Search found 1332 matches

by Freelance
06 Jun 2013, 16:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tapis (18 Julai-19 Julai 2009)
Replies: 4
Views: 2357

Re: Gunung Tapis (18 Julai-19 Julai 2009)

shahrul wrote:trip ni jadi ke? :lidah:
amboi sampai sini ko cari akak.. hehehe!!!
by Freelance
04 Apr 2013, 11:55
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Re: G.O Basecamp 2013
Replies: 36
Views: 24740

Re: G.O Basecamp 2013 notice

tunggu SPR wat pengumuman... kalo date tu pilihanraya.. pihak kami akan tunda ke tarikh lain.. harap maklum
by Freelance
22 Jan 2013, 20:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 9204

Re: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

jero wrote:Dah lama nak buat sejak tahun 2002, tak sempat sampai sekarang. Tahniah mana dah pegi!
terimakasih.. jenuh gak melayan 10 puncak ni... tak pe. .insyallah ada kudrat, ada masa, ada wang.. leh g.. jalan je.
by Freelance
22 Jan 2013, 20:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 9204

Re: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

Denan wrote:tahniah2... tahun depan trip ni buat g info2 le ye kak :mrgreen:
boleh je.. hehehe!!
by Freelance
22 Jan 2013, 20:33
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop
Replies: 12
Views: 17262

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

http://www.facebook.com/baby.snowdrop http://img805.imageshack.us/img805/7910/padv.jpg Uploaded with ImageShack.us sesiapa yang ada menggunakan pad cloth ni sila angkat tangan.. :keke: pad ni diperbuat dari kain.. mcm2 jenis kain ada.. sila tgk dlm tag yang dilinkkan. pad yang mesra alam.. so tak p...
by Freelance
22 Jan 2013, 20:23
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop
Replies: 12
Views: 17262

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

Melati..lama tak jengah GO.. hehehe!! baru tenguk ni..
by Freelance
08 Oct 2012, 13:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 9204

Re: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

Alhamdulllah trip transjelawang success - 10 puncak Trans Jelawang - 10 Puncak Line up Ad - Gaid K.Lily - Gogo Daya Diod Yaya Happy Asaida saida Syazwani Zuki Wani Lapore Mohd lapore 1. Gunung Kob -1,240m - (16/9/2012) Hari 1 - Tidur Gua Lie 2. Gunung Baha - 1,450m -(17/9/2012) Hari 2 3. Gunung Ayam...
by Freelance
07 Sep 2012, 16:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 5002

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

Am.. kalo tak ramai orang ..postpone lah hehehe!! akak pun nak g..tapi time ni akak pun wat trip sendiri time ni..
by Freelance
07 Sep 2012, 16:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 9204

Re: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

Sesiapa berminat nak g transjelawang.. masih ada kekosongan lagi..
by Freelance
12 Jun 2012, 12:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

Alhamdulillah trip gunung ledang success.. :minum: selamat g dan balik.. terimakasih kepada kawan2 yang ikut trip lily ke ledang.. Line up seramai 11 orang.. lily mintak maaf banyak2 sekiranya ada cacat cela, terkurang/terlebih, terkasar bahasa, terlebih gurauan... insyallah kita bertemu lagi di lai...
by Freelance
12 Jun 2012, 12:23
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 12900

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Trip saya baru je lepas naik gunung Ledang... alhamdulillah sampai kt puncak ledang..
by Freelance
19 May 2012, 10:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)
Replies: 275
Views: 25725

Re: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)

jk nabil wrote:terbaikk!!!kalau kne tarikh gua support!!!lu org duduk diam jew....bia "ngai" yg tebas!!kakakakakakka
Nabil .bila mau bawak akak g lak.. :mrgreen:
by Freelance
19 May 2012, 10:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

PENYERTAAN TELAH DITUTUP
by Freelance
19 May 2012, 10:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

assalamualaikum...alhamdulillah baru je selesai trip kitorang ;) trip santai-santai mak limah je.. mendaki Ledang ni skrg dah mahal.. macam2 nak kena bayar permit mendaki & guide mmg wajiblah.. tambah bayaran utk konservasi la, tapak khemah, insurans, deposit sampah mcm tu.. harap2 kak lily dah pre...
by Freelance
17 May 2012, 14:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

ESOK LAST CONFIRM.. SAPE BERMINAT SILA ROGER2 SAYA K..
by Freelance
17 May 2012, 14:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

mohdariff wrote:Jika sy datang sendiri ke Ledang pg sabtu itu caj macam mana ya? Sebab kg
memang di Muar, so masa tu cuti jadi memang ada di Muar. Berminat nak join trip
ni.
sila pm saya ..atau call saya...
by Freelance
17 May 2012, 14:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

assalamualaikum...alhamdulillah baru je selesai trip kitorang ;) trip santai-santai mak limah je.. mendaki Ledang ni skrg dah mahal.. macam2 nak kena bayar permit mendaki & guide mmg wajiblah.. tambah bayaran utk konservasi la, tapak khemah, insurans, deposit sampah mcm tu.. harap2 kak lily dah pre...
by Freelance
08 May 2012, 12:28
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2: Daytrip dari KL
Replies: 17
Views: 5296

