Search found 369 matches

Go to advanced search

by forestgump
11 Apr 2015, 11:42
Forum: Kedai
Topic: Waterproof Phone
Replies: 1
Views: 12215

Waterproof Phone

Jika minat guna Android Phone 4.2.2. dual sim card siap ngan walkie talkie...4.5 screen..dual camera..waterproof, shockproof & dustproof. Sila sms saya - jungletrekker69@gmail.com Saya sendiri guna phone ni dah 1.5 tahun..pernah kena pijak ngan anak gajah lebih kurang 6ookg,,, masih lagi berfungsi ,...
by forestgump
04 Nov 2014, 14:34
Forum: Kedai
Topic: military backpack
Replies: 0
Views: 12131

military backpack

berghaus british DPM backpack....ada 7 unit....very good condition.... kalau jadi saya di berikan approval oleh kerajaan selangor untuk buka taman gajah dekat Ulu Yam...maka saya akan tolak semua backpack berghaus British DPM saya dan secara resmi menamatkan UBAT - Utan Bara Adventure Team...yg di t...
by forestgump
01 Feb 2014, 07:30
Forum: Kedai
Topic: Fox Baton
Replies: 2
Views: 961

Re: Fox Baton

Image
by forestgump
31 Jan 2014, 17:49
Forum: Kedai
Topic: Fox Baton
Replies: 2
Views: 961

Fox Baton

https://imagizer.imageshack.us/v2/240x1 ... 7/3r5p.jpg

Fox Baton USA...sesuai dipakai ditali pinggang masuk kedalam hutan atau di simpan dalam kereta. TEMBAGA dan bukan besi...
RM 40-00<tak termasuk poslaju>

PM kalau minat...
by forestgump
14 May 2013, 13:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GERAH (BILAH, GERAH & BIEH) 2013
Replies: 6
Views: 1456

Re: XPDC GERAH (BILAH, GERAH & BIEH) 2013

Salam....bila di puncak Gerah dan menghadap Gunung Bilah...minta sedekahkan al fatihah kepada rakan2 seperjuangan saya seramai 21 anggota yang terkorban bilamana heli Nuri mereka terhempas di antara Gerah dan Bilah. pada Nov 1989..boleh?
Tq...
by forestgump
20 Mar 2013, 08:09
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Kenderong
Replies: 9
Views: 2154

Re: Gunung Kenderong

Kalau nasib baik....mungkin jumpa OP kominis 1981 ....depa guna untuk ngintai movement trak2 3 tan ke atas dan Nuri buat resupply....
gunung sebelah kiri kalau kita berhadapan denganya dari Gerik...
by forestgump
20 Mar 2013, 08:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS BATU EXPEDITION (semperna hari kemerdekaan)
Replies: 5
Views: 985

Re: TRANS BATU EXPEDITION (semperna hari kemerdekaan)

Ekspedisi menawan 2 puncak Gunung (Gunung Batu Bujang & Gunung Batu Putih) melalui beberapa puncak diantaranya Puncak Dara & Puncak Batu Kak, merasakan pengalaman bermalam di Gua-gua yang terdapat di sepanjang laluan,antaranya Rumah Batu (gua), Gua Batunipah & Gua Azan.Keadaan laluan yang baru sert...
by forestgump
01 Mar 2013, 04:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 3119

Re: Trek gunung tahan paling lama?

terbaek Tuan, saya mmg suka dgr/baca pengalaman org lain masuk hutan utk jadi panduan. utk cerita tersasar, hanya skali sahaja apabila buat nightwalk@Angsi tahun lepas. tetiba perasan denai yg dilalui nampak macam luas dan cantik (bersih), namun tetap teruskan perjalanan sambil membaca ayat² suci. ...
by forestgump
28 Feb 2013, 11:53
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop
Replies: 12
Views: 16186

Re: Keistimewaan Cloth Pad & Liner snowdrop

buat lap kereta di basuh pun OK...tak nampak janggal.

Guna untuk hentikan pendarahan luka pun bagus - pernah guna 1984, ada trooper kena booby trap.
by forestgump
28 Feb 2013, 11:42
Forum: Isu & Gossip
Topic: Compressed Trip
Replies: 16
Views: 3467

Re: Compressed Trip

Bergantung kepada tujuan mendaki gunung. Kalau memang dah memang nak berlumba, rempit lah. Kalau saya naik gunung nak pandang dan lihat, yang jarang jarang kita dapat lihat, ambillah masa sebaiknya menikmati pemandangan ini. Bila lagi nak sampai sini, Di Semenanjung sahaja ada 262 gunung, Kalau iku...
by forestgump
26 Feb 2013, 23:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: Compressed Trip
Replies: 16
Views: 3467

