Search found 462 matches

by Rob
06 Mar 2012, 11:45
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca
Replies: 20
Views: 2120

Re: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca

oooo.. cam tu. hehe. thanks for the info.
by Rob
22 Jul 2009, 02:19
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|
Replies: 43
Views: 5495

Re: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|

thanks tuan..
Your effort is very much appreciated.
by Rob
21 Jul 2009, 21:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|
Replies: 43
Views: 5495

Re: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|

hmmm... takpe lah Tuan. mcm rob bagitau, even masa cakap kat dalam fone pun.. rob minta maaf atas apa yang terjadi. there's no point rob nak explain atau nak berdebat kat dalam ni. kalau tuan rasa ada pekara yang tak puas hati lagi.. nanti kita calling2.. anyway.. bila masa la pulak rob ikut program...
by Rob
21 Jul 2009, 19:54
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|
Replies: 43
Views: 5495

Re: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|

Oh.. lupa satu pekara lagi..

cik hanis... siapa guna nombor ni? 01762517 sumthing sumthing... (perempuan)
please find out for me before any legal action taken...

TQVM
by Rob
21 Jul 2009, 19:44
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|
Replies: 43
Views: 5495

Re: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|

ngob..bila mau blanje aku curry mee kat Group Base?
hehehe.. takat curry mee no prob laa bro..
gua jual bomb skarang sudah ada banyak untung.. wakakaka

hari khamis laa wei.. aku jumpa ujang kat bidayah.
boleh join skali.
by Rob
21 Jul 2009, 19:36
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|
Replies: 43
Views: 5495

Re: Pengalaman Hitam Di Kota Kinabalu dan Kinabalu Park|updated|

Assalammualaikum... Salam semua.. lama dah tak menjenguk GO. hehe tetiba pagi tadi dekat 30 org call & sms.. kata ada citer hangit ttg aku kat GO.. berdebar jugak jantung bila dengar. Skali bukak.. citer hangit ni rupanya. Ok laa.. firstly, rob mintak maaf dari ujung rambut sampai ujung kaki pada ya...
by Rob
02 Feb 2009, 13:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!
Replies: 16
Views: 2992

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

trans tt v1 sukses....
pak mat n pak din.... :minum:
ecah.... :kah:
kak eja :keke:
pr oli :tembak:

73 sume...
Thaniah untuk semua peserta trans titiwangsa..
alham'dullilah selamat pergi dan selamat kembali..

Utk Tok wan (Tn syed)... Tuan mmg hebat.. :D
by Rob
02 Feb 2009, 13:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!
Replies: 16
Views: 2992

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

erk salam bang... napa tak selisih pon kat tepi jalan camah or ulu sepat? tengok burung kat ne? aaahak.... hee kl sentral dah jumpa, ada peper ke bro? hehehe.. tengok burung kat kg lelar.. 2 hari kat sana.. mcm2 burung dpt tengok.. hehe :pig: Takde apa2 problem bro.. Cuma guide ganti yg sepatutnya ...
by Rob
05 Jan 2009, 18:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!
Replies: 16
Views: 2992

MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Salam Kembara Semua... Xplorer Adventure mempelawa anda semua untuk menyertai: PAKEJ PROMOSI (TERBUKA) BULAN JANUARI.. TRANS TITIWANGSA V1 (Korbu, Gayong, Yong Belar) pada 24hb - 28hb Januari 2009 . Pakej : TRANS TITIWANGSA V1 (Tour Code: JANXP/1) Lokasi: Banjaran Titiwangsa (Perak, Pahang & Kelanta...
by Rob
18 Nov 2008, 18:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: Perlu atau tidak perlu..??
Replies: 38
Views: 5504

thanks to all yang reply to this topik.. rembau, forestgump, abg reen.. nazaryst, abg kamal, sifo goh, frostice, bro mus, lily, adik idan, ruffhiker, jenal, poncho, eija nabila n nadir. pandangan yang bernas.. idea yang menarik. i luve u all. ok.. here we go: 1st: TUJUAN SOALAN PERBINCANGAN. Tujuan ...
by Rob
12 Nov 2008, 14:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH
Replies: 62
Views: 6965

ok geng... nanti antar detail nama, no i.c dan nombor utk dihubungi kat rob k. pada kawan2 yang tak dapat polow.. nak wat camane.. kalau boleh dapat laa pergi.. hehe. eija nabilaa.. allaaaaa.. tak dpt join ke? farewell party sapa? bukan apa, rob rindu ah nak tido satu hammock dgn u tingat masa kat b...
by Rob
11 Nov 2008, 15:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH
Replies: 62
Views: 6965

a'kum span.. dianggarkan 40 hingga 60 orang yang akan menyertai. tetapi bukan semua yang akan mendaki bersama. ramai yang akan lepak di base untuk persiapan penginapan / makanan. yang akan ke puncak cuma dalam 35 orang sahaja. itupun masih lagi di peringkat perbincangan. jom la sekali memeriahkan ma...
by Rob
11 Nov 2008, 15:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: Perlu atau tidak perlu..??
Replies: 38
Views: 5504

