Search found 61 matches

by azlinazaini
02 Jun 2011, 15:51
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Entrance utk Yong Yap > Bubu > Tok Nenek
Replies: 39
Views: 4977

Re: Entrance utk Yong Yap > Bubu > Tok Nenek

merang30 wrote:hehehehe :)
jika dibenarkan saya mau ikot ke trip nih...en... :D
by azlinazaini
17 Mar 2011, 18:04
Forum: Peralatan
Topic: Review: Macpac Rimu 55
Replies: 23
Views: 429

Re: Review: Macpac Rimu 55

Hangar 18 wrote:salam.

nak type panjang nak explain 1 per 1 penat.
paste link udah le.

http://sacredreich.multiply.com/video/i ... ac_Rimu_55._
macpac pulakkkkkkkkkkk :tembak:
by azlinazaini
17 Mar 2011, 15:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: saya masih baru need guide
Replies: 43
Views: 5884

Re: saya masih baru need guide

mau p kemana.. habak jek chek... kat sini ramai guide berkeliber... ramah tamah n berbudi bahasa... jgn malu2 meh ler menjoinkan diri dengan pgram GO :mrgreen:
by azlinazaini
16 Mar 2011, 15:26
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: gunung gagau, terengganu
Replies: 8
Views: 1638

Re: gunung gagau, terengganu

abg fendi...
letak nama saya sekali ler... camtuh....gagau 2012...
trail dia tak mengagaukan? :keke:

dah masuk opis dah... takut kene bayar duahinggit...hehehhe :lidah:
by azlinazaini
16 Mar 2011, 12:42
Forum: Surau
Topic: Ayat2 berguna untuk dihafal kepada penggiat outdoor
Replies: 6
Views: 2597

Re: Ayat2 berguna untuk dihafal kepada penggiat outdoor

juga boleh dibaca dan diamalkan

surah al ikhlas... sebanyak tiga kali
beserta maknanya sekali sebelum memulakan perjalanan...
insyaallah semoga Allah sentiasa memanjangkan barakahNYA untuk sesiapa yg mengingatinya...

amin
ISLAM itu indah
by azlinazaini
16 Mar 2011, 09:09
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: gunung gagau, terengganu
Replies: 8
Views: 1638

Re: gunung gagau, terengganu

rasanya guide berkeliber tu (abg fendi) dia tak free... ada misi yg belum selesai.... hehehhehe

kita tunggu apa jawapan beliau...

pssss... mmg berminat dgn gagau tp apa2 akan dirojer nanti.. insya allah
by azlinazaini
09 Mar 2011, 14:45
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 152457

Re: Please register here

blackpheonix00 wrote:muhamad izwan kamaruddin
lelaki
16 august 1989
sri serdang,selangor
KRESMA

hello encik iwan...
welcome2
apa trip encik :mrgreen:
by azlinazaini
07 Mar 2011, 17:30
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 3804

Re: kasut getah

kasut dah ada... bila plaklah malaysia nak buat beg hiking sendiri... d
dah ramai dah org malaysia p everest... menandakan org malaysia mmg suke mendaki...

mari kita tungguuuuuu....
by azlinazaini
07 Mar 2011, 17:19
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 10397

Re: Krakatoa 2011

menulisan yg meletakkan diri seperti melalui perjalanan yg sama....

sangat menarikkk...tahniah bro
by azlinazaini
23 Feb 2011, 15:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Permit
Replies: 2
Views: 1253

Re: Permit

untuk kebaikan apply... terutama trip formal... yang bawak satu rombongan cik kiah...apply lah permit... terutama student2 universiti... sebab malang tidak berbau... untuk kebaikan... dan lagi better diajar dorang dengan rules yang betul kerana dorang adalah warisan kemudian hari.. klu trip kekawan....
by azlinazaini
22 Feb 2011, 09:18
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 3804

Re: kasut getah

saye beli kt kampung saye..kat kedai cina kat pekan rembau..brand boling..die jual rm6.50 sepasang..beli 2 pasang trus..hehehe.. biasanya mudah cari kt area2 kampung2.. nak2 area ada estate getah ... kat kl ni pun dah banyak... mungkin banyak sangat kot pendaki kat kl nih ataupun bebudak sekolah sk...
by azlinazaini
17 Feb 2011, 12:01
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: camne nk ke gunung batu putih....
Replies: 13
Views: 1787

Re: camne nk ke gunung batu putih....

