Search found 62 matches

by ikan-lelumba
31 Dec 2011, 02:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CHAMAH & ULU SEPAT (24 - 29 DECEMBER 2011)
Replies: 20
Views: 5917

Re: CHAMAH & ULU SEPAT (24 - 29 DECEMBER 2011)

alhamdulillah selesai sudah pendakian Chamah-Ulu Sepat kami. Semua berjaya sampai ke puncak & kluar dgn selamatnyer. Mmg mantap trip kali nih walaupun byk cabaran. trip terlentang terbaek di musim hujan. Terima kasih abg sham. Dpt tido di puncak Chamah & puncak Ulu Sepat mmg best. Syok main lumpur &...
by ikan-lelumba
04 Nov 2011, 12:24
Forum: Kedai
Topic: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI
Replies: 33
Views: 4977

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

dan2 je dah sold out. baru nak usha harga runtuh :kah:
by ikan-lelumba
23 Oct 2011, 16:47
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 4005

Re: Headlamp

headlamp energizer ni bole pegi brape jauh eh?
by ikan-lelumba
08 Oct 2011, 19:21
Forum: Kedai
Topic: mountainsmit Apex 75+(rare sikit)
Replies: 17
Views: 4185

Re: mountainsmit Apex 75+(rare sikit)

ye bro lusuh masuk tibie semalam.
by ikan-lelumba
03 Oct 2011, 14:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CHAMAH & ULU SEPAT (24 - 29 DECEMBER 2011)
Replies: 20
Views: 5917

Re: CHAMAH & ULU SEPAT (24 - 29 DECEMBER 2011)

bukan musim ujan ke time nih? mau juga join tapi kalu ujan berterusan seksa gak.
by ikan-lelumba
30 Sep 2011, 13:40
Forum: Kedai
Topic: lusuh adventure camping shop 280911
Replies: 8
Views: 3050

Re: lusuh adventure camping shop 280911

bro, headlamp yg elok2 skit bajet below RM150 ade tak ? nak angkat yg Primus ni takde bajet lagi. Petzl ade ?
by ikan-lelumba
25 Sep 2011, 20:39
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 20219

Re: pemilik haversack KARRIMOR

yg ada dlm genggaman:
- Karrimor Jaguar SA 7000 65 UK
- Karrimor Cougar 50-65 UK
- Karrimor SF Delta 35
- Karrimor Lynx 65
by ikan-lelumba
23 Sep 2011, 12:34
Forum: Data Gunung
Topic: Ranking Gunung Tertinggi di Asia Tenggara
Replies: 3
Views: 1360

Re: Ranking Gunung Tertinggi di Asia Tenggara

ade gunung yg lagi rupanye dari Puncak Jaya. Ingatkan Puncak Jaya tertinggi kat asia tenggara.
by ikan-lelumba
18 Sep 2011, 20:46
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Nuang ( pangsun via lolo)
Replies: 24
Views: 3270

Re: Gunung Nuang ( pangsun via lolo)

betul2. suka underestimate. bajet bole kluar sblm hari gelap. Tp kalu time2 ujan camni, nak turun mmg makan masa skit la. Hari pun cepat gelap. Kalu saya buat daypack pun, benda2 penting cam headlamp, rain jaket, etc tak pernah tinggalkan. Kita dah dapat nak jangkakan ape yg bakal berlaku semasa men...
by ikan-lelumba
18 Sep 2011, 19:11
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Nuang ( pangsun via lolo)
Replies: 24
Views: 3270

Re: Gunung Nuang ( pangsun via lolo)

kalu group tkde org tau jalan, pakai la guide. safety first. hari minggu ni ade 2 kes org sesat kat nuang. Dua2 kes sangkut kat Nuang sbb masa nak turun hari dah gelap. Kes 1 sangkut sbb diaorg tak bawak lampu picit. Cuba baca kat sini. Camne la diaorg ni naik gunung, alat2 penting tak bawak. http:/...
by ikan-lelumba
15 Sep 2011, 01:17
Forum: Kedai
Topic: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8
Replies: 63
Views: 11327

