014, 08:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon , 3 rd highest peak Sabah/Msia
Replies: 16
Views: 6128

Re: Gunung Tambuyukon , 3 rd highest peak Sabah/Msia

cvlchin wrote:Tambuyukon is HARSH.
Tambuyukon might be harsh but the Kinabalu view from its peak is awesome... :D

"IF YOU WANT SOMETHING NEW, YOU HAVE TO STOP DOING SOMETHONG OLD..."

http://phototrek.wordpress.com
by deep purple
04 Apr 2014, 22:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)
Replies: 17
Views: 5905

Re: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)

En Azlee wrote:alaa bang,santai2 je..
8) trip ni mmg menarik...InsyaAllah kalau ada kesempatan sy sdri nk try...boleh photoshooting...puas2 gud luck 2 u all... :D

"I'M BLOWN AWAY BY THE BEAUTY OF THE VIEW FROM THE TOP..."

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
31 Mar 2014, 11:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)
Replies: 17
Views: 5905

Re: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)

Fuih!! takut tengok trip Encik Azlee kitaaaa... hahahah x takut dgn trip tp takut nk join...hehe :D ...umur dh setengah abad ni x brani nk main hardcore2...20 - 21 sept sy bwk group gi kinabalu gak tp main timpohon-timpohon aje... "THE FUTURE ISN'T SET IN STONE. THINGS CHANGE" http://phototrek.word...
by deep purple
17 Oct 2013, 10:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Malaysian Backpackers Annapurna Base Camp Expedition 2013
Replies: 9
Views: 4792

Re: Malaysian Backpackers Annapurna Base Camp Expedition 201

sany ADALAH alger wrote:16 hari??

mak oi lameeeeee
8) 16 hari x lama bro...kalau EBC & KP, trekking aje mau makan 15 hari...yg ni baru 9 hari... :)

"LOLITA" ~ LED ZEPPELIN

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
02 Oct 2013, 11:37
Forum: Peralatan
Topic: 2nd shoes hiking
Replies: 1
Views: 351

Re: 2nd shoes hiking

Pada saya, tiada konsep 2nd hiking shoes; maaf, saya rasa 2nd shoes hiking tu tergolong dalam grammatical mistake :) Saya bawa sandal Teva, x kira la model apa pun sbg backup terutamanya kalau gi Tahan sbb banyak buat river crossing. Teva, saya fikir selesa dipakai terutamanya yang guna spider rubbe...
by deep purple
20 Mar 2013, 08:12
Forum: Galeri
Topic: Gunung Kerinci 2013
Replies: 14
Views: 4147

Re: Gunung Kerinci 2013

Image
Denan wrote:dia punya bayang tebaik bang... pyramid.
Fenomena ni ada kat puncak Kinabalu... :)

"I HAVE NO SPECIAL TALENTS. I AM ONLY PASSIONATELY CURIOUS" ~ALBERT EINSTEIN~

http://phototrek.worspress.com/
by deep purple
19 Mar 2013, 10:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinci Part 3
Replies: 7
Views: 2507

Re: Xpdc Gunung Kerinci Part 3

Thanx bro :)

"TODAY IS ONLY YESTERDAY'S TOMORROW"

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
14 Mar 2013, 08:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinci Part 3
Replies: 7
Views: 2507

Re: Xpdc Gunung Kerinci Part 3

Assalamualaikum...
faisall wrote:Tarikh :21.12.2013 Hingga 26.12.2013
time ni cuaca ok ker? 8)...sbb kalau hujan mesti nangis punyer :cry:

"TAKE NOTHING ON ITS LOOKS; TAKE EVERYTHING ON EVIDENCE. THERE'S NO BETTER RULE."

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
28 Feb 2013, 07:53
Forum: Isu & Gossip
Topic: Compressed Trip
Replies: 16
Views: 4892

Re: Compressed Trip

Bergantung kepada tujuan mendaki gunung. Kalau memang dah memang nak berlumba, rempit lah. Kalau saya naik gunung nak pandang dan lihat, yang jarang jarang kita dapat lihat, ambillah masa sebaiknya menikmati pemandangan ini. Bila lagi nak sampai sini, Di Semenanjung sahaja ada 262 gunung, Kalau iku...
by deep purple
07 Feb 2013, 12:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013
Replies: 20
Views: 7794

Re: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013

Penyertaan Dah close sebab dah penuh... 8) Itinerary roughly cmni: 5/7/13: naik flight dr LCCT kol 9.20 pm & smpai KK kol 11.40 pm. Lepak kt airport tunggu siang :( 6/7/13: kol 8.00 am naik van & berhenti breakfast kt mana2 yg patut. Pastu bertolak ke Kundasang, makan or tapau lunch. Gerak ke padang...
by deep purple
05 Feb 2013, 09:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013
Replies: 20
Views: 7794

Re: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013

Assalamualaikum,

Saya gi 5-9 julai 2013...mesilau - low's peak - timpohon gate :D
dovemerpati wrote:ada kosong lagi ker? pakej termasuk tiket ker??
Rasanya x masuk flight ni... :?

