Search found 284 matches

by pr oli
23 Dec 2010, 13:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)
Replies: 175
Views: 21125

Re: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)

bro castello , sorry takleh nak join bro nyer trip tapi saya pergi lebih awal 17-21 ke CUS selamat bercus kita semua aku rasa grup ni yang tak keluar2 lagi ni ya betul Reen. baru nak highlight group nie tadi. semoga diorang selamat dan baik-baik saja. ayouuhh!!!.... lum kuar lg ke?.... erm.... sela...
by pr oli
23 Dec 2010, 01:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

kalau murah? rasanya ramai yg follow join projek konservasi nie kot.. *jst my2cent Kalau nak murah kena ada kerjasama dari jabatan hutan, MNS...apa lagi...badan kerajaan yg berkenaan...biar dia orang sponsor semuanya....kita tinggal buat kerja ajer. Tetapi memandangkan program ni atas inisiatif ind...
by pr oli
22 Dec 2010, 09:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)
Replies: 175
Views: 21125

Re: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)

oit...
gud luck sumo2 eh.....
musim dingin ni....
:keke:
by pr oli
21 Dec 2010, 19:56
Forum: Khemah
Topic: Trek gajah & rimau Mac 2011...
Replies: 14
Views: 2478

Re: Trek gajah & rimau Mac 2011...

berbaur politik ni bang...
:keke:
jgn mara...
ade sebab xleh bukak kat s'gor tu...
yg penting no corruption...
di johor pun ok...
leh sama2 pg....
:minum:
by pr oli
20 Dec 2010, 14:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

pd cdangan sy la...
kenderaan dari selatan( johor, melaka)...tgh(s'gor, kL, n9)..
leh la tungu di suatu area...
leh gerak sekali...
en.wild leh la bg plan lokasi yg strategik...
cume cadangana jerk... :minum:
by pr oli
20 Dec 2010, 12:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

nak tanye ni...
gerak sekali ke asing2...?
kalu gerak sekali.....
semua kenderaan akan berkumpul di mana?...
tq...
by pr oli
16 Dec 2010, 21:31
Forum: Galeri
Topic: Kelas di Lasir
Replies: 15
Views: 2692

Re: Kelas di Lasir

JeNaL wrote:en pendi.. ajar apa kat lansir ari tu.. apa salibusnya

dah leh wat 2nd addition swg ni....
cek pendi leh jd pengajar...
byk ilmu ni...
by pr oli
16 Dec 2010, 21:28
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 23679

Re: Sembang Fotografi

khalid wrote:baru beli online store - yamiya
hoya hmc nd8 77mm dan shutter cable.
takut gak mula tapi barang dah sampai harini - lega.

kire leh caye la tu kan....
yamiya eh...
leh jenguk2 ni...
by pr oli
16 Dec 2010, 18:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG MURUD, SARAWAK. (BARIO - BA'KELALAN)
Replies: 16
Views: 3582

Re: XPDC GUNUNG MURUD, SARAWAK. (BARIO - BA'KELALAN)

abg sham....
kalu cmpur ngan tiket kL-miri-kL baper harga eh?....
by pr oli
16 Dec 2010, 18:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

kalau murah? rasanya ramai yg follow join projek konservasi nie kot.. *jst my2cent Kalau nak murah kena ada kerjasama dari jabatan hutan, MNS...apa lagi...badan kerajaan yg berkenaan...biar dia orang sponsor semuanya....kita tinggal buat kerja ajer. Tetapi memandangkan program ni atas inisiatif ind...
by pr oli
13 Dec 2010, 20:44
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 23679

Re: Sembang Fotografi

mat.... nak tanya ni... penah berjual beli kat shashinki.com ke?.... ni online camera shop.... proses jual beli telus ke mat?... brg kompom ori ke?.... ingin tahu.... tq.. dijamin telus.byk gak duit aku peghabih kat shashinki nie :) ok mat thanks... hahaha.... hobi & minat kan... xper berhabis pun....
by pr oli
13 Dec 2010, 17:58
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 23679

