Search found 262 matches

by ajon
30 Jan 2013, 19:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)
Replies: 14
Views: 4078

Re: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)

Alhamdulillah smua slàmat dn eñjoy
by ajon
09 Nov 2012, 02:12
Forum: Klinik Gunung
Topic: sondol, menyondol, disondol dan rintis merintis
Replies: 33
Views: 1586

Re: sondol, menyondol, disondol dan rintis merintis

Jgn lupa Ngai..aku nk mntak tolong Sondol trek baru kat Saujana :lol:
by ajon
13 Sep 2012, 02:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn eBAY
Replies: 9
Views: 3274

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

YB Nadir...kluar Kosmo,,makin kencang la bisnes..
by ajon
13 Sep 2012, 01:56
Forum: Kedai
Topic: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi
Replies: 15
Views: 4216

Re: Lusuh Adventure Mini Showroom sudah beroperasi

Tahniah Sam...takyah la lagi,,bila nak beli brg, kena tunggu dpan Zoo..
by ajon
10 Aug 2012, 23:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bezanya...
Replies: 8
Views: 2793

Re: Bezanya...

kat Bkt Bntang...pun ade budak2 Punk...korek tong sampah cari makan,,,selamba je muka diorang aku tengok mkn sisa dlm tong tuu...
by ajon
14 Apr 2012, 00:05
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 14961

Re: Siapakah Beirut?

cerita yg sama akan di alami oleh GOGO dan peserta dari dulu-dulu , kini dan selamanya...cuma skrip, watak dan lokasi nye berbeza,,,,klau nak cita pasal tak puas hati dlm aktiviti ni,,aku pun dah penah alami,,peserta acu parang kat tengkok penganjur....penganjur lak pakat2 ngan krew mengenakan peser...
by ajon
05 Apr 2012, 23:44
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 17365

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

ramai sangat...memang susah nak puas kan hati semua org...

ari tu rasa nak join gak trip ni....tapi tu la,,aku lebih suka masak sendiri2, ration sendiri2...sebab aku makan kuat
by ajon
05 Feb 2012, 00:10
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mencari asal istilah G7, G12, G7-11
Replies: 17
Views: 7909

Re: Mencari asal istilah G7, G12, G7-11

aku pun tak grad lagi... memang klau bleh smua gunong nak panjat.. aku rasa sapa nak grad...buat masa muda,,bujang.. kalau dah kawin dah tua...mcm2 halangan duit tak ada la,,kena mintak permit KDN la,,org umah masam muka bila cakap nak panjat gunung la,,klau ada cuti kena balik kampung la,,ada kendu...
by ajon
30 Jan 2012, 23:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengumuman
Replies: 16
Views: 3127

Re: Pengumuman

kekadang aku tengok cam kemsite pun ada kwsan surau tu...siap masak2 lagi
by ajon
07 Jan 2012, 23:49
Forum: Galeri
Topic: Chamah - Ulu Sepat, trip ujung taun
Replies: 36
Views: 8860

Re: Chamah - Ulu Sepat, trip ujung taun

Tahniah smua :)
by ajon
02 Dec 2011, 22:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: guide diperlukan - CUS via gua musang cny 2012.
Replies: 8
Views: 2447

Re: guide diperlukan - CUS via gua musang cny 2012.

serang dek belandaaa.....any infos....tq
laaa....ada lagi tuan tanah...
by ajon
15 Nov 2011, 22:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: guide diperlukan - CUS via gua musang cny 2012.
Replies: 8
Views: 2447

Re: guide diperlukan - CUS via gua musang cny 2012.

ajon..lama tarak nampak? suda laju kayuh beskal ka skang?
skarang ni tengah membesar kn perut.....klau turun sek7 S.Alam,,singgah la D'One Steak...kawan2 bleh bagi diskaun..
by ajon
10 Nov 2011, 22:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: guide diperlukan - CUS via gua musang cny 2012.
Replies: 8
Views: 2447

Re: guide diperlukan - CUS via gua musang cny 2012.