Perlu atau tidak perlu..??

assalamualaikum dan salam kembara. kepada kawan2 sepergunungan yang saya hormati, saya ada beberapa soalan untuk dibincangkan. Saya inginkan mendengar pendapat dan nasihat kawan2, perlu atau tidak sekiranya: - Kita membuat proper toilet / toilet removeble / tandas pasang siap di setiap kem site / pu...
by Rob
11 Nov 2008, 14:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH
Replies: 62
Views: 6965

bro reen.. thanks a lot. jom laa skali, boleh bantu mana yang patut. pengalaman org lama ni memang rob perlukan. pasai ramai adik2 yang baru belajar akan turut sama. 28hb tu aku ade job takleh nak elak la rob kalo tak aku join aiseyy bro.. datang kejap masa pelepasan pun ok gak.. tak pun kayuh skal...
by Rob
11 Nov 2008, 14:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH
Replies: 62
Views: 6965

bro nadir..
thanks.. nanti nak call u.
ada satu dua pekara nak bincang..

bro kamal..
nama bro rob dah masuk dalam list..
takde alasan tak pergi..
hehehehe :twisted:

naza n jenal..
kalau dapat hadirkan diri,
kecik tapak tangan, parking air terjun chamang rob tadahkan..
hehe
by Rob
10 Nov 2008, 18:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH
Replies: 62
Views: 6965

bro reen..
thanks a lot.
jom laa skali, boleh bantu mana yang patut.
pengalaman org lama ni memang rob perlukan.
pasai ramai adik2 yang baru belajar akan turut sama.

Nabil..
lama dah tak bergomol bawah fly dgn ang.
kalau ang free, jom laa skali.
kasi letup tengok... ada bran??
wuarghahaha.
by Rob
10 Nov 2008, 17:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH
Replies: 62
Views: 6965

Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH

Assalammualaikum dan Salam kembara.. Kepada semua pengiat dan pengemar aktiviti sukan rekreasi, Kepada semua operator pengembaraan, Kepada Badan - Badan NGO dan persatuan - persatuan serta kelab rekreasi. kepada kawan-kawan sepergunungan yang saya hormati, orang perseorangan, sukarelawan dan sesiapa...
by Rob
14 Oct 2008, 04:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program XP bulan November
Replies: 0
Views: 933

Program XP bulan November

Salam Kembara Semua... Xplorer Adventure mempelawa anda untuk menyertai: PAKEJ TERBUKA BULAN NOVEMBER.. Pakej 1: GUNUNG ULU SEMANGKUK (Tour Code: NOVXP/1) Lokasi: Hutan simpan Ulu Tranum, Bukit Fraser Pahang. Tarikh: 09hb November 2008 (Ahad) Jangkamasa: 1 Hari (Tidak bermalam) Bertolak dari: KL Sen...
by Rob
10 Sep 2008, 18:11
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: MAJLIS BUKA PUASA GO & KHK 13 SEPTEMBER 2008 (Sabtu)
Replies: 123
Views: 24153

bebuka pose??
hrmmm... camane aku leh tak tau??
ke aku yang tak ambik tau??
wakakakkaa...
by Rob
10 Sep 2008, 18:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: PROGRAM XP BULAN OCTOBER.. Check it out!
Replies: 0
Views: 1095

PROGRAM XP BULAN OCTOBER.. Check it out!

