Search found 544 matches

by bargading
03 Mar 2015, 09:29
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca
Replies: 20
Views: 2571

Re: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca

Paling selamat rasanya posisi tegak.
Ooo ada posisi baring yg tertentu, patut arr stove kdg2 api x best, x biru ... ini laa sbbnya baru tau
by bargading
11 Feb 2014, 12:46
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 6948

Re: [WTS] Camp bed

Geng powil dak pakai hak nih, selalunya dia org pakai alumn punya.Tinggi, senang assemble & tahan load berat hehe

Tapi aku suka hak ATM besi nih, ringan dan simple.... cuma time nak pasang ajalah kuak peluh sket arrr hehe
by bargading
11 Feb 2014, 12:20
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 6948

Re: [WTS] Camp bed

Jagalah brg pinjam kawan dgn baik, lebih baik dari brg kita sendiri dan pulangkan setelah dipakai dlm keadaan yg sempurna.Kalau rosak mmbr susah kita pulak rasa bersalah.

TQ shahrul,
ya campbed rendah, support 4 btg besi
Image
by bargading
11 Dec 2013, 09:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: 20131029 KES GUNUNG RABONG.
Replies: 5
Views: 2797

Re: 20131029 KES GUNUNG RABONG.

dah jumpa bro?
by bargading
04 Oct 2013, 09:30
Forum: Kedai
Topic: Merdeka Sales
Replies: 16
Views: 4592

Re: Merdeka Sales

Atan,
logo tu menten tapi webiste tu arrr kena buang dah link dia hehe
by bargading
29 Aug 2013, 12:04
Forum: Kedai
Topic: Merdeka Sales
Replies: 16
Views: 4592

Re: Merdeka Sales

Betul bro.... up arrr sket gambar sini.
by bargading
28 Aug 2013, 16:00
Forum: Kedai
Topic: CRKT Eat' N Tool
Replies: 0
Views: 1812

CRKT Eat' N Tool

Salam GO, Sudu + Garpu yang dikombinasikan dengan mini multi-tool yang sgt ringan dan tahan karat (stainless steel). Jenama CRKT mmg tidak asing lagi di kalangan pembuat pisau yg berkualiti.Wajib ada dalam backpack anda. Ciri-ciri unik; - Spoon - Fork - Bottle Opener - Screwdriver/Pry Tip - Metric W...
by bargading
24 Jul 2013, 10:12
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Jaguar GR SA-Back KS-60ht 65L RM500 (Nego)
Replies: 4
Views: 2366

Re: Karrimor Jaguar GR SA-Back KS-60ht 65L RM500 (Nego)

Ini legend nih....
Mesti UK made
by bargading
23 Jul 2013, 12:19
Forum: Kedai
Topic: June Sale
Replies: 11
Views: 3367

Re: June Sale

Ada stok raya punya x abg ponch
by bargading
19 Jul 2013, 15:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M
Replies: 17
Views: 6343

Re: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M

Mana trip reportnya bro.

TQ
by bargading
12 Jun 2013, 10:57
Forum: Kedai
Topic: June Sale
Replies: 11
Views: 3367

Re: June Sale

huhu barang panas, kejap aja dah SOLD OUT.

T's byk saiz besar la ponch, aku skg berkenan pulak dgn saiz S hehe

Wow lawa marmot tuh
by bargading
07 Jun 2013, 11:13
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 6948

Re: [WTS] Camp bed

KTM Duke tan hehe
by bargading
05 Jun 2013, 08:04
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 6948

Re: [WTS] Camp bed

Tan,
aa ahh serupa tapi x sama....
Ini ala2 design ATM tapi bukan ATM punya...
by bargading
04 Jun 2013, 08:06
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 6948

Re: [WTS] Camp bed

Yes Shahrul, kecik halus aja.... Tapi besi, mcm spring sbb dia akan cekangkan kanvas dgn terbaik sekali
mcm camp bed askar tuuu....
by bargading
30 May 2013, 14:26
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 6948

[WTS] Camp bed

Salam GO, Camp bed utk dijual. Barang baru.Kaler Hijau. Sesuai utk 4x4, picnic, jln2 dsbnya. Naik gunung mmg x lah, berat ... (3kg) Bila dilipat dalam beg, saiz dia 65cm panjang aja. Harga RM80 FREE Delivery Lembah Kelang sahaja. Hubungi 012 432 1889. Terima kasih GO. http://www.charliesdirect.co.uk...
by bargading
29 May 2013, 15:18
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: sunyi sepi
Replies: 75
Views: 15378

Re: sunyi sepi

Pergh atan punya road bike mmg rare lah...