Raya Cina 2012....ikut bleh? :lol:
by ajon
25 Jun 2011, 03:15
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Jumpa pendaki pompuan sorang2 kat trek bkt kutu
Replies: 34
Views: 1029

Re: Jumpa pendaki pompuan sorang2 kat trek bkt kutu

pelik gak kejadian ni..persoalanya..

sanggup dan berani dia tunggu sorang2.
sampai bawah dia terus balik..
kenapa dan sanggup kekawan dia tinggal kan dia tanpa teman..
by ajon
16 Jun 2011, 02:29
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik (TT) area luar Lembah Klang
Replies: 32
Views: 6486

Re: Sessi Teh Tarik (TT) area luar Lembah Klang

Klau nak TT buat la di D'One Steak sek 7 S.Alam...sederet ngan kedai Mamak Hakim...klau ahli GO aku bagi diskauun 10%..... :lol: :lol:
by ajon
09 May 2011, 09:42
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 3481

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Ape perkembangan terkini Tuan...?
by ajon
27 Apr 2011, 09:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Stong
Replies: 1
Views: 1019

Gunung Stong

Sesapa yg nak join ke Stong pada 30 April - 1 May,,ade 3 kekosongan..

utk keterangan lanjut leh hubungi saya 012-9361720
by ajon
14 Apr 2011, 10:13
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 3047

Re: campsite2 gunung Tahan

masa aku dulu,,lunch dlm utan tak leh kat kemsite..memang tak leh nak buat ape ngan serangan...klau nak bermalam kat kem site...duduk dulu dlm utan tunggu gelap..pas tu baru pacak kemah...klau dlm utan kurang sikit..
by ajon
13 Apr 2011, 14:47
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Nuang Via Janda Baik
Replies: 1
Views: 957

Re: Info Gunung Nuang Via Janda Baik

Cuba rajin sikit selak topik-topik lama...dulu dah bincang pasal topik ni...bnyak info kat situ.. :D
by ajon
11 Apr 2011, 15:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 3047

Re: campsite2 gunung Tahan

Bincang je ngan gaid..diorang lebih tau bila tengok kita nye group...dia dah leh target..kem saite mana yg sesuai...diorang akan bagi pandangan..

Tahan memang Best,,cuma yg tak best bila musim lebah.. :oops:
by ajon
06 Apr 2011, 09:26
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Stong
Replies: 11
Views: 2215

Re: Gunung Stong

Tima Kasih Cif Lanun...
Ade ke sesapa kat GO ni yg naik Stong cuti Hari Pekerja ni...?
by ajon
05 Apr 2011, 09:53
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Stong
Replies: 11
Views: 2215

Gunung Stong

Nak tanya skit ngan kawan2 kt GO ni..

nak ke Dabong dari KL ..klau drive keta ikut jalan mana yg mudah dan memendekkan masa perjalanan..?

Harap kekawan bleh bagi sikit info..
by ajon
11 Mar 2011, 09:43
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 10493

Re: Krakatoa 2011

orga, buat novel mona gersang part 2
Hahahaha...Bett kau berapa kali khatam baca Mona Gersang...betul2 buat ter imbau kenangan lalu.. :D :D :D :D
by ajon
04 Mar 2011, 15:09
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 10493

Re: Krakatoa 2011

I LIKE...
by ajon
09 Feb 2011, 09:06
Forum: Isu & Gossip
Topic: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI
Replies: 20
Views: 4676

Re: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI

Pencapaian besar saya...

Terus meminati gunung dan terus mendaki gunung, ..dan masih belum ada rasa nak bersara...walaupun ramai kawan2 yg dah gantung bag teruss...dgn pelbagai alasan..

Lagi lama menceburi aktiviti ini..lagi banyak yang harus saya tahu..
by ajon
02 Feb 2011, 09:36
Forum: Galeri
Topic: TransTitiwangsa v1 version tengkujuh
Replies: 21
Views: 5310

Re: TransTitiwangsa v1 version tengkujuh

Dlm ramai-ramai tu ade sorang...manis tul aku tengok..

Tak gitu En. Ngai..En. Soulfly..En. Mizi.. :D :D
by ajon
02 Feb 2011, 09:23
Forum: Kedai
Topic: Price Survey : Karrimor vintage rucksack & Macpac Rocketeer
Replies: 18
Views: 2433

Re: Price Survey : Karrimor vintage rucksack & Macpac Rocket

dh jadi kedai kopi lak cni... sial tul la liverpool beli carroll.. abis newcastle aku xde player.. damn!
Aku pun frust...Si Kairul tu klua Newcastle...baru kelab pujaan aku nak naik dah ada lak yang keluar parti..
by ajon
27 Jan 2011, 09:17
Forum: Galeri
Topic: TransTitiwangsa v1 version tengkujuh
Replies: 21
Views: 5310

Re: TransTitiwangsa v1 version tengkujuh

Tahniah
by ajon
24 Jan 2011, 11:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: acara tahunan mendaki gng korbu-gayung kembali lagi
Replies: 207
Views: 16782

Re: acara tahunan mendaki gng korbu-gayung kembali lagi

Takziah

Semoga Arwah Di Rahmati ALLAH
by ajon
17 Jan 2011, 08:30
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Hobi selain mendaki gunung...?
Replies: 76
Views: 11208

Re: Hobi selain mendaki gunung...?