Dear All Climbers… Invite U to Join: MONTH OF OCTOBER EXPEDITION XP Open Program by Team XPlorer & XPlorer Club Member EXPEDITION 1 Title of expedition: Gunung Yong Belar, Gng Charlie, 3 Boundaries and 2 Boundaries, (Via Blue Valley Dam) Date: 10th to 12th October 2008 Duration: 3 Days 2 nights DEPA...
by Rob
01 Aug 2008, 16:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: Berkongsi Pengalaman Misteri di gunung
Replies: 375
Views: 24467

rasanyer kalo compare tunang dia dgn aku, aku ensem skit..!! hahahahahah.... li kumli betui ahh.. statment tak boleh blah... sengaja buat aku tak selera makan nasi.. wakakaka.. yoo geng.. aku pun ada citer mistik gak... terjadi tiga tahun lepas.. tak silap 2005 masa tu kat kem batu ijauu.. last kem...
by Rob
01 Aug 2008, 14:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER EXPEDITION (XP) CALENDER (AUGUST)
Replies: 19
Views: 3013

chort bebeh
musti tido puncak..
tak tahan aku tido kem agas tu..
boleh melingkup wooo..
jom laa bro..
by Rob
01 Aug 2008, 14:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER EXPEDITION (XP) CALENDER (AUGUST)
Replies: 19
Views: 3013

nabill.. nama ang aku dah up dlm list berhid.. ang jadi ke, ang tak jadi ke.. aku tak kira.. ang kena mai gak.. banyak benda nak mintak tolong kat ang. hehehe.. lastman.. thanks for da info.. aku akan update dari masa ke semasa... Nizam ahad petang turun dari liang baru aku singgah umah ang kut.. p...
by Rob
30 Jul 2008, 14:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER EXPEDITION (XP) CALENDER (AUGUST)
Replies: 19
Views: 3013

wei billl... macam harammmm...
aku dah agak dahh..
org kalo dah kaya mmg mcm ni.
sauh berat laa.. sauh karat laa.. sauh duk dlm sangat laa..
ang saja je bakor aku...
tohi betuii.. hehehe :twisted:
by Rob
30 Jul 2008, 13:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER EXPEDITION (XP) CALENDER (AUGUST)
Replies: 19
Views: 3013

nabil..
apalagas... angkat sauh..
jom belayar sama..
lama dah aku tak trekking dgn ang.. :twisted:
by Rob
30 Jul 2008, 13:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER EXPEDITION (XP) CALENDER (AUGUST)
Replies: 19
Views: 3013

zam...
insya'allah aku akan calling2 ko kat sana..
janji ada buah free.. semua jadi.. ekekeke

syiokknyaaa makan doyan sebelum treking.. ekeke.
by Rob
29 Jul 2008, 16:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER EXPEDITION (XP) CALENDER (AUGUST)
Replies: 19
Views: 3013

XPLORER EXPEDITION (XP) CALENDER (AUGUST)

Dear All Climbers… Invite U to Join: MONTH OF AUGUST EXPEDITION (XP) (Open Program by Team X’Plorer) EXPEDITION 1 Title of expedition: GUNUNG LIANG EAST & WEST XP Location: TANJUNG MALIM, PERAK Date: 08 to 10 July 2008 Duration: 2 Days 1 night Depature from KL: 08th 09.00PM. Investment fee: Package ...
by Rob
28 Jul 2008, 15:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah XP 26 to 27 / 07/08
Replies: 30
Views: 4271

Assalammualaikum.. dan salam kembara tuk semua.. Saya mengambil kesempatan ini ingin mengucapkan Thaniah kepada semua peserta yang menjayakan program CHAMAH XP.. terutama kepada kawan2 outdoor yg banyak membantu seperti: - poncho (the legendof south) thanks poncho sudi menyerah diri jadi guide.. wak...
by Rob
22 Jul 2008, 16:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah XP 26 to 27 / 07/08
Replies: 30
Views: 4271

solaris...
CUS 2 hari 1 malam??
boleh meninggeii ang tau..
wakakaka..

big boy..
aku tak pasti ah..
group mana tu yg masuk 1-8 tu..
info lebih skit boley..

hi owange county..
huhu
by Rob
22 Jul 2008, 16:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: Patutkah Upah Pemandu Arah dinaikkan???
Replies: 64
Views: 7004

wakakakakka.. pahiiit nyaa ngai.. ok ok bro, jom ah melepak mengeteh.. Makbul pun cantik gakk.. hehe. msg2 laa aku.. ang kan tauke prepaid. hehe awek tu tak bayar kat ang lagi ke duit top-up dia?? takpe ngai... ang mintak kat mus.. pasai mus abang angkat dia.. hehe wei musz.. ang bayar kat ngai duit...
by Rob
21 Jul 2008, 23:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: Patutkah Upah Pemandu Arah dinaikkan???
Replies: 64
Views: 7004

