Search found 31 matches

by KELAH
26 Sep 2006, 11:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Al Fatihah.kembalinya rakan kita menemui Ilahi
Replies: 38
Views: 12565

ucapan takziah untuk keluara arwah dan semoga rohnya di cucuri rahmat dan di tempatkan dlm golongan org yg beriman. AL-FATIHAH untuk arwah.


walaupun saya tak kenal arwah tp kesahduannya dan kesedihannya amat menyentuh jiwa.....harap keluarga arwah tabah hadapi ujian ini.....AMIN.
by KELAH
06 Sep 2006, 17:29
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 156548

Nama : SHAMSUL NEEZAM (PAKMA)

Jantina : LELAKI

Tarikh Lahir : 30.07.1972

Tempat Tinggal : PENAGA,BUTTERWORTH

Kelab : TIADA (IKUT SESIAPA PUN BOLEH.... :) )
by KELAH
30 Aug 2006, 09:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANSTTIWANGSA (31 OGOS-5 SEPT)-terkini
Replies: 98
Views: 14188

hai....warga khk,

saya ucapkan SELAMAT kepada semua peserta TRANS TT.semoga selamat pegi dan pulang...nti boleh la kongsi pengelaman bila korang balik nti...

di harap dapat menyertai xtvt khk di masa depan..... :!:





saya pun nak pegi bercuti juga.....hehehehe...seronoknya.....bye...bye...
by KELAH
28 Jul 2006, 13:43
Forum: Khemah
Topic: WWR di sg. sedim/jomtiruk@sedim (12-13 august)
Replies: 13
Views: 2331

hai cik rozi,

baru2 ni jumpa ariee,dia ckap trip sedim awal bulan sembilan,
yg mana satu yg btol ni.....???

tolong bagi info terbaru skit..... :?:

kalau pegi pun nak kenal2 warga khk je.... :D
by KELAH
25 Jul 2006, 16:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: PENUNDAAN TARIKH XPDC ROYAL BELUM DR 19-22 /8 KE 31/8 - 3/9
Replies: 2
Views: 765

bro rembau,

mana punya jeneral yg ko maksudkan ni...... :)
cuba torang kan skit....? :D

bukan setakat jeneral je....prebet cabok pun bleh masuk.... :D
by KELAH
25 Jul 2006, 13:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: PENUNDAAN TARIKH XPDC ROYAL BELUM DR 19-22 /8 KE 31/8 - 3/9
Replies: 2
Views: 765

PENUNDAAN TARIKH XPDC ROYAL BELUM DR 19-22 /8 KE 31/8 - 3/9

HAI.....warga GO, Untuk makluman semua terdapat penundaan tarikh XPDC ROYAL BELUM. tarikh asal 19 ogos - 22 ogos. tarikh baru 31 ogos - 3 sept. sesiapa yg berminat silakan...... :) maklumat lain same macam jadual asal. sebarang pertanyaan sila dail no ni.....0174980144 (kelah) atau e-mail add shampe...
by KELAH
14 Jul 2006, 09:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jom kita ke GUNUNG BENUM (2107m)
Replies: 106
Views: 16227

bro kelah sya pun dr penang gak..kalu nk joint jum lah kita nek bus sama2 g KL .. melati : kalau comfirm x de hal kita pegi kl sekali......dah lama pun tak naik bas pegi kl tu.....hehehe.... rozi : biasa la org dah tua kena kayuh pelan2......kalau aku tak larat siapa yg pegi tu kena pikul aku plak l...
by KELAH
13 Jul 2006, 09:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jom kita ke GUNUNG BENUM (2107m)
Replies: 106
Views: 16227

nampak menarik dan mcm bleh pegi..... :)

bro rob, bila tarikh tutup penyertaan....?

klau jadi inilah trip pertama dgn warga GO.... :!:

x sabar nak ikut korang semua...., apa2 pun rob nti aku pengesahan....

aku dr penang mcm mana nak jumpa....?
by KELAH
09 Jul 2006, 18:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC ROYAL BELUM 19 HINGGA 22 OGOS 2006 (4 HARI 3 MLM)
Replies: 0
Views: 1568

XPDC ROYAL BELUM 19 HINGGA 22 OGOS 2006 (4 HARI 3 MLM)

