Search found 328 matches

by uglysister
09 Feb 2018, 23:22
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 3723

Re: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

Dok carik nak like post ni.. rupanya tak boleh like 😂
by uglysister
26 Aug 2010, 17:32
Forum: Kedai
Topic: (WTS) Karrimor SF Sabre 80-130 Olive (NWT)
Replies: 9
Views: 1838

Re: (WTS) Karrimor SF Sabre 80-130 Olive (NWT)

sir aleck,

laki ai mcm mau angkat, tp dia nk kontek ko dulu bleh tak?
sudikah bg phone number kat ai? kalau tanak publish sini PM bleh tak?

tengs beb..
by uglysister
13 Feb 2010, 15:43
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Nuang - Janda Baik
Replies: 13
Views: 2617

Re: Trans Nuang - Janda Baik

krow :

log nuang - janda baik, tp day trip la : http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=10&t=654
by uglysister
02 Oct 2009, 11:47
Forum: Khemah
Topic: endau rompin
Replies: 219
Views: 13986

Re: endau rompin

setting je kan? bukan kene masak sume kan? wakkaaka (bleh nego lagi tu)
yeah! cayalah beb. ada la geng aku nak gi mandi nanti. kekeke
bleh bawak topi gedik azizah mahzan ke? agegege
by uglysister
01 Oct 2009, 14:24
Forum: Khemah
Topic: endau rompin
Replies: 219
Views: 13986

Re: endau rompin

ermm abah reen yang baik hati..

program ni on ke.. kalau teringin nk masuk line up boleh tak? (sopan tak)
hehe pisha + bai.. tp blom la 100% confirm kene tgk coti..
by uglysister
30 Mar 2009, 11:15
Forum: Isu & Gossip
Topic: LAGI KECELAKAAN DI BUKIT TABUH :(
Replies: 12
Views: 3203

Re: LAGI KECELAKAAN DI BUKIT TABUH :(

Innalillah.. patotla sabtu lepas aku kat umah nampak heli bomba dekat 10 kali pusing rendah giler kat area Bukit Tabur.. da saspek mesti ada kes rescue.. tapi tak sangka plak kes kematian.. :( Al-Fatihah buat kedua-dua arwah.. Haliza Mohd. Shafie dan Amin Tai Abdullah tp stakat ni polis tolak motif ...
by uglysister
19 Mar 2009, 23:10
Forum: Isu & Gossip
Topic: Hasil Mesyuarat Teknikal Gerakkan SAR Hassan Ayat
Replies: 21
Views: 4331

Re: Hasil Mesyuarat Teknikal Gerakkan SAR Hassan Ayat

pada geng2 yg pegi utk last mission ni aku harap semuanye menjaga keselamatan diri sendiri.. safety first.. never underestimate anything..

selamat geng..
by uglysister
16 Mar 2009, 12:30
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Al-Fatihah buat Suraya
Replies: 100
Views: 22151

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Jenazah dah dibawa terus ke Shah Alam and akan dikebumikan selepas Asar, insyaAllah..
by uglysister
16 Mar 2009, 12:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan
Replies: 62
Views: 8622

Re: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan

Latest update dari Hospital Tapah :
Jenazah dah dibawa terus ke Shah Alam, akan dikebumi hari ini InsyaAllah selepas Asar.
by uglysister
16 Mar 2009, 11:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan
Replies: 62
Views: 8622

Re: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan

Innalillahi wainna ilaihi rojiun..
salam takziah utk keluarga arwah suraya
by uglysister
16 Mar 2009, 10:13
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 4791

Re: UPDATE Operasi SAR

Innalillahi wainna ilaihi rojiun..
:cry:

* dapat info dari eppot, 5 bijik kete dari lojing ke hospital tapah skarang ni..
by uglysister
13 Mar 2009, 17:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40537

Re: sembang SAR Yong Yap

Amin.. semoga bertemu jalan keluar secepat mungkin
kene terus bawak g spital tu nanti, takot dia in shock..

*Hari ni hari ke-27..
by uglysister
13 Mar 2009, 15:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: Imbuhan hadiah....
Replies: 47
Views: 5385

Re: Imbuhan hadiah....