Re: Gunung2: Daytrip dari KL

somphop. minggu lepas akak g Gunung Hitam.. gunung hitam ni masuk dari Kg Paya Lebar.. selepas hutan lipur air terjun gabai..Gunung hitam akak dah naik 2 kali.. starting point lain tempat ..kira akak dah merasa 2 pintu masuk ke trek gunung hitam.. Gunung hitam tak de beirup dan tak de view.. Gunung...
by Freelance
08 May 2012, 12:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 9204

Re: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

Sesiapa berminat nak g transjelawang.. dah boleh wat deposit secara ansuran... masih ada kekosongan lagi..
by Freelance
08 May 2012, 12:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

Masih ada kekosongan lagi. sesiapa berminat nak g..sila roger2 lily k...TQ
by Freelance
07 May 2012, 17:01
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2: Daytrip dari KL
Replies: 17
Views: 5296

Re: Gunung2: Daytrip dari KL

Bro, try bukit Kutu, Gunung bunga buah. Gunung Tampin? hmmm sapa ada info leh share? Kak Lily, Wah gunung chenuang & G hitam? x penah dgr kak lily tlg bagi pencerahan somphop. minggu lepas akak g Gunung Hitam.. gunung hitam ni masuk dari Kg Paya Lebar.. selepas hutan lipur air terjun gabai..Gunung ...
by Freelance
07 May 2012, 13:30
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2: Daytrip dari KL
Replies: 17
Views: 5296

Re: Gunung2: Daytrip dari KL

Ramai yang tak tau kt area ulu langat ada gunung2 lain selain dari Gunung Nuang... almaklumlah tak pandang gunung kecik2 ni..ahaks.. jangan pandang remeh gunung2 tu... setiap gunung trek berbeza.. Kt Ulu langat.. selain Gunung Nuang.. ada lagi gunung lain.. iaitu Gunung Chenuang dan Gunung Hitam.. b...
by Freelance
02 May 2012, 12:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

sesiapa berminat nak follow trip gunung ledang ..sila roger2 saya k..TQ
by Freelance
27 Apr 2012, 17:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

kalau election jatuh pada date yang same how ekk? :pig: .. leh je tunda ke minggu depan.. gaid pun confirm nak g ngundi gak tu..kang murka lak sultan johor hehehe!!! Parlimen pun belum dibubarkan lagi.. khabar angin awal bulan Mei.. so dalam tempoh 60 hari ler leh on pilihanraya samada bulan Mei da...
by Freelance
27 Apr 2012, 17:13
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 15553

Re: Siapakah Beirut?

Alaaa... Dia saje je nk kasi panas GO.. Dh lama sgt sepi.. smpi ramai dh lupa password huhu Akak bukakla topik baru koleksi trip2 yg mengerikan, sapa2 yg ada citer2 ngeri boleh share kt situ huhu ada ada ..leh gak..akak ada citer yg amat mengerikan atau menyeramkan "kisah benar momok maya karin"......
by Freelance
27 Apr 2012, 12:14
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 15553

Re: Siapakah Beirut?

Bolehlaaa... Kn saya penah ikut akak p tebu... woooo.. ada hehheeh!!! :minum: tapi best kan kita g gng benum 7 orang je .hehehe!!! sebagai gogo pun ada gak hak nak citer banyak komplen2 dibuat tentang peserta kt sini.. tapi sudah dijelaskan dalam bas.. so tak perlu dibawa keluar... tapi ada orang y...
by Freelance
26 Apr 2012, 23:37
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Cadangan format iklan..
Replies: 4
Views: 1994

Re: Cadangan format iklan..

Saya setuju banget dgn Kak Yatie. Tuan Mod wajib kuatkuasakan tindakan ini dan gogo perlulah amik tindakan pro-aktif sebegini. Supaya jelas dan telus. Supaya pembaca paham dengan jenis trip (pendaki@pelancong), apa nak kena bawa, bayaran merangkumi aspek apa, koi bapa/kat mana meeting point dsbnya....
by Freelance
26 Apr 2012, 23:34
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2: Daytrip dari KL
Replies: 17
Views: 5296

