Search found 463 matches

by am
09 Feb 2018, 23:40
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 3231

Re: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

sedang yg asal ada disini pun masih lagi tak kenal semuanya, inikah lagi rakan maya di FB. hehehe.. esok lusa la bayor sama kak zam pgurl
by am
09 Feb 2018, 23:24
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 3231

Re: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

jumpa di sana sahabat gunung online sekalian.
by am
02 Oct 2015, 16:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 53403

Re: trans V3, volunteers and participants needed.

takda update ini pojek dibatalkan atas sebab lutut da longgar masing-masing.
baru-baru ini group yang diketuai saudara Poncho kita ada masuk buat sambungan trail "untuk V3"
maybe dia boleh explain dengan lebih lanjut.
by am
02 Oct 2015, 16:52
Forum: Log Gunung
Topic: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)
Replies: 14
Views: 710

Re: GUNUNG PASIR VIA KG.BUKIT (SRI MENANTI)

cerita ni menarik tapi tak banyak informasi.. cerita pasal debol pangok je banyak.. huhu. puncak xda view eyh? jom la balak!!
by am
22 May 2014, 16:41
Forum: Kedai
Topic: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014
Replies: 16
Views: 12026

Re: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014

Insyallah jika tiada aral melintang saya akan berdiri tegak di pintu masuk dewan makan Malam Gala ini.
by am
13 Sep 2013, 00:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [NOV2013] Trans Titiwangsa V2 (6D5N)
Replies: 1
Views: 3032

[NOV2013] Trans Titiwangsa V2 (6D5N)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1173848_10201254770349207_101509864_n.jpg Looking for interested people to feel the challenge of ' Trans Titiwangsa V2 ' on November 2013. We would like to invite both local and international mountaineer to join/participate in this expedition. ...
by am
05 Jun 2013, 10:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall
Replies: 31
Views: 6459

Re: Gunung Sibayak & Two Colors Waterfall

wooooooooooooooooowwww.. nak piiiiii..
by am
17 Feb 2013, 00:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: salam semua otai2 gunung...
Replies: 5
Views: 1752

Re: salam semua otai2 gunung...

maaf nak mencelah bang. sini xda otai, semua orang sama je.. topik "salam semua otai2 gunung..." sangat gempak buat semua orang pikir 2-3 kali nak reply. salam sahabat saya hanya lalat je singgah forum sebab da lama tak login. heeeeeheeeeeheeeeeee...
by am
10 Jan 2013, 14:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 3665

Re: Trek gunung tahan paling lama?

'mistikus cinta' atau sememangnya satu kebenaran coz binatang2 liar susah nk dilihat di hutan kita yg padat ni... camera trap pun org biasa pasang dekat2 dengan denai dan laluan trekking je, jauh2 orang tak berapa nak letak. iye tak?
by am
27 Sep 2012, 01:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 4823

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

bulan December moh kita ke Gunung Bintang!
by am
24 Sep 2012, 01:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 4823

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

Trip dah selesai. Alhamdulillah walaupun ada cabaran dalam proses mendapatkan guide dan transport, tapi semuanya dah settle. Pendakian takda masalah dan semua berjaya tiba ke puncak dengan selamat. Cuaca pun cantik.. tak hujan meskipun 1-2 hari sebelum memang hujan lebat/petir/angin di sekitar Sunga...
by am
24 Sep 2012, 01:01
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Selling off several of my unused stuffs
Replies: 10
Views: 2663

Re: [WTS] Selling off several of my unused stuffs

Pertanyaan: MARES PLANA AVANT IHP condition camne?

Am perlukannya.. BOOKING dulu boley?
by am
11 Sep 2012, 13:08
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?
Replies: 16
Views: 4185

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

nak sondol la tu... hehehehe. kenapa banyak sangat nama org bagi ni? baru nie bukak blog http://shiekblog.blogspot.com/ ada tulis OA kata Bukit Lalau pulak. :)
by am
11 Sep 2012, 12:36
Forum: Klinik Gunung
Topic: Basic Peralatan Dalam Backpack
Replies: 35
Views: 2237

Re: Basic Peralatan Dalam Backpack

terbaik la bro. 24 hari da bole buat buku tu.. kasi sama tebal dengan The Jungle if Neutral by Spencer Chapmen (1949). da macam komando pulak tu, dan saya menantikannya.
by am
10 Sep 2012, 19:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 4823

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

PENGUMUMAN TERKINI (10/9/2012 7:38PM)

Penyertaan telah DI-TUTUP. Trip CONFIRM JALAN. Guide orang tempatan Sungai Lembing.
Kepada sesiapa yang berminat, insyallah kita akan berjumpa di lain rancangan.

