Search found 192 matches

by nizran
15 Jun 2007, 00:08
Forum: Isu & Gossip
Topic: ISU PANAS!!!!!
Replies: 30
Views: 3887

bro pun satu,

kitai je balik kepala budak2 tu!
by nizran
12 Jun 2007, 20:26
Forum: Isu & Gossip
Topic: Apa manfaat ekspedisi berkos besar kepada negara?
Replies: 63
Views: 8241

kalo setakat pergi terjun kat kutub utara ke, pergi everest ke, terjun bontot dulu atas makam Nabi ke,... kalo setakat pakai duit sponsor gomen a.k.a duit rakyat... (*) mat pit pun nak.... pakai duit rakyat berjuta2 utk projek maha bangang, kita mintak tak sampai 200K utk projek 50 gunung pun tak da...
by nizran
23 May 2007, 22:33
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tahniah untuk uglysister atas pernikahan
Replies: 53
Views: 14637

tahniah!!!! tahniah!!!!!

semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat....
by nizran
22 May 2007, 00:22
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Berita Sedih
Replies: 179
Views: 25362

semoga Allahyarham ditempat di golongan yg beriman... semoga sekelian para sahabat mengingati beliau dengan menghadiahkan beliau bacaan2 ayat suci di masa kelapangan... InsyaAllah...
by nizran
12 Dec 2006, 01:10
Forum: Surau
Topic: Khasiat Kayu Kokka
Replies: 13
Views: 4338

kayu tas kot.... :oops: :oops: :oops:
by nizran
21 Nov 2006, 14:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Re-Open Mat kilau Trail (tapah - Raub) Success..
Replies: 5
Views: 1642

salute lah bro, kalo ada jeki, saya nak ikot...
by nizran
18 Nov 2006, 21:36
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: How to Find Food
Replies: 27
Views: 2632

tuan besar forestgump, leh kasi up tak gamba akar malam, mengkait, mempelas tu, saya nak tengok ghupanya...
by nizran
09 Nov 2006, 21:06
Forum: Klinik Gunung
Topic: TUMBUH-TUMBUHAN HERBA
Replies: 163
Views: 3527

saya tak beberapa reti sebenarnya, ramai lagi abg2 senior yg pandai,
cuma saya je menggatal nak open topik nie...

mane yg sy tau n tejumpa, sy bg tau la ye...


:oops: :oops: :oops: :oops:
by nizran
08 Nov 2006, 01:03
Forum: Kedai
Topic: tanye harga bag air...
Replies: 33
Views: 4674

keda aunty kat campbell tu, mamat metal je singgah wooo....
by nizran
08 Nov 2006, 01:00
Forum: Kedai
Topic: tanye harga bag air...
Replies: 33
Views: 4674

55 kat kedai unti.... klu kenyit mata skit dpt 50, klu ikut dia balik percuma hee hee.... klu nak save budjet g evergreen beli 10 ltr nye puas pakai tuh huu huu lagi kenyang hee heee....... kat aku buat sendiri sedut terus dari botol sempoi gak. huu huu kedai unti yg mane satu bro?? yg kt pertama k...
by nizran
08 Nov 2006, 00:50
Forum: Kedai
Topic: dgn budget rm500 kebawah beg apa yg paling best?
Replies: 165
Views: 21202

karrimor sabre tuh mmg charer...
kira beg karrimor yang paling lasak sekali...
rege pun buleh tahan gak mahal

aku skang nie dah stop dulu beli barang dari ebay
nak jimat skek :)
abg bett beli la kan dulu, nanti saya beli kat abg bett balik!!!!
:oops: :oops: :oops: :oops:
by nizran
06 Nov 2006, 00:58
Forum: Surau
Topic: Etika Pendaki Muslim kpd makhluk jin & keluarga2nya
Replies: 55
Views: 9609