Pssttt GT full-sus body tolak arr kat aku hehe
by bargading
21 May 2013, 15:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan Guide - Tent Jenama apa meraka guna
Replies: 34
Views: 8315

Re: Gunung Tahan Guide - Tent Jenama apa meraka guna

aik terbalik kaa...
ingatkan yg ada tenaga batin x pyh khemah x pyh fly... kering ajaaa haha
by bargading
21 May 2013, 14:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan Guide - Tent Jenama apa meraka guna
Replies: 34
Views: 8315

Re: Gunung Tahan Guide - Tent Jenama apa meraka guna

ya at gedong batu dan beku siot....
khemah mmg terbaik atas puncak batu atau g. berapi.... tahan angin dan leh campak aja kat mana2....
fly kalau kwsan pokok akar mmg terbaik...

khemah 2men kalau kurang 2kg mau harga dia dkt 1k...
jenama camp ok jugak dlm 600-800kot 2men hehe
by bargading
21 May 2013, 14:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan Guide - Tent Jenama apa meraka guna
Replies: 34
Views: 8315

Re: Gunung Tahan Guide - Tent Jenama apa meraka guna

Yeah setuju dgn atan, fly mmg terbaik. Selesa nak bergerak, masak dan lepak. X mcm tent agak isolate dgn org hehe Fly ringan pun ringan dan mmg praktikal dgn cuaca khatulistiwa kita.... Khemah agak berat tapi dak sure jugak gaid tahan pakai khemah apa.... Tapi dulu ikut depa rasanya pakai fly jugak ...
by bargading
14 May 2013, 15:27
Forum: Kedai
Topic: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00
Replies: 5
Views: 2080

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Beg Osprey ni lawa mmg lawa, sedap mmg sedap tapi rasanya rain cover tadak kot.... Dan lebih bersifat fragile sbb kegunaan dia byk kepada cuaca 4 musim mat salleh.... Kalau mai hujan kita sini habih laa hehe.... tapi kalau utk kegunaan trip backpack mmg hebat!!! Sila perbetoikan sekiranya fakta saya...
by bargading
10 May 2013, 12:33
Forum: Kedai
Topic: WTS New with tag Arcteryx KATA 45 (SOLD)
Replies: 17
Views: 4849

Re: WTS New with tag Arcteryx KATA 45

Manyak rare ini balang...

FREE Bump
by bargading
09 May 2013, 09:48
Forum: Kedai
Topic: Harnes Petzl Sama (SOLD)
Replies: 5
Views: 1526

Re: [WTS] Harnes Petzl Sama

SOLd arrr
by bargading
02 May 2013, 14:54
Forum: Kedai
Topic: Harnes Petzl Sama (SOLD)
Replies: 5
Views: 1526

Re: [WTS] Harnes Petzl Sama

Menjual Tan,

aku beli utk org rumah skali besar pulak... huhu
by bargading
02 May 2013, 09:58
Forum: Kedai
Topic: Harnes Petzl Sama (SOLD)
Replies: 5
Views: 1526

Harnes Petzl Sama (SOLD)

Salam GO

Harnes Petzl Sama [BARU]

Size : L
Waist belt: 80 - 90 cm (31"-35")
Leg loops: 54 - 59 cm (21"-23"
Weight: 390 g

Berminat sila hubungi Phop 012.4321.889

Terima kasih GO.

Image
by bargading
02 Apr 2013, 10:14
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Sleeping Beg Deuter - Sphere 450
Replies: 11
Views: 4552

Re: [WTS] Sleeping Beg Deuter - Sphere 450

Salam GO.

Stok masih ada.
Harga terkini RM200 + Poslaju.

TQ GO
by bargading
26 Mar 2013, 14:04
Forum: Kedai
Topic: Refill camping gaz..murah jer
Replies: 48
Views: 13127

Re: Refill camping gaz..murah jer

Gamba hilux syed lah charar hehe....
sticker bunga2 haha dah tentu artiste beb
by bargading
25 Mar 2013, 11:55
Forum: Kedai
Topic: Refill camping gaz..murah jer
Replies: 48
Views: 13127

Re: Refill camping gaz..murah jer

Mawi,
itu sudah tentu beb ko main petrol dgn disel
tapi disel hilux dgn landy, cekap lagi hilux kot.... dan power lagi adaaaa
by bargading
19 Mar 2013, 14:44
Forum: Kedai
Topic: Refill camping gaz..murah jer
Replies: 48
Views: 13127

Re: Refill camping gaz..murah jer

Ponch,
tekgas ni consumption dia sama dak dgn campingaz atau gas laptop?
ke dia lagi ringan dari gas campingaz atau lebih kurang aja?
by bargading
19 Mar 2013, 09:09
Forum: Kedai
Topic: MSR MicroRocket Ultralight Compact Canister Stove (SOLD)
Replies: 4
Views: 2029

Re: MSR MicroRocket Ultralight Compact Canister Stove

Barang baek ponch...
waaa lama x jumpa abam poncho niiii windu sama luuu haha
by bargading
18 Mar 2013, 10:47
Forum: Kedai
Topic: backpack untuk dijual
Replies: 6
Views: 3003

Re: backpack untuk dijual

Produk Made in Philippines/Indo/Malaysia/Sri Lanka lagi better dari Made in vietnam atau china....
by bargading
14 Mar 2013, 14:06
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Kenderong
Replies: 9
Views: 2875

Re: Gunung Kenderong

Boleh panjat lagi ke?
Dah 2 kali kut terbakar dan tanahnya amat peroi dan susah mau panjat....
Tapi sehingga kini, tataulah boleh ke dak dipanjat....
by bargading
08 Mar 2013, 09:29
Forum: Kedai
Topic: KHK Official Product: Car Sticker
Replies: 16
Views: 3328

Re: KHK Official Product: Car Sticker

free aku mau sany hehe
by bargading
19 Feb 2013, 16:30
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pendaki Gunung Tahan maut akibat sesak nafas
Replies: 17
Views: 6746

Re: Pendaki Gunung Tahan maut akibat sesak nafas

Salam takziah buat keluarga arwah
by bargading
19 Feb 2013, 09:30
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trek terkini Bukit Kutu
Replies: 9
Views: 3034

Re: Trek terkini Bukit Kutu

Tan,
dari ampang pecah leh naik, kot kg org asli...
ritu aku da jumpa brader otai naik dari sana.... bule buat day pack jugak
by bargading
06 Feb 2013, 09:15
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday 2013: Myanmar
Replies: 33
Views: 7966

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

Tahniah Zam....
Zam share travelogue
by bargading
18 Jan 2013, 16:38
Forum: Kedai
Topic: Bundle Item (SOLD)
Replies: 51
Views: 6924

Re: Bundle Item

Sembang2 jugak haha

Semua item dah SOLD kecuali Jaket Penfield
by bargading
16 Jan 2013, 09:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: SIRKIT LARIAN GUNUNG
Replies: 7
Views: 2321

Re: SIRKIT LARIAN GUNUNG

Gd luck nxum Architech
Terbaik ah TEROCA UTM
by bargading
15 Jan 2013, 16:04
Forum: Kedai
Topic: bilah tebas tuk di lepas kan...
Replies: 39
Views: 6746

Re: bilah tebas tuk di lepas kan...

Mmg terbaik sbb brg dia mmg kualiti, samapai x da alasan nak tukak lah
Dan sib bek leh upgrade disc, hehe kalau dak kena pikirkan cara jugak !!!
alasan cat tanggal, calar, kaler pudar x masuk akal lah kalau beskal XC/DH haha