Uglysister, simpan jer dulu pasti ader gunanya nanti... Percayalah.... Especially masa dah jumpa hassan nanti... mmg betol aku pon setuju, tp sebab penderma nye nk donate pada org asli, bukan utk kenduri, so kene respek kehendak dia gak, duit dia.. anyway, since dah muktamad, dah tak yah pening2 ke...
by uglysister
13 Mar 2009, 11:13
Forum: Isu & Gossip
Topic: Imbuhan hadiah....
Replies: 47
Views: 5385

Re: Imbuhan hadiah....

since sumenye tak setuju nk terima duit siap ada yg marah2 lagi, nak tolak offer mmg tak patot sebab dah ada org nk bagi, rasanya better offer pada kg org Asli, dorang mesti setuju x byk soal.
by uglysister
12 Mar 2009, 16:16
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40537

Re: sembang SAR Yong Yap

oh yeah.. lupa lak epot nk ke sana esok tengahari,
ida bebeh.. mlm ni ai koling2 yu ols ek.. epot pon nk pinjam barang dari aku utk sabtu ni.. bleh la tompang ration skek kot..
by uglysister
12 Mar 2009, 15:02
Forum: Surau
Topic: kenapa ramai tidak sembahyang bila "outing"
Replies: 35
Views: 7579

Re: kenapa ramai tidak sembahyang bila "outing"

sebenarnya kan, boleh atau tidak kita solat jamak qasar ketika xpdc? adakah xpdc mendaki gunung ini termasuk dalam syarat-syarat yang memboleh kan kita menunaikan solat jamak qasar..? setau aku, kalau area/ negeri gunung tu berada lebih dari 2 marhalah daripada tempat kite bermastautin, dibolehkan ...
by uglysister
12 Mar 2009, 14:54
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40537

Re: sembang SAR Yong Yap

ada tak sesiapa yg akan gerak ke Cameron mlm ni atau mlm esok? kalau boleh nk paskan barang2 ration sikit, sebab aku sepatotnye pergi tp macam tak dapat, kemungkinan besar keje.. ado..

kalau ada yg sudi bgtau ek.. nanti aku paskan ration.
by uglysister
12 Mar 2009, 14:43
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 4791

Re: UPDATE Operasi SAR

oh ok ida, tq 4 the info.
so bleh lagi la letak barang2 kat situ
3 minggu lagi maknenye sampai ujung bulan ni je la ek.. :(
by uglysister
12 Mar 2009, 11:17
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 4791

Re: UPDATE Operasi SAR

hari ahad ktorang akan clearkan pos lojing... dan kalo nak pegi lagi dah tak boleh port dekat pos lojing lagik.. cuma perlu maklumkan pada POLIS di sana... oo betol ke ni, sebab rasanye ada orang nk pass barang2 ration lagi ni utk donate pada SAR team, ke dah tak perlu donate nanti nk letak kat man...
by uglysister
11 Mar 2009, 16:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40537

Re: sembang SAR Yong Yap

Hari ni masuk hari ke-25
by uglysister
10 Mar 2009, 13:46
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 4791

Re: UPDATE Operasi SAR

macam mane perkhabaran team2 yg baru masuk aritu? dah kelua ke ek?
parents asan still kat dalam ke atau dah kelua?
by uglysister
05 Mar 2009, 10:19
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan
Replies: 48
Views: 1452

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

duit yg disalurkan tu dah digunakan sebaik mungkin utk kebajikan para pendaki yg masuk resq...cuma ada sket ralat masa 1st trip pegi amik duit minyak...tp pg sana asal nak meriahkan majlis ja...mmg aku rasa ralat sgt... laaa.. ada jugak yg buat camni, ermm takpe la aku rasa wat masa ni abaikan dulu...
by uglysister
04 Mar 2009, 18:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40537

Re: sembang SAR Yong Yap

tq for the info
by uglysister
04 Mar 2009, 13:56
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40537

Re: sembang SAR Yong Yap

Hari ni masuk hari ke-17

ada sesapa dapat info ape list barang2 yg tak mencukupi kat Lojing? Mungkin ada yg nak menyumbang yg termampu tp tanak la beli bende yg sama atau dah byk stok kat sana.. mungkin nk byk bahan mentah / air tenaga / beras / first aid, etc...

tq
by uglysister
03 Mar 2009, 15:53
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40537

Re: sembang SAR Yong Yap

ramai ke komando yg akan join operasi ni?
by uglysister
02 Mar 2009, 18:24
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 4791

Re: UPDATE Operasi SAR

Call dari fazly beberapa min lepas. katanya: Ada ustaz yg sanggup naik dan buat solat hajat & searching hassan mengikut caranya. Dia memerlukan 9 org yg kuat. Definasi yg kuat adalah lebih kepada mental. kot2 kalo ada gangguan walaupun dia dah pagar tempat tu. 6 org dah ada. nak 3 org lagi. syaratn...
by uglysister
02 Mar 2009, 16:54
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 4791