"EVERY TRAIL HAS ITS END, AND EVERY CALAMITY BRINGS ITS LESSON"

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
11 Jan 2013, 15:39
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4957

Re: Kathamandu

mohdariff wrote:Kembara deep purple memang hebat!!!
TQ bro... :D

saya anggap ini trip trekking terbaik yang pernah saya tempuh walaupun memakan masa 15 hari...x rasa boring sebab sibuk layan view dgn amek gambar... :wink:

"DREAM AND MAKE ALL YOUR DREAMS COME TRUE..."

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
11 Jan 2013, 11:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 4522

Re: Trek gunung tahan paling lama?

Fuhhh mmg terkejut gak la jumpa serigala kat hutan malaysia. pasti bukan anjing hutan ke? confirm bro... :o saya prnh jumpa...halau2 x mau pegi so member campak roti Gardenia sbb kesian tengok muka dia sedih semcm,...lps satu, satu - last2 7 keping baru dia blah "WISHING WELL" http://phototrek.word...
by deep purple
11 Jan 2013, 11:37
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4957

Re: Kathamandu

mohdariff wrote:Masa pergi dulu berapa kos keseluruhan?
oppss lupa plak! :o

masa gi dulu all in dlm RM4K++.. :)

"IMPOSSIBLE IS NOTHING"

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
11 Jan 2013, 11:32
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4957

Re: Kathamandu

AMS tu apa? Pernah kena pening gila,muntah2 masa naik Kinabalu. Bila turun sikit dari Laban Rata terus ok.Itu AMS ke? AMS ler tu... :) kalau dekat area2 Himalaya, kalau x rawat, AMS leh jadik HAPE (High Altitude Pulmonary Oedema) & kalau extreme cases leh kena plak HACE (High Altitude Cerebral Oede...
by deep purple
07 Jan 2013, 10:39
Forum: Kedai
Topic: karrimor jaguar st 75-95 untuk dijual
Replies: 1
Views: 1403

Re: karrimor jaguar st 75-95 untuk dijual

ngape nk tolak bro?... :o

http://phototrek.wordpress.com/

"LIFE IS SHORT. THE TRAIL IS LONG. BEST WE KEEP MOVING."
by deep purple
07 Jan 2013, 10:35
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4957

Re: Kathamandu

Assalamualaikum, :D Saya & member2 pegi dulu 21 hari -15 hari trekking EBC & KP, baki 6 hari tu utk standby apa2 yg patut. Kami pergi masa musim bunga nak masuk musim panas tapi kat Kala Patthar suhu di awal pagi sebelum matahari naik cecah -6 darjah Celsius! :o Bila tanya kat guide pasal salji dan ...
by deep purple
18 Oct 2012, 11:37
Forum: Kedai
Topic: WTS: BNWT Macpac Pursuit (SOLD)
Replies: 2
Views: 1330

Re: WTS: BNWT Macpac Pursuit

salam bro.

urusniaga dalam apa? :? ...Euro, Yen, RM, $, Peso?...

"WHAT A CRUEL WAY TO KILL A MAN...KILLING HIM THROUGH HIS HOPES..."

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
10 Oct 2012, 09:53
Forum: Isu & Gossip
Topic: Compressed Trip
Replies: 16
Views: 4892

Re: Compressed Trip

Mt. climbing has to be a round trip. Ethics, Planning and focus are the main points. The mountain decides whether you climb or not. The art of mountaineering is knowing when to go, when to stay, and when to retreat. ”- Ed. Viesturs salam, cerita bab retreat ni memang pernah berlaku pada trip saya.....
by deep purple
28 Sep 2012, 16:56
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact 65+10 (SOLD)
Replies: 6
Views: 2080

Re: Dueter Air Contact 65+10

bro ada cadangan model osprey yang sesuai ?[/quote] Saya guna Osprey Aether 60 dan untuk daypack Osprey Talon 11. Osprey Aether memang comfortable, stkt ni paling lama Chemerong/Lasir /Berembun - 3 hari 2 malam. Satu lagi pack ni ringan, 2 kg aje compared to Jaguar 55 + 20 saya yang mencecah 3.5 kg....
by deep purple
28 Sep 2012, 11:44
Forum: Kedai
Topic: Dueter Air Contact 65+10 (SOLD)
Replies: 6
Views: 2080

Re: Dueter Air Contact 65+10

azkramm wrote:sebab nak dijual : nak upgrade ke beg OPSREY. he he he he he
salam,

boleh btau nk migrate ke OSPREY apa, bro? :D

"FLIGHT OF ICARUS" ~IRON MAIDEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
07 Aug 2012, 12:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bezanya...
Replies: 8
Views: 3254

Re: Bezanya...

8) Salam Ramadhan pada semua...

