Search found 106 matches

by AzmanZainal
16 Dec 2008, 10:32
Forum: Kedai
Topic: Dapur untuk dijual
Replies: 18
Views: 3230

ni bukan kovea ke?

aku ada beli mcm nie brand kovea.. tapi api yg ko mention tu takde la sekecil dapur laptop.. besar lagi.. yg best nye dia punya kaki bukak besar..

harga murah, second ke brand new ni, hangar?
by AzmanZainal
03 Dec 2008, 22:50
Forum: Surau
Topic: Aku, Iman, Kesesatan & Jalan Pulang
Replies: 5
Views: 2930

terima kasih kerana berkongsi pengalaman yg sangat menginsafkan.. itulah sifat manusia yg lupa dan perlu diingatkan.. cantiknya fitrah dari allah jadikan kita yg lupa dan kasih allah memberi petunjuk supaya kita beringat slalu.. supaya digunakan pengalaman ini bukan sahaja di hutan pokok yg tebal te...
by AzmanZainal
28 Nov 2008, 17:32
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

chezie mau angkat lagi satu member punye.. ada stok lagi kan?
by AzmanZainal
21 Nov 2008, 00:12
Forum: Galeri
Topic: Gunung Tapis 15-17/11/2008
Replies: 25
Views: 5741

cun2 lak aweks hehe.. :evil:

tp best time mancing tu, malam layan ikan bakar mengancam btol!

tahniah2.. :)
by AzmanZainal
20 Nov 2008, 20:39
Forum: Surau
Topic: Penjelasan mengenai bid'ah dalam masyarakat kita
Replies: 4
Views: 1899

Yang aku tau dekat2 KL area Kuang, Sg Buloh.. Cari Ustaz Dr. Jahid Sidek. Tak silap saya ada pengajian tauhid eg: Usuluddin dan Sifat 20. Beliau mursyid Naqsyahbandi Kholidiah di Kuang. Aku tak pernah ikuti pengajian di sana cuma itu je yg aku tau dkt2 KL. Kalau mau ke sana boleh aku bagi no contact...
by AzmanZainal
16 Nov 2008, 01:11
Forum: Peralatan
Topic: Survey Pemilik GPS
Replies: 70
Views: 3101

aku kureng sket gps ni, ada pasang niat gak mau sambar satu.. soklannye, ada ke garmin yg boleh pakai utk street dan topo 2 in 1 device? rasanye alang2 membeli menang memakai skali 2 fungsi terus.. masuk utan pun bukan slalu sgt at least buleh gune utk street map.. ada ke? so far tak jumpe lagi.. so...
by AzmanZainal
12 Nov 2008, 03:25
Forum: Peralatan
Topic: Parang
Replies: 116
Views: 6968

saya suka tempah parang kat kg padang changkat, bukit chandan, kuala kangsar. kat sana cara pembuatan traditional. dia punya finishing pun ok gak. kalau masuk je kg tu, ada byk buah rumah yg usahakan industri ni secara sepenuh masa. tapi yg paling saya suka tempah kat rumah abg din. bukan dia dah t...
by AzmanZainal
07 Nov 2008, 17:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Noring-Anak Noring dan Noring East-DITUNDA KE CNY 2009
Replies: 80
Views: 9257

kalo tak jadi buat kali ni.. insyallah akan dibawa tarikh ke cuti CNY.. tahun hadapan... tunggu musim kering aahh... :wink: K.lily bak kata man..kalu g musim kering sanggup ke minum air lopak 4ari 4 mlm..saya tk polow kursus servival lg nie.. kang tk cukup syarat plak nk polow... :evil: kak melati ...
by AzmanZainal
07 Nov 2008, 17:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Noring-Anak Noring dan Noring East-DITUNDA KE CNY 2009
Replies: 80
Views: 9257

hishhh.. ni gunung idaman aku nie... lama benor teringin nak ke sana.. niat di hati mau pergi tp apakan daya kerja masih tiada.. memang ramai berminat nak g noring.. ada yang nak g anak noring sahaja.. alang2 biarlah terus ke noring east skali... kalo tak jadi buat kali ni.. insyallah akan dibawa t...
by AzmanZainal
07 Nov 2008, 15:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Noring-Anak Noring dan Noring East-DITUNDA KE CNY 2009
Replies: 80
Views: 9257

hishhh.. ni gunung idaman aku nie... lama benor teringin nak ke sana..

niat di hati mau pergi tp apakan daya kerja masih tiada..
by AzmanZainal
26 Oct 2008, 16:39
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Senarai nama Kelab & Team Outdoor
Replies: 153
Views: 59646