Hobi saya makan nasik... :D
by ajon
14 Jan 2011, 10:10
Forum: Galeri
Topic: Mana Gambar Terbaru
Replies: 16
Views: 3968

Re: Mana Gambar Terbaru

InsyaAllah ad..nanti aku pikirkan tajuk baru k
Meriah kan kembali ruangan ni En.Mat....2011 kempen habis-habisan...Sya mesti pileey
by ajon
13 Jan 2011, 17:04
Forum: Galeri
Topic: Mana Gambar Terbaru
Replies: 16
Views: 3968

Re: Mana Gambar Terbaru

ad
disebabkan selalu tiada sambutan,aku dh malas nk adakan
Diorang nk hadiah kot En.Mat,,baru nk ade sambutan :D :D
by ajon
06 Jan 2011, 16:49
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tapak Kasut
Replies: 21
Views: 769

Re: Tapak Kasut

Kasut getah ni mmg best..tapi bila turun gunung, kuku kaki sakit....2 minggu pas tu kompom kuku kaki tercabut....boring btol...

agak nye kuku kaki aku dah tak kuat kot...
by ajon
06 Jan 2011, 12:05
Forum: Galeri
Topic: Mana Gambar Terbaru
Replies: 16
Views: 3968

Mana Gambar Terbaru

Apasal skarang dh kurang org tepek gambar trip gunung kat sini? Saya suka tengok gambar-gambar group panjat gunung yang terkini...rasanya banyak trip-trip trbaru... Tak dapat join..dpt tengok gambar pon dah sronok... 8) Abg Matseko..leh buat sesuatu...utk menarik kembali minat ahli GO tepek gambar k...
by ajon
05 Jan 2011, 11:16
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: kempen menbersih sampah
Replies: 5
Views: 1391

Re: kempen menbersih sampah

Saya cadang kan....kat Starting Point...nak ke gunung-gunung yg banyak sampah ni pacak papan tanda peringatan dari GO...bubuh la kata-kata yang meyusuk jiwa... kalau perlu ada kutipan utk menyedia kan Sign Board ...kita kutip dan tubuhkan AJK dan bermesyuarat dlm hal ni.... Saya mesti Pileyyy... Say...
by ajon
05 Jan 2011, 10:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 30176

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

SYABAS SEMUA YANG TERLIBAT
by ajon
28 Dec 2010, 08:36
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: GADIS PENDAKI GUNUNG BANGGA CEBURI SUKAN 'TOUCH RUGBY'
Replies: 92
Views: 9862

Re: GADIS PENDAKI GUNUNG BANGGA CEBURI SUKAN 'TOUCH RUGBY'

ramai nya reply..haha
Kan ape Bang......bagi meriah je

Cam nie baru la "Gang Bang" :mrgreen: :D
by ajon
27 Dec 2010, 14:18
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: GADIS PENDAKI GUNUNG BANGGA CEBURI SUKAN 'TOUCH RUGBY'
Replies: 92
Views: 9862

Re: GADIS PENDAKI GUNUNG BANGGA CEBURI SUKAN 'TOUCH RUGBY'

Bazlina ni kaki pecut 4x400 tuuu...

larat ke nak keja dia....gerenti nak tacing susah..

tapi kalau ramai-ramai kepong dia....tak leh lari kot...

aku pon nak join korang laa main tacing-tacing :D :D
by ajon
23 Dec 2010, 11:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 6471

Re: Gogo wannabies

Dulu lewat 80 an dan awal taun 90 an..aku slalu jadi gogo.. 1) Masa tu tak banyak yg sanggup orgenize 2) Nak cari pengaruh..cakap kita semua orang ikut 3) Dapat pegi free..masa kita set sendiri. 4) Seronok tengok awek-awek baru 5) Rasa puas yg teramat sangat bila trip suksess. Tapi sekarang ikut ora...
by ajon
21 Dec 2010, 16:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gn Tahan melalui Merapoh - Mac 2011
Replies: 40
Views: 6153

Re: Gn Tahan melalui Merapoh - Mac 2011

Bos, tuMpang tnya,
Bos G brP org tiMe 2...
groP SaYa pOn aDe pLan nk g tiMe 2 gak coz tgh Cuti pertghan Sem....

tP bLom caLL org SaNa LaGi, Just pLaning n mYb aKan BawaK 24 Org...
liMit NaEk taHan 48 org Kn utk 1 Masa....
Jap kecik..jap besar huruf ko ni BiZzYlEng....susah tol nak baca