Lagi satu tempat dimana syaitan dan jin kafir ini mempunyai kerajaan seperti yg tlh ditulis oleh orga, 'lidah air' dimana disesuatu tempat dimana dua arus bertemu, satu air sejuk, dan lagi satu air panas, disitulah tmpt contoh di atas, adalah berkenaan dengan air, mengikut kefahaman saya, kita kena...
by nizran
06 Nov 2006, 00:09
Forum: Klinik Gunung
Topic: TUMBUH-TUMBUHAN HERBA
Replies: 163
Views: 3527

mmm, memang betul kata2 bro tu, pada asasnya, pokok tongkat ali nie, hanya di tempat tinggi 500m keatas, dan berdaun licin dan tidak mudah hancur. Namunbegitu, pokok ini kemudiannya mempunyai banyak jenisnya, seperti tongkatAli daun lebar, Ali Hitam, Payung Ali dan Misai Ali. Masalah wujud apabila n...
by nizran
02 Nov 2006, 03:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 267
Views: 14237

ok ye abg nabil, jumpa di sana ok...
datang laaa... nasi banyak nie..

kuheh kuheh kuheh!!!
by nizran
02 Nov 2006, 03:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 267
Views: 14237

huyooo....
best la abg nabil nie...

bil, mau main futsal tak? nanti date kasi datang tau!!! bawak kawan2...
by nizran
02 Nov 2006, 01:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 267
Views: 14237

haaa.... best tu, ada jeki, leh saya polow sekali, tapi malu nak trekking ngan otai macam abg nabil.. ration org putih.... :oops: :oops: :oops:
by nizran
31 Oct 2006, 22:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 267
Views: 14237

siot je nizran...
jangan mula aa....
tak... tak mula dee....
mmmmm, sedapnye makan nasi....
:oops: :oops: :oops: :oops:
by nizran
31 Oct 2006, 15:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 267
Views: 14237

ha ah laa..
betul tuh, orang lain pegi beraya, dia pergi panjat GBH!!!!

abg nabil memang best!!!!!

:oops: :oops: :oops: :oops:
by nizran
31 Oct 2006, 13:05
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Wanita Berekreasi
Replies: 12
Views: 6302

saya nak cuba sedikit, bab masalah bacaan semasa uzur tidak menjadi masalah sebenarnya sebab, walopun uzur, zikir masih boleh, mengaji surah je tak boleh, namunbegitu, ada jugak ulamak2 berpendapat atas dasar belajar, mengaji dibolehkan... maka, dari segi "kependindingan" menerusi ayat2 tidak menjad...
by nizran
26 Oct 2006, 16:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 267
Views: 14237

takder le geng..
kawan2 lain maybe ader kot, saya takder. saya bru check, laman johorparks macam takder je.

pergi redah je, saya selalu macam tu, asalkan sampai ke cp 1 b4 5 ptg.
:oops: :oops: :oops: :oops:
by nizran
25 Oct 2006, 09:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info sagil-asahan plzzz.
Replies: 267
Views: 14237

mmm, kalo naik dari sagil ada dua cara, samada ikut trek taman negara, atau ikut resort. kalo ikut resort, nak senang kalo dari Segamat. Bila dah masuk tol mengarah ke Pekan Tangkak, terus jer sampai boring, masuk pekan, terus jugak, sampai jumpa simpang ke air terjun sagil di sebelah kiri. Dah samp...
by nizran
21 Oct 2006, 23:22
Forum: Khemah
Topic: PERTANDINGAN FUTSAL LIGA GUNUNG 4 November
Replies: 15
Views: 2195

PENYERTAAN TELAHPUN DI TUTUP!!! PESERTA YG DI JANGKA HANYA 10 TEAM, KINI TELAH MENJADI 14 TEAM!!! BERIKUT ADALAH KATA PUTUS... Okeh, Setelah di perbuat perbincangan, Berikut adalah kos bagi setiap peserta, RM 20.00 sekepala, kos melibatkan: 1. Sewa tapak, 2. Makan2 dan Minum2! 3. Hadiah2 + medal 4. ...
by nizran
19 Oct 2006, 03:07
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Ucapan Selamat Hari Raya
Replies: 65
Views: 18138