PROFIL KELAB REKREASI UiTM Malaysia (KRESMA) Web: www.KRESMA.com Nama Kelab : KELAB REKREASI UiTM Malaysia (Sebelumnya: Kelab Rekreasi UiTM Shah Alam) (Sebelumnya lagi: Kelab Rekreasi Intekma) (Perubahan sejajar dengan penukaran nama ITM ke UiTM, Shah Alam ke Malaysia) Nama Singkatan : KRESMA Tarik...
by AzmanZainal
24 Oct 2008, 09:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

aku ada upload gambar kat sini > Gunung Liang

Video kat raya kat puncak Liang:-
1. http://www.youtube.com/watch?v=khXvOxszpeg
2. http://www.youtube.com/watch?v=TBWSzaRfgRc
by AzmanZainal
23 Oct 2008, 18:10
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: YM anda
Replies: 39
Views: 6632

aku: infeeneetea
by AzmanZainal
20 Oct 2008, 16:12
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

sudah selamat beraye di puncak haha.. byk juga darah aku kena sedekah kat pacat. kak melati sorryle lewat sket.. tak dapat jumpa korang nk blk tu.. tq abg ajis + kak melati mensukseskan trip liang nih.. landai tp seksa gak le rasenye.. gambar esok le aku upload kat sini, nk kena cari card reader kat...
by AzmanZainal
17 Oct 2008, 15:44
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

gogoyeaha wrote:ni kena bagi diskaun ni...hehehe
eheheh ikut perkembangan semasa jer.. minyak naik rege naik, minyak turun rege xbley turun ka? huhuhu
by AzmanZainal
17 Oct 2008, 15:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)
Replies: 54
Views: 8248

transport camne mus?
by AzmanZainal
17 Oct 2008, 12:06
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

janji service dari penjual tip top.. -ve tetap ade kt sesuatu product tp kna sesuai gak dgn rege dier btol tak? hehe
by AzmanZainal
17 Oct 2008, 02:49
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

aku dah order 9 dari chezie semuanya selamat sampai kurang dari 3 hari waktu bekerja, mmg best dapur ni tp susah nak cari, alang2 chezie dah jual akupun order utk member2.. stakat ni takleh nak kasi review detail pasal aku baru beli sendiri punye.. yg aku tau masa aku first time pakai kovea member m...
by AzmanZainal
16 Oct 2008, 16:42
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

Cik azman kita kumpul dekat tol tnjung malim k..mgkin kita org lepak situ kot tgk taik bintang jatuh di subuh hari.. :evil: kendian dgn kita org mgkin ada tmbah lg 3 org.. mkn tk per..derang settle sndiri.. tp semua nya kaki muntah on trek nie..jgn mare arrr... :twisted: ok cuma nnt bawa le kami mk...
by AzmanZainal
16 Oct 2008, 16:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)
Replies: 54
Views: 8248

bile last kena confirm ni mus?
by AzmanZainal
16 Oct 2008, 16:08
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

minggu ni on.. stkat ni ada dalam 15 org campur kak melati + abg, kami dari shah alam jam 3 a.m sabtu. .. cuma stakat ni kereta mmg full, kalu ada transport sendiri mohle skali memeriahkan suasana raya di puncak hehe.. pasal makan kalau bleh konfirmkan join sebelum malam ni lagi cantik, pasal kami p...
by AzmanZainal
16 Oct 2008, 02:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)
Replies: 54
Views: 8248

mcm menarik! free pun free time tuh.. tp tak pernah plak join trip ganas mcm nie, apa unexpected yg perlu diexpectkan ek bro mus?
by AzmanZainal
13 Oct 2008, 12:36
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

mekasih semua..byk info dpt.. kalau ada yg nak menambah penyertaan sgt dialu-alukan,tapi tarikh tak konpem lagi.. bro azman gerak minggu ni..sape yg free bole polo dia minggu ni..kalau tak free join aku bln depan.bole jadi guide skali.. azman.. kalau jadi panjat,next weak send la gamba.. orite pach...
by AzmanZainal
13 Oct 2008, 12:33
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

biNGai wrote:azman ;

ko pegi taim coti deepavali tu lerr..mus tgh pree tuh..bole kasi pospon trip dia taim tuh wakaka

ngai,

bukan taknak buat time deepavali tuh, tapi masa tuh aku n geng ada hal lain plak time tuh.. ko taknak polow ngai? hehe..
by AzmanZainal
13 Oct 2008, 03:07
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