Re: Compressed Trip

compressed trip....peratusan berlakunya medical emergency lebih tinggi<on paper> sebab memaksa badan membuat aktiviti fizikal berlebihan. Kecualilah KESEMUA peserta MEMNAG sidah dikenali dan dikenalpasti mempunyai tahap fizikal, mental dan pengalaman yang amat baik. Contohnya Kuala Tahan - Gtahan da...
by forestgump
26 Feb 2013, 23:19
Forum: Khemah
Topic: First time campers
Replies: 1
Views: 1185

First time campers

Kalau nak belajar masuk hutan buat kali pertama...boleh...ingat nak buat trip Pertak 3 hari / 2 malam....siap ngan ajar cara persediaan trekking, cara prepare backpack, cara amalan safety ketika trekking, pemilihan campsite, keselamatan campsite serta cara memasak di dalam hutan. Tak fit pun tak apa...
by forestgump
05 Feb 2013, 20:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gng Gagau 24 - 27 May 2012
Replies: 15
Views: 3228

Re: XPDC Gng Gagau 24 - 27 May 2012

jangan lupa - permit dari Jab PERHILITAN...kawasan Taman Negara tu. Pastikan permit ada dan di tunjukkan oleh penganjur kepada peserta sebagai bukti ... sebab penceroboh kerap masuk ke sana cari gaharu...
by forestgump
31 Jan 2013, 14:30
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kordinate GPS Bangkai kapal terbang di Telapa Buruk.
Replies: 7
Views: 2206

Re: Kordinate GPS Bangkai kapal terbang di Telapa Buruk.

ya Tuan, tayar nyer masih ada 'angin' lagi.. :lidah: hehe laa...ulu sungai Muar ke Tuan... terima kasih krn berkongsi info. :minum: kwsn nahas dah mula diselimuti alam, tp trek di permatang sangat jelas+terang. mungkin menjadi laluan org asli mencari rezki. cuma saya belum berpuas hati sbb tak dpt ...
by forestgump
30 Jan 2013, 12:48
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kordinate GPS Bangkai kapal terbang di Telapa Buruk.
Replies: 7
Views: 2206

Re: Kordinate GPS Bangkai kapal terbang di Telapa Buruk.

Tayar k/terbang liberator bomber ni masih elok kan? Tahu tak nama sungair air meleleh di bawah bangkai k/terbang ni? Tu lah dia ulu sungai muar...dan ke bawah sikit ulu sungai penar<sempena nama major Pennar yg meloncat keluar dari k/rerbang bila k/terbang kena hentamn ngan jepun> Maj Pernnar menjad...
by forestgump
29 Jan 2013, 18:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Besar
Replies: 2
Views: 959

Gunung Besar

Ingat nak lalu trek lama bulan 6 ni...Pos Dala - Gunung Besar - Pos Kemar....agak2 ada yg minat ke?
by forestgump
29 Jan 2013, 12:11
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday 2013: Myanmar
Replies: 33
Views: 6888

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Bro Forestgump Tahniah dan semuga bisnes tu berjaya, ada gak sorang kawan aku tu nak kaya hu hu hu Tuah ayam nampak kat kaki tuah orang siapa tahu. Kalau dah kayo nanti buleh la kita buat rikky trek lama dari tenganu ke Tahan tu. Teringin beno teman nak carik balik trac tu. Kg Bantal - Kuala Lurut ...
by forestgump
29 Jan 2013, 09:04
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday 2013: Myanmar
Replies: 33
Views: 6888

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Baw cable tie kecil dan besar banyak2 dan cepat2 cari/beli gunting bila sampai di sana.... Bro, utk apa ye gunting dan cable tie? Ikat backpack...takut ada bende DIMASUKKAN kedalam backpack...biar barang hilang, jangan barang TAMBAHAN di masukkan ke dalam backpack..sebabagi security precaution. Say...
by forestgump
14 Jan 2013, 12:29
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Yong Belar
Replies: 5
Views: 1596

Re: Gunung Yong Belar

klu boleh carik laah guide... klu bolehg!! support le kengkawan yang bekerja dalam bidang nih....


untuk kebaik kan juga yang pasti
sokong...
by forestgump
11 Jan 2013, 14:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 3119

Re: Trek gunung tahan paling lama?

pengaruh cerita tv....citer omputih kan asyik juper serigala
Tahun 1990 tak ada cerita omputih serigala - astro pun tak ada.
by forestgump
11 Jan 2013, 12:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 3119

Re: Trek gunung tahan paling lama?

