Search found 898 matches

by gogoyeaha
16 May 2011, 17:52
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 2852

Re: Gunung Trusmadi

setuju denagn mu Wira
by gogoyeaha
16 May 2011, 17:51
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Kinabalu-Trusmadi-Tambuyukon - 2010
Replies: 7
Views: 2232

Re: Trans Kinabalu-Trusmadi-Tambuyukon - 2010

hahahaha...org kaya jak Wira naik 2 orang. hahahaha. apapun steady lah korang berdua :-)
by gogoyeaha
19 Apr 2011, 15:31
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu
Replies: 27
Views: 5793

Re: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu

Boleh kasi tips tak tuk naik kinabalu ikut mesilau taim2 cuaca yg dijangka hujan ni... insyaalllah saya akan naik pada 30/4/2011 ni.... ni kali kedua.. yg pestaim tu ikut timpohon... tips dia...sebelum harijadi...trening sampai nak pengsan. kalau sampai pengsan lagi bagus :-) tips masa mendaki...se...
by gogoyeaha
08 Mar 2011, 22:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu via Ferrata
Replies: 9
Views: 2889

Re: Gunung Kinabalu via Ferrata

ni grup yg akan buat paraglide dari low's peak tu ka?
by gogoyeaha
19 Feb 2011, 21:52
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 2852

Re: Gunung Trusmadi

nak order minuman yg ada ice, kena ckp, taruk ice. kalo sebut teh o ice akan sampai le teh o panas. hahahaha...malang nasib mu lain kali ckp je teh o ping. ping=ais=beng. Che Zi, dulu Sabah Park handle. tak tau bila pulak transfer kuasa ke Forestry Department. tapi thanks sebab update info. ohhh ye...
by gogoyeaha
18 Feb 2011, 21:23
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 2852

Re: Gunung Trusmadi

apa barang turun Equine...turun KK lah kita mengupik (minum kopi)...hehehe
by gogoyeaha
13 Feb 2011, 17:49
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 2852

Re: Gunung Trusmadi

poncho wrote:kes seperti ini boleh dirujuk pada Sabah Parks dan mohon budi bicara Penguasa di Sabah Parks
pembetulan sket Poncho...utk Trusmadi bawah pentadbiran Jab. Perhutanan Tambunan.
by gogoyeaha
09 Feb 2011, 20:50
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Tips Untuk Trip 8-9 Hari
Replies: 4
Views: 1186

Re: Tips Untuk Trip 8-9 Hari

sesat ngan abg mat saya xkisah :-)
by gogoyeaha
09 Feb 2011, 20:43
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu
Replies: 27
Views: 5793

Re: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu

mmg betul cakap gogo tu lebih baik naik kat mersilau turun kat timpohon sebab kalau naik dari mersilau kita bole nampak byk view yg menarik dan trek pun ok berbanding kalau naik dari timpohon betuui...trek lagi variasi berbanding timpohon biasanya kalau naik dari mersilau n tiada yg injured naik ja...
by gogoyeaha
09 Feb 2011, 20:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

yup betul tu
tp kalu tanya org key-el yg xminat gunung...tau tak gunung chamah...rasanya "ehh apa tu...kat mana tu...ada ke" jugak jawapannya. hehehe.
yg diaorg tau gunung ledang/korbu/nuang etc=glamer je=mcm gunung kinabalu.
by gogoyeaha
08 Feb 2011, 19:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

yup betul. sabahan ni kurang alert sebab mmg kehidupan diaorg dah dikelilingi nature...jadi diaorg xambil kisah sgt hal-hal nature ni. kita je org key-el yg penuh dgn hutan bata sibuk cari nature :-)
by gogoyeaha
08 Feb 2011, 13:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

trusmadi lagi best
trek santai...view 360 darjah
hehehe
letihla naik tambuyukon...hehehe
by gogoyeaha
02 Feb 2011, 13:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu on July
Replies: 7
Views: 2318

Re: Gunung Kinabalu on July

buat masa ni sama
by gogoyeaha
01 Feb 2011, 21:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu on July
Replies: 7
Views: 2318

Re: Gunung Kinabalu on July

oooops....silap

8 FEB 2011

tq fulltimesinner
by gogoyeaha
01 Feb 2011, 20:39
Forum: Kedai
Topic: sedikit barang nak jual
Replies: 70
Views: 7306