Re: Gunung2: Daytrip dari KL

Salam semua, Tumpang tanya, saya nak tahu kalau ada gunung2 (atau bukit-bukit yang berbaloi didaki) yang berhampiran KL yang boleh dituju dan didaki dalam masa satu hari? Katalah kalau saya bertolak keluar KL pukul 6.30pagi menuju ke gunung tersebut, daki, turun dan seterusnya sampai ke KL balik pu...
by Freelance
26 Apr 2012, 17:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

shahrul wrote:
ini kali keberapa dah naik Ledang kak Lily?
dulu dah naik sekali.. ikut asahan.. tu pun orang kampung bawak dulu.. skrg nak merasa ler dari sagil lak.. nak rasa trek dan view trek kt sana lak... hehehehe!!!
by Freelance
26 Apr 2012, 17:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

Sesapa nak g sendiri ada pilihan... kawan2 dalam GO ni pun ada wat trip ke ledang gak.. leh saya promote.. konsep car pool .. rasanya dia ada iklan dalam Facebook..leh kontek sham castello 012-6206087 atau en azlee.. dia pun ada up iklan dalam GO untuk trip gunung ledang.. banyak info yang leh kita ...
by Freelance
26 Apr 2012, 16:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

Lily cakap awal2 k.. trip lily hanya untuk transport bas sahaja.. sebab dah budget untuk 30 orang sahaja yang g.. sebab 1 gaid untuk 10 orang.. so 30 orang kira 3 gaid digunakan.. Gunung ledang wajib guna gaid taman negara k.. sesapa nak g sendiri dengan berkenderaan sendiri dipersilakan.. tapi wat...
by Freelance
26 Apr 2012, 16:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

wow.. sy tak penah pi ledang. 2jun ya? akan check jadual.. kalu ada jodoh ke gunung ledang insyallah i will pollow.. jom am.. kalo jadi g ..roger2 lah akak k... ko mencari jodoh ke kt gng ledang.. manalah tau. kena check dulu ramai tak qudiz2 yang g.. ramai gak kawan2 bertemu jodoh dlm trip akak ni...
by Freelance
26 Apr 2012, 16:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

lepas turun takde aktiviti ke mana2 ke kak lily.. makan2 kat sana best2 dengor eh :lidah: shahrul ko g ke? :keke: tangkak terkenal ngan tempat shopping..biasalah kain2 banyak lah, :lol: kalo g muar memang byk tempat makan.. nanti leh tanya orang sana lah.. mana tempat makan yang best.. sebab jarang...
by Freelance
26 Apr 2012, 15:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

En Azlee wrote:lepas ni bleh try trail jementah plak ye..rakcacer
perghh.. dah tgk map trail dari jementah.. mcm tak de waterpoint je..
by Freelance
26 Apr 2012, 12:18
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 15553

Re: Siapakah Beirut?

kenshina wrote:sapa beirut tu kak Lily?

saya nk tanya dia.. sapa gogo yg buat trip RM20 boleh cover sumer tu... saya nk la polo... cam best giler jek huhu...

:)
ko pm lah kt dia ..hehehehe!!! ko mana leh folow trip ramai2 ni hehehehe!!!
by Freelance
25 Apr 2012, 22:06
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 984

Re: GO: Sayap Cikgu

che'gu wrote:dua orang cikgu dah ada....mana yg lain agaknya. Sibuk dng sekolah agaknya...:)
cikgu shakeys. hehehehe!!! cikgu2 ni biasa g time cuti sekolah je..atau weekend trip 2 hari 1 malam..
by Freelance
25 Apr 2012, 22:02
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: GO: Sayap Cikgu
Replies: 21
Views: 984

Re: GO: Sayap Cikgu

che'gu wrote:salah org la....hehehe.... :lol:
errr...ada tak trip lite2 cuti sek nih? :oops:
ada ke gunung ledang 2 & 3 Jun.. sila lihat kt aktiviti gunung... sila tgk tentatif program
http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=2&t=4580
by Freelance
25 Apr 2012, 15:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

Sila baca dari awal hingga akhir k...sesiapa berminat sila roger2 saya k..TQ
by Freelance
25 Apr 2012, 15:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 9383

Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

Gunung Ledang, Johor ( 2 Jun 2012 - 3 Jun 2012) Dengan segala hormatnya, lily mengalu2kan penyertaan dari kawan2 sepergunungan Kos : RM 180.00 Deposit : RM 90.00 meliputi : 1) khidmat guide taman negara,permit,yuran taman negara,tapak perkhemahan,sijil & insuran & 2) Ration dan pengangkutan bas Pem...
by Freelance
24 Apr 2012, 16:26
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 15553

Re: Siapakah Beirut?

ini kes tamau tutup buku kaa.. since akak pun dah kenal sapa si beirut tu dan semestinya sebagai gogo ada kontek no telepon dia, carila jalan penyelesaian yg terbaik kan.. setel cara orang dewasa gitu memang saya tau sape beirut..saya rasa cukup apa komen2 yang dah ada dalam GO ni.. saya tak nak le...