Kem Air Terjun 4 tingkat<overnite 2 malam - dpt saksi 7 ekor serigala rentap ngan 3 ekor Ba** hutan>
Serigala ada ke kat hutan malaysia nie?
Geng perhilitan taman negara cakap serigala - saya setuju je.
by forestgump
11 Jan 2013, 11:58
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: DATA search &b rescue
Replies: 0
Views: 1473

DATA search &b rescue

Memandangkan kalian rajin naik gunung bawa peserta, apa kata GO sediakan list contact kecemasan bagi SETIAP gunung2 yang di naikki oleh guide beserta peserta2 seperti.. No talipon... 1. Balai2 polis berdekatan 2. Pej Hutan berdekatan 3. Pej PERHILITAN berdekatan 3. Ketua kampung berdekatan 4. Ahli2 ...
by forestgump
10 Jan 2013, 20:02
Forum: Kedai
Topic: Barang2 lama...
Replies: 3
Views: 1185

Re: Barang2 lama...

salam bang... kasik gambau itu tento..... mahu tengok sepasang dok ngan ambe punya yang dekat rumah nih..... klu sepasang harga ngam... leh le kenen kenen
Salam...
Saya tinggal di Kg Dato Keramat...kalau datnag menjengukpun elok...boleh pekena teh jugak!
by forestgump
10 Jan 2013, 08:35
Forum: Kedai
Topic: Barang2 lama...
Replies: 3
Views: 1185

Barang2 lama...

Pissau tanto jepun jumpa dalam pesawat pengebom Mitsubishi G3 Nell yang jatuh di tembak ke dalam hutan Gambang pada tahun 1942.
Kapak beliung kepunyaan bekas anggota ketua kominis asli pos dala<kawasan ops bamboo trail>
- jungletrekker69@gmail.com
by forestgump
30 Nov 2012, 12:29
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: GUNUNG PYRAMID ALAM MELAYU DI PAHANG
Replies: 16
Views: 9061

Re: GUNUNG PYRAMID ALAM MELAYU DI PAHANG

2012....ada lagi cerita dongeng orang melayu ya? Orang asing dah ngantarpun kapal ke marikh dan pluto serta satelit yang boleh merakamkan muka individu yang tepat dari pinggir hemisfera dan angkasa...dan juga melanccarkan misil dari dasar laut 3000km tepat ke lokasi musuh. Dulu 80an, kena escort ora...
by forestgump
26 Nov 2012, 22:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gunung Gerah
Replies: 5
Views: 1596

Re: G7-11 Series | Gunung Gerah

27.12.2012 (Thursday) berkumpul di Stesen Bas Grik, Perak sebelum jam 6.00am. van bertolak ke jeti jam 7 pagi. bersarapan dan bungkus makan tengahari di sini. kronologi perjalanan: Grik - jeti Trojan - Pos Khemar - Pos Rantau - Kg. Agek. bermalam di Kem Sg. Agek. Wah...dah ada pengangkutan terus ke...
by forestgump
23 Nov 2012, 23:11
Forum: Kedai
Topic: Karrimor 90an...
Replies: 6
Views: 1468

Karrimor 90an...

Aagaknya ada market tak untuk backpack karrimor 90an made in UK? Saya ada satu je....nak jual, tak mahu jual..nak jual, tak mau jual...daripada berihat dalam almari...ingat nak tolak....tapi ada kah market untuk hackpack classic ni? Very good condition pulak tu...
by forestgump
23 Nov 2012, 23:07
Forum: Kedai
Topic: Waterproof Global GPS Receiver untuk laptop
Replies: 3
Views: 847

Re: Waterproof Global GPS Receiver untuk laptop

Tinggal satu je...
by forestgump
20 Nov 2012, 12:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 3119

Trek gunung tahan paling lama?

Paling cepat naik Gng Tahan....Kpl Rajai Rejab ..orang " sekampung ulu kinta " ambo tapi lain skuadron....24 jam 48 minit setelah berentap hempas pulas ngan wakil Senoi Praaq Bidor...ingat lagi ambo semasa tu ketua PMM..arwah dah...bersama2 ngan ambo dan pegawai Senoi Praaq Btn 19 C/Insp Mazlan menu...
by forestgump
19 Nov 2012, 11:09
Forum: Kedai
Topic: Waterproof Global GPS Receiver untuk laptop
Replies: 3
Views: 847

Re: Waterproof Global GPS Receiver untuk laptop

ooow tak tahu pon benda nih ujud... ingat guna webside atau softwere jeee....

macpro buleh guna gak ke?
Linux, Windows, Mac OS....terjawab dah!