Re: Sembang Fotografi

mat....
nak tanya ni...
penah berjual beli kat shashinki.com ke?....
ni online camera shop....
proses jual beli telus ke mat?...
brg kompom ori ke?....
ingin tahu....
tq..
by pr oli
12 Dec 2010, 16:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

wild wrote:Tinggal 19 hari sahaja lagi.. Mari-mari baru ada 15 orang.. mau peluh jantan keluar nie.. petrol..petrol...petrol..

siap counting lg ni....
sabar menanti....
mau trun training ni.....
sebelum kesemputan nanti...
by pr oli
03 Dec 2010, 16:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Saya gerak lewat sikit sebab ari Jumaat tu closing akaun dan saya kena banyak saing banyak dokumen perundangan, Jemaat tu keja weei. Sempat balik umah rasanya 8:00 malam baru gerak dari Banting- buleh la saya bawak satay dari kedai saya nanti (untuk yang naik Pajero saya sahaja tau) Laluan saya Ban...
by pr oli
02 Dec 2010, 23:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Jebat: memang terbaik...mintak tlg isi form, email kat wildjunction@gmail.com 9W2OAT: bawak radio sekali...leh setup comm. kitaorang ada 2 biji handy vhf jom kawan2 lain...jangan pikir panjang...SAFE OUR HIGHLANDS.... 73s Ada 1 je.... kompom bwk.... kalu larat kasi pikul kotam itam la.... hehehehe....
by pr oli
02 Dec 2010, 12:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG NUANG (TRIP FOR BEGINNER)
Replies: 55
Views: 11137

Re: GUNUNG NUANG (TRIP FOR BEGINNER)

good luck...
musim ujan....
bawk payung sorang 1....
by pr oli
02 Dec 2010, 11:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

ahmad saufi wrote:gud effort mrSolo@wildJuntion...
99% - i follow too...
nanti u inform meeting point,
boleh konvoi sama2..
Tq;)

jebat pun join...
ramai org kuat ni...
smangat2....
:minum:
by pr oli
30 Nov 2010, 18:17
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bayaran untuk guide....
Replies: 13
Views: 634

Re: Bayaran untuk guide....

Kalau cam tu, sebab semua susah nak jumpa ya la sorang ada dan yang sorang lagi tengah bawak pelancong. Mai suma no telepon abang gaid. Kita bincang pakai SMS jer Atau kita buat topik dalam pesbook Gunung ni berapa hari dan upah gaid berapa Pakej A. Siap makan transpot permit dan gaid Pakej B. Gaid...
by pr oli
30 Nov 2010, 00:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Terima kasih diatas sokongan saudara/saudari di GunungOnline. Diminta pendaki-pendaki yang berminat untuk memberi maklumat diri kepada kami. Borang boleh di dapati melalui pautan diatas. Penyertaan TERHAD kepada 40 orang sahaja. Maklum balas positif telah diterima daripada beberapa kelab rekreasi u...
by pr oli
30 Nov 2010, 00:08
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Murah - Cop KJ Ericsson
Replies: 22
Views: 4001

Re: Pisau Mora Murah - Cop KJ Ericsson

salam pro oli, bushcraft signal saya tak jual, tapi model force ngan triflex ada... boleh ushar kat sini: http://www.outdoordynamics.com.my/main.php?section=product&page=product_index&category_id=14&subcategory_id=120&display_start=0¤t_page=1 hehehe... ok2 en.nadir.... tanye je kot ade... ade...
by pr oli
28 Nov 2010, 21:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 32566

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

projek amal....
terbaek ni....
sokongan padu...
by pr oli
28 Nov 2010, 21:37
Forum: Galeri
Topic: KELAS FOTOGRAFI KEMBALI LAGI (INTERMEDIATE)
Replies: 53
Views: 6004

Re: KELAS FOTOGRAFI KEMBALI LAGI (INTERMEDIATE)

sorry mat..
x dpt join....
:minum:
by pr oli
28 Nov 2010, 20:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bayaran untuk guide....
Replies: 13
Views: 634

Re: Bayaran untuk guide....

