Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days

Menyimpan dan mengemaskini log yang telah diposkan di dalam Gunung Online
Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 02 May 2008, 08:01

Bole tabik Springgggg
Memang power. Saya baru nak Grad G12 ni.... kalau jadi naik Murut ujung tahun ni. Itupun selepas 28 tahun mendaki gunung. ha ha ha

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Postby frostice » 02 May 2008, 14:31

congrats to u..

Day 11 Kinabalu Park to Kg Monggis to Camp 1
Day 12 Camp 1 to Camp 2
Day 13 Camp 2 to Peak to Camp 2
Day 14 Camp 2 to Sabah Park Substation
Day 15 Sabah Park Substation to Kg Monggis to Kinabalu Park

kalau nak cut hari lagi.. boleh save hari lagi.. our experience
Day 1 - Kg Monggis to Sg Wuluh Camp
Day 2 - Renjer station Kg Monggis
Day 3 - Out

V2 tu ada orang pernah buat 36 jam tak silap..

mulu save dari 4 hari jadi 2-3 hari.. tak silap zaidi buat 3 hari..

merapoh - puncak tahan - kuala.. ada orang buat 2 hari.. my friend..

Trusmadi.. boleh buat 2.5 hari max.. (plus bermalam kat rumah renjer..)

murud tatau.. hehehe..

boleh complete tak sampai sebulan... ad takkan surprise kalau ada orang pecah rekod ni..
yang nyata ad takkan be the person... hehehehe.. sbb ad bit particular tentang $$$.. tanak simply spend especially on flight...
DAN takda energy... hehhehe...

ini more on personal satisfaction/achievement.. Depends pada individu.. Congrats to Chooi & good luck pada yang bakal pecahkan rekod..

peace!





pergh!!wat V2 36 jam je?? fuhhhh.....joging pon da penat...
V2 36 jam.. perghhhh.. hebat tu.
satu hari setengah jek...
lari pecut dari start sampai habis kot.. :evil:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 03 May 2008, 04:16

v2 36 jam tuh hari2 OT sampai termuntah...
heheheh
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Postby frostice » 03 May 2008, 21:23

Pada aku kalau niat nak pecah rekod, biar lah pecah sepecahnya..
Buat 12G ni dalam masa 30 hari.. secara SOLO.....dapat kan nasihat dan pandangan dari segi merangka perjalanan dan persediaan dari mereka yang berpengalaman.. kalau niat nak pecah.. kalau nak cuba lain pulak kan... kalau nak try test tenguk lagi laa lain... apa pun ni cuma pandangan
Sir,
Jom... :D
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Postby killerbees » 03 May 2008, 22:15

SiR, i know u can...SiR BullllEEEHHHHH.... :evil: :evil: :evil:

PKN
Pendaki Gunung
Posts: 54
Joined: 17 Aug 2007, 04:40

Postby PKN » 03 May 2008, 22:22

v2 36 jam tuh hari2 OT sampai termuntah...
heheheh
nak try pecah r rekod v2 36 jam tuh..nak try wat 24 jam je.. jomm bettt...:evil:

tapi kompem 1 jam shoot da muntah hijo+ haversack campak gaung+penat gaban= patah balik... :lol: .

pecah rekod dok cameron lagi besh.. :P : :evil:

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 04 May 2008, 02:32

v2 36 jam tuh hari2 OT sampai termuntah...
heheheh
nak try pecah r rekod v2 36 jam tuh..nak try wat 24 jam je.. jomm bettt...:evil:

tapi kompem 1 jam shoot da muntah hijo+ haversack campak gaung+penat gaban= patah balik... :lol: .

pecah rekod dok cameron lagi besh.. :P : :evil:
tak de keja aku nak pecah rekod...
bukan dapat apa pon hehehe
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
arnett
Pendaki Gunung
Posts: 60
Joined: 21 Aug 2006, 01:57
Location: belukar bandar
Contact:

Postby arnett » 04 May 2008, 11:24

Pada aku kalau niat nak pecah rekod, biar lah pecah sepecahnya..
Buat 12G ni dalam masa 30 hari.. secara SOLO.....dapat kan nasihat dan pandangan dari segi merangka perjalanan dan persediaan dari mereka yang berpengalaman.. kalau niat nak pecah.. kalau nak cuba lain pulak kan... kalau nak try test tenguk lagi laa lain... apa pun ni cuma pandangan

sir, memang buleh sir....
sy tau sir sure buleh buat...

kitorang sapot sir dari blakang bramai ramai ar.... :evil:

:D

User avatar
arnett
Pendaki Gunung
Posts: 60
Joined: 21 Aug 2006, 01:57
Location: belukar bandar
Contact:

Postby arnett » 04 May 2008, 11:33

ermmm...
ape2 pon u mmg power la en. chooiw...

keep it up bro..!! :D

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Postby CRAZYhAMStER » 04 May 2008, 15:48

tahniah....congratulation's.....bravooo...

