Search found 489 matches

by cs_goh
28 Feb 2012, 18:08
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 6175

Re: Point Tertinggi di 13 Negeri.

1-Pahang -tahan 2-Terengganu - Gng Tebu? 3-Kelantan - Gng Chamah? 4-Kedah -gng jerai..yg lain2 suma tgh sempadan 5-Perlis -bukit jernih..bukit yg tinggi dr bkt jernih ni suma tgh sempadan negara 6-P.Pinang -Western Hill 7-Perak -gng raya 1775 m,klu ada lg tinggi tataw la..gng yg tinggi suma duk tgh...
by cs_goh
10 Feb 2012, 17:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Semangkok
Replies: 25
Views: 5927

Re: Gunung Semangkok

Jor Dam Located at batu 17 along the Tapah-Cameron Highlands main road, about 4.6km after the Lata Iskandar waterfall. Part of the Rancangan Letrik – Hidro Batang Padang, the construction started in 1964, and was officially launched in 1968 alamak abam goh ni under TNB kalau x silap, tp x pe boleh ...
by cs_goh
10 Feb 2012, 17:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Semangkok
Replies: 25
Views: 5927

Re: Gunung Semangkok

biNGai wrote:masuk ikut pos lemoi suda la ah goh..itu empangan diaorg suda bela ikan piranna, sapa masuk kasi ngap kaki..hahaha
kaki je, bukan yang "itu"....ha ha ha
by cs_goh
09 Feb 2012, 20:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Semangkok
Replies: 25
Views: 5927

Re: Gunung Semangkok

alamak abam goh saya bukan tangker.... pewaiker ye arr hehehhe empangan kat Kg Batu Enam Belas, Empangan Pelana Jor tu ekkk mmmm.... boleh jew kalau nak saya cube mintak.... gunung apa ad kat situ abam goh abam goh leh bg nama penuh empangan tu x hehehe Berembun Wrays.....boleh masuk ikut pos lemoi...
by cs_goh
09 Feb 2012, 17:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Semangkok
Replies: 25
Views: 5927

Re: Gunung Semangkok

u can ask cs goh his fb is Taiping Goh hope can help Reen, saya sudah insaf Semangkok.....bila nanti saya gila lagi mungkin akan cuba lagi... :kah: wahhh abam goh dah cakap cam tu mmg terible la trek dia..... cam horror jew hehehehe..... abam goh bile leh treaking sama ag........ :keke: :keke: :min...
by cs_goh
07 Feb 2012, 21:59
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 10350

Re: Ade sape2 tau..

Lawit....minat.......tapi...
by cs_goh
07 Feb 2012, 21:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Semangkok
Replies: 25
Views: 5927

Re: Gunung Semangkok

matsaiko wrote:u can ask cs goh

his fb is Taiping Goh

hope can help
Reen,

saya sudah insaf Semangkok.....bila nanti saya gila lagi mungkin akan cuba lagi... :kah:
by cs_goh
07 Feb 2012, 21:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Semangkok
Replies: 25
Views: 5927

Re: Gunung Semangkok

basman wrote:boleh bagi log gunung semangkuk, I nak naik pada 18 Feb 2012
semangkok ke atau ULU semangkok??? dua gunung yang tak sama. 1 heaven, 1 hell!! he he he
by cs_goh
06 Oct 2011, 20:03
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: macam mana nk dpt peta topografi?
Replies: 33
Views: 2210

Re: macam mana nk dpt peta topografi?

Sungai Tua Ulu Yam bawah Genting. Maap bai Lembaran ni tak jual sebab ada 2 Empangan air Bekalan Sumber Manusia. Empangan Batu dan Empangan Sungai Selangor Kuala Kubu. Ada 1 kem risik tentera kat Gunung Ulu Kali. Satu Kem Komandu 22 Kuala Kubu Bharu dan satu Lapang Sasar Polis Kuala Kubu Bharu. Tap...
by cs_goh
23 Aug 2010, 09:23
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: berembun
Replies: 14
Views: 2604