dah memang resam; payah nak ajak berkumpul. bukan sebab berpecah belah, tapi komitmen masing-masing. tu lah... kalu bab komitmen masing2... memang xleh watpe.... tu yg nak tau... camner bayaran tuk guide ni.... ko ambiklah harga yg berpatutan dengan mengira tahap kesusahan ko nk naik gng tuhh..bera...
by pr oli
27 Nov 2010, 13:06
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bayaran untuk guide....
Replies: 13
Views: 634

Re: Bayaran untuk guide....

poncho wrote:dah memang resam; payah nak ajak berkumpul.
bukan sebab berpecah belah, tapi komitmen masing-masing.
tu lah...
kalu bab komitmen masing2...
memang xleh watpe....
tu yg nak tau...
camner bayaran tuk guide ni....
by pr oli
27 Nov 2010, 12:56
Forum: Kedai
Topic: Penjualan Badge Gunung Bubu
Replies: 5
Views: 1411

Re: Penjualan Badge Gunung Bubu

Salam warga gunung.. Penjualan badge sulam Gunung Bubu.. http://img339.imageshack.us/img339/9508/dscn0825copy.jpg Harga baik punya: Sehelai = RM 10 + RM 2 (pos ekspres) Byk helai = RM 10 x kuantiti + RM 2 (pos ekspres) Banyak lg badge sulam gunung-gunung di Malaysia akn dikeluarkan..jadikan badge i...
by pr oli
27 Nov 2010, 12:44
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Murah - Cop KJ Ericsson
Replies: 22
Views: 4001

Re: Pisau Mora Murah - Cop KJ Ericsson

Maaflambat update kat sini, tapi semua pisauseconds dah habis licin... 511 ke , 546 ke , KJ ericsson ke, semua dah habis. tinggal yang elok shj. pisau mora pun dah turun harga, so apakata beli yang elok pulak...hehe hehehe... sy dapt beli..... walaupun susah payah barang nak sampai.... tp dgn kesun...
by pr oli
27 Nov 2010, 12:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10375

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

gogoyeaha wrote:tp ko Min...lagi power beb.

hehehe....
en.gogoyeaha ni rendah diri lak...
ramai kenal awak ni...
dan ramai tahu pun...
xpe2...
perbincangan akan di teruskan.....
nego sampai jadi...
bole ke che zie?....
hehehehe.... :minum:
by pr oli
26 Nov 2010, 21:23
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bayaran untuk guide....
Replies: 13
Views: 634

Re: Bayaran untuk guide....

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Bagus gak cam tu.
Apa kata para guider ni suma duduk semeja then bincang pasai rega
Jadi takde mahai sangat dan tak termurah sampai tercekik orang lain
sebab semua sama sama carik makan dan tulon orang

setuju ngan abg kamal....
maju lah guide utk para pendaki...
by pr oli
24 Nov 2010, 20:09
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bayaran untuk guide....
Replies: 13
Views: 634

Re: Bayaran untuk guide....

heheh. soalan killer nie. bukan tak bleh jawab tapi sangat subjektif. soalan nie untuk apa sebenarnya? kajiselidik? camni lah..... kekadang secara x langsung sy ade wat part time guide.... cume bile ade permintaan dr kwn2 la... tp xtau nak bg rate camner... takut termurah..takut termahal lak.... tu...
by pr oli
24 Nov 2010, 18:49
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bayaran untuk guide....
Replies: 13
Views: 634

Re: Bayaran untuk guide....

[quote="poncho"]ikut area atau gunung mana DAN jangkamasa (ikut hari).[/qu

poncho...
erm..
leh bgtau ke gunung2 kat malaysia ni ngan nilai byaran per hari....?
kalu leh membantu....
hehehehe....
by pr oli
24 Nov 2010, 18:05
Forum: Galeri
Topic: KELAS FOTOGRAFI KEMBALI LAGI (INTERMEDIATE)
Replies: 53
Views: 6004

Re: KELAS FOTOGRAFI KEMBALI LAGI (INTERMEDIATE)

Intermediate Nature Photocamp Fasa 1 (shoot on location) - mengenali serba sedikit tips dan fungsi2 di kamera - rahsia penggunaan tools saya untuk mendapatkan gambar - cara saya menggunakan ultrawide lens yang betul untuk mendapatkan dramatik scene yg maksimum - asah mata,framing,composition dan 's...
by pr oli
24 Nov 2010, 17:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10375