Re: UPDATE Operasi SAR

ni pemerhatian sorng hamba allah berdasarkan nama penuh dia,masa hilang dan kawasan yg hilang -asan dah jauh hilang dari tmpt mula dia hilang (tak perlu cari dikawasan sekitar) -kedudukannya menghala ke kelantan -kawasannya di kawasan rendah/lembah..bukan tinggi -keadaanya amat teruk -kemungkinan h...
by uglysister
27 Feb 2009, 20:29
Forum: Isu & Gossip
Topic: Derma Kilat - Mencari Hassan Ayat
Replies: 38
Views: 7043

Re: Derma Kilat - Mencari Hassan Ayat

Salam Masyitah,

Kami yg sekadar kawan2 pon rasa risau ngn keadaan dia, tak dapat bayangkan camne ahli keluarga Asan sendiri rasa, semoga syitah dan family sentiasa bersabar dan berdoa tak putus2..
by uglysister
27 Feb 2009, 11:41
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 4791

Re: UPDATE Operasi SAR

nanti belikan 100plus botol kecil byk sikit. bagi kat geng yg turun dr gunung sorang satu. kat yg turun dr gunung sahaja. cian gak kat yg turun naik gunung ni. jaga la sikit kebajikan mereka. kalau tin bleh ker? nanti aku try beli malam kang jumpa kat LRT putra ade ape2 lagi tak yg nk kene belikan..
by uglysister
27 Feb 2009, 10:49
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 52897

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

kita amat berterima kasih kepada team SAR terutama RQ1 (team dr boy n the geng), RQ2 ( team adik idan n the gang), RQ3 (Yon n the gang), RQ4 (Nadir n the gang), RQ5 (poncho n the geng), RQ6 (Mali n the geng) maaf tak tak ingat nama anda semua dan tak lupa pada Rob, hensem, PGA, bomba, pertahanan aw...
by uglysister
26 Feb 2009, 16:07
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 4791

Re: UPDATE Operasi SAR

tq for the update jenal..
tertanya2 gak aku ape dah jadi, lama tak dgr update..
by uglysister
26 Feb 2009, 16:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 52897

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

ada cadangan supaya sumbangan tu dlm bentuk makanan siap sedia utk dimakan macam Brahim...
tq yati update.. sebab kitorang kat sini pon tak tau ape bende yg tak cukup..
by uglysister
26 Feb 2009, 10:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 52897

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

a'ah betol kate zam
macam mane ngn first aid? ada barang2 yg tak cukup bleh listkan, mane tau boleh belikan skali utk pass kat geng2 yg ke sana esok..
by uglysister
25 Feb 2009, 18:04
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 52897

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

** mlm ni jgn lupa ke masjid al-ehsan utk sesapa yg berkelapangan Cara-cara nak pegi ke masjid al ehsan (kopi pes from previous posting) 1. kalau dari puchong, selepas lalu jambatan pulau pinang, akan nampak kilang Western Digital belah kiri. 2. Jangan naik flyover tapi ambil susur kiri. 3. Traffik ...
by uglysister
24 Feb 2009, 14:33
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Walimatul Urus
Replies: 35
Views: 3529

Re: Walimatul Urus

hik hik hik tahniah abe razii.. auwww
lauk jgn masak podeh2 sangat tak tahan lidah den nanti..
:kah:
by uglysister
24 Feb 2009, 14:30
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Walimatul Urus Sabtu 7hb & 28hb Mac 2009
Replies: 22
Views: 3165

Re: Walimatul Urus Sabtu 7hb & 28hb Mac 2009

tahniah syitah ngn ayen..
semoga berbahagia..
by uglysister
23 Feb 2009, 16:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 52897

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Majlis Bacaan Yassin & Solat Hajat Untuk Saudara Hassan Ayat Bin Zainuddin, Kali ke-2 Tarikh : 25 februari 2009 (Rabu) Masa : Selepas solat fardhu maghrib Lokasi : Masjid Al-Ehsan, SS4A, Kelana Jaya, Selangor insyaAllah kalau sempat dari opis terus gerak Pihak Media tu memang kita sorok sket dari P...
by uglysister
21 Feb 2009, 00:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 52897

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

huihh betol ke info ni?
saspen plak, ada sape2 bleh verify ke?