Kepada semua warga gunung dan khk , sesiapa yg berminat bleh baca xtvt di bawah...... :) info untuk semua kawan2 yang berminat untuk menyertai xpcd ke ROYAL BELUM...yg x berminat pun bleh baca..... tarikh yg di cadangkan : 19-22 ogos 2006 (4 hari 3 malam) tempat berkumpul : BANDING ISLAND RESORT,GER...
by KELAH
23 May 2006, 08:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC ke Lembah Belum dari 27hb ke 30hb May 2006
Replies: 32
Views: 6143

bro aborigine :

trek 4 x 4 tu biasa je , maksud saya kita lalu trek balak yg masih di gunakan...maksud nya tak la teruk trek tu , tak la mcm trek 4 x 4 yg gila2 mcm dlm tv tu....
by KELAH
19 May 2006, 15:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC ke Lembah Belum dari 27hb ke 30hb May 2006
Replies: 32
Views: 6143

bro aborigine dan geng GO..... trip ke air banun tu insyaallah jadi....skrg ni dah ada 14 orang...tarikh tetap sama juga....ramai juga geng2 yg tanya pasal trip tu....tp tak reply lagi....la ni ada 2 org awek yg tanya dua2 rasanya dr k.l .... kalau depa jadi hanya dua wirawati je la yg ikut.... kala...
by KELAH
18 May 2006, 09:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

time kacih bro adidos dan kawan GO semua krna tak mrah saya....cayang kat u all semua..... :)

mahap sekali lgi klau pendapat saya "menikam atau yg sewaktu dgnnya"
memang tak de niat langsung nak menikam sahabat2 GO yg baik hati...

bro rob :

bagi la info psal tmn.negara.....bro otai kat sana....
by KELAH
17 May 2006, 09:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

bro rob : cayalah sama lu bro.ini yg aku cari2 selama ni....guide yg bleh bawa aku dan geng ke tmn negara atau endau rompin....biasanya berapa hr bro rob klau kita nak masuk tmn negara.....? bertambah koleksi guide aku... :D sioknya.....stkt ni dah ada guide belum dan gubir. bro yg mana gambar bro.....
by KELAH
16 May 2006, 15:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

bro skunk :

itu tak pe , depa tu aku bleh ayat pelan2....klau tak byak , sikit mesti ikut punya.....heheheheee

klau ada trip nti jgn lupa plak......tp biar la yg 2-3 hari je dah la.....amatur la katakan.... :lol:
by KELAH
16 May 2006, 15:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

tima kacih bro frostice atas pandangan bro.

wa caya lu lah.....pada bro2 lain pun saya respect juga..... :!: :evil:
by KELAH
16 May 2006, 15:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

kenshina wrote: eniwei... kitorang pon layan gak jungle trekking... ramai yg penah masuk hutan Endau Rompin, Taman Negara, hutan Belom... ramai yg dah penah buat xtvt memancing, berakit, pasang jerat, kenal mengenal herba dan pokok semasa jungle trekking... bro kenshina : saya tahu semua bro2 GO buk...
by KELAH
16 May 2006, 13:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

anna dan bro2 semua.....:

klau ada trip mendaki yg tak berapa susah tu bgi tau la kat saya.
3 hr pya trip ok la kot.....bkan apa cuma nak merasai semula keindahan dan kesejukan tanah tinggi...dah lama tak mendaki....

"pencinta aktiviti kembara"
by KELAH
16 May 2006, 13:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

ok....bro2 go semua.......maaf la klau tajuk ni buat semua :x ...nmpaknya dah semankin PANASSSSS..... saya rasa bro2 semua salah faham dgn tajuk d atas..... bkan saya nak kondem atau perlekehkan minat bro2 semua.saya tahu saya baru blajar.....semua org ada minat dan kepuasan melakukan aktiviti masin...
by KELAH
16 May 2006, 10:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

anna : dlm bab view memang tak d nafikan keindahan ciptaan allah yg maha esa.memang superb habis.....saya pun pernah merasainya.. tp dlm bab penerokaan dan memahami hutan dan hidupannya sekali,saya rasa jungle trekking lagi syiok... bab angkat air plak ....rasanya selain cabaran untuk bawa air naik ...
by KELAH
16 May 2006, 10:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

bro rob : mendaki kita hanya bleh lihat flora dan fauna hanya d laluan mendaki tu je....d tempat 2 lain kita tak tau.....tp klau jungle trekking kita bleh tgk d merata tempat....klau sini tak best kita pegi tempat lain yg best...banyak pilihan.....mendaki bleh cover 90% flora dan fauna saya rasa kur...
by KELAH
16 May 2006, 09:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

apabila kawan2 sampai puncak, apa aktiviti yg bleh buat selain tgk permandangan......??????? klau jungle trekking byak aktiviti yg kita bleh buat yg mendatangkan kepuasan....contoh...bleh main rakit klau sg sesuai...jerat binatang...pancing ikan....dan belajar ikhtiar hidup dlm hutan...pendek kata k...
by KELAH
12 May 2006, 19:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