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

gogoyehea: hahahahaha...ko kan duta GO utk wilayah Sabah. Oli: kenapa aku rasa bagi yg x biasa pergi Sabah (Range harga RM1000-RM1500 termasuk flight) berbaloi. Sbb nya..pakej yg tu dah termasuk transport ke Kinabalu Park. Kalau nak pergi sendiri dari airport ke Kinabalu Park..uh seksa dan mudah ke...
by pr oli
21 Nov 2010, 00:17
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bayaran untuk guide....
Replies: 13
Views: 634

Bayaran untuk guide....

salam...
persoalan gak ni kan...
camner bayaran guide di buat eh...?...
ikut cert ke?...
pengalaman ke?...
any one....?....
abg2 guide?.....
by pr oli
20 Nov 2010, 22:55
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 23679

Re: Sembang Fotografi

Selain tambahan utk yg basic2 tu, aku sngt berminat dng HDR dan DRI. IR minat gak, tp kuasai satu2 la dulu. Lagipun takde duit lagi la nk operate kamera ke IR mode. Huhuhu.... Ada lagi sebenarnya yg nk belajar dng abg mat nih, terutamanya bab editing. tp tunggu jumpa dulu lah. Takde lulusan dlm fot...
by pr oli
19 Nov 2010, 21:48
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Jaguar S Supercool 65+15
Replies: 27
Views: 4573

Re: Karrimor Jaguar S Supercool 65+15

Hangar 18 wrote:apa kata ko plak yg letak rege yg sepatutnya untuk sabre camo tu. huhuhu.
harga ngam.. kira on. huhuhuu

adeh la...
kalu aku letak rege...
susah gak tu....
kalu x kene ngan harge nye lg susah....
hehehe...
nanti aku review dulu ini produk.....
brg baek ni...
by pr oli
19 Nov 2010, 17:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 10375

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

via feratta: tak fit pun tak apa. sebenarnya, sapa tak fit bukan saje via feratta, langkah ikut timpohon pun takkan lepas. sapa yg dh lepas sampai ke laban rata tu, Insya Allah boleh je lepas via feratta tu dgn izin tuhan kalau kondisi kesihatan mengizinkan. btw, org sehat pun boleh demam bila kt l...
by pr oli
19 Nov 2010, 17:00
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Jaguar S Supercool 65+15
Replies: 27
Views: 4573

Re: Karrimor Jaguar S Supercool 65+15

c7 pro yg aku bawak ke trusmadi tempohari dah lama aku jual. ni c7 pro yg lain. color sama, condition sama cuma bezanya 1 je. yg dulu cutting (w) women, yg skrg men punya. nomad tu mmg rare. kalo ko search pun susah nak jumpa link. dulu2 96' tika di outdoor center, tika jaguar baru 1k lebih sket, d...
by pr oli
19 Nov 2010, 16:37
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Jaguar S Supercool 65+15
Replies: 27
Views: 4573

Re: Karrimor Jaguar S Supercool 65+15

nomad tu mmg rare. kalo ko search pun susah nak jumpa link.
dulu2 96' tika di outdoor center, tika jaguar baru 1k lebih sket, dia dah 1.6k.


sure rare...dah try search...payah nak jumpe link...
xpe2..ade masa aku gi umah ko tgk2..belek2 ye...
by pr oli
18 Nov 2010, 23:19
Forum: Galeri
Topic: Asas Komposisi - Landscapes
Replies: 15
Views: 4555

Re: Asas Komposisi - Landscapes

matsaiko wrote:
khalid wrote:
matsaiko wrote:
fuh tip yang menarik.... dah booking tokina 11-16mm f2.8 wide lens utk landscape...minggu depan sambar D7...
pehhh gempakkk :D

abg khalid...
nanti leh review itu D7 kat sini.....
barang baek....
by pr oli
18 Nov 2010, 23:10
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 23679

Re: Sembang Fotografi

owh...
ok2...
nampk positif tu.....
hehehe....
pe2 leh roger nanti....