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

betul jugak kadang2 dok berbalas2 sms 10x blm tentu bole dpt complete info. kalu call, 2-3 minute dah bole dpt semua details & elakkan misscommunication. saya pun tak suka sms kalu nak tanya banyak2. call lagi senang & cepat.
by ikan-lelumba
14 Sep 2011, 12:49
Forum: Isu & Gossip
Topic: Statistik Kemalangan Bukit Tabur
Replies: 6
Views: 4492

Re: Statistik Kemalangan Bukit Tabur

9-Nov 2010 - Sekumpulan pelajar universiti (kira2 10 org) sesat ketika cuba bermalam di puncak tabur. Mangsa2 berjaya di bawah keluar dan turun kira2 jam 2 pagi 10-Nov. Tiada kecederaan dilaporkan dan semua mangsa dilaporkan selamat. Kesilapan yg dilakukan : - tidak membawa bersama orang2 yg biasa k...
by ikan-lelumba
12 Sep 2011, 12:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011
Replies: 28
Views: 5884

Re: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011

buat lg bro dlm masa terdekat, mau join
by ikan-lelumba
10 Sep 2011, 20:20
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 187408

Re: Please register here

abeyie wrote:Nama : Mohd Yusri
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 01 Oct 19**
Tempat tinggal : Kelantan
Kelab : anonymous

eh birthday kite sama lak. haha. kalu pi nak gunung sama2 bole celebrate bday kat puncak sama2 :)
by ikan-lelumba
06 Sep 2011, 22:35
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia
Replies: 13
Views: 3940

Re: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia

puncak Trusmadi ade sejuk mcm puncak kinabalu tak atau sejuk lagi ??
by ikan-lelumba
03 Sep 2011, 01:09
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday : Thrilla in Manila 2-7 Feb 2012
Replies: 55
Views: 13548

Re: Backpacking Holiday : Thrilla in Manila 2-7 Feb 2012

ade kosong lagi ke trip ni ? ni trip poya2 manila ke trip Mt. Pinatubo. Kalu Pinatubo minat juga nak join, kalu takat manila maleh nak join, manila boring. thehehe.
by ikan-lelumba
03 Sep 2011, 00:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak ke gunung Nuang
Replies: 62
Views: 12095

Re: Nak ke gunung Nuang

sapa dah ade kat KL weekend ni, jom pi Nuang sabtu pagi. sessi pecah lemah sempena raya. Kalu malas nak layan peak, camping sambil mandi manda kat Lolo pun bole, haha.
by ikan-lelumba
01 Sep 2011, 01:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)
Replies: 16
Views: 4812

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

bro castello, masih ade kekosongan lagi tak trip ni? saya mau join.
by ikan-lelumba
31 Aug 2011, 18:30
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 187408

Re: Please register here

salam aidilfitri & merdeka utk semua warga GO..

Nama : Ari
Jantina : Perempuan
Umur : 30-an
Tempat tinggal : Kuala Lumpur
Kelab : dulu2 Kelab Kembara. Skrg tiada kelab, pendaki bebas..hehe
by ikan-lelumba
24 Aug 2011, 02:59
Forum: Peralatan
Topic: Camp Tent suggestion
Replies: 53
Views: 4692

Re: Camp Tent suggestion

Hangar 18 wrote:sorry bro, tersilap ttg beratnya.
ianya 1.95kg.
specnya klik link ni.

http://store.karrimor.com/karrimor-x-lite-1-tent-783203

rege kat uk kurang lebih rm300.
elom termasuk shipping.
aku mau tolak 4 rat je.
baru.. tak pernah pakai ini brg.

kalu khemah camni sesuai ke pakai utk hutan di malaysia?
by ikan-lelumba
24 Aug 2011, 02:20
Forum: Peralatan
Topic: BERGHAUS Haversack Owner
Replies: 218
Views: 12276

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Berghaus zaman skrg buatan mana yer ?