He he he En Rob... saya tak kata awak punya lesen adalah lesen beli, tapi ini perkara yang sememang berlaku, nak bukti?? hmmmm taknk tulis kat sini tapi saya ada member yg ada lesen tu tapi taktau baca. Siap geng2 sekampung dia semua dapat lesen nie. Hmmmm ingat hang lebih terdedah dengan benda2 ma...
by Rob
19 Jul 2008, 12:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah XP 26 to 27 / 07/08
Replies: 30
Views: 4271

Cik lynn nak ikut??
bolehhhh... siap boleh dukung belakang lagi..
hehehe :twisted:
by Rob
19 Jul 2008, 12:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah XP 26 to 27 / 07/08
Replies: 30
Views: 4271

assalammualaikum... hye geng.. thanks coz reply.. hye nabil... hye ngaii.. hye apex hye am.. hehehehehe.. pahiitttt :P bro goh.. mana ada super fit.. pelan pelan kayuh maa.. hehe bro bila free?? tak mo repeat lagi ke chamah?? 20 kali naik pun takpaaa.. jom laa bro. hehe AM wei.. projek mega awai bul...
by Rob
18 Jul 2008, 13:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: Patutkah Upah Pemandu Arah dinaikkan???
Replies: 64
Views: 7004

(terdetik hati bila baca komen korang) assalammualaikum.. To all my friendsss... Next time... kalau nak ambik guide yg profesional... guide yang berlesen dan berdaftar.. guide yang lulus peperiksaan NIOSH.. (piawaian keselamatan pelanggan) guide yang berkaliber.. guide yang knowledge tinggi.. guide ...
by Rob
17 Jul 2008, 16:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah XP 26 to 27 / 07/08
Replies: 30
Views: 4271

LINE UP 1. Amir 2. Lan 3. Azali 4. Ezit 5. Indonesian Climbers 6. Indonesian Climbers 1 7. Bro Kie 8. Bro Kie 1 9. Bro Kie 2 10. Bro kie 3 11. Bro kie 4 12. Suhaimi 13. Ejie 14. Arip 15. Mieo 16. UPM 1 17. UPM 2 18. UPM 3 19. UPM 4 20. UPM 5 21. Shazura 22. 23. 24. 25. 26. 27. (*pada peserta yg bel...
by Rob
17 Jul 2008, 13:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER June and July Expedition (XP)
Replies: 20
Views: 3986

ok arip..
aku dah up nama ko dalam name list..
thanks bro..


kepada kawan2 lain..
please bank in deposit..
bagi permudahkan perjalanan.. hehe
thank u..
by Rob
17 Jul 2008, 13:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah XP 26 to 27 / 07/08
Replies: 30
Views: 4271

Gunung Chamah XP 26 to 27 / 07/08

EXPEDITION 6 Mount Chamah XP - (Open Program..) Duration: 2 days 1 night Pakej 1: Investment Fee: RM 140 (per person) Investment fee include: Guide Ration Permit Goodies 4WD (Gua musang - K. betis - kg Rekom - K.Betis - Gua musang) Pakej 2 Investment Fee: RM 120 (without ration), (++ Note: Addition...
by Rob
24 Jun 2008, 12:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER June and July Expedition (XP)
Replies: 20
Views: 3986

beckhem.. ngai dengan kolek biji ni bercinta ke?? aku tengok statment ngai kadang2 macam putus cinta pun ada.. frust sana la.. frust sini la.. lupa citer lama laa.. lupa citer baru laa.. sian jugak aku tengok. hehehe tapi apa boleh buat ngai... nasib badan.. hadapi jek laa dengan senyuman.. ekekeke...
by Rob
24 Jun 2008, 12:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER June and July Expedition (XP)
Replies: 20
Views: 3986

Mr.Goh.. Trek Irau memang tutup.. i punya trans cameron minggu lepas pun memang tak dapat masuk. Walaupun Pej Hutan Bagi green light. Kerja Baik pulih kat situ memang heavy. so ini trans jerging (suku irau) maybe i postpond bulan 8. sorry to everyone... hehe.. amkdh.. jom laa weii.... mentang menta...
by Rob
14 Jun 2008, 01:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER June and July Expedition (XP)
Replies: 20
Views: 3986

wakakaka... bak kata salan... tiew tieww tiew.. kebaboommm.... macam haram!! wei ngai.. itu geng kolek_biji sudah settle ke dgn ang?? atau masih hold lagi?? kalau hold lagi, pandai2 laa ang asyer. hehehe oh ye.. kudisz tu punya top-up.. lupa lakk aku.. tapi.. ang gi laa mintak sendiri.. hehehe.. aku...