Tinggal 3 unit je....ambil 3 unit - RM 600-00 je lah tapi ambil sendiri Kg Dato Keramat...
by forestgump
11 Nov 2012, 22:55
Forum: Kedai
Topic: Waterproof Global GPS Receiver untuk laptop
Replies: 3
Views: 847

Waterproof Global GPS Receiver untuk laptop

Salam...untuk kawan2 yg kerja luar seperti penyelidik perhitanan, hidupan liar, kejuruteraan atau jurukur... Introducing the first SiRF Star III based Serial GPS receiver with waas/egnos* support for enhanced position accuracy. The GlobalSat BU-353 Water-Proof USB Mouse GPS Receiver is powered by Si...
by forestgump
08 Nov 2012, 21:25
Forum: Kedai
Topic: karrimor discovery 75 KS-60ht Aergo S
Replies: 0
Views: 1341

karrimor discovery 75 KS-60ht Aergo S

Keadaan....masih elok, semua elok...klasik punya backpack...made in UK....
Nak tolak RM 450-00 Kg Dato Keramat...siapa cepat dia dapat
jungletrekker69@gmail.com
017 6162105
by forestgump
03 Nov 2012, 11:05
Forum: Kedai
Topic: Spotting Scope Yukon 30 x 50
Replies: 14
Views: 2472

Re: Spotting Scope Yukon 30 x 50

bang fg, jarak tu agak2 brp km bole nampak dgn clear? Payah nak jawap ni.... biasanya binos 7 x 50 atau 12 x 50...tapi bino ni ambil ruang yang besar dalam backpack. Scope ala pirate ni boleh di letakkan dalam backpack dengan mudah je sebab space saving. Dari rumah saya di Keramat...saya boleh liha...
by forestgump
01 Nov 2012, 20:03
Forum: Kedai
Topic: Spotting Scope Yukon 30 x 50
Replies: 14
Views: 2472

Re: Spotting Scope Yukon 30 x 50

kih kih kih... sebab hambe pakai yang nih
Image
Yukon 20 - 50x50 kih kih kih
Siap ngan tripod skodeng apartment 2 apartment... :P kopi pasti tak tinggal :kah:
by forestgump
01 Nov 2012, 11:04
Forum: Kedai
Topic: Spotting Scope Yukon 30 x 50
Replies: 14
Views: 2472

Re: Spotting Scope Yukon 30 x 50

terbaik... cheras banyak apartment nak nak permaisuri huu huu...... line clear hee hee
Macam biasa buat je....hmmmm....unsangkarable :lol:
by forestgump
01 Nov 2012, 10:14
Forum: Kedai
Topic: Spotting Scope Yukon 30 x 50
Replies: 14
Views: 2472

Re: Spotting Scope Yukon 30 x 50

Tinggal 2 unit sahaja - 4 unit sudah di rembat oleh group raptors<3> dan 1 oleh group pendaki gunung Cina dari Cheras.
by forestgump
30 Oct 2012, 00:02
Forum: Kedai
Topic: Spotting Scope Yukon 30 x 50
Replies: 14
Views: 2472

Re: Spotting Scope Yukon 30 x 50

Sesuai untuk selitkan di dalam semua saiz backpack atau waist bag yang besar. Water resistant. Bila di kem pangkin tengah, reskit atau gunung gedng...boleh " jangkah " lurah teku dan lihat ke permatang gunung P. Lesung dengan clear!!!! Yukon 30 x 50 WA spotting scout..warna hijua dan MADE IN BELARU...
by forestgump
29 Oct 2012, 23:36
Forum: Kedai
Topic: Spotting Scope Yukon 30 x 50
Replies: 14
Views: 2472

Spotting Scope Yukon 30 x 50

Sesuai untuk selitkan di dalam semua saiz backpack atau waist bag yang besar. Water resistant. Bila di kem pangkin tengah, reskit atau gunung gedng...boleh " jangkah " lurah teku dan lihat ke permatang gunung P. Lesung dengan clear!!!! Yukon 30 x 50 WA spotting scout..warna hijua dan MADE IN BELARUS...
by forestgump
27 Oct 2012, 01:24
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday 2013: Myanmar
Replies: 33
Views: 6888

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Tarikh : 23 jan 2013 - 29 jan 2013 Flight : LCCT (KUL) - YANGON (RGN) Skang nie yg ada tarikh jerk.... Kos darat dijangka antara RM 1k-1.5k. kemana nak pergi/lawat/buat akan dimaklumkan kemudian. Hajat hati nak buat Yangon-Mandalay-Bagan-Yangon by train. amek cuti 3 hari jer : 23/1, 25/1 & 29/1. ju...
by forestgump
25 Oct 2012, 01:45
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Centurion 45L
Replies: 2
Views: 1135

Re: Berghaus Centurion 45L

ALL SOLD...selesai sudah.....

Go to advanced search

cron