saya nak mengucapkan kembali selamat hari raya dan Maaf zahir dan batin kepada semua warga G.O.. sebelum keluar rumah baca lah apa yang patut, sebelum naik kenderaan, baik numpang, baik naik pengangkutan awam dan sebagainya, bacalah setidaknya ayatul Qurs ( ayat qursi ). nie doa naik kenderaan utk k...
by nizran
19 Oct 2006, 02:29
Forum: Klinik Gunung
Topic: defend & protection inovation
Replies: 11
Views: 1030

tapi, pada pendapat saya, dalam keadaan tertentu, dalam erti kata topik ini, ada perlunya "kadangkala" unggun tidak dipasang. Unggun memudahkan pengesanan dan ada binatang yang merasa terganggu dengan nyalaan unggun. teknik membuat bising juga adalah teknik yg berkesan, ini dibantu dengan mewujudkan...
by nizran
14 Oct 2006, 18:45
Forum: Klinik Gunung
Topic: Ethic of Campers( Campsite)
Replies: 25
Views: 2948

ye ye ye...ghamai eh lak ai, bdk ex scout... sebenarnya B.P dulu2 berpendirian, tiada pun bekas scout, scout idop dalam hati, org yg tak daftar scout, tapi seorang pengamal rekreasi juge adalah scout... abg Q.M, saya tawun depan tak g, tapi kawan2 se kelana seremban ada yg pergi... kos sampai RM7000...
by nizran
14 Oct 2006, 01:47
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Ucapan Selamat Hari Raya
Replies: 65
Views: 18138

mano YO nie??? WOI YO!!!! ABG BETT PANGGIL KAU TU!!!!
(rujuk gambo first...)


kepada warga G.O, selamat menyambut hari raya, saya mohon maaf zahir dan batin..
by nizran
12 Oct 2006, 10:28
Forum: Khemah
Topic: PERTANDINGAN FUTSAL LIGA GUNUNG 4 November
Replies: 15
Views: 2195

hish, ekceli nak buat majlis perhimpunan pendaki2, sambil tu memang le majlis jamuan hari raya..

ada makan2, ada minum2, ada kawan2, ada game, ada hadiah2,

nie kire warm up utk projek ujung tawun nie pulak...
by nizran
11 Oct 2006, 09:04
Forum: Khemah
Topic: PERTANDINGAN FUTSAL LIGA GUNUNG 4 November
Replies: 15
Views: 2195

alaaaa... abang nie... takkan la takder... apparaaaa...
kasi lawan dulu laaa....
by nizran
10 Oct 2006, 23:23
Forum: Khemah
Topic: PERTANDINGAN FUTSAL LIGA GUNUNG 4 November
Replies: 15
Views: 2195

PERTANDINGAN FUTSAL LIGA GUNUNG 4 November

Untuk pengetahuan kawan2, satu usaha menghimpunkan geng2 pendaki Gunung, di satu majlis sukan futsal akan di buat... Anjuran: KasihHutanKita KHK Tarikh: 4 November 2006 Lokasi: NPNG Sport Centre, Sungai Buluh Masa : 9:45 pagi Yuran Penyertaan setiap kumpulan: akan di umumkan atau secara Individu: ak...
by nizran
10 Oct 2006, 18:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ops Bersih Sampah dan santai G Irau 28~291006
Replies: 24
Views: 3879

kalo saya tak jadi ke gunung lain, saya polow...

papehal pun, chayalah!...

pssst... bro... org masih beraya waktu tu...
by nizran
05 Oct 2006, 07:15
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3196

ada sesapa nak upkan sekiranya ada pertambahan?

dan ada sesiap leh cadangkan jenis bekas yang sesuai atau jenis susunan yg sesuai? upload gambo contoh ke..