Re: sedikit barang nak jual

gila babas punya jualan ni. hehehe.
by gogoyeaha
01 Feb 2011, 16:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu on July
Replies: 7
Views: 2318

Gunung Kinabalu on July

Assalamualaikum & salam sejahtera Untuk makluman, saya ada 8 seat untuk pendakian GK pada 1 - 3 Julai 2011. Jadual pergerakan secara ringkas seperti berikut: 1hb 1300 > gerak dari KK ke Mersilau > check-in Mersilau Nature Resorts > RnR 2hb 0800 > mula mendaki 1600 > dijangka sampai Laban Rata > chec...
by gogoyeaha
31 Jan 2011, 19:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

oic...grup ko ka miki yg bertembung dgn satu grup lagi di trusmadi.
by gogoyeaha
27 Jan 2011, 23:50
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu
Replies: 27
Views: 5793

Re: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu

saya nak tambah sket berkaitan daki GK:- alang2 dah bayau mahal...terus buat naik ikut mersilau turun timpohon. ramai kata mersilau susah itu ini la...tp bagi aku...regular climber selamba. kalau bukan regular climber pun...boleh buat naik ikut mersilau...janji trening DAN jgn underestimate GK. past...
by gogoyeaha
27 Jan 2011, 23:12
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Kinabalu
Replies: 34
Views: 9249

Re: Gunung Kinabalu

ada naik sket la...pertambahan dalam rm20/van (bergantung pada pemilik van)
by gogoyeaha
06 Jan 2011, 20:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

gantung sementara waktu
by gogoyeaha
05 Jan 2011, 20:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

xlarat lah nak pikul beg skang....layan mancing lagi syiokkkk. hehehe
by gogoyeaha
02 Jan 2011, 14:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

xpuas?
aku tengokkk syiookkk jak korang tido hari tu...hehehehe
by gogoyeaha
06 Dec 2010, 17:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

boleh contact dia di 0122926413
pm sonyap? biar betuiiiii.
by gogoyeaha
26 Nov 2010, 16:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32413

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

tahniah Mr. Wild
doakan berjaya & semuanya berjalan lancar
by gogoyeaha
26 Nov 2010, 15:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

tp ko Min...lagi power beb.
by gogoyeaha
24 Nov 2010, 12:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10334

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

:-) tq Lan petik nama aku. hehehe
by gogoyeaha
22 Sep 2010, 16:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

naik march...next month kena booking tu
by gogoyeaha
17 Aug 2010, 13:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

mo terbang...masuk kelas dulu la
by gogoyeaha
15 Aug 2010, 14:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

yg video si azlan link tu...aku rasa yg kita baca log dia di GH tu.
by gogoyeaha
14 Aug 2010, 10:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

:-)
aku pun tgh2 usha2 xtvt ni.
di KK member aku yang operate benda alah ni
probnya kau...gaayaaaaaaaaaaaaaattt
by gogoyeaha
11 Aug 2010, 20:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

rembau wrote:patut aku call tak angkat...
aku ada sana last week 31 july-4 august
aiseyy bro...no ko ke tu
sorry...malas aku angkat kadang2 ada apek mabuk yg call
by gogoyeaha
09 Aug 2010, 20:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

tq castello

dan paling sayangnya...bayar mahal2.....tp xcukup bersedia=gagal sampai puncak
atau kalau sampai puncak pun.....pendakian menyeksakan=tidak enjoy
pastu...cubalah naik GK lalu kedua2 laluan iaitu mersilau timpohon
sayang kalau lalu satu laluan jak sebab alang2 bah
by gogoyeaha
09 Aug 2010, 18:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

huhuhu...ko ke yg call
aiseyyy sorry...
kadang2 malas aku angkat call no yg aku xkenal...sebab selalu ada crossline no. orang lain
by gogoyeaha
08 Aug 2010, 11:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

kosong tiada sambutan...hehehe
hari ni duedate
by gogoyeaha
07 Aug 2010, 10:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

hehehe
tu pun aku kesian...pegi juga ambil jam 7am. hehehe
by gogoyeaha
06 Aug 2010, 18:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7312

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

khalid wrote:organizer lagi la user friendly. kul 1 pagi datang jemput kitarang kat airport kk ngan land cruiser....
hi hii cik zizie cabut dulu...prengg..
hehehe...tu aku terlebih rajin
pasni xde nye aku nak g ambil...buang masa aku jak...hehehe