:wink:
by am
10 Sep 2012, 15:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [OCT 2012] Trans Batu Expedition (4D3N)
Replies: 3
Views: 1958

Re: [OCT 2012] Trans Batu Expedition (4D3N)

tarikh ni Raya Haji nie. Mungkin kalau ramai org islam yg join, saya anjakkan tarikh ke atas ambil cuti deepavali je.
by am
10 Sep 2012, 15:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 4823

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

Kak Lili, korum da penuh. Wajib jalan dah. Hehehe.. Nanti am pergi dulu. Pastu agak2 dah confident tu kita pergi lagi skali! ;)
by am
31 Aug 2012, 13:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [OCT 2012] Trans Batu Expedition (4D3N)
Replies: 3
Views: 1958

[OCT 2012] Trans Batu Expedition (4D3N)

A crossover expedition that covers two mountains and 4 peaks which is Mount Batu Bujang, Puncak Dara, Mount Batu Putih and Puncak Batu Kak. Trail condition/level can be consider as Medium Level to regular hiker. New and fresh trail, a lot of scenic panorama along the way. Expedition Date: 25-28 Octo...
by am
30 Aug 2012, 10:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 4823

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

Jom lah.. sy takde geng nie. Penyertaan dah hampir mencapai bilangan maksima. Insyallah kalau dpt deal terbaik, kos trip bole kurang sket. PENGUMUMAN Diatas persetujuan beberapa pihak, trip ke Gunung Tapis ini telah dipendekkan kepada durasi 3 hari 2 malam sahaja. Bertolak daripada KL pada malam har...
by am
15 Aug 2012, 18:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 4823

[SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

Salam, Kepada sesiapa yang berminat, saya ada aturkan satu pendakian ke Gunung Tapis. Maklumat adalah seperti yang tertera dibawah:- Tarikh: 14-17 September 2012 Tempoh: 4 hari 3 malam Cuti Umum: Hari Malaysia Tarikh bertolak: 13 September 2012 (10.00pm) Tempat berkumpul: Stesen LRT Gombak (berdekat...
by am
06 Jul 2012, 08:15
Forum: Pandu Arah
Topic: GARMIN NUVI GUNA UTK HIKING/OUTDOOR.
Replies: 13
Views: 647

Re: GARMIN NUVI GUNA UTK HIKING/OUTDOOR.

etrex 20 and 30. mana satu yg lebih baik?
by am
26 Apr 2012, 14:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 6104

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

wow.. sy tak penah pi ledang. 2jun ya? akan check jadual.. kalu ada jodoh ke gunung ledang insyallah i will pollow..
by am
26 Apr 2012, 13:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: LESEN GUIDER..
Replies: 85
Views: 13693

Re: LESEN GUIDER..

Satu tahun sudah berlalu Aku bersama lesen hijau Bukan aku nak apa-apa daripada negara Kerna aku tau rakyat belum bersedia Ada lesen atau tiada kini masih sama Cuma lainnya mungkin pengetahuan Serta sikap dan tahap kesedaran Punya lesen umpama insan cendekiawan Tak banyak aku minta Golongan freelanc...
by am
31 Jan 2012, 04:00
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mencari asal istilah G7, G12, G7-11
Replies: 17
Views: 7850

Re: Mencari asal istilah G7, G12, G7-11

terima kasih atas maklumat tersebut abam rembau. sy amat hargai.. istilah G7 seperti sudah bertapak lama dan ada betulnya dimana kesemua gunung2 tersenarai dalamnya berketinggian melebihi 7000 kaki (kecuali yg berada di Sabah dan Sarawak). kalau dapat masukkan dalam wikipedia b.m lg menarik. ramai y...
by am
03 Dec 2011, 07:10
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 85
Views: 2364

Re: Camp Tent suggestion

Hehehe.. wokey~ Tp tu lah, mana tak nye omputih reka dapur gempak2 (multifuel), khemah gempak2.. baju gempak2.. semata2 untuk survival diri bila bermain dengan alam semulajadi.. Kesungguhan diorang tu sepatutnya kita contohi dan lakukan sesuatu untuk pendaki tempatan, asia.. kerana kebanyakan teknol...
by am
03 Dec 2011, 07:05
Forum: Log Gunung
Topic: Catatan mendaki Gunung Nuang melalui Hulu Langat (Pangsun)
Replies: 22
Views: 781

Re: Catatan mendaki Gunung Nuang melalui Hulu Langat (Pangsu

muehehehe..... (adoi da nk pecah perut tergelak nie) anyway mr.jayakumar, log anda OKAY, boleh dijadikan rujukan kepada sesiapa yang memerlukan. mungkin boleh tambah maklumat mengenai bilangan pendaki bersama anda, lingkungan umur pendaki bersama anda, dan kelajuan pendakian KM/J (kalau ada GPS lebi...
by am
02 Dec 2011, 22:16
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mencari asal istilah G7, G12, G7-11
Replies: 17
Views: 7850