[ADVENTURE IN LIFE] SURVIVAL through degrading nature

www.crazyhamster.multiply.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 04 May 2008, 18:34

s'kum,
rekod memang dibuat untuk dipecah.... tapi kalaunak pecahkan rekod 55 hari ni....... phew, susah jugakler.... on paper semua boleh, bila nak buat hal lain. Training kena betul, strategi kena kemas, logistik mesti mantap.....


semoga yang berazam nak pecahkan rekod ni dapat laksanakan hajat tu. pada chooi... You punya rekod memang mantap, susah mau pecah wooo...
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 05 May 2008, 05:06

syabas chooi..
ImageImageImage

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Postby chooiw » 06 May 2008, 12:31

s'kum,
rekod memang dibuat untuk dipecah.... tapi kalaunak pecahkan rekod 55 hari ni....... phew, susah jugakler.... on paper semua boleh, bila nak buat hal lain. Training kena betul, strategi kena kemas, logistik mesti mantap.....


semoga yang berazam nak pecahkan rekod ni dapat laksanakan hajat tu. pada chooi... You punya rekod memang mantap, susah mau pecah wooo...

Salam Sejahtera Encik Nadir yg dihormati

Terima kasih atas kepujian anda, saya hampir lemas waktu di Gunung Tahan dari Kuala Tahan ke Merapoh dalam 4 hari, boleh tanya guide saya En Janusi, dan sewaktu di G.Tambuyukon kena sengat penyengat tanah muka pucat tidak bermaya sewaktu mendaki ke puncak, dan sewaktu di G.Yong Yap, jatuh hampir patah tulang rusuk, apa pun kali ini nasib saya memang baik dan bertuah sekali kerana masih bernasaf, apa pun sudah tentu tidak layak saya mampu melakukannya buat kali kedua.

terima kasih

User avatar
pendaki bebas
Pendaki Gunung
Posts: 194
Joined: 26 Mar 2007, 14:19
Location: antara 2 puncak
Contact:

Postby pendaki bebas » 06 May 2008, 14:33

mmg kental..semangat camni la yg kita mau 8)

User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Postby pakcik » 06 May 2008, 14:52

jatuh hampir patah tulang rusuk!!!!
Never Crack Under Pressure

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Postby chooiw » 07 May 2008, 00:48

jatuh hampir patah tulang rusuk!!!!
Salam Sejahtera Encik yg dihormati

Sewaktu mendaki saya melangkah memanjat dahan pokok and tergelincir jatuh ke atas dahan pokok kayu terkena rusuk di bahagian kiri, muka pucat tidak bermaya. Sudah tidak punya tenaga mau melangkah lagi, merangkak punya banyak kali.

terima kasih

User avatar
apisznasdin
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 26 Feb 2008, 09:38
Contact:

Postby apisznasdin » 07 May 2008, 08:32

tahniah chooiw...

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Postby chooiw » 07 May 2008, 09:06

s'kum,
rekod memang dibuat untuk dipecah.... tapi kalaunak pecahkan rekod 55 hari ni....... phew, susah jugakler.... on paper semua boleh, bila nak buat hal lain. Training kena betul, strategi kena kemas, logistik mesti mantap.....


semoga yang berazam nak pecahkan rekod ni dapat laksanakan hajat tu. pada chooi... You punya rekod memang mantap, susah mau pecah wooo...

Salam Sejahtera Encik Nadir yg dihormati

Terima kasih atas kepujian anda, saya hampir lemas waktu di Gunung Tahan dari Kuala Tahan ke Merapoh dalam 4 hari, boleh tanya guide saya En Janusi, dan sewaktu di G.Tambuyukon kena sengat penyengat tanah muka pucat tidak bermaya sewaktu mendaki ke puncak, dan sewaktu di G.Yong Yap, jatuh hampir patah tulang rusuk, apa pun kali ini nasib saya memang baik dan bertuah sekali kerana masih bernafas, apa pun sudah tentu tidak layak saya mampu melakukannya buat kali kedua.

terima kasih

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 07 May 2008, 15:26

u takde ke gambar2 masa xpdc nie???
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Postby pgurlz » 07 May 2008, 18:22

perghhhh cayalahhh...

TAHNIAHHH
se-simple yg boleh

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Postby chooiw » 07 May 2008, 23:24

u takde ke gambar2 masa xpdc nie???
Salam Sejahtera Encik yg dihormati

Gambar ada dalam halaman web www.12peaks.com

klik on the word Malaysia's 12 Highest... dan klik pada perkataan gunung-gunung untuk gambar. terima kasih

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Postby wira » 14 May 2008, 14:41

Tahniah!

tabik same abg!

bole tak nak tau total cost lebih kurg berape utk xpdc ni?

en. jaidi of tambuyukon sihat tak? dah fully recovered? dier tu kebal tau.. dier dah jumpe hp dier tak?

thanks!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Postby wira » 14 May 2008, 14:56

day48 tu jauh betul...perh..berlari ke?
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Postby chooiw » 14 May 2008, 23:29