saya selalu pakai messtin sebagai bekas, barang2 tu saya susun dalam tu, then mess tin tu saya bungkus dalam plstik.
by nizran
05 Oct 2006, 06:43
Forum: Kedai
Topic: kasut outdoor baru
Replies: 21
Views: 3653

dah try dah, memang grip gak kat batu, tapi menuruni gunung, sakit jari kaki bagi yg jari kaki panjang dan kaki bentuk tirus...
by nizran
05 Oct 2006, 05:37
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: ORGA masuk hospital!!( Syukur kembali sihat)
Replies: 91
Views: 23333

tadi saya baru jer lepas berborak melalui telepon, bro orga da ok, dah kuar dari hospital, dan dah mula jalan2. Tapi beliau jalan2 jumpa doktor dan sorang ustaz. beliau dah ok, dah bole borak2 dan gelak2... tapi masih memerlukan rehat yg secukupnya... psst, kawan2, lepas nie kalo bro orga nak melepa...
by nizran
04 Oct 2006, 20:39
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3196

bagi aku survival kit kene sentiasa dekat ngan badan..kat pinggang ke.. contoh kalo jatuh sungai, terpaksa lepaskan havesack nih pun, kit tadi still ade kat badan kite.. aku prefer sume alatan survival letak dalam porch, ikat kat pinggang. tak letak dalam haversack le.. kalo kite terpisah ngan have...
by nizran
04 Oct 2006, 20:38
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3196

yang penting kena tau hutan Tropika nie dan kesesuaian yang perlu dibawak... list tu ada betulnya...tapi bertambah baik jikalu tau kenapa ianya diperlukan...Orga boleh cite pasai bab nie... 1. pemetik api tambahan utk menggantikan "windproof matches" kalau aku lebih suka bawak liter banyak sikit 2....
by nizran
04 Oct 2006, 20:37
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3196

Ekstra Tips. selain PSK, anda juga di nasihatkan untuk membawa Side Ration Pack. SRP adalah bekalan makanan asas sekiranya berlaku tragedi yang tidak diduga didalam hutan semasa beraktiviti dengan kawan2... isi kandungannya adalah 1. chocolate, 2. biskut beras, 3. garam 4. gula 5. teh atau kopi. bar...
by nizran
04 Oct 2006, 20:33
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3196

namunbegitu, di kala zaman moden ini, pada saya berikut adalah isi kandungan PSC yang perlu ada... 1. pemetik api tambahan utk menggantikan "windproof matches" 2. lilin 3. sewing kit. 4. water purifyer 5. kompass. (boleh di buat sendiri dengan menggunakan jarum) 6. lampu picit dan bateri tambahan. 8...
by nizran
04 Oct 2006, 20:32
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3196

berikut adalah barangan yang perlu ada di dalam PSC mengikut Clive Johnson, 2002. 1. Windproof matches 2. candle 3. flint and striker/small saw. 4. sewing kit 5. water purification tablets. 6. compass 7. heliograph/ small compact disc 8.safety pins 9. magnifying glass 10. fishing kit 11. water bags ...
by nizran
04 Oct 2006, 20:30
Forum: Peralatan
Topic: Personal Survival Pack/Kit
Replies: 61
Views: 3196

Personal Survival Pack/Kit

SURVIVAL KIT / SURVIVAL PACK mari kita bincangkan mengenai peralatan kecemasan yang wajib di bawa semasa kita berada di rumah, didalam kenderaan dan sewaktu membuat aktiviti rekreasi seperti berkhemah dan mendaki gunung. APAKAH SURVIVAL KIT / SURVIVAL PACK? survival kit sebenarnya adalah peralatan ...
by nizran
04 Oct 2006, 05:17
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: ORGA masuk hospital!!( Syukur kembali sihat)
Replies: 91
Views: 23333

SALAM SEJAHTERA SEMUA KAWAN2.. SETELAH DAPAT SAYA BERKOMUNIKASI DENGAN EMPUNYA BADAN, ALHAMDULILLAH, BELIAU DAH SEDAR, DAN DAH OK SIKIT... TAPI ATAS PERMOHONAN BELIAU, BELIAU MEMOHON SUPAYA JANGAN CALL DULU, ( SEBAB DIA AKAN OFF HP, ) SO DIA NAK REHAT DULU , DAN MEMANG KENA REHAT PUN!!!! HMMM, BUAT ...