Re: berembun

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Kalau tak silap saya Gunung Berembun ni ada Tiga
Berembun- Cameron, Berembun-Terengganu (Cemerong) dan kalau tak silap saya ada satu lagi Gunung Berembun di NS. Yang mana satu nak pegi nie
ke-empat: berembun Wrays di pahang... :kah:
by cs_goh
11 Aug 2010, 07:55
Forum: Isu & Gossip
Topic: JUAL NAMA PAK KASIM??????????
Replies: 34
Views: 5359

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

V2 ka goh? smalam salan SOS cakap jumpa dia treking sorg2 turun H2O..dia kata mau bikin transpex reverse saja..kalo itu olang ilang, saya tamo pegi SAR wooo..ekekeke http://www.facebook.com/#!/MacgyverChan?ref=ts dia ingat dia comando.... kalau sesat saya pun tak mau SAR sekadar expert established ...
by cs_goh
10 Aug 2010, 21:15
Forum: Isu & Gossip
Topic: JUAL NAMA PAK KASIM??????????
Replies: 34
Views: 5359

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:Nama lain dia Stanley Chan ke???
yea betul, kalau lihat profile dia dari FB....

tengah buat V2 seorang?
by cs_goh
03 Aug 2010, 09:33
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rumah Pak Kassim
Replies: 32
Views: 4855

Re: Rumah Pak Kassim

Tokey Goh Kes ini ada kaitan dengan Istana Kelantan. Juga ada kaitan dengan Seorang Rakan saya (Sharp Shooter pengawal peribadi Sultan Kelantan yang terbunuh baru baru ni. Ada onar yang dibuat oleh peniaga sayur dari Singapore. Yang saya jangka juga da kaitan dengan kawan saya yang hilang di YY tuh...
by cs_goh
30 Jul 2010, 19:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rumah Pak Kassim
Replies: 32
Views: 4855

Re: Rumah Pak Kassim

Umah Pak Kassim tu dah masuk kawasan Kelantan. Dulu Dari jalan luar ke Post Broke tu dan dipohon untuk buat Ladang Strawberi tapi tak jadi. Diaorang bukak tanah baru kat sebelah Post Lojing tu. Jadi kelulusan tu diaorang ambik balik dan buat kebun sayur lak. Sebenarnya kawasan tu merupakan Rezab Or...
by cs_goh
30 Jul 2010, 19:42
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rumah Pak Kassim
Replies: 32
Views: 4855

Re: Rumah Pak Kassim

matsaiko wrote:nanti pak kassim dapatla la sebiji lot banglo...
tak ada. apa pun tak ada. cam dihalau
by cs_goh
29 Jul 2010, 22:06
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rumah Pak Kassim
Replies: 32
Views: 4855

Rumah Pak Kassim

Tuan2, tadi Pak Kassim telefon saya. beliau beri tau bahawa kawasan rumahnya akan dijadikan kebun orang lain tanpa notis/persetujuan. Pak Kassim harap kawan2nya dari GO dapat membantu beliau dari segi undang2 dll..... saya dah cadang pak kassim membawa sekumpulan orang asli di sekitar kawasan Brooke...
by cs_goh
28 Jul 2010, 20:20
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: help!
Replies: 7
Views: 1958

Re: help!

JenaL wrote:itu giude yg grad dr pak kasim tak de no phone ka???
ada...

ah fatt: 0123456789 :lol:
by cs_goh
09 Jul 2010, 21:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: JUAL NAMA PAK KASIM??????????
Replies: 34
Views: 5359

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

masuk fb rupanya mamat nie chinese... buleh geng dgn cs goh :mrgreen: oi, bett, jangan cakap2 yang bukan :evil: aku budak yang baru belajar mendaki je.... mana kenal orang2 bernama cam ah fatt tu...... :mrgreen: oooooo baru belaja mendaki ekk sifu goh hehehhehe.....ngeh...ngeh.... :D .... baru bela...
by cs_goh
07 Jul 2010, 17:42
Forum: Isu & Gossip
Topic: Tasik Kenyir, Taman Negara Terengganu Dinodai..
Replies: 37
Views: 5609

Re: Tasik Kenyir, Taman Negara Terengganu Dinodai..