Tahniah!

tabik same abg!

bole tak nak tau total cost lebih kurg berape utk xpdc ni?

en. jaidi of tambuyukon sihat tak? dah fully recovered? dier tu kebal tau.. dier dah jumpe hp dier tak?

thanks!
Salam Sejahtera En dihormati

Jaidi , dia sihat saja, dia jumpa hp dalam membawa saya ke puncak G.Tamboyukon, memang bernasib baik, hp dia masih berfungsi.

chooiw
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 28 Mar 2008, 00:46
Location: Penang
Contact:

Postby chooiw » 14 May 2008, 23:32

day48 tu jauh betul...perh..berlari ke?
Salam Sejahtera En yg dihormati

hari ke 48 saya tidak berlari, cuma jalan tidak banyak berhenti, nasib pun baik, ada 4wd di kuala juram , tumpang keluar terus, sampai di Merapoh ambil taxi ke G.musang beli ticket bus, terus jalan .

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Postby wira » 16 May 2008, 08:44

dier jumpe hp dier? owh mmg takde org usik eh hp tu since nov2007.. glad to hear that he's ok..
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Postby Along-X » 19 May 2008, 04:01

pergh..
55hari..
lama tuer..
kishirosan.multiply.com
<b>X-TREKKER</b>
Mencari Rahsia Alam

Qem
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 23 Aug 2006, 14:28

Postby Qem » 19 May 2008, 22:13

gler kental.....
putus napeh nek sume dlm 55 hr..

afishah
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 24 Apr 2006, 21:18
Location: Kulim Kedah & Shah Alam

Postby afishah » 24 May 2008, 13:47

tahniah....congratulation's.....bravooo...

Ini leh masuk Malaysia Book Record ( MBR )
coz x pnah org wt lg.

User avatar
adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Postby adisos2002 » 11 Nov 2008, 00:14

Congrats Mr Chooi..

Kalau nak naik dgn cepat kena fit la kan.
Kalau nak fit kena selalu joging la kan.
Kalau nak joging kena rajin la kan.
Kesimpulannya...

Ngai.. ko tak payah berangan.. aku pong sama.

Sekadar cadangan dari saya kalau apa yg encik buat nie dapat dimasukkan dalam Malaysia Books Of Records.. Tapi kalau benda nie dah lepas... rasanya macam tak boleh jer.

Bukan apa, kalau masuk rekod.. So famous sikit xtvt mendaki nie..

muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

dedek
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 11 Jun 2008, 19:09

Postby dedek » 12 Nov 2008, 11:11

tahniah.... xpdc yang terlalu panjang kalau wa dah ade surat merah atas meja da
okay la tu ader meje lagi... kalo saye bukan dapat surat jer ng meje dah takder... :lol:

ape2 pon taniah....
DEDEK
0192507730
NATURE EXPLORER ENTERPRISE

Hasanudin
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 03 Mar 2014, 11:59

Re: Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days

Postby Hasanudin » 06 Mar 2014, 18:21

Wah....terbaik...hebat...

Neymar
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 28 Feb 2018, 15:43

Re: Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days

Postby Neymar » 09 Mar 2018, 10:36

GCLUB การเล่นคาสิโนออนไลน์มีดีอย่างไร

ปัจจุบันการเล่นคาสิโนออนไลน์ได้รับความนิยมอย่างมาก ทำให้สามารถเข้าถึงการเดิมพันออนไลน์ได้หลายช่องทางการติดต่อ ทาง เข้าทาง Gclub หากเทียบเมื่อครั้งอดีตการเล่นเดิมพันคาสิโนออนไลน์ B2BET ต้องเดินทางไปไกลและโอกาสที่คนธรรมดาจะได้สัมผัสการเล่นได้ค่อนข้างยากเพราะต้องไปไกลถึงต่างประเทศ หากใกล้หน่อยก็กัมพูชา แต่ก็ต้องระวังเรื่องความปลอดภัยตนเองและทรัพย์สิน แต่การเล่นคาสิโนออนไลน์ จึงเป็นทางออกที่ดีที่สุด มีความสะดวกสบายอย่างมาก อยากจะเล่นเมื่อไรก็ได้ ไม่ต้องเดินทางไปไกลที่สำคัญทุกชนชั้นสามารถเล่นเกมเดิมพันในคาสิโนได้ไม่จำกัด
รู้จักหาสูตรมาใช้และรู้จักวิธีการเติมเงิน ทาง เข้า D2BETสำหรับการหาสูตรก็เปรียบเหมือนเป็นการหาอาวุธมาสู้กับคู่แข่ง ยิ่งคุณมีเทคนิคและสูตรลับมากเท่าไรก็จะมีโอกาสชนะมากขึ้น Gclub เมื่อมีสูตรมากก็สามารถนำมาประยุกต์ใช้ในเกมต่างๆได้


Return to “Log Gunung”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron