Search found 179 matches

by krow
23 Feb 2011, 13:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak ke gunung Nuang
Replies: 62
Views: 10697

Re: Nak ke gunung Nuang

ya betul...

tlg jaga kebersihan...
by krow
22 Feb 2011, 08:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak ke gunung Nuang
Replies: 62
Views: 10697

Re: Nak ke gunung Nuang

mat..

aku tengok semua bukit aku rasa pacak.... hahahaha!
by krow
21 Feb 2011, 15:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak ke gunung Nuang
Replies: 62
Views: 10697

Re: Nak ke gunung Nuang

laluan baru dari renjer ke lolo baru dibuka..lebih cepat dan lebih senang berbanding laluan biasa...banyak lalu tepi sungai..harap maklum.
2 bukit pacak x hingat...

kalau daypack sesuai la ikut sini... kalau full pack bleh biol gak..

2 sens
by krow
21 Feb 2011, 15:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak ke gunung Nuang
Replies: 62
Views: 10697

Re: Nak ke gunung Nuang

salam, pe kabar orang gunung? lama x menyelit.. sabtu lepas baru balik nuang.. ingat nak daypack sampai puncak.. lupa pulak dah tua.. so sampai lolo je.. meriah wikend lepas.. ramai sungguh .. dgn budak sekolah, yg dah abis sekolah.. bapak budak sekolah.. semua ada.. sebelum CNY ari tu naik ikut Ja...
by krow
21 Feb 2011, 01:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak ke gunung Nuang
Replies: 62
Views: 10697

Re: Nak ke gunung Nuang

salam, pe kabar orang gunung? lama x menyelit.. sabtu lepas baru balik nuang.. ingat nak daypack sampai puncak.. lupa pulak dah tua.. so sampai lolo je.. meriah wikend lepas.. ramai sungguh .. dgn budak sekolah, yg dah abis sekolah.. bapak budak sekolah.. semua ada.. sebelum CNY ari tu naik ikut Jan...
by krow
19 Feb 2010, 14:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Nuang - Janda Baik
Replies: 13
Views: 2773

Re: Trans Nuang - Janda Baik

Best la Jahd.! Bila punya Plan Project nih? Dah Makin menganas ko semenjak nih..Bravo. 8)
yap,
mana ada ganas... tahun 2010 tahun aku berazam nak kuruskan badan.. :lol:

hujung bulan apa plan? xkan meng'k****n'kan ikan bro?
by krow
19 Feb 2010, 09:48
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Nuang - Janda Baik
Replies: 13
Views: 2773

Re: Trans Nuang - Janda Baik

am : pm number fon - nanti aku roger fisha : pm number fon :)) .. actually aku dah baca log tu.. kat fotopages pun dah jenguk.. pastu cikgu sha pun ada mention masa we all naik YY ikut lojing tahun lepas.. tapi tu la, masih x berapa confident nak try. masa aku turun 1992 dulu, kitorang ikut trek dar...
by krow
27 Jan 2010, 13:58
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Nuang - Janda Baik
Replies: 13
Views: 2773

Re: Trans Nuang - Janda Baik

pergh.. akta rahsia kerajaan ke log ni?

:P
by krow
11 Jan 2010, 13:59
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Nuang - Janda Baik
Replies: 13
Views: 2773

Re: Trans Nuang - Janda Baik

bisa diatur tu... aku ingat nak bawak askar aku skali nanti.

tgh cari log ni janda baik ni.. nak mengimbau sejarah turun JB tahun 1992
by krow
11 Jan 2010, 13:49
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Nuang - Janda Baik
Replies: 13
Views: 2773

Re: Trans Nuang - Janda Baik

ko ni fendi.. merata2 ko ada.. kat GO ko muncul, kat MP pun ada... cergas plak tu.. FB tarak?

beg baru? .. blum ler... jom ikut pi Nuang.. lama x trekking sesama ni..
by krow
11 Jan 2010, 13:27
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Nuang - Janda Baik
Replies: 13
Views: 2773

Trans Nuang - Janda Baik

Salams,

Sesapa ada log dari puncak Nuang ke Janda Baik. Kalau nak berkongsi dengan kawan2 tlg la post kat sini. Kalau nak offer jadi guide pun bleh :lol:

rgds
jahd
by krow
22 Oct 2009, 09:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Stong & Ayam
Replies: 36
Views: 3892

Re: Stong & Ayam

x marah la fendi... sangap je..

che'gu,

tu kene bagi cikleey lepas dulu.. kalau dia x lepas susah nak pergi... xde bantal peluk kat atas... :mrgreen:

cikleey,
min pun lutut dah tukar baru x silap aku... :lol:
by krow
20 Oct 2009, 11:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Stong & Ayam
Replies: 36
Views: 3892

Re: Stong & Ayam

dah kene belanda dah topik ni...

nuang.. bulan 11 ni... tido puncak!
by krow
15 Oct 2009, 14:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Stong & Ayam
Replies: 36
Views: 3892

Re: Stong & Ayam

oit... nuang jom!
by krow
26 Feb 2009, 16:57
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 55354

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

bertahun rasanya aku xmasuk sini..
bertahun jugakla aku x pi memanjat..

doakan semoga sukses SAR..
by krow
10 Aug 2007, 11:00
Forum: Kedai
Topic: Hammock dgn kelambu
Replies: 8
Views: 2065

roger..

nanti aku cari timbang.. dan akan postkan gambar siap packing..

ada 6 ketul je lagik.. :D
by krow
08 Aug 2007, 16:48
Forum: Kedai
Topic: Hammock dgn kelambu
Replies: 8
Views: 2065

Hammock dgn kelambu

Hammock dgn kelambu. Pattern celoreng, dgn tali (tali masuk sendiri daaa). Made in the Kingdom of Siam. stok terhad (dapat seludup sket je sebab kastam dah saspek). RM70 seketul. kalu berminat sila la call saya 012-3259611 jahd dalam KL bleh deliver, luar KL kene poslaju daaa.. gambar kat sini http:...
by krow
25 Jun 2007, 13:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom kite bersantai Gunung Nuang hujung minggu nie
Replies: 57
Views: 6753

mizi,

apa cerita sampah? sempat bakar?? hahahaha!
by krow
22 Jun 2007, 15:33
Forum: Isu & Gossip
Topic: Patutkah Upah Pemandu Arah dinaikkan???
Replies: 64
Views: 7008

Tariff lebih patut dikenakan untuk pengunjung bukan pemegang MyKad. sori to say but aku rasa ramai org SG yg masuk dan ber'kiasu' merata rata, dan juga dari negara lain. rasanya x salah, we OWN the place and it's up to US to preserve the place, so SUKATI kitorang la nak charge lebih pada org luar. a...
by krow
19 Jun 2007, 14:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: ISU PANAS!!!!!
Replies: 30
Views: 3909

ehem

jsothman at gmail.com

pls tengkiu.. hahahahah! :evil:
by krow
18 Jun 2007, 13:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: Satu lagi "scrap" ekspedisi?
Replies: 37
Views: 5620


Semoga Berjaya :pig:
ada gak bende haram tu.. hahahahahahahaha!!!

katakan RM100,000 dibudgetkan untuk pembersihan dan pemantauan Nuang.. aku ingat 5 tahun punya budget pun x abis..

2 sens
by krow
13 Jun 2007, 17:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Eksesais Bukit Tabur 16 June 2007
Replies: 105
Views: 8055

ahahaha... sangap?? memang dah kronik dah ni..

takut menjangkit kat rocker tu pulak.. hahahahaha!

ngai,
jebat bawak aku naik tabuh east skalik.. panas tak hengat.. hitam kulit i awwww... kalau aku x pi kemamang ni.. aku ikut la ko. bleh aku tunjuk intake tabuh east.
by krow
13 Jun 2007, 13:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: Luahan Hati....
Replies: 105
Views: 12969

mcm kes kat swettenham dulu... ade yg sampai peak..ade yg dok lepak kat LWP jer.. tmnkn yg injured..pastu pagi saper yg larat..nek depek je laaa, asalkn semua selamat..sbb x lari gng dikejar..safety first pendapat sy.... wallahualam sera wiski alfa lima tanggo alfa romeo handle mizi returning.sokon...
by krow
13 Jun 2007, 11:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Eksesais Bukit Tabur 16 June 2007
Replies: 105
Views: 8055

gi kemamang tengok mercu tanda ke bang? ekeke
bahagia beb kalau ada mercu tanda... hahahahahaha!
by krow
12 Jun 2007, 17:39
Forum: Khemah
Topic: Everest: Beyond The Limit:The Gatekeeper @ Discovery Channel
Replies: 81
Views: 8055

bagus... cuma lutut je x bagus bila kene snow... hahahahahahah!
by krow
12 Jun 2007, 17:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Eksesais Bukit Tabur 16 June 2007
Replies: 105
Views: 8055

xdela out of coverage..

boss soh pi kemamang.. aku malas sebenarnya.. hehe tgh try nak taichi xyah pi.. kekekekeke!
by krow
12 Jun 2007, 17:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Eksesais Bukit Tabur 16 June 2007
Replies: 105
Views: 8055

ahad ni ada org ajak aku pi tabur east.. hahaha gayat. tp aku mungkin x dapat sebab kene pi outstesyen... aduss!
by krow
11 Jun 2007, 13:28
Forum: Khemah
Topic: Everest: Beyond The Limit:The Gatekeeper @ Discovery Channel
Replies: 81
Views: 8055

In preparation for the climb, Rene'e and her other 4 team members have to go through a rigorous training schedule, including a 9D8N training at Trans Titiwangsa and 6D5N at Mount Kinabalu, as physical fitness and mental strength are crucial for the climb. 9D8N Trans TT??.. ni version berapa ni? V2?...
by krow
01 Jun 2007, 13:03
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1653
Views: 168942

sori bett.. x perasan x register lagik.. patutla x dapat bonus point! Nama betul : Jahd Shahril Bin Othman Jantina : Last check masih lelaki Tarikh sampai bumi : 23 March 1973 Alamat mengundi : Sik, Kedah Alamat tido : Kajang, Selangor Alamat blk kg : Kepong, KL Alamat cari makan : Bandar Tasik Sela...
by krow
01 Jun 2007, 12:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CUS 17.01-23.01 2 kekosongan
Replies: 175
Views: 16625

bulan 8... ari tu ada gak kitorang tersebut sebut bulan 8 nak pi.. tp xtau leh ejas cuti ke x...
by krow
01 Jun 2007, 12:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: ekspedisi gunung tebu
Replies: 374
Views: 12429

fendi,

apa citer cemerong???

aku dah start sangap balik ni.....
by krow
21 May 2007, 10:54
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Berita Sedih
Replies: 345
Views: 29725

al-fatihah, semalam pi hosp serdang. dpt berita dari et, yang sesama pi dgn arwah satu kereta ke nuang. bila sampai sana ramai kawan2 ada. saya kenal arwah thru multiply. x pernah trek sesama, tapi dari cerita et dan kawan2 lain, saya rasa terkilan x sempat nak kenal lebih rapat. kita sepatutnya ras...
by krow
18 May 2007, 13:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CUS 17.01-23.01 2 kekosongan
Replies: 175
Views: 16625

perancangan bulan 12, time minggu dari cuti krismas ke new year. mungkin lagi awal kalau bleh selit..
by krow
18 May 2007, 12:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip Sangap MMA G Besar Hantu 30/4 to 2/5
Replies: 35
Views: 4545

aku pi nikah 25 tu je aku rasa... koz adik aku nikah 2hb kat Kulaifornia, so xleh nak pi Kedah
by krow
14 May 2007, 11:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip Sangap MMA G Besar Hantu 30/4 to 2/5
Replies: 35
Views: 4545

ayat kuntum :kah:
by krow
09 May 2007, 15:10
Forum: Khemah
Topic: Kenapa Mendaki ?
Replies: 62
Views: 9045

Re: Kenapa Mendaki ?

A'kum.. Lynn tengah buat a research pasal "dunia pendakian" kita pada masa kini, and Lynn b'harap korang semua boleh tolong. Maklum lah, Lynn pun hanya sekadar budak mentah yang taktahu ape-ape lagi dlm dunia pendakian ni.. Sebagai seorang pendaki, apakah kriteria gunung yang korang menitik beratka...
by krow
09 May 2007, 13:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip Sangap MMA G Besar Hantu 30/4 to 2/5
Replies: 35
Views: 4545

fizi,

aku yg tergolek... tgh angau... wakakakakakak!!
by krow
08 May 2007, 11:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip Sangap MMA G Besar Hantu 30/4 to 2/5
Replies: 35
Views: 4545

shhhh!!! shhhhhhh!!! angau weii!! tu yg jatuh lobang tu.. kekekeke
by krow
07 May 2007, 12:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip Sangap MMA G Besar Hantu 30/4 to 2/5
Replies: 35
Views: 4545

pekatu,

kitorang ayat cik lin kat kl sentral, pastu dalam kereta, pastu kat bawah rumah dia.. sampai la kitorang nak gerak pun kitorang ayat dia lagi...

tp sebab ko xde dia x ikut la......

hehehehe :evil:
by krow
04 May 2007, 17:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: Apa manfaat ekspedisi berkos besar kepada negara?
Replies: 63
Views: 8301

dari habis $$$ berpuluh juta gi naik everest la, keliling dunia la, baik lagi sponsor scientific team gi masuk utan semenanjung or borneo... pi catalog flora n fauna.. mana tau terjumpa ubat kanser ke HIV ke.. pastu sket sket everest sket sket everest.. pi la naik K2 kalau berani.. semua ni politica...