Terima kasih atas maklumat. Tindakan. 1. Saya dah arahkan 2 Heli peninjau membuat rondaan ke sana sebentar tadi. Kot kot ada yang boleh kami ambil tindakan atas sebab mencemarkan Air Bersih (Air Tawar dalam tasik ni di bawah kawalan Jabatan Hidrografi). 2. Juga akan dibawa dalam mesyuarat tindakan ...
by cs_goh
07 Jul 2010, 17:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: JUAL NAMA PAK KASIM??????????
Replies: 34
Views: 5359

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

betterman wrote:masuk fb rupanya mamat nie chinese... buleh geng dgn cs goh :mrgreen:
oi, bett, jangan cakap2 yang bukan :evil:

aku budak yang baru belajar mendaki je....

mana kenal orang2 bernama cam ah fatt tu...... :mrgreen:
by cs_goh
06 Jul 2010, 21:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: JUAL NAMA PAK KASIM??????????
Replies: 34
Views: 5359

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

dah lama i dengar dia dah

nasib baik i tak kenal dia.

rupa orang kuat dalam "established trail" jer....

kesian pak kassim...
by cs_goh
02 Jul 2010, 18:12
Forum: Pandu Arah
Topic: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih
Replies: 38
Views: 2238

Re: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih

BEST TAJUK INI... kalau boleh beri detail ciri pokok yg hendak ditakik...cth: besar pemeluk, lidah air@ darat, simpang...atau cantik buat kat tempat yg ada landmark lain yg kekal kod sign yg dibuat dari satu takik, 2,3 4 5 dan X yg membawa maksud apa??? bagaimana nak takik... kalau trek mendaki ke ...
by cs_goh
02 Jul 2010, 17:45
Forum: Pandu Arah
Topic: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih
Replies: 38
Views: 2238

Re: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:. Aku pernah tarik dan pindahkan boya ke tempat lain. Jadi ada kapal sudah masuk tempat tu dan kandas esoknya. Boya ni menandakan tempat cetek atau penanda batu.
:lol:

kalau saya kapten kapal terkandas tu, mesti saya "fire in hole" kapal lanun...he he he
by cs_goh
02 Jul 2010, 09:41
Forum: Pandu Arah
Topic: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih
Replies: 38
Views: 2238

Re: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote: Marking ni yang penting senang nampak. Sebab dalam gelap atau kabus nak bagi nampak balik jalan yang kita dah lalu tu. Takik aku rasa susah gak. Jadi jangan guna.
lanun tak cukup training kat darat la..... :lol:
by cs_goh
02 Jul 2010, 09:34
Forum: Pandu Arah
Topic: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih
Replies: 38
Views: 2238

Re: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih

pada pendapat saya, tape/cat semua barang luar pada hutan, terutamanya tape not evironmental friendly. kalau saya nampak tape pada trek, saya akan tanggalkan. cara asli pratikal, cuma kena berlatih sharp & alert pada takik bagi pendaki (sebab banyak pendaki tak concentrate masa mendaki, distraction ...
by cs_goh
01 Jul 2010, 19:50
Forum: Pandu Arah
Topic: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih
Replies: 38
Views: 2238

Re: Marking: Takik Pokok vs Tape Merah Putih

hanya takik baru senang ditengok malam.

biasa saya buat 3 takik.

takik kena buat pada arah masuk & arah balik (ikut trek direction) supaya senang tengok.
kalau sekadar satu arah je.....kalau nak night trek, paya cari
by cs_goh
22 Jun 2010, 18:52
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