satu lagi yg memberi kepuasan kepada aku bila jungle trekking ni ialah pasal bab makan.....kita bkan hanya makan makanan yg kita bawa...tp kalau rezeki murah kita bleh makan bermacam jenis ikan dan pelanduk (jerat bukan BANGGG..) selain dr tu kita bleh kenal byak herba.....dan bila dah merayau dlm h...
by KELAH
12 May 2006, 19:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CERITAKAN PENGALAMAN SAUDARA-SAUDARI
Replies: 50
Views: 7736

pengalaman yg tak bleh lupakan ialah........apa bila group kami sesat kat lembah belum. nasib sehari je..... memang mencabar trip kali tu.....pegi dan balik kami sesat..... last day yg sesat tu makanan hanya tinggal 1kg beras dan 1kg tepung... org ada 18 org.....buat bubur nasi dan lempeng tepung la...
by KELAH
12 May 2006, 18:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

sorry bro bett..... :lol: .....(tp suka sgat huruf besar..... :P ) tiba2 dah besar.... :D bro bett, lpas ni tobat tak gunakan huruf besar...... anna...: dlm bab penggunaan tenaga,rasanya lebih kurang juga....pasal jungle trekking pun ada trek yg mendaki......mental pun kena kuat juga sebab banyak ju...
by KELAH
11 May 2006, 19:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....
Replies: 48
Views: 9958

KEPUASAN ANTARA JUNGLE TREKKING DAN MENDAKI GUNUNG.....

A'KUM KAWAN2 SEMUA......... CUBA BERIKAN PANDANGAN KAWAN2 SEMUA TENTANG TOPIK NI.... RASANYA BAGUS UNTUK D BINCANGKAN D GO NI...... TENTU RAMAI YG NAK BERIKAN KOMEN, TAK KISAH LA KOMEN YG MCM MANA , CUMA NAK DENGAR PENDAPAT JE....SUPAYA BLEH D KONGSI BERSAMA KAWAN2 SEMUA...... KOMEN LA .....JGN MALU...
by KELAH
09 May 2006, 14:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hutan Belum
Replies: 50
Views: 10021

UNTUK PENGETAHUAN KAWAN2 SEMUA.....INSYAALLAH DLM BULAN OGOS MUNGKIN PADA 19 - 22 HB. KAMI NAK ANJURKAN XPDC KE ROYAL BELUM. LOKASI SG.KETIL.... TP TEMPAT TERHAD.....SBB 1 GROUP HANYA D BENARKAN SERAMAI 20 ORG JE..... SESIAPA BERMINAT BLEH LA BAGI NAMA......SIAPA DULU DIA DAPAT..... SETAKAT NI KAMI ...
by KELAH
08 May 2006, 17:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC ke Lembah Belum dari 27hb ke 30hb May 2006
Replies: 32
Views: 6143

tarzan ; aku bkan dr geng man kelah......geng lain....walau siapa pun kita semua geng.... :lol: ana & freelance: tempat helicopter jatuh tu kat tempat lain....itu masuk kg.org asli chiung... tempat yg nak p 27hb ni,masuk ikut kg.org asli air banun... kalau geng semua nak p HUTAN BELUM bleh.....tp ke...
by KELAH
05 May 2006, 18:12
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kemusnahan Hutan Belum..
Replies: 30
Views: 3310

aku pun sokong , kita jaga hutan kita.......kelah....
by KELAH
05 May 2006, 16:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC ke Lembah Belum dari 27hb ke 30hb May 2006
Replies: 32
Views: 6143

UNTUK MAKLUMAT LANJUT PASAL XPDC 27 - 30 MAY NI.JGN LA MALU2 HUBUNGI KAMI D NO. 019-4103818 (OLY) DAN 019-4144545 (ZAM) DAN BANYAK LAGI TEMPAT2 MENARIK D LEMBAH DAN HUTAN BELUM.PILIH SAJA APA AKTIVITI YG KAWAN2 SEMUA SUKA......MEMANCING....JUNGLE TREKKING.....TGK BUNGA PAKMA....DAN BANYAK LAGI LAH.....
by KELAH
05 May 2006, 16:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC ke Lembah Belum dari 27hb ke 30hb May 2006
Replies: 32
Views: 6143

TEMPAT YG NAK P PADA 27 HINGGA 30 HB MAY TU IALAH SG.SENGA ATAS LAGI PADA SG.MANGGA.....PEGI NAIK 4X4.....JALAN DLM 2 1/2 JAM LEPAS TU BARU START TREKKING.......KALAU SESIAPA BERMINAT BAGI TAU LA.....NAK IKUT KAMI PUN BLEH ATAU NAK P GROUP SENDIRI PUN BLEH......SESIAPA YG TAK PERNAH PEGI TU...,INI L...
by KELAH
03 May 2006, 19:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC ke Lembah Belum dari 27hb ke 30hb May 2006
Replies: 32
Views: 6143

jom la kita semua pakat2 p hutan belum.....sempoi gila...beb