Search found 50 matches

by umai
17 Jan 2006, 11:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 20057

kalau potong terus dari ulu sepat ke gerah may be makan masa 12 hari.... tapi kalau dari ulu sepat turun hala ke lanweng masuk naik ke gerah semula..... tak sampai 12 hari..... bett... aku rasa mcm tu la juga. coz, tak payah layan tebas-menebas, layan sesat, tah apa-apa lagi.... mat... semoga selam...
by umai
16 Jan 2006, 13:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 20057

12 hari tu rasanya schedule yang santai wong tuh...
aku rasa tak de nyer santai wong... rasanyer just nice. kalau ikut banjaran / sempadan la. emmm... aku pun tak penah sampai.... dengar org cite jeeerrr :)
by umai
07 Jan 2006, 09:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 14915

umai : bila you free nak join trip i ? eija.... i free time coti2 sekolah je. ye lah, nak kena hantar buah hati gi sekolah. tp, time cuti sekolah plak.... masa tu lah budak2 kat sini exam. tu la nasib kalau dok kat exam dept. tiap2 sabtu pon keja... susah la. nasib la labu... emmm, nak buat mcm man...
by umai
03 Jan 2006, 16:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC TRANSPEX OGKL 23 – 29hb December 2005
Replies: 73
Views: 15346

insaf aku... apabila mendengar keluhan abg zaini mengharungi trans tt. terfikir gak... kalau lah satu hari nanti... bila dah berumur... teringin nak ikut gi trans tt... adakah aku akan di perlakukan sebegitu rupa juga????? sebab setahu aku.... golongan pendaki terkenal dengan semangat setiakawan, to...
by umai
28 Dec 2005, 09:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah - Ulusepat - Gerah
Replies: 80
Views: 20057

cs_goh wrote : not sure any malaria case reported in Grah recently....during my ascent in 1993, we took medicine for precaution. that was ABM 2nd trip to Grah. 1st trip 4 went in, 3 came out with malaria. botol la tu... jgn ambil mudah hal ni....emmm.. member pun pernah kena.. i would say good luck...
by umai
19 Dec 2005, 15:44
Forum: Log Gunung
Topic: TRANS GUNUNG BINTANG (Program Paling Lasak) (muzs)
Replies: 64
Views: 3176

musz... mungkin hang kena ikuti perkembangan semasa tetang banjir kat kawasan utara... kot2 melibatkan arus sungai naik kat kawasan sedim. may be hang kena buat pelan alternatif kot2 tak boleh naik g. bintang.... pesanan sama di tujukan kepada semua rakan2 pendaki yg dah plan mcm2 program start kris...
by umai
19 Dec 2005, 12:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: CUACA Buruk di Hutan Negeri PERAK
Replies: 8
Views: 678

laporan cuaca bagi perjalanan ke Trans TTWangsa : Hujan Lebat pada sebelah petang menyelubungi sekitar daerah Kinta. Fenomena POKOK TUMBANG dan TANAH RUNTUH adalah diantara risiko yang mungkin dihadapi oleh rakan pendaki sekalian... Fenomena tersebut adalah disebabkan oleh Monsun Timur Laut Ciri-ci...
by umai
08 Dec 2005, 17:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 14915

eija nabila pon ada jugak
nie awek tersohor dalam bidang pendakian gunung nie..
hai eija... bila nak mendaki sama2 :oops:
by umai
08 Dec 2005, 17:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ops sondol Gunung Bar Gading 17 & 18 dis..
Replies: 64
Views: 14853

rob.. kalau freelance ikut... aku pun ingat mau polow gak ar. :oops:
by umai
05 Dec 2005, 09:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 14915

congrad... teruskan usaha anda.