Mencari asal istilah G7, G12, G7-11

Salam, Meskipun penggunaan FB dah semakin meluas sehingga menenggelamkan era forum, namun am rasa pertanyaan ini lebih sesuatu di lemparkan disini. Pertanyaan dalam bentuk soalan dan punya pendapat dan fahaman daripada am sendiri. Mohon perbetulkan jika silap.. Soalan 1 Kepada pendaki-pendaki lama y...
by am
02 Dec 2011, 21:56
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 85
Views: 2364

Re: Camp Tent suggestion

panjang sangat der awak punye post sampai tak lalu nk baca.. hahahha... exited ek? :D
by am
02 Dec 2011, 21:19
Forum: Log Gunung
Topic: Catatan mendaki Gunung Nuang melalui Hulu Langat (Pangsun)
Replies: 22
Views: 781

Re: Catatan mendaki Gunung Nuang melalui Hulu Langat (Pangsu

der.. (saper4alif) awak nie lama tak masuk hutan nie. hahaha.. awak punya posting da mcm org2 yg awak mengata dulu. so watchout der.. kadang2 kita tak nampak apa yg orang nampak terhadap tulisan kita, dan org masih tak kenal kita mcm mana sehingga mereka berada dalam komuniti dan mengenali hati budi...
by am
02 Dec 2011, 09:21
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Gam apa yang KUAT?
Replies: 16
Views: 969

Re: Gam apa yang KUAT?

McNett nie da ade kat Lafuma Bangsar
by am
02 Dec 2011, 09:15
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 85
Views: 2364

Re: Camp Tent suggestion

Menjawap persoalan Camp Tent:- a) Budget Rendah - Penggunaan Kerap - (Local Usage Only) : Saya cadang beli khemah coleman atau mana-mana khemah dlm lingkungan MYR150-350 dan dapatkan sebidang flysheet sebagai penghalang hujan dan angin tambahan. Bahagian ground khemah mungkin masuk air kalau banjir ...
by am
02 Dec 2011, 07:56
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 687

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

Bandiz Xplore Ent,
No 609, 6th Floor, block A3,
Leisure Commerce Square,
No. 9, Jalan PJS 8/9,
46150 Petaling Jaya,
Selangor. D.E.

Tel: 016-2595953 (Azli)
FB: https://www.facebook.com/pages/Bandiz-X ... 30?sk=wall
by am
01 Dec 2011, 09:55
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 687

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

kan ada kawan kita "Kechik Cheras" jual barang2 Karrimor Original dalam Facebook beliau... ID FB Asyar Assura kalau tak silap
by am
01 Dec 2011, 09:44
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Bancian skill dan pengetahuan
Replies: 23
Views: 6565

Re: Bancian skill dan pengetahuan

Amri 1. Wilderness Medical First Responder L2 (National Fitness Council) 2. Kayak Coaching L2 (Singapore Canoe Federation) 3. Bronze Medallion Instructor (Persatuan Penyelamat Kelemasan Malaysia) 4. High Rope L2 (Belia & Sukan) 5. Navigation using Compass + Topo (Outward Bound) 6. Abseiling/Rapellin...
by am
01 Dec 2011, 09:26
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Tali ikat anak gajah...
Replies: 6
Views: 423

Re: Tali ikat anak gajah...

terapung mungkin tidak.. waterproof untuk tali canyoning bermaksud bahan yang digunakan itu tidak meresap/menyimpan air.. tapi jangan salah sangka.. bila terkena air tetap tali tersebut akan memerangkap air diantara liang2 jalinannya. kelebihan waterproof rope ini akan memanjangkan hayat tali dan me...
by am
01 Dec 2011, 09:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [LAFUMA] Mount Pass-Yellow 2D1N
Replies: 6
Views: 2413

Re: [LAFUMA] Mount Pass-Yellow 2D1N

Pass-Yellow Success! Thanks for supporting us..

(Sorry can't provide lafuma expedition t-shirt because of all participant can't afford to pay our full-package price which we already calculated that can save you a lot.. *sigh* anyway hope to see you again next trip)
by am
23 Nov 2011, 08:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 21414

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

sedara muaz, rasa2nya tent tu rege dlm lingkungan RM1.5-2k kan? dah google, design pun mantap.. tgk material ngan finishing pun mantap.
by am
23 Nov 2011, 08:16
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Tali ikat anak gajah...
Replies: 6
Views: 423

Re: Tali ikat anak gajah...

Type of Rope: Static Brand: MILLET Model: Canyon Triaxiale Color: Bright Orange Size: 10.9mm Stocks: 2 roll / 100 meter each roll Price: MYR10.00/meter Interested? Call me at 0162525848 (Amri) forestgump : body harness saya xda.. maaf kambingurun : maaf, bab teknikal spec nie saya tak berapa tahu. m...
by am
20 Nov 2011, 17:45
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Tali ikat anak gajah...
Replies: 6
Views: 423

Re: Tali ikat anak gajah...

saya ada tali static waterproof brand millet. kalau nk angkat barang berat elok pakai statik je tuan. harga sekarang diskaun 40%. kalau minat nanti saya hantar quot. leh bagi email address kpd 0162525848?