He he he... aku menggofferkan diri untuk tulun bawak.. Weh tapi kasi tau date, kalu cun ok la.. kalu tak aku kasi peta yekkk. Eh2 Melati ko pun masih teringat keindahan Sunset dan Sunrise kat LELW??? best gilosssssssssssss YYap pun nampak woooo. Yatiiiiiiiiiiiiiiiiiiii itu formula untuk diesel ko b...
by AzmanZainal
10 Oct 2008, 15:15
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

aku rancang nak sondol next week pasal aku tanye guide kebanyakkannye masih beraya lagi hehe.. kot2 ada sesapa yg pernah gi nak join skali sgtla dialu2kan.. yang pasti tadi aku baru call pejabat hutan dia kata kena pakai permit pasal liang ni hutan simpan.. boleh berurusan dengan pejabat hutan tapah...
by AzmanZainal
10 Oct 2008, 11:39
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Liang
Replies: 55
Views: 8248

uish baguih gak ada thread ni, pasal nextweek sy n geng nak ke sana.. kekurangan info gak nih
by AzmanZainal
09 Oct 2008, 10:43
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

azmanzainal; mcm nak suruh aku jadi tokey butane je...hehehe ko cek lah kat tin butane tu manufactured dari mana ko cantactlah kenaikan harga tu xdpt nak dielaklah cuma yg pasti...stove guna butane maybe xde masalah dari segi stok available. xmcm guna CV campingaz. xnak lagi ada masalah...guna stov...
by AzmanZainal
09 Oct 2008, 10:38
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

aku penah beli gas butane hampir sekotak.. dalam 20 tin rasenye.. beli je kat kedai hardware.. aku try tawar dapat dlm rm3.50 kot setin.. mase tu dlm tahun lepas la.. tp skrg harge minyak naik, gas butane pn jd naik jugak.. a ah pasal harga dah naik la aku mau bli sekotak.. aritu 4 botol lebih kura...
by AzmanZainal
08 Oct 2008, 18:14
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

ada sesiapa ada info tak mana nak bli butane gas sekotak besar direct dari supplier ke..

atau pun ada lubuk kedai yg murah2 jual butane gas nie area2 lembah klang nie ka?
by AzmanZainal
03 Oct 2008, 01:52
Forum: Papan Notis
Topic: Selamat Hari Raya Aidilfitri - Maaf Zahir dan Batin
Replies: 40
Views: 12758

Image
by AzmanZainal
29 Sep 2008, 20:51
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 4063

forestgump wrote:Letakkan grease di antara cover, maksud saya. Ia akan mencegah air masuk.
ok, saya akan praktikan tips abg nih tq2
by AzmanZainal
29 Sep 2008, 04:18
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 4063

Saya setuju...kalau beli ngan mahal tapi kong - siapa2pun frust. Ini ada nasihat saya setelah bertukar2 pendapat ngan instructor eropah dan US... Selepas hujan, di sarankan cepat2 lapkan head lamp serta tanggalkan dan cuba lapkan sebarang basahan yg ada di head lamp. Biarkan head lamp terbuka ketik...
by AzmanZainal
27 Sep 2008, 02:12
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

yup btol ngai, kalau angin mmg api tak kuat, ada idea tak DIY punya pengadang angin yg mudah dibawa dan selamat?
by AzmanZainal
26 Sep 2008, 17:12
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

ok lapan-lapan stove dah slamat sampai dgn lajunye, tq bro kerana men-available kan stok hehe
by AzmanZainal
25 Sep 2008, 05:36
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

kekeke bernas sungguh idea tuh
by AzmanZainal
21 Sep 2008, 18:01
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20134

Qtty / Poslaju 1 RM 8.09 2 RM 12.71 3 RM 17.33 4 RM 19.64 5 RM 35.81 6 RM 40.43 7 RM 40.43 8 RM 45.05 9 RM 49.67 10 RM 54.29 Macam pelik plak kos dia hehe, kalau beli 5 baik buat dua bungkusan, cthnya: 4pcs + 1pcs harga jadi 19.64 + 8.09, lagi murah dari harga 5 pcs sekaligus.. kalau beli 6, pakai ...
by AzmanZainal
18 Sep 2008, 13:03
Forum: Kedai
Topic: PROTREK 4 sale!!!
Replies: 24
Views: 3756

pm rege bro
by AzmanZainal
15 Sep 2008, 06:36
Forum: Kedai
Topic: Stove - survey dulu
Replies: 46
Views: 7765

stove ni agak2 bile bleh dpt stok bro?
by AzmanZainal
12 Sep 2008, 12:19
Forum: Kedai
Topic: Stove - survey dulu
Replies: 46
Views: 7765

kalau takde, aku pun nak book 4 ada member2 lain pun pesan