MATSAIKO...byk benda yg dipelajari dari semua peserta....mcm tgk burung, nak pilih trek, nak pilih intake, nak plan trek, nak marking, cari marking lama, baca topo, dan hehehehhe dapat bermesra ngan kutu vavi secara kasar report dapat di gambarkan bahawa, pembelajaran kali ini lebih tertumpu secara...
by cs_goh
22 Jun 2010, 18:45
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Tahniah Geng. Dah selamat pulang dan bawak kutu Vavi kat Anu tu... he he he TQ Lt Cmdr. tuan2, pagi ni saya terjumpa Paul Kiong kat kedai kopi. so saya tanya beliau ada apa cara tertentu untuk membuang kutu vavi dalam operasi mencari Komunis sepanjang masa beliau berkhidmat untuk negara. so dia kat...
by cs_goh
21 Jun 2010, 21:39
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

hehehhe trip pembelajaran navigasi berjalan ngan sukses, siap ader bawak balik ole2 dari camp kutu vavi ......hehehhe, siap bawak balik umah subirnier 3, 4 ekor la kutu vavi hehehe....... special thank kat sifu goh ngan jenal sbb sudi ajar kita orang, banyak ilmu yang dapat dipelajari.... kepada ke...
by cs_goh
15 Jun 2010, 17:32
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

JenaL wrote:Goh you ada pakai radio(VHF) ke....atau sesape yg dengan you ada ka...
tak ada lah Jenal
by cs_goh
13 Jun 2010, 22:00
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

ada 2 tempat kosong kereta saya, PJ area

KITA JUMPA KAT CAR PARK JERIAU FALL 1545hrs 19hb JUN (SABTU)
3pm kena sampai GAP (naik Fraser pada odd hour)

siapa lewat sikit boleh roger saya 016 6264134
by cs_goh
11 Jun 2010, 21:10
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

miemajid wrote:tnya.. bole join lagi tak?
gps xder. kompas ada. parang ada.

mybe nk join carpool...
ada masalah car pool....
tak cukup kereta ....

miemajid dari mana?
by cs_goh
22 May 2010, 20:31
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

betterman wrote:i bawak i punya kereta
boleh tlg car pool?
by cs_goh
22 May 2010, 09:11
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

biNGai wrote:
matsaiko wrote:goh..trek hartkore tak?
sikalanggg aaa lutut manyak longgar..pelut manyak musat aaa hehe
apalagasss..air ketummmm sattuuuuuuu!! ahahahaha
ini salah di sisi undang-undang..... :mrgreen:

minum sebotol ubat batuk lagi kuat
by cs_goh
22 May 2010, 09:10
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

1.Goh/ii.Adik Idan/2.Bingai
3 Span / 4 YL/ 5 lats840 6.bargading

7. Jenal

8. beckham

9. bewokpasir & kawan2

(orga/al_razy89)

Goh
016 626 4134
by cs_goh
22 May 2010, 09:03
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

matsaiko wrote:goh..trek hartkore tak?
sikalanggg aaa lutut manyak longgar..pelut manyak musat aaa hehe
lebih senang dari Kutu...he he he....
by cs_goh
21 May 2010, 19:10
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

lats840 wrote:nak ikut.. nak ikut....
tp tkde GPS, bleh ker??
hehehehe....

:mrgreen: :mrgreen:

kos brape??

peace
boleh, janji tajamkan parang.
ada car pool ke?
by cs_goh
21 May 2010, 19:09
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Taiping Goh. Saya pegi 2 orang sebab ada sorang kawan nak ikut sama. Anuar -Sumitomo (Geng aku masa naik Mulu dengan Ad tu). Jadi susunan kenderaannya aku dari Banting- Shah Alam (Sec 7)- Meru terus Kuala Kubu Bharu. Pajero Tayo Ketak Winch Baru ha ha ha la la lalalalala Suka suki mak haku lak no h...
by cs_goh
20 May 2010, 20:44
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

biNGai wrote:najib goh : saya duduk sri damansara..OTW angkat idan kota damansara, bule la collect saya..
ok
by cs_goh
20 May 2010, 20:43
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7490

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Yang konfirm masuk baris: Goh/Adik Idan 1. span 2. Jenal 3. Lt Komander 4. beckham 5. bargading 6. Bingai 7. Reen (photo shooter) 8. (nadir/zul/orga/al_razy89) En GOH, Ader sorang YL nak polo, boleh kew....... Goh kata boleh :mrgreen: Betul kata Reen...janji ada kereta arrangement dll