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Batu Puteh nak buat day pac
Budak traning komando pun muntah nak buat day pac.
org muda memang sukakan cabaranlah bro.... smua nak express...hehehhe :lidah:
by azlinazaini
17 Feb 2011, 11:31
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 4043

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

Assalammualaikum abg lanun...
seperti lyn nyatakan hari tu.... memang sangat berminat
bermusafir musabah diri... if nama lyn tidak disenaraikan pun... lyn akan terus menyokong... sangat best bila lyn baca dan dengar penerangan live dari abg dilojing....
Moga Allah memudahkan segalanya... amin...
by azlinazaini
08 Feb 2011, 16:37
Forum: Isu & Gossip
Topic: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI
Replies: 20
Views: 4542

Re: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI

bagi saya... saya mendaki kerana ini... dipaksi azali... dinihari wahai jasad diri...hari2 kau melangkahkan kaki apakah yg engkau cari... apakah yg ingin kau daki dalam jiwamu adalah sepi sesepi sentuhan kabul diri wahai tangan.. apakah janji yg ingin kau kotai wahai telinga... apakah sebenarnya yg ...
by azlinazaini
28 Jan 2011, 17:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trip kite-kite ajerrrr
Replies: 10
Views: 1595

Re: trip kite-kite ajerrrr

12HB TUH...GERAK MALAM 12HB KE PG 12HB
by azlinazaini
26 Jan 2011, 16:18
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: LEMAS - Pencegahan dan pemulihan....
Replies: 2
Views: 659

LEMAS - Pencegahan dan pemulihan....

Bagi mengelakkan kejadian lemas daripada berlaku, kita perlu sentiasa berwaspada terhadap keupayaan alam semula jadi dan bahaya yang mengundang. Faktor-faktor yang menyebabkan lemas * Aktiviti fizikal yang berlebihan * Tidak berupaya bertahan dalam air bergelora * Arus yang kuat * Panik * Kepenatan....
by azlinazaini
26 Jan 2011, 16:15
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Olahraga Ketika Hamil Mudahkan Proses Bersalin....
Replies: 0
Views: 1308

Olahraga Ketika Hamil Mudahkan Proses Bersalin....

Sepanjang tempoh kehamilan, tidak bermakna anda tiba-tiba bertukar menjadi susuk tubuh yg ‘rapuh’, sehingga semua yg yg dilakukan harus dibuat dlm keadaan esktra hati-hati sampai menggerakkan tubuh utk olahraga pun cuba anda hindari. Bukan begitu caranya! Berhati-hati memang perlu, tapi kesihatan an...
by azlinazaini
14 Jan 2011, 11:48
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Statistik- Pendaki-pendaki wanita....
Replies: 57
Views: 12486

Statistik- Pendaki-pendaki wanita....

Nama : AZLINA ZAINI aka LYN aka ULAT..hehehhee
Tarikh Lahir : 14/11/1982... sweet 18.. huk2
Umur : 29 tahun... dah tua rupanya
Tempat tinggal : JINjang Utara N sg BuLOH
Kelab : lone ranjer... more network more knowledge
by azlinazaini
04 Jan 2011, 15:46
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 152457

Re: ahli baru

span wrote:
azlinazaini wrote:Nama : Azlina zaini aka Lyn
Jantina : wanita... heehhe
Tarikh Lahir : 14 NOVEMBER 1982
Tempat tinggal : Kepong/ Sg Buluh

p/s: special to abg jeBAt... lyn dah daftar dah.... :oops:
haiyooo cik lyn sudah registerrr ooooo... :minum:
:evil: nanti kena sound gan abg JEBAT Lagi.. :lidah:
by azlinazaini
04 Jan 2011, 14:10
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 152457

ahli baru

Nama : Azlina zaini aka Lyn
Jantina : wanita... heehhe
Tarikh Lahir : 14 NOVEMBER 1982
Tempat tinggal : Kepong/ Sg Buluh

p/s: special to abg jeBAt... lyn dah daftar dah.... :oops:
by azlinazaini
25 Feb 2009, 19:23
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 152457

Re: Please register here

Nama: azlinazaini Nama Manje : lyn Jantina : perempuan Tarikh Lahir: 14 nov 1982 Tempat Lahir : ampuan rahimah, klang Tempat tinggal : jinjang utara Pengalaman Naik Gunung : biasa2 je email n id ym:peng141182@yahoo.com Kelab : Freelance. Belasah je mana2 kalau kena masa Salam n hai sume...... Hanya ...