Ikut aje amalan Rasulullah S.A.W.; berbuka HANYA dengan buah kurma dan air kosong. Pahala dapat, berkat pun dapat... :)

"TO LOVE SOMEONE IS TO BE HATED BY ANOTHER..." ~WILLIAM SHAKESPEARE~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
08 Jul 2012, 22:49
Forum: Klinik Gunung
Topic: The Wrong Way Top 52 Hiker Mistakes
Replies: 14
Views: 1604

Re: The Wrong Way Top 52 Hiker Mistakes

[quote="orga"]Aqu google translate je la..nnt repair sendiri.. :lol: [quote]DI RUMAH 1. Menanam RESERBOR ANDA Flubs beberapa lebih menjengkelkan daripada pundi air bocor yang menyerap pek anda pada drive untuk trailhead. Ia berlaku apabila tekanan gear lain terhadap injap gigitan meletup ia terbuka....
by deep purple
12 Jun 2012, 14:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 10626

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

congrats lili & line-up :D dah lama x naik ledang ni, last pun 4-5 tahun lepas bawak reporter yang buat coverage untuk ledang challenge dulu rajin gak buat trans, naik ikut Asahan pastu turun ikut Sagil...dulu x payah guna guide, trekking buat lepas tgh malam & sampai kat Sagil pun dah petang... Led...
by deep purple
08 May 2012, 22:22
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???
Replies: 19
Views: 5680

Re: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???

erks... cam xderk bende jerk nak overnite kat Bako.. tapi klu reramai wat BBQ mungkin best kot... masa gi dulu jumpa proboscis monkey & jumpa sarang kelulut :D ...bab sarang kelulut ni dah lama trekking kt semenanjung tp x prnh jumpa :o ...tp masa tu bateri kamera plak habis, x dpt nk amek gambar :...
by deep purple
05 May 2012, 22:34
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???
Replies: 19
Views: 5680

Re: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???

gud luck zam... :D kat cultural village tu pun best... :) saya plan nk buat comeback kt santubong & bako, tp x tau lagi bila...esp bako sbb masa gi dulu x overnite...rugi plak rasanya... :) http://phototrek.wordpress.com/ "WHAT A CRUEL WAY TO KILL A MAN...KILLING HIM THROUGH HIS HOPES..." ~WILLIAM S...
by deep purple
04 May 2012, 15:51
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???
Replies: 19
Views: 5680

Re: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???

InsyaAllah selamat...

tp kalau boleh bwk lah back up... :)

http://phototrek.wordpress.com/

"ALEXANDER THE GREAT" ~IRON MAIDEN~
by deep purple
27 Apr 2012, 11:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Insiden di Gunung Nuang
Replies: 15
Views: 5443

Re: Insiden di Gunung Nuang

[quote] Pertembungan Antara Mistik Dan Realiti Di Gunung Nuang By ondscene on March 11th, 2012 Nota – Kes ini ada unsur mistik. Gunakan penilaian anda secara bijaksana untuk memahami kisah di dalam kes ini. Ia seperti diceritakan oleh rakan mangsa kepada saya. boring lah....sket2 mistik...sket2 mis...
by deep purple
27 Apr 2012, 11:33
Forum: Surau
Topic: malaikat maut-70x dlm sehari memerhati wajah kita
Replies: 2
Views: 1841

Re: malaikat maut-70x dlm sehari memerhati wajah kita

terima kasih bro atas peringatan... :)

"IN GOD WE TRUST"

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
18 Jan 2012, 10:24
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 9627

Re: Ade sape2 tau..

matsaiko wrote:kalo dpt tangkap cicak tu,bole jual mcm cicak tokek tak bang? kalo bole jual sy nak joim lah :lidah:
soalan terakhir/ke-8 untuk program "WHERE THE MONEY DROPS"...hehe :lol: :lol: :lol:

"ALEXANDER THE GREAT" ~IRON MAIDEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
22 Dec 2011, 08:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mendaki Gunung Kinabalu (Tarikh: 11-13 May 2012)
Replies: 3
Views: 1766

Re: Mendaki Gunung Kinabalu (Tarikh: 11-13 May 2012)

salam,

Ngape x trekking ke Gunting Lagadan ikut Mesilau setelah bermalam kt Bishop's Head RH? I'm a bit curious... :? :o 8)

"DEJA VU" ~YNGWIE MALMSTEEN~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
01 Dec 2011, 14:59
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???
Replies: 19
Views: 5680

Re: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???

manalah pegi sahabat (anokskila) yang bukak thread ni?!...mcm x minat aje dgn santubong ni???... :tembak:

"EVERY HERO BECOMES A BORE AT LAST" ~RALPH WALDO EMERSON~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
29 Nov 2011, 09:51
Forum: Isu & Gossip
Topic: gunung senyum dah di tutup
Replies: 5
Views: 2060

Re: gunung senyum dah di tutup

semalam LEDANG, hari ni SENYUM, esok apa plak ya?!... :shock: :? :cry:

"THE DANCE" ~URIAH HEEP~

http://phototrek.wordpress.com/
by deep purple
25 Nov 2011, 10:28
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 1468

Re: tracking pole

Jumpa satu lagi kegunaan Trekking poles Sebagai tempat mount camera (terutama bila ada view baik dan tak ada member nak jadi cameraman) 8) 8) 8) http://inthewild.joby.com/pictures/gallery/page:1/tag:useful/id:71 kalau guna campact camera boleh lah tapi kalau guna dslr terutamanya yang high end teru...