Search found 41 matches

by desperategaid
03 Nov 2011, 12:57
Forum: Kedai
Topic: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI
Replies: 33
Views: 3742

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

:tembak: :tembak: :tembak:
by desperategaid
03 Nov 2011, 12:53
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Casio Protrek PRG-80T Titanium strap (SOLD)
Replies: 25
Views: 4511

Re: [WTS] Casio Protrek PRG-80T Titanium strap

abeyie wrote::kah: lawak betul...xde duit jgn nk mintak sedekah!~ :pig:
sape plak yg mintak sedekah ni? :lol:
by desperategaid
05 Dec 2009, 14:05
Forum: Kedai
Topic: SOLD OUT : The North Face & Columbia Only
Replies: 10
Views: 1777

Re: The North Face & Columbia Only

saya tak cari gaduh pun..saya cuma bagitau je pendapat saya tentang harga tu.tak kan tak boleh.yg penjual pun jgn la sensitif sangat..
tak mau gaduh2 la...sebab saya pun beli jugak melalui GO ni..hehe :P
by desperategaid
04 Dec 2009, 12:07
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik pisau Mora!
Replies: 63
Views: 2650

Re: Pemilik pisau Mora!

hilang tercicir ke kena rembat?
by desperategaid
04 Dec 2009, 11:44
Forum: Kedai
Topic: SOLD OUT : The North Face & Columbia Only
Replies: 10
Views: 1777

Re: The North Face & Columbia Only

mahalnya.kalo campur duit pos lagi...... :roll: Bagi saya harga yang dimention oleh tokey kedai boleh nego lagi tu....tapi biarlah berbaloi dengan usaha dan penat lelah dia pergi cari barang. Penat selak satu2 dan berjalan dari satu kedai ke satu kedai...Berjam jam dalam kedai tapi kekadang tak dap...
by desperategaid
30 Nov 2009, 16:39
Forum: Kedai
Topic: SOLD OUT : The North Face & Columbia Only
Replies: 10
Views: 1777

Re: The North Face & Columbia Only

mahalnya.kalo campur duit pos lagi...... :roll:
by desperategaid
18 Mar 2009, 18:22
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 41545

Re: sembang SAR Yong Yap

ruffhiker
dah la brader..sikit punya hal la.kecoh2 buat ape?
by desperategaid
13 Mar 2009, 14:27
Forum: Kedai
Topic: WTS: Deuter Futura Air Comfort 50 + 10 Vario - LIMITED TIME!
Replies: 10
Views: 1869

Re: WTS: Deuter Futura Air Comfort 50 + 10 Vario - LIMITED TIME!

salam.notatus..
boleh tak paste kan gambar betul beg tu dgn product & brand tag nya sekali...tq
by desperategaid
21 Jun 2007, 20:03
Forum: Isu & Gossip
Topic: KENAIKAN HARGA BARU UNTUK KE GNG TAHAN..
Replies: 55
Views: 6006

apa lobang g tahan tak turun kuala... :lol:
by desperategaid
21 Apr 2007, 15:16
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan April : Tema - Sunrise/sunset
Replies: 42
Views: 10479

Image

Image

Image

Image[/img]
by desperategaid
02 Dec 2006, 02:47
Forum: Khemah
Topic: Jalan raya dari Lasah ke Pos Kemar
Replies: 19
Views: 3324

boleh nak buat tapi lebar jalan tu ngam2 dah la.kalo luas sangat semua kenderaan boleh masuk.rasanya takde sape nak g piknik kat dalam tu.jauh sangat.kalo yg masuk pun mgkin orang asli,renjer,ah hee & the gang dan bebudak yg naik gunung je...bagi ah hee kaya sangat pun tak guna gak. :P
by desperategaid
02 Dec 2006, 02:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Menjejak Gunung Rajah 360° Superb View
Replies: 107
Views: 14724

selamat melayan trek balak gng rajah yg 'pendek sangat' tu ye... :twisted:
by desperategaid
27 Sep 2006, 01:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Al Fatihah.kembalinya rakan kita menemui Ilahi
Replies: 38
Views: 12565

betterman wrote:Takziah buat keluarga allahyarham....
Masih teringat kenangan semasa di Yong Yap
aku pun sam bett..dah lama tak trekking ngan arwah.tak sangka plak cepat dia pergi...

al-fatihah
by desperategaid
20 Sep 2006, 03:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan ECO Challenge 8-12 Disember 2006
Replies: 53
Views: 7131

menarik ni...ada brani?
sape nak team ngan aku...
by desperategaid
20 Sep 2006, 02:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah & Ulu Sepat
Replies: 100
Views: 12947

sape2 belom pegi c-us tu pegi la...rasa.
by desperategaid
13 Sep 2006, 01:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah & Ulu Sepat
Replies: 100
Views: 12947

tak sampai chamah?apsal?adussss...
by desperategaid
20 Aug 2006, 20:48
Forum: Galeri
Topic: XPDC Korbu-Gayong-Korbu 12-15 August
Replies: 33
Views: 7236

cayok2...
rindunye nak pegi lagi...
by desperategaid
11 Aug 2006, 01:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: kem pacat(nuang)
Replies: 20
Views: 2839

gunung nuang banyak kenangan wo...
tahun 1998 sungai lolo tu boleh tiruk lagi..skang cetek.campsite kat lolo tu lapang tp skang besemak.dataran pacat elok2 pokok utan tebal dah lapang...
by desperategaid
11 Aug 2006, 00:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trip CUS 18-26 Ogos 2006
Replies: 5
Views: 951

nabil wrote:alamak...knapa time ni... ruginya aku... :?:
taun depan la aku nak repeat lagi..
by desperategaid
11 Aug 2006, 00:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom kite bersantai kat Gunung Nuang hujung minngu ni...
Replies: 88
Views: 9089

order la sate kajang...yum.yum.
by desperategaid
10 Aug 2006, 02:33
Forum: Galeri
Topic: east tabur hill
Replies: 14
Views: 3151

ada kristal tu..aku tak penah rasa naik blah timur lagi la.lpas ni nak try la.
by desperategaid
10 Aug 2006, 01:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom kite bersantai kat Gunung Nuang hujung minngu ni...
Replies: 88
Views: 9089

ni yg goyang ni..dah lama tak naik nuang.tp kena keje la plak weekend ni..aisemen. :lol:
by desperategaid
03 Aug 2006, 05:01
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info psl G7
Replies: 62
Views: 17197

Re: helo

nak tanya sikit...mengapa dikatakan Gng Chamah dan Ulu Sepat dikatakan lebih susah didaki berbanding Tahan? trail lain ke ape? siapa2 tolong hurai sikit. thanks susah la nak ckap.benda ni subjektif la.tapi bg aku la C-US ngan TAHAN berbeza treknya.nak kata mana satu yg susah pun payah.suasana lain2...
by desperategaid
01 Aug 2006, 00:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANSTTIWANGSA (31 OGOS-5 SEPT)-updated
Replies: 114
Views: 12207

ngape tak tido yong belar?
by desperategaid
21 Jul 2006, 02:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mendaki Gunung Peninjau 8&9hb July2006
Replies: 18
Views: 2792

gunung peninjau memang sempoi...
tapi banyak bab- :shock:
by desperategaid
24 May 2006, 11:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CUS JUN 2006
Replies: 40
Views: 7385

set mental je la...
gud lak.pandai2 pilih guide orang asli.kalo boleh amik along kg rantau.dia tu ok skit.jgm amik ammar.baru2 ni ada group kena tipu dia bawak masuk ntah mana2 trek dia lalu.last2 tak sampai dua2 puncak.bayar ttp bayar.ngada2 orang asli ni..
by desperategaid
22 May 2006, 00:21
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Penganjur, Ketua XPDC n Guide Anda boleh di Dakwa!!!!!!!!
Replies: 40
Views: 4020

ni amende ni...
pandai2 pilih penganjur,guide ke group ke...
tak nak cedera atau mati jgn naik gunung masuk hutan. :lol:
by desperategaid
14 May 2006, 18:41
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Perihal Sekeping Permit versi II
Replies: 9
Views: 1088

mcm ni jabatan kerajaan...makan duit je keja dorang.
macam takde ertinya kita apply permit..dah la hutan dorang tak jaga.balak sana sini..stakat pacak papan tanda hutan simpan itu ini tapi hutan botak gondol apa citer?yg penuh poket org2 atas dia gak..
by desperategaid
14 May 2006, 18:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: wahai pendaki sekalian...............
Replies: 5
Views: 492

google earth tu kalo kita track gunung2 kat mlesia ni mcm nam kluar.tak penah dengar pun ada..betul ke?
by desperategaid
14 May 2006, 18:29
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info psl G7
Replies: 62
Views: 17197

fuiyo bapak aku lagi tiga tahun nak lahir ada orang dah naik korbu.. bagi aku la..G7 ni kalo ikut kategori... yg paling teknikal - trek transpex korbu-gayong-yong belar.banyak main manjat,akar kayu,balak.. yg paling mental - chamah-ulu sepat.trek yg melampo2 jauhnye.dah la jauh,naik tinggi2 turun ba...
by desperategaid
14 May 2006, 18:00
Forum: Log Gunung
Topic: RE-OPEN Route Mt Korbu via Sungai Seno'oi
Replies: 63
Views: 4322

kalo ikut trek asal sg gajah lagi jauh kot..senoioi ni dah potong sikit.kalo tak silap la..
by desperategaid
14 May 2006, 17:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G.BATU PUTIH ( 15/7/06 - 17/7/06) SUCCESS
Replies: 105
Views: 19865

bang muzs..
tak tau plak citer orang hilang ni..

kalo time turun tu dari batu kak tu ada simpang kan?satu turun balik ke gua azan satu terus turun tak lalu gua kan?
by desperategaid
14 May 2006, 04:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G.BATU PUTIH ( 15/7/06 - 17/7/06) SUCCESS
Replies: 105
Views: 19865

aku dah 2 kali naik batu puteh pun still konpius trak lepas sungai besar y kat bawah tu...kalo dari gua azan tu ingat lagi la.first time pegi lepas sungai besar tu aku sesat ikut trek orang asli nak pegi bidor!aku pun tak tau knape aku tak bleh ingat trek memula tu.
by desperategaid
14 May 2006, 04:45
Forum: Log Gunung
Topic: RE-OPEN Route Mt Korbu via Sungai Seno'oi
Replies: 63
Views: 4322

trek senoioi ni bnyk air tejun...
tp kalo dapat g air terun dkt ngan puncak tu lagi best...freefall tu!
by desperategaid
11 May 2006, 16:03
Forum: Galeri
Topic: tahan
Replies: 82
Views: 19850

chort..
lama tak nampak.last trekking ngan ko kat yong yap.
perghh..tahan memang tak bole tahan.nak kena pegi lagi ni..
by desperategaid
08 May 2006, 04:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: nak grad g7
Replies: 22
Views: 3397

c-us ni set mental je la... trek dia tak mcm transpex yg memang teknikal. yg buat mental sebab -naik 4wd hilux yg menyeksakan.dah la jauh.mahal plak tu -jauh melampau.satu hari suntuk bejalan.trek peres la bosan tak hengat. -dah naik tinggi2 turun balik rendah. -trek balak panas.syurga resam. -hutan...
by desperategaid
08 May 2006, 03:01
Forum: Log Gunung
Topic: RE-OPEN Route Mt Korbu via Sungai Seno'oi
Replies: 63
Views: 4322

trek senoioi memang best tp tak tahan nak layan trek balak dia satu hari suntuk je la.trek hutan lalu air tejun tu ok la.dah kuar permatang nak ke korbu memang saiko mcm lalu chuban gak tapi view superb...
by desperategaid
08 May 2006, 02:38
Forum: Galeri
Topic: Gunung Ulu Semangkuk, Bukit Fraser - 16 April 2006
Replies: 8
Views: 2624

gunung ulu semangkok yg sempoi...
sesuai tuk training.
by desperategaid
14 Mar 2006, 18:21
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: 'Bigfoot' :: misteri alam rimba
Replies: 43
Views: 7092

aku pecaya bigfoot ni wujud..
dalam hutan kita ni brape persen je makhluk yg dah dikaji..biodiversiti kita ni paling kompleks di dunia..so tak mustahil menatag tu memang hidup!mcm baru2 ni la kat papua new guinea saintis jupa mcm2 species baru..seblom tu kat borneo..
so tak mustahil kan?
by desperategaid
14 Mar 2006, 18:06
Forum: Galeri
Topic: RMDC : Gunung Suku
Replies: 21
Views: 3915

gunung suku mmg